X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa .. i trochę jeszcze z rezerwą podchodzę do tego ( chociaż w głębi mam nadzieję że się w końcu uda) . U mnie beta w 35 dc 1264 a 37 dc 2911. Ostatna @ 23.09 od 20 dc na duphostonie .. wizyta dopiero we wtorek i z jednej strony nie mogę się już doczekać ale z drugiej strasznie się boje ( ogólnie 3 nie udane próby dwie bardzo wcześnie od początku źle a jedna 9 tc :( )

Mimo że na tym forum jestem pierwszy raz i żadnej z was nie znam to trzymam mocno kciuki żeby wszytko u każdej był ok. Ja wg belly termin mam na 01.07 :)

anetaa1607, gigsa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa .. i trochę jeszcze z rezerwą podchodzę do tego ( chociaż w głębi mam nadzieję że się w końcu uda) . U mnie beta w 35 dc 1264 a 37 dc 2911. Ostatna @ 23.09 od 20 dc na duphostonie .. wizyta dopiero we wtorek i z jednej strony nie mogę się już doczekać ale z drugiej strasznie się boje ( ogólnie 3 nie udane próby dwie bardzo wcześnie od początku źle a jedna 9 tc :( )

Mimo że na tym forum jestem pierwszy raz i żadnej z was nie znam to trzymam mocno kciuki żeby wszytko u każdej był ok. Ja wg belly termin mam na 01.07 :)

Ivettka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że dwa razy ten sam wpis ale chyba jakoś przez przypadek się tak zrobiło :)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć tinka :)
    Gratulacje, oby wszystko było w porządku.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka ile razy dziennie bierzesz duphaston? mi lekarz kazał jednorazowo wziąć 4 tabletki a pozniej co 8 godzin po 1 tabletce... dziś przespałam całą noc bez żadnych bóli podbrzusza,skurczy itd:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 30 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak czytam o czym sobie piszecie :) zastanawia mnie o co chodzi z tym beta, to jakiś test? pewnie się wygłupie tym pytaniem, ale kto pyta nie błądzi :)

Jutro robię test, można chyba już co? to będzie 6ty dzień. Ostatnie dni to jestem bardzo zmęczona, ale w nocy spać nie mogę, kręcę się i ciągle włącza mi się jakieś dziwne myślenie, wrr...

rg50dqk3o9cksstr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 20 dc codziennie po jednej przez 10 dni później test i jak pozytywny to 2 X 1 i tak biorę rano i wieczorem po jednej :) i na wizycie zobaczę co powie jak dalej :) Mam nadzieję że to nie będzie za mało, bo wczoraj dość mi dał w kość tak jakby jajnik lewy i raz wieczorem miałam taki skurcz jakby na okres normalnie ale krótki i na razie nie zapeszając cisza :)

• farfalla Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Hej dziewczyny, tak czytam o czym sobie piszecie :) zastanawia mnie o co chodzi z tym beta, to jakiś test? pewnie się wygłupie tym pytaniem, ale kto pyta nie błądzi :)

Badanie beta- HCG jest to badanie krwi, które ma na celu potwierdzenie ciąży oraz sprawdzenie czy ciąża rozwija się prawidłowo. Badanie to mierzy poziom hormonu HCG (gonadotropiny kosmówkowej) występujący u kobiety w ciąży. Ciało kobiety rozpoczyna produkcję hormou HCG po około 48 dniach po zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej w macicy, które zazwyczaj następuje po około 7-10 dni po owulacji. Od momentu zagnieżdżenia hormon HCG zaczyna bardzo szybko przyrastać. W większości prawidłowo rozwijających się ciąż hormon ten podwaja się co 48 godzin. Na podstawie dwóch wyników poziomu hormonu HCG we krwi można nie tylko potwierdzić ciążę ale również sprawdzić czy na tym etapie ciąży przyrost jest prawidłowy i tym samym istnieje duże prawdopobieństwo, że ciąża zdrowo się rozwija. (sprawdź interpretację swoich wyników w kalkulatorze HCG).

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:55

Wiara czyni cuda <3
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 30 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki farfalla :) a ten test to u lekarza robią? bo przy pierwszej ciąży nie kojarzę bym miała takie coś robione..

rg50dqk3o9cksstr.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Dzięki farfalla :) a ten test to u lekarza robią? bo przy pierwszej ciąży nie kojarzę bym miała takie coś robione..
    W laboratorium.
    U mnie kosztuje 29zł.
    Chyba pójdę jeszcze raz przed wizytą u ginekolog na wszelki wypadek.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 30 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, jeśli się okaże się jestem w ciąży to zrobię taki test, bo z opisu wynika że warto..

rg50dqk3o9cksstr.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:

Jutro robię test, można chyba już co? to będzie 6ty dzień. Ostatnie dni to jestem bardzo zmęczona, ale w nocy spać nie mogę, kręcę się i ciągle włącza mi się jakieś dziwne myślenie, wrr...

laska minimum 10dpo:). Jutro nic nie zobaczysz.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy macie wizyty u lekarza?? ja już w poniedziałek 3.11 czeka mnie usg:):)mam nadzieje że już będzie coś widać:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja we wtorek .. 04.11 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja we wtorek .. 04.11 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz sorki za dwa wpisy nie wiem czemu tak się robi ;/
    a wizyty nie mogę się doczekać .. :)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero 19 listopada :(
    Marteczka, chyba dowiemy się ostatnie.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tinka, trzymam kciuki, żeby wszystko było super!

Anetaa ja biorę duphaston od poniedziałku, 2x1.

Udało mi się umówić na usg wcześniej, tzn. na 6 listopada - nie wiem, czy będzie coś widać, ale chyba pójdę i tak, najwyżej jak nic nie wyjdzie, to jeszcze 13 pójdę.

Sabela lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz pozostaje nam czekać na wizytę i być dobrej myśli .. ja już bety nie powtarzam i tak już będzie co będzie :) To czekam na informację jak wizyty przebiegły u was :)

Tysia85 ja też biorę duphaston 2x1 ale czasami odczuwam ból z jednej strony albo tak jak wczoraj ten jeden skurcz taki dość mocy .. też masz jakieś dolegliwości jeszcze czy braniu tego leku ? Czy przy jego braniu nie powinno być żadnych bóli ?

• Magic Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Lipcóweczki :)
    widzę, że pierwsze wizyty już zaplanowane :) jakoże trochę przeszłam, z doświadczenia mogę Wam poradzić, że na pierwszą wizytę usg najlepiej pójść miedzy 7-8 tygodniem ciąży. Wcześniej może byc widoczny tylko pęcherzyk i dodatkowy stres, czy to nie puste jajo płodowe itp. Ja w swojej drugiej ciąży poszłam w 8tc i nie żałuję, bo był Maluch z serduszkiem i stresu nie było :)
    ale wiem, że doczekać się nie możecie :) to tylko rada nie zalecenie ;)

Spokojnych ciąż! Powodzenia! :* <3

kahaśka, Ivettka lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ