X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka daj znać co i jak...

Kate super fotka, widać ze wy tez meeega szczęśliwi :-)
    A twój brzusio tez niewielki :-D

kate851 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania może u Ciebie już powoli coś się zaczyna ruszać:) wspominałaś,że odpadł czop, więc..:)

Mia dziękuję:) też mi się wydaje,że nie jest duży,ale Twój to już w ogóle malusi:)

Dziewczyny czy miałyście może w ciąży wrażliwego zęba na nacisk, dotyk językiem? ja kiedyś tak miałam przed ciążą i mi przeszło, bo dentystka mówiła,że tak może być, od kilku dni mam wrażliwą szóstkę, wypolerowana ładnie a jak dotykam to boli i jak naciskam a tak to czuję jakby obrzmienie i ból dziąseł ogólnie, byłam miesiąc temu u dentystki i mówiła,że wszystko jest ok i zęby zdrowe a tu już coś.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Haha ale się uśmiałam z tym dzwonkiem na teściową:) Wikaa,ale zobacz jak ona się martwi o Ciebie, z 1 strony to miłe:)

Starsza, starsza,ale przy młodszym mężu nawet 30-stka nie straszna:)

Wikaa pokaż swój brzuszek:)

Kate raczej nie za bardzo się martwi, bo to m. dobijał się do mnie z jej telefonu ;-) Jej siostra juz do mnie 2 razy dzwoniła, żeby dopytać czy u mnie ok. Ona jeszcze ani razu.... A tak przeżywała jak się dowiedziała, że m. wysyłam z synem na wakacje. ... ;-) A jak już miała swoją rezerwację a potem bilet to już jej zmartwienie przeszło. ... ;-) Życie. ... !
    Co do brzuszka to nie jest tak ładny jak Twój wiec straszyć Was nie będę ;-)

Radiszka myślę, że to dobry pomysł, żeby skontrolować co i jak. Daj nam znać ;-)

Kate może to nie ząb a jedynie dziąsła masz opuchnięte przy tej szóstce. Ja kilka razy miałam taką sytuację.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh te teściówki:) niezłe ziółka:) moja pewnie się dowie od M,że urodziłam, bo tylko do Niego dzwoni:) do mnie w ciąży nie dzwoniła, pewnie M Jej mówi co i jak i tak jest ok:) każdy ma święty spokój:)

Ta jasne straszysz, co Ty w ogóle gadasz! każdy brzuszek jest piękny:)

Możliwe,że to od dziąseł,że az ząb tak na dotyk i nacisk boli, płuczę dziś korą dębu i rumiankiem i zobaczę czy coś się zmieni:) dzięki za info:)

wikaa lubi tę wiadomość

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja tak miałam z zębem i po kilku dniach mi przeszło... :-)
    Dentystka mówiła ze byc może tak jest ze względu na większe ukrwienie teraz,
    Kazała obserwować i jak nie przejdzie to wrócić, a po kilku dniach ustąpiło, chociaż tez juz sie stresowałam :-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania może to Twoje sprzątanie wczorajsze przyniosło efekty i coś sie ruszy ;-)
    Jesli tak to ja tez zaraz sie za robotę biorę hihihi ;-)

A co tu tak ucichło?
    Porod zbiorowy czy jak?
    I to bak bezemnie? :-P
    No wiecie co.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:27

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia to ja tez czekam na poprawę, będę płukać i oby przeszło:)

No właśnie cisza:) dziewczyny albo rodzą abo się lenią;p

Ja mam dziś powera, pranie ręczne zaliczone, w pralce tez, obiad zrobiony, naczynia pozmywane a teraz lodyyy:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie udzielam bo głowa mnie boli.... :( już w nocy apap brałam ale znó boli... teraz zdążyłam się położyć i zasnąć to gówniarz od sąsiadów wyszedł na dwór z gwizdkiem i gwiżdże.....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Gin stwierdził, że to nie wody (tym papierkiem hehe)ale szyjka już skrócona, na ktg skurczów mało ale już trochę wyższe niż ostatnio. Później zrobił usg i stwierdził, że łożysko już starawe IIIst. i że w sumie wszystko już do porodu gotowe wiec nie znamy dnia ani godziny heh ale póki co to chciał zostawić mnie na obserwacji ale wkońcu stwierdził, że jak wole czekać w domu to mogę wracać.
    Dzięki za wasze rady, w sumie jak widać nie było potrzeby jechać ale przynajmniej jestem spokojna i będzie spokojniejszy weekend ;) aaa no i ze względu na to łożysko kazał mi przychodzić na ktg co 2-3dni, a tą moją "mokrość" stwierdził, że może to czop tak zaczyna odchodzić.

Mia1988 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Mia to ja tez czekam na poprawę, będę płukać i oby przeszło:)

No właśnie cisza:) dziewczyny albo rodzą abo się lenią;p

Ja mam dziś powera, pranie ręczne zaliczone, w pralce tez, obiad zrobiony, naczynia pozmywane a teraz lodyyy:)

Kate ja mam to ciążowe zapalenie dziąseł - ale u Ciebie jak dziasła nie są rozpulchnione i nie zarastają zębów to nie masz sie co martwić.
    Ja na początku miałam polecenie żeby płukać szałwią i rumiankiem.
    A po wizycie u periodontologa procedura jest taka: takie trochę inne mycie zębów, później płukanie fioletowym listerine zero i póżniej na dziąsła nakładam maść elugel ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka była potrzeba czy nie, najważniejsze ze sie uspokoiłas :-)

Ja kończę jogurt i biorę sie za jakieś sprzątanie, może okna umyje.?
    Zobaczymy ale coś zrobic musze... :-)

radiszka lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to dobrze,że się uspokoiłaś:) to teraz może być w każdej chwili, w sumie już jak u każdej:) czekamy:)

Mam maść elugel tez, to dziś posmaruję:) będę płukać tez i oby lepiej było, od 4 msc ciąży mam problemy z dziąsłami, bolą co jakiś czas,ale teraz ten ząb to już przesadza:)

Dora oj na ból głowy najlepszy sen, spróbuj tez zimny okład. Trzymaj się!

• Daven Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Pozazdrościłam Wam tych wszystkich ślicznych łóżeczek z baldachimami i Młodej urządziłam dziś kącik do przewijania :).

6da1cd415afbcb91m.jpg

ce6efebc0b519f03m.jpg

A tak w ogóle to dziś rano zjawiła się moja mama i stwierdzam, że kobiety z mojego rodu są skazane na życie z daleka od siebie. Moje córki na 18 urodziny dostaną chyba ode mnie "wilczy bilet" za granicę :).
    Nie minęło 7h a mnie już tak w****ia mamusina obecność i jej wpływ na moje dzieci, że chyba mi żyłka pęknie albo urodzę zaraz. Znaczy: dzieci jak to dzieci - dostają małpiego rozumu, krzyki, wrzaski, ryki, płacze i wymuszanie. Tyle, że ja takiego zachowania nie nagradzam, a babunia po główkach głaszcze i tańcuje na jednej nodze dookoła nich. Jak wrócę ze szpitala to mi kolejne 2 tyg zajmie ustawianie starszaków do pionu, jeśli będą takie rozbisurmanione. Co ciekawe - moja mama była matką dość surową, za to jako babci jej kompletnie odwaliło :/. Poza tym jest bezmyślna - 2latek biega po chacie a ta okna na przestrzał otwiera i bawi się z wnusią w pokoiku - pytam co będzie, jak wnuczek zechce wleźć w kuchni na parapet i skoczyć? Oczy jak pięć złotych wywaliła, bo "nie pomyślała"...No niestety, opieka nad małym dzieckiem to nie Uniwersytet - tu TRZEBA myśleć ;)!
    Niech mi ktoś powie co mi do łba strzeliło, żeby matkę tu zapraszać O.o??? Aaa...mąż musi być w pracy i inaczej rządy przejęłaby teściowa, równie utalentowana co moja matka :/.
    Może jednak problem tkwi we mnie, skoro nie potrafię się z nimi dogadać :D.

Dobra, pierwsze żale wywalone...sorry, że musiałyście to czytać :(. Niech mnie szybko wezmą do tego szpitala, bo szału dostaniemy obie :/. I Wy, czytając to.

1kasiulka1, radiszka, dora8201, wikaa, LillaMy, amarranta, ewela86, rex lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra stwierdzam,ze CHCE URODZIC JUŻ!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Daven - polubiła cię za ten kącik do przewijania.

wczoraj byłam w Pepco, Textil Market i są fajne promocje :

Pepco
    4tqe6dt0jipr_t.jpg

Textil Market
    h89c0mwhllp6_t.jpg

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie rodzące.

LillaMy, Daven, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven ślicznie to zrobiłaś:) fajny klimat:)

Hehe no tak to jest z mamusiami:) moja mama mówiła,że może przyjechać po porodzie,ale wolimy sami i z 1 strony strach troszkę jest, bo ja sama będę do ok 18,ale z 2 strony będę robić to co chcę po swojemu:)

Zania Ty masz tyle energii i już chcesz rodzić?:)

Kasiulka super zakupki:) jak Kamilek?:) jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:07

Daven lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Radiszka to dobrze,że się uspokoiłaś:) to teraz może być w każdej chwili, w sumie już jak u każdej:) czekamy:)

Mam maść elugel tez, to dziś posmaruję:) będę płukać tez i oby lepiej było, od 4 msc ciąży mam problemy z dziąsłami, bolą co jakiś czas,ale teraz ten ząb to już przesadza:)

Dora oj na ból głowy najlepszy sen, spróbuj tez zimny okład. Trzymaj się!

Kate mi elugelem kazała posmarować dziąsła, poczekać z minutę i wypluć no i później przynajmniej przez godzinkę nie pić nic ani nie jesc ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja i tak zawsze elugel na noc stosuję,ale dzięki za info:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo DAVEN jak ja Cię rozumiem!!!! ileż mnie nerwów moja mamuśka kosztuje! a w ciąży już szczególnie mam jakąś alergię na niektóre rzeczy.... tresowanie dziecka po wizycie u babci to już norma.... przed chwilą właśnie mi ciśnienie podniosła dzwoniąc i pytając czy to nie za długo trwa??? bo to może być niebezpieczne!!! no ja pierdziu.... jestem 2 dni po terminie.... bo ona wszystkie dzieci rodziła 3 tyg przed terminem... więc skoro ja swoje dzieci rodzę po terminie to chyba coś nie tak??
    chcieli przyjść na szczęście się rozpadało więc zrezygnowali uff......

a kącik cudowny!!!!!!!

BLUE już chyba tuli Wojtusia nie??

RADISZKA dobrze, że pojechałaś.... przynajmniej się uspokoiłaś i nie martwisz się teraz czy to to czy to...

Daven, radiszka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 a ty jak się dzisiaj czujesz?

i co z Juwelką ?

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ