Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kahaśka a gratulacje:*
Laski te wzdęcia mnie wykończa. Wstaje a tu balon i do tego gazy...tfuuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 06:41
-
Hej Kusiczka
Ja też nie mam mdłości, przynajmniej na razie
Jedynie to cycki bolą przy dotyku jakby były w siniakach. No i czasem jajniki lub brzuch lekko ciągną i w głowie się zakręci jak za szybko wstanę. Poza tym ok -
Hejka dziewczyny ja sobie dzis tescik zrobilam tak w zamian bety i taka gruba krecha byla ze mysle ze rosnie malenstwo :D
Kusiczka mnie zadne mdlosci tez nie mecza mam nadzieje ze tak juz zostanie, podobno jak ktos sie bardziej stresuje to i mdlosci sa wieksze, takze dziewczyny - nie stresowac sie niczym
a brzuszek mnie troszke pobolewa, ale nie jest to wielki bol po prostu "czuje", ze cos sie tam dzieje
Witam nowe lipcowki
Dobrego dnia wszystkim !Wiara czyni cuda
-
kusiczka- mnie też nie męczą mdłości,
wogóle zastanawiam się czy wszystko ze mną ok. Nie mam w ogóle żadnych objawów od niczego mnie nie odrzuca,nie chodze często siusiu,nie mam mdłości, zgagi,nie bolą mnie piersi itd. jedynie co pobolewał mnie brzuch szczególnie w nocy,od poniedziałku biorę duphaston i tą noc przespałam całą i ani razu nie zabolał mnie brzuch...zaczynam się martwić... -
Aneta nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze!
Tak to juz jest jak cos boli to nie dobrze i jak nic nie boli to tez zle..hehe
Kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze i niektore po za brakiem miesiaczki i rosnacym brzuhcem nie maja zadnych objawow
Takze jeszcze raz: tylko spokoj nas uratujeWiara czyni cuda
-
Witam z pracy:)
Mdłości nie mam, ale to chyba jeszcze troszkę za wcześnie.
czasem mnie brzuch zaboli, wieczorami mam brzuch wzdęty troszkę i senna jestem już o 20
Kurcze, obawiam się troszkę tego weekendu.
U mnie w domu spoko, wiedzą, że alkoholu nie lubię i naprawdę muszę mieć dzień, żeby się napić, ale do teściów zjeżdża się rodzinką i u nich to czasem dla świętego spokoju napiłam się wina, żeby mi dali spokój a teraz będę musiała coś wymyślić. -
Mnie bolą jajniki i brzuch jak na okres.
Teraz mi troche niedobrze...
Ajajajajjjj oby tylko było wszystko dobrze z bobasem. Ja moge cierpiec:) -
dzień dobry
Kahaska gratulacje
Ja dziś byłam u mojej ginekolog, mnóstwo skeirowań na badania, już część zrobiona, do tego cytologia jeszce. Pobrali mi 5 próbówek krwi!
Usg najpewniej będę miała 13 listopada, więc jeszcze dwa tygodnie niepewności....
Na mdłości wcześnie, u większości moich koleżanek zaczynały się koło 6tc. w pierwszej ciązy miałam to szczęście, że obyło się bez mdłości
a pobolewania brzuszka bardzo często się zdarzają, najczęściej nie jest to nic złego - po prostu macica powolutku się rozciąga i przygotowuje na rosnącego brzdąca
Samopoczucie ogólnie dobrze, troszkę dokucza mi kręgosłup, ale bez przesady.
Za to wczoraj jak zrobiłam na kolację jajko z majonezem, to mojemu mężowi wyszły gały na wierzch, bo podobno nigdy nie jadałam jajek z majonezem czyżby pierwsze zachcianki???Nadine_ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ale fajnie, że jest Nas co raz więcej!
Szczęśliwy miesiąc! Mój A powiedział że "tak to jest, jak wieczory robią się co raz chłodniejsze i trzeba się ogrzać"
U mnie nie ma mdłości ani zawrotów głowy.. Za to okropny metaliczny posmak w buzi, wzdęty brzuch i już co raz rzadziej ale ból jak na @..
No i humorki
Zrobiłam bete po tygodniu. Pierwsza 22.10 była 47.79 a we wtorek 28.10 1123 to chyba dobrze
Co do L4 chce iść jak najszybciej.. po pierwsze mam umowę na cz.określony i to przez pośrednika do 2016r. więc nie wrócę już do mojej pracy a poza tym, pracuję z dłużnikami i stresy mi nie są potrzebne.
Marteczka i Sabela czytałam, że jesteście umówione na pierwsza wizytę po 18.11.. ja mam pierwszą 12.11 i zastanawiam się czy nie za wcześnie.. a chciałabym zobaczyć ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:30
jenny88 lubi tę wiadomość
-
mnie to dziwi ze tak pozno jestem umowiona. Liczyl ze umowi mnie z tydzień wczesniej....
18.11 to bedzie bodajze 7t3d... to jakbym umowil mnie w połowie 6 tp tez by bylo chyba widac cos...
Myalicie ze zaloza mi od razu karte ciazy jak bedzie serduszko? -
Marteczka myślę, że od razu kartę założą - jak jest serce, to nie ma na co czekać
Ja muszę znaleźć gdzies swoja z poprzedniej ciąży, gin pytała a ja gapa jej nie wzięłam
Mikimiki super przyrost bety! a kiedy miałaś ostatnią @? Myślę, że wizytę masz w sam raz umówioną, serducho już powinno być wtedy
Ja na l4 przejdę najprawdopodobniej w połowie grudnia lub z początkiem stycznia. -
Tysia ja tez chce do konca grudnia byc... tzn do wigilii:).
Ale w sumie teraz tak mnie robota wkurza ze mysle zeby zaraz isc na zwolnienie:P
mikimiki25 lubi tę wiadomość
-
Miki, ja ostatnią@ miałam 27.09 i usg będę miała 13 listopada i gin mówi, że to akurat
Zresztą umówiłam od razu terminy na kolejne wizyty, bo do mojej gin dzikie kolejki
wiec będę na wizycie 13.11 a potem 5.12 i 04.01
a jutro jeszcze endokrynolog, dziś po południu powinny być wyniki tsh...
edit;
aaaa dizewwczyny, czy któraś z Was ma zalecony acard w ciąży? Ja w pierwszej miałam problemy z nadciścnieniem i teraz gin kazała mi brać zapobiegawczo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:25
-
hej Kochane wpadam wam życzyć samych radosnych dni w stanie błogosławionym
Ja serduszko widziałam w 6t+3dniu (7tc) i lekarz dał mi skierowanie na masę badań i kolejna wizyta jest 05.11 i jak na USG będzie wszystko ok - a nie ma innej opcji - to dopiero zakładamy kartę ciąży a to będzie już 9tc. więc z tym zakładaniem kart jest różnie...
Co do objawów to mnie przeważnie chwytały wieczorem jakieś mdłości ale bez wymiotów, ból brzucha i piersi wczoraj miałam jakiś taki lichy dzień bo od samego ranka miałam wszystkie objawy i zgrzeszyłam i wypiłam puszkę coli ale za to ulżyłam sobie jeśli chodzi o mdłości Za to dziś się trochę stresuję bo czuję się bardzo dobrze chyba aż za dobrze no ale pozostaje czekać spokojnie na tyle na ile to możliwe do kolejnej wizyty na którą wybiera się wraz ze mną mąż będzie mi raźniej
Rośnijcie zdrowo -
mikimiki25 , moja przyjaciółka jak była chyba w 5 tyg to jej doktorka nie założyła jeszcze karty, dopiero w następnej wizycie, chyba w 8 tyg.
Pewnie to zależy od lekarza.
Magda_lena88 dziękujemy i wzajemnie
Widzę, że mamy ten sam staż małżeństwa