Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zania może u Ciebie już powoli coś się zaczyna ruszać wspominałaś,że odpadł czop, więc..
Mia dziękuję też mi się wydaje,że nie jest duży,ale Twój to już w ogóle malusi:)
Dziewczyny czy miałyście może w ciąży wrażliwego zęba na nacisk, dotyk językiem? ja kiedyś tak miałam przed ciążą i mi przeszło, bo dentystka mówiła,że tak może być, od kilku dni mam wrażliwą szóstkę, wypolerowana ładnie a jak dotykam to boli i jak naciskam a tak to czuję jakby obrzmienie i ból dziąseł ogólnie, byłam miesiąc temu u dentystki i mówiła,że wszystko jest ok i zęby zdrowe a tu już coś. -
kate851 wrote:Haha ale się uśmiałam z tym dzwonkiem na teściową Wikaa,ale zobacz jak ona się martwi o Ciebie, z 1 strony to miłe:)
Starsza, starsza,ale przy młodszym mężu nawet 30-stka nie straszna:)
Wikaa pokaż swój brzuszek:)
Kate raczej nie za bardzo się martwi, bo to m. dobijał się do mnie z jej telefonu Jej siostra juz do mnie 2 razy dzwoniła, żeby dopytać czy u mnie ok. Ona jeszcze ani razu.... A tak przeżywała jak się dowiedziała, że m. wysyłam z synem na wakacje. ... A jak już miała swoją rezerwację a potem bilet to już jej zmartwienie przeszło. ... Życie. ... !
Co do brzuszka to nie jest tak ładny jak Twój wiec straszyć Was nie będę
Radiszka myślę, że to dobry pomysł, żeby skontrolować co i jak. Daj nam znać
Kate może to nie ząb a jedynie dziąsła masz opuchnięte przy tej szóstce. Ja kilka razy miałam taką sytuację. -
Eh te teściówki:) niezłe ziółka:) moja pewnie się dowie od M,że urodziłam, bo tylko do Niego dzwoni:) do mnie w ciąży nie dzwoniła, pewnie M Jej mówi co i jak i tak jest ok:) każdy ma święty spokój:)
Ta jasne straszysz, co Ty w ogóle gadasz! każdy brzuszek jest piękny:)
Możliwe,że to od dziąseł,że az ząb tak na dotyk i nacisk boli, płuczę dziś korą dębu i rumiankiem i zobaczę czy coś się zmieni:) dzięki za info:)wikaa lubi tę wiadomość
-
Kate ja tak miałam z zębem i po kilku dniach mi przeszło...
Dentystka mówiła ze byc może tak jest ze względu na większe ukrwienie teraz,
Kazała obserwować i jak nie przejdzie to wrócić, a po kilku dniach ustąpiło, chociaż tez juz sie stresowałamkate851 lubi tę wiadomość
-
Zania może to Twoje sprzątanie wczorajsze przyniosło efekty i coś sie ruszy
Jesli tak to ja tez zaraz sie za robotę biorę hihihi
A co tu tak ucichło?
Porod zbiorowy czy jak?
I to bak bezemnie?
No wiecie co.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:27
-
ja się nie udzielam bo głowa mnie boli.... już w nocy apap brałam ale znó boli... teraz zdążyłam się położyć i zasnąć to gówniarz od sąsiadów wyszedł na dwór z gwizdkiem i gwiżdże.....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Wróciłam
Gin stwierdził, że to nie wody (tym papierkiem hehe)ale szyjka już skrócona, na ktg skurczów mało ale już trochę wyższe niż ostatnio. Później zrobił usg i stwierdził, że łożysko już starawe IIIst. i że w sumie wszystko już do porodu gotowe wiec nie znamy dnia ani godziny heh ale póki co to chciał zostawić mnie na obserwacji ale wkońcu stwierdził, że jak wole czekać w domu to mogę wracać.
Dzięki za wasze rady, w sumie jak widać nie było potrzeby jechać ale przynajmniej jestem spokojna i będzie spokojniejszy weekend aaa no i ze względu na to łożysko kazał mi przychodzić na ktg co 2-3dni, a tą moją "mokrość" stwierdził, że może to czop tak zaczyna odchodzić.Mia1988 lubi tę wiadomość
-
kate851 wrote:Mia to ja tez czekam na poprawę, będę płukać i oby przeszło:)
No właśnie cisza:) dziewczyny albo rodzą abo się lenią;p
Ja mam dziś powera, pranie ręczne zaliczone, w pralce tez, obiad zrobiony, naczynia pozmywane a teraz lodyyy:)
Kate ja mam to ciążowe zapalenie dziąseł - ale u Ciebie jak dziasła nie są rozpulchnione i nie zarastają zębów to nie masz sie co martwić.
Ja na początku miałam polecenie żeby płukać szałwią i rumiankiem.
A po wizycie u periodontologa procedura jest taka: takie trochę inne mycie zębów, później płukanie fioletowym listerine zero i póżniej na dziąsła nakładam maść elugel -
Radiszka to dobrze,że się uspokoiłaś to teraz może być w każdej chwili, w sumie już jak u każdej:) czekamy:)
Mam maść elugel tez, to dziś posmaruję będę płukać tez i oby lepiej było, od 4 msc ciąży mam problemy z dziąsłami, bolą co jakiś czas,ale teraz ten ząb to już przesadza:)
Dora oj na ból głowy najlepszy sen, spróbuj tez zimny okład. Trzymaj się!radiszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Pozazdrościłam Wam tych wszystkich ślicznych łóżeczek z baldachimami i Młodej urządziłam dziś kącik do przewijania .
A tak w ogóle to dziś rano zjawiła się moja mama i stwierdzam, że kobiety z mojego rodu są skazane na życie z daleka od siebie. Moje córki na 18 urodziny dostaną chyba ode mnie "wilczy bilet" za granicę .
Nie minęło 7h a mnie już tak w****ia mamusina obecność i jej wpływ na moje dzieci, że chyba mi żyłka pęknie albo urodzę zaraz. Znaczy: dzieci jak to dzieci - dostają małpiego rozumu, krzyki, wrzaski, ryki, płacze i wymuszanie. Tyle, że ja takiego zachowania nie nagradzam, a babunia po główkach głaszcze i tańcuje na jednej nodze dookoła nich. Jak wrócę ze szpitala to mi kolejne 2 tyg zajmie ustawianie starszaków do pionu, jeśli będą takie rozbisurmanione. Co ciekawe - moja mama była matką dość surową, za to jako babci jej kompletnie odwaliło . Poza tym jest bezmyślna - 2latek biega po chacie a ta okna na przestrzał otwiera i bawi się z wnusią w pokoiku - pytam co będzie, jak wnuczek zechce wleźć w kuchni na parapet i skoczyć? Oczy jak pięć złotych wywaliła, bo "nie pomyślała"...No niestety, opieka nad małym dzieckiem to nie Uniwersytet - tu TRZEBA myśleć !
Niech mi ktoś powie co mi do łba strzeliło, żeby matkę tu zapraszać ??? Aaa...mąż musi być w pracy i inaczej rządy przejęłaby teściowa, równie utalentowana co moja matka .
Może jednak problem tkwi we mnie, skoro nie potrafię się z nimi dogadać .
Dobra, pierwsze żale wywalone...sorry, że musiałyście to czytać . Niech mnie szybko wezmą do tego szpitala, bo szału dostaniemy obie . I Wy, czytając to.1kasiulka1, radiszka, dora8201, wikaa, LillaMy, amarranta, ewela86, rex lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Daven ślicznie to zrobiłaś fajny klimat:)
Hehe no tak to jest z mamusiami:) moja mama mówiła,że może przyjechać po porodzie,ale wolimy sami i z 1 strony strach troszkę jest, bo ja sama będę do ok 18,ale z 2 strony będę robić to co chcę po swojemu:)
Zania Ty masz tyle energii i już chcesz rodzić?
Kasiulka super zakupki:) jak Kamilek? jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:07
Daven lubi tę wiadomość
-
kate851 wrote:Radiszka to dobrze,że się uspokoiłaś to teraz może być w każdej chwili, w sumie już jak u każdej:) czekamy:)
Mam maść elugel tez, to dziś posmaruję będę płukać tez i oby lepiej było, od 4 msc ciąży mam problemy z dziąsłami, bolą co jakiś czas,ale teraz ten ząb to już przesadza:)
Dora oj na ból głowy najlepszy sen, spróbuj tez zimny okład. Trzymaj się!
Kate mi elugelem kazała posmarować dziąsła, poczekać z minutę i wypluć no i później przynajmniej przez godzinkę nie pić nic ani nie jesckate851 lubi tę wiadomość
-
ooo DAVEN jak ja Cię rozumiem!!!! ileż mnie nerwów moja mamuśka kosztuje! a w ciąży już szczególnie mam jakąś alergię na niektóre rzeczy.... tresowanie dziecka po wizycie u babci to już norma.... przed chwilą właśnie mi ciśnienie podniosła dzwoniąc i pytając czy to nie za długo trwa??? bo to może być niebezpieczne!!! no ja pierdziu.... jestem 2 dni po terminie.... bo ona wszystkie dzieci rodziła 3 tyg przed terminem... więc skoro ja swoje dzieci rodzę po terminie to chyba coś nie tak??
chcieli przyjść na szczęście się rozpadało więc zrezygnowali uff......
a kącik cudowny!!!!!!!
BLUE już chyba tuli Wojtusia nie??
RADISZKA dobrze, że pojechałaś.... przynajmniej się uspokoiłaś i nie martwisz się teraz czy to to czy to...Daven, radiszka lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny