Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej jestem tu nowa .. i trochę jeszcze z rezerwą podchodzę do tego ( chociaż w głębi mam nadzieję że się w końcu uda) . U mnie beta w 35 dc 1264 a 37 dc 2911. Ostatna @ 23.09 od 20 dc na duphostonie .. wizyta dopiero we wtorek i z jednej strony nie mogę się już doczekać ale z drugiej strasznie się boje ( ogólnie 3 nie udane próby dwie bardzo wcześnie od początku źle a jedna 9 tc )
Mimo że na tym forum jestem pierwszy raz i żadnej z was nie znam to trzymam mocno kciuki żeby wszytko u każdej był ok. Ja wg belly termin mam na 01.07anetaa1607, gigsa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej jestem tu nowa .. i trochę jeszcze z rezerwą podchodzę do tego ( chociaż w głębi mam nadzieję że się w końcu uda) . U mnie beta w 35 dc 1264 a 37 dc 2911. Ostatna @ 23.09 od 20 dc na duphostonie .. wizyta dopiero we wtorek i z jednej strony nie mogę się już doczekać ale z drugiej strasznie się boje ( ogólnie 3 nie udane próby dwie bardzo wcześnie od początku źle a jedna 9 tc )
Mimo że na tym forum jestem pierwszy raz i żadnej z was nie znam to trzymam mocno kciuki żeby wszytko u każdej był ok. Ja wg belly termin mam na 01.07Ivettka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, tak czytam o czym sobie piszecie zastanawia mnie o co chodzi z tym beta, to jakiś test? pewnie się wygłupie tym pytaniem, ale kto pyta nie błądzi
Jutro robię test, można chyba już co? to będzie 6ty dzień. Ostatnie dni to jestem bardzo zmęczona, ale w nocy spać nie mogę, kręcę się i ciągle włącza mi się jakieś dziwne myślenie, wrr... -
nick nieaktualnyJa od 20 dc codziennie po jednej przez 10 dni później test i jak pozytywny to 2 X 1 i tak biorę rano i wieczorem po jednej i na wizycie zobaczę co powie jak dalej Mam nadzieję że to nie będzie za mało, bo wczoraj dość mi dał w kość tak jakby jajnik lewy i raz wieczorem miałam taki skurcz jakby na okres normalnie ale krótki i na razie nie zapeszając cisza
-
Nadine_ wrote:Hej dziewczyny, tak czytam o czym sobie piszecie zastanawia mnie o co chodzi z tym beta, to jakiś test? pewnie się wygłupie tym pytaniem, ale kto pyta nie błądzi
Badanie beta- HCG jest to badanie krwi, które ma na celu potwierdzenie ciąży oraz sprawdzenie czy ciąża rozwija się prawidłowo. Badanie to mierzy poziom hormonu HCG (gonadotropiny kosmówkowej) występujący u kobiety w ciąży. Ciało kobiety rozpoczyna produkcję hormou HCG po około 48 dniach po zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej w macicy, które zazwyczaj następuje po około 7-10 dni po owulacji. Od momentu zagnieżdżenia hormon HCG zaczyna bardzo szybko przyrastać. W większości prawidłowo rozwijających się ciąż hormon ten podwaja się co 48 godzin. Na podstawie dwóch wyników poziomu hormonu HCG we krwi można nie tylko potwierdzić ciążę ale również sprawdzić czy na tym etapie ciąży przyrost jest prawidłowy i tym samym istnieje duże prawdopobieństwo, że ciąża zdrowo się rozwija. (sprawdź interpretację swoich wyników w kalkulatorze HCG).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:55
Wiara czyni cuda
-
Nadine_ wrote:Dzięki farfalla a ten test to u lekarza robią? bo przy pierwszej ciąży nie kojarzę bym miała takie coś robione..
U mnie kosztuje 29zł.
Chyba pójdę jeszcze raz przed wizytą u ginekolog na wszelki wypadek. -
Nadine_ wrote:Hej dziewczyny, tak czytam o czym sobie piszecie zastanawia mnie o co chodzi z tym beta, to jakiś test? pewnie się wygłupie tym pytaniem, ale kto pyta nie błądzi
Jutro robię test, można chyba już co? to będzie 6ty dzień. Ostatnie dni to jestem bardzo zmęczona, ale w nocy spać nie mogę, kręcę się i ciągle włącza mi się jakieś dziwne myślenie, wrr...
laska minimum 10dpo:). Jutro nic nie zobaczysz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Tinka, trzymam kciuki, żeby wszystko było super!
Anetaa ja biorę duphaston od poniedziałku, 2x1.
Udało mi się umówić na usg wcześniej, tzn. na 6 listopada - nie wiem, czy będzie coś widać, ale chyba pójdę i tak, najwyżej jak nic nie wyjdzie, to jeszcze 13 pójdę.Sabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo teraz pozostaje nam czekać na wizytę i być dobrej myśli .. ja już bety nie powtarzam i tak już będzie co będzie To czekam na informację jak wizyty przebiegły u was
Tysia85 ja też biorę duphaston 2x1 ale czasami odczuwam ból z jednej strony albo tak jak wczoraj ten jeden skurcz taki dość mocy .. też masz jakieś dolegliwości jeszcze czy braniu tego leku ? Czy przy jego braniu nie powinno być żadnych bóli ? -
cześć Lipcóweczki
widzę, że pierwsze wizyty już zaplanowane jakoże trochę przeszłam, z doświadczenia mogę Wam poradzić, że na pierwszą wizytę usg najlepiej pójść miedzy 7-8 tygodniem ciąży. Wcześniej może byc widoczny tylko pęcherzyk i dodatkowy stres, czy to nie puste jajo płodowe itp. Ja w swojej drugiej ciąży poszłam w 8tc i nie żałuję, bo był Maluch z serduszkiem i stresu nie było
ale wiem, że doczekać się nie możecie to tylko rada nie zalecenie
Spokojnych ciąż! Powodzenia! :*kahaśka, Ivettka lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018