X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechał hydraulik po raz kolejny z administracji, poszliśmy razem do tej baby i oczywiscie nie otwiera a drzwi mają takie wymienione,ze całe się telepią,były na dół jakby zamknięte i ona od środka domknęła na górę,czyli jest w domu!To hydraulik do niej,zeby tylko otworzyla, bo zalewa sąsiadom lazienkę i ze chce sprawdzić jej łazienkę i pinda nie otworzyła! zostawił jej w drzwiach pismo wyjasniające,że zalewa mieszkanie i zeby się zgłosila do spółdzielni i udostępniła mieszkanie..
    Bylam u sąsiadki swojej i wiem przynajmniej ktora to jest, niech tylko ją spotkam na klatce, bo musi wyjść z domu w końcu! do niej przychodzi jedna przyjaciolka taka tez grubsza i razem sobie popijają w domu tak sąsiadka mówiła.. matko co za patologia;/ tak mi nerwy zruszyla, ten hydraulik do mnie,zebym się nie denerwowała, bo ja przed porodem,ale jak tu się nie denerwować,chcemy na weekend jechać a tu nam kapie z sufitu po kazdym ich umyciu wieczornym.
    Jak dalej to będzie się powtarzać, to do kierownika administracji pójdę i muszą do niej wejść, bo nie może tak być,że ma nam zalewać.
    Bommbelek fajnie,że się odezwałaś, na siłę nie ma co się męczyć jak widzisz ze taki problem, ważne ze próbowałaś!

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.... Miałam wczoraj wieczorem fałszywy alarm porodowy - skurcze co 6-7min mega bolesne, między skurczami Luśka fikała tak że myślałam, że sama chce wyskoczyć... ale wzięłam nospę i z godzinę pod prysznicem postałam (ba nawet między skurczami sie ogoliłam w razie gdybym miała jechać do szpitala) i jakoś zelżało - nawet spałam tylko mój M biedny się tak zestresował, że nie mógł zasnąc do po 3 :) dziś mnie wszystko boli - normalnie jakbym zakwasy tam miała, skurcze są niezbyt bolesne i nieregularne - mam nadzieję, że cos się z tego rozkręci :)

ale powiem Wam, że golenie się pod prysznicem, z wielkim brzuchem, między skurczami to jednak sport ekstremalny ;)

KATE poszukaj sobie na różnych stronach darmowych porad prawnych 0 na 100000% macie coś takiego - wrzuć może Biuro dla Obywatela - to taka ogólnopolskie stowarzyszenie czy nie wiem co które w różnych miastach i miasteczkach ma swoje dyżury - tam jest darmowy prawnik, psycholog. w MOPRach i MOPSach i innych pomocach społecznych też jest - jeśli to taka rodzina jak piszesz to na bank jest pod opieką jakiejś pomocowej instytucji więc możesz zgłosić przy okazji im

PAULLINA oczywiscie, że dopiesze ale więcej danych musisz mi podać :) bo niestety nie pamiętam co i jak

OLA olej teściów.... najwazniejsze, że mąż po Twojej stronie i to i nie tak że tylko Ty ta zła co to z mamusią mężusia się dogadać nie umie....

KAMYK mnie od kilku dni też bolą piersi! dodatkowo jak zakłuje sutek to aż do pleców czuje to kłucie - jak na wylot - ale u mnie produkcja się zaczyna powoli

IZABELKA to nie przesądy tylko natura :) najwiecej zwierząt rodzi się w pełnię i w czasie burz czy ulew - chodzi o to, że po deszczu w porze suchej jest więcej pokarmu dostępnego dla matki muszącej wykarmić swoje dziecie. Tak samo np wiecej dzieci rodzi się w nocy niż w dzień (samoistnie, bez indukcji, cc i innych wspomagaczy) bo w nocy całe plemie czy stado jest razem, może obronić przed drapieżcą, zapewnić pomoc itp a w dzień taka samica czy kobieta zostaje sama, bezbronna b panowie zdobywają pożywienie, polują itd...

BOMMBELEK nie ma co się martwić na siłę! próbowałas karmić i nei wyszło - trudno - MM nie jest złe :) a na pewno w wielu sytuacjach wygodniejsze... co do dopajania tpo ja bym mimo wszytsko spróbowała wodą i możesz podawać probiotyk - my całe 2 lata od urodzenia braliśmy BIO GAIA - w kropelkach - drogie ale rewelacyjne

izabelka04 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka dziekujemy za relację z porodu, życzę szybkiego powrotu do sił.

Kate85 współczuję sąsiadów, trudno będzie coś chyba wyegzekwować, ale najważniejsze żeby to nie był ciągły problem bo bedzie ton dla ciebie tyko stres.

U nas o deszczu. Na szczęście tylko troche pogrzmiało i padało.

Jakiś mam nie bardzo humor. Może to hormony, ale nie wiem... zaczynam się obawiać o baby blues później. ..

Spadam na zakupy bo córcia mi rozpacza że nie ma zadnych owoców i jogurtów które lubi. Biedactwo. A zakupów nigdy nie chce robić, drań jeden!

U nas już słońce więc mykam póki nie ma upału

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :) nareszcie trochę chłodniej!!! u mnie nad ranem była burza i straszna ulewa, ale dzięki temu jest w końcu czym oddychać :) od razu czuję się lepiej :)

ZANIA super wiadomość!! Gratulacje!!

WIKAA ja też ostatnio byłam w Tauronie w związku z przeprowadzką po nową umowę... i Pan też mnie poprosił, a kolejka była straszna! Bardzo miłe to było, ludzie nic nie mówili, szkoda tylko, że tak rzadko się trafi na tak miłą osobę która zrozumie, że nam ciężko stać w takiej kolejce...

BIEDRONECZKA gratulacje raz jeszcze!! super, że jesteście już w domku :) dużo zdrówka dla Ciebie i małej kluseczki!! :) dziękujemy za opis porodu :)

KATE naprawdę Ci współczuję tej sytuacji z sąsiadami :/ jeszcze teraz przed porodem... atakuj tą spółdzielnię, niech coś zrobią! aż strach wyjść z domu, bo wiesz jak mocno Cię zaleją :/ ehh

PAULLINA powodzenia! trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród!!

OlaW co do teściowej to doskonale Cię rozumiem, moja też czasem wygaduje takie głupoty, że coraz bardziej jej nie lubię :/ mąż też na moje szczęście jest po mojej stronie... musisz ją olewać jak się tylko da... ja z moją też nawet nie dzwonimy do siebie.

IZABELKA powodzenia!! Widzę, że też czekasz na Wojtusia :)

DORA golenie się z takim brzuchem to naprawdę sport ekstremalny ;) też mi to sprawia wiele trudu :/

Miłego dnia dziewczyny, szybkich i przyjemnych porodów!! Czekamy na Lipcątka :*

izabelka04 lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, dziękuję za miłe słowa:) i powodzenia w walce z sąsiadami! jak to się dzieje jak oni się kąpią to może im cieknie miedzy fugami w kafelkach - nam się kiedyś zdarzyło zalać biuro pod nami w ten sposób jak mieliśmy bardzo starą łazienkę.

Bombelek fajnie, że się odzywasz i z małą wszystko dobrze :) starsza siostra musi być dumna! a mm się nie przejmuj, najważniejsze, żeby Iga głodna nie była:)

Rex, trzymaj się jeszcze chwilkę cierpliwości

Dora, to może Ty już niedługo :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate skaczę w sumie z 3 tyg, ale piłkę kupiłam pod koniec maja i wciąż na niej siadałam, bujałam się itp ;] I widzisz nic - teraz skaczę jak szalona nawet godz dziennie i tratata nic sie nie dzieje;)))

Laski trzymać kciuki za Ivetkę - ma cc około 13- 14;)

Carmen.92, radiszka, katepr, amarranta, Ivettka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivetka trzymamy kciuki!!!! :*

Ivettka lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka trzymamy kciuki!:)
    Dzwonił pan ze spółdzielni,że babka ma otworzyć mieszkanie jutro o 15 i żebym ja tez była, no zobaczymy.. mówil,że strasznie ciężko się z nią dogadać, mówiła,że jest chora, taaa jasne a pić to może;/ wrrr ale bym jej wygarnęła.
    Mam nadzieję,że wejdą do niej i naprawią u niej tę wadę i nie będzie nam się lało a my sobie zgłosimy do ubezpieczalni i naprawimy sufit;/ bo już tynk odpadł, pewnie w suficie podwieszanym w środku jest niezle błoto,eh.
    Juwelka no ciekawe z tą piłką, nie słyszalam jeszcze,żeby skakać przed porodem.Ciekawa jestem czy ta herbata z lisci malin i wiesiołek coś przyspiesza, okaże się:)
    Dora dzięki za rady.Może sprawa jutro się wyjasni, jak łaskawie wpuści ich do domu.A u Ciebie nieźle,ale najlepiej jakby poszło szybko i sprawnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:02

amarranta, Ivettka lubią tę wiadomość

• Paullina Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ja tez sciskam kciuki prosto ze szpitala. Pojawily sie u mnie skurcze mega bolesne co 5-6 min. Moze juz dzisiaj Amelka będzie z nami.

Dora proszę Cie przypomnij mi jakie konkretnie jeszcze dane mam podać, bo wybacz ale teraz juz nie mysle za bardzo.

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, Paulina kciukamy... :-)
    Powodzenia! Oby szybko poszło :-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate po co ci jakieś piłki, wiesiołki czy inne herbatki...
    Masz sąsiadkę przecie... Nie widzisz jak kobita sie stara żebyś wcześniej urodziła ;-)

Przepraszam, wiem źe to nie jest śmieszne ale musiałam... :-)
    Bo ta sąsiadka to juz nawet mnie wkurzać zaczyna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:10

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymam kciuki!:)
    Hihi Mia aż się uśmiechnęłam:-) oj kobiecie chyba zależy na moim porodzie i o usłyszeniu nowej lokatorki:)Masz rację coś czuję,że jeszcze trochę i zadziała lepiej niż wiesiołek hehe,ale abym do jutra wytrzymała, bo wtedy będzie donoszona ciąża:)

Mia1988, Kamyk1989, amarranta lubią tę wiadomość

• Olisie Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mam chwile, żeby wejść, poczytam kilka postów i już muszę kończyć i w ten oto sposób nie pamiętam co u kogo się dzieje. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!
    Co do zzo ja wzięłam i rzeczywiście wstrzymało mi akcję, ale zaraz podali oxy i ruszyło z kopyta. Inna sprawa, że znieczulilo mi prawą stronę i unieruchomilo prawą nogę, a z lewej czulam skurcze. Ale jak potem udało się wstać, to znieczulenie natychmiast przestało działać i szczęście, bo już i tak mialam 10 cm.
    No to tyle od rana udało mi się naskrobac na raty. M. Niby na tacierzynskim a co rusz musi ns chwilę do pracy i i tak mam kupę roboty. Dobrze chociaż, że już bardziej mobilna jestem. Dzieki za rady odnosnie rany. :)

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na tym ktg a więc mały miał duże skoki tętna nawet pod 180 podjeżdżało doktorka twierdziła że przez to że się ruszał a ja nic nie czułam więc ją to zaniepokoiło i do tego mam podwyższone CRP i powiedziała że gdybym miała wynik ze sobą to by mi dała skierowanie na oddział. a tak muszę czekać do jutra na swoją doktorkę żeby to ona wypisała mi skierowanie. Skurcze pisały się ok 40% nawet do 60%. trochę się denerwuję że nie czuję tych skurczy. więc pewnie jutro do szpitala pójdę. Lekarka boi się że mogę mieć zakażenie wewnątrzmaciczne :/ ciekawe jak to wszystko wyjdzie :/

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULLINA poczekajmy juz na Amelkę - zaraz będzie z Wami. Wtedy nam dasz znać ze juz po, wagę, wzrost itydzien i juz do mamusiek Cię dopisze:) teraz trzymam kciuki za szybka akcje:)

A u mnie się wyciszyło wszystko:(

KATE no oby otworzyła jutro.... Tylko czy naprawią tak od razu u niej? Jak nie będzie miala czym zaplacic?? Ale jak otworzy to niech słodsza protokol i z jej ubezpieczenia naprawia u Was

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DORA dobrze, że opisałaś o tej burzy bo kompletnie nie miałam pojęcia jaki ma wpływ na kobietę w ciąży burza czy pełnia :)

BLUE tak też czekam na Wojtaszka :)

OLISIE rzeczywiście dziwnie Ci zadziałał ten epidural (zzo) :/

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :)

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-jak-nowy-warszawa-i5522187868.html

i życzę powodzenia, gratuluję rozpakowanym ;)
    Czerwcówka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:05

syy26iyeeuly3wjb.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja wczoraj wieczorem dostałam takich regularnych, tak bolesnych skurczy, że aż słabłam na krześle, wiem, że zabrzmi dziwnie, ale ściskałam kciuki, zeby jeszcze mocniejsze były no i po godzinie ból minął :( skurcze zostały, ale skurcze od tygodnia męczę :(

Paulina, Ivettka, trzymam kciuki za Was :)

Ja teraz jak miałam to KTG z wysokimi regularnymi skurczami to tętno było świetne. Najlepsze na sali miała chyba :D cieszy mnie to, bo u młodego jak były skurcze to tętno słabło ...

Ja jutro do szpitala, czytam właśnie czym tu w razie "w" wywołują poród, bo już nie wierzę w to, że cokolwiek ruszy.

Kate, masakra z tą sąsiadką..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAulina, Ivetka, trzymam kciuki!

Kate, mam nadzieję, że jutro sąsiadka otworzy!

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex no niech rusza się już u Ciebie, biedna ile Ciebie męczą te skurcze.

Dora za Ciebie tez trzymam kciuki, Wy juz wszystkie macie donoszone ciąże, ja jutro zaczynam 38tc. Odnośnie tej sąsiadki, to ona na bank nie ubezpiecza mieszkania jak to taka patologia.. więc nie ma z czego od niej kasy ściągnąć,ale już nie chodzi nam o kasę, tylko o to,żeby jej naprawili i żeby nam się na głowę nie lało i nie niszczyło nam sufitu, wystarczy już tyle ile nam zniszczyła;/

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ