Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka daj znać co i jak...

Kate super fotka, widać ze wy tez meeega szczęśliwi :-)
    A twój brzusio tez niewielki :-D

kate851 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania może u Ciebie już powoli coś się zaczyna ruszać:) wspominałaś,że odpadł czop, więc..:)

Mia dziękuję:) też mi się wydaje,że nie jest duży,ale Twój to już w ogóle malusi:)

Dziewczyny czy miałyście może w ciąży wrażliwego zęba na nacisk, dotyk językiem? ja kiedyś tak miałam przed ciążą i mi przeszło, bo dentystka mówiła,że tak może być, od kilku dni mam wrażliwą szóstkę, wypolerowana ładnie a jak dotykam to boli i jak naciskam a tak to czuję jakby obrzmienie i ból dziąseł ogólnie, byłam miesiąc temu u dentystki i mówiła,że wszystko jest ok i zęby zdrowe a tu już coś.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Haha ale się uśmiałam z tym dzwonkiem na teściową:) Wikaa,ale zobacz jak ona się martwi o Ciebie, z 1 strony to miłe:)

Starsza, starsza,ale przy młodszym mężu nawet 30-stka nie straszna:)

Wikaa pokaż swój brzuszek:)

Kate raczej nie za bardzo się martwi, bo to m. dobijał się do mnie z jej telefonu ;-) Jej siostra juz do mnie 2 razy dzwoniła, żeby dopytać czy u mnie ok. Ona jeszcze ani razu.... A tak przeżywała jak się dowiedziała, że m. wysyłam z synem na wakacje. ... ;-) A jak już miała swoją rezerwację a potem bilet to już jej zmartwienie przeszło. ... ;-) Życie. ... !
    Co do brzuszka to nie jest tak ładny jak Twój wiec straszyć Was nie będę ;-)

Radiszka myślę, że to dobry pomysł, żeby skontrolować co i jak. Daj nam znać ;-)

Kate może to nie ząb a jedynie dziąsła masz opuchnięte przy tej szóstce. Ja kilka razy miałam taką sytuację.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh te teściówki:) niezłe ziółka:) moja pewnie się dowie od M,że urodziłam, bo tylko do Niego dzwoni:) do mnie w ciąży nie dzwoniła, pewnie M Jej mówi co i jak i tak jest ok:) każdy ma święty spokój:)

Ta jasne straszysz, co Ty w ogóle gadasz! każdy brzuszek jest piękny:)

Możliwe,że to od dziąseł,że az ząb tak na dotyk i nacisk boli, płuczę dziś korą dębu i rumiankiem i zobaczę czy coś się zmieni:) dzięki za info:)

wikaa lubi tę wiadomość

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja tak miałam z zębem i po kilku dniach mi przeszło... :-)
    Dentystka mówiła ze byc może tak jest ze względu na większe ukrwienie teraz,
    Kazała obserwować i jak nie przejdzie to wrócić, a po kilku dniach ustąpiło, chociaż tez juz sie stresowałam :-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania może to Twoje sprzątanie wczorajsze przyniosło efekty i coś sie ruszy ;-)
    Jesli tak to ja tez zaraz sie za robotę biorę hihihi ;-)

A co tu tak ucichło?
    Porod zbiorowy czy jak?
    I to bak bezemnie? :-P
    No wiecie co.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:27

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia to ja tez czekam na poprawę, będę płukać i oby przeszło:)

No właśnie cisza:) dziewczyny albo rodzą abo się lenią;p

Ja mam dziś powera, pranie ręczne zaliczone, w pralce tez, obiad zrobiony, naczynia pozmywane a teraz lodyyy:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie udzielam bo głowa mnie boli.... :( już w nocy apap brałam ale znó boli... teraz zdążyłam się położyć i zasnąć to gówniarz od sąsiadów wyszedł na dwór z gwizdkiem i gwiżdże.....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Gin stwierdził, że to nie wody (tym papierkiem hehe)ale szyjka już skrócona, na ktg skurczów mało ale już trochę wyższe niż ostatnio. Później zrobił usg i stwierdził, że łożysko już starawe IIIst. i że w sumie wszystko już do porodu gotowe wiec nie znamy dnia ani godziny heh ale póki co to chciał zostawić mnie na obserwacji ale wkońcu stwierdził, że jak wole czekać w domu to mogę wracać.
    Dzięki za wasze rady, w sumie jak widać nie było potrzeby jechać ale przynajmniej jestem spokojna i będzie spokojniejszy weekend ;) aaa no i ze względu na to łożysko kazał mi przychodzić na ktg co 2-3dni, a tą moją "mokrość" stwierdził, że może to czop tak zaczyna odchodzić.

Mia1988 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Mia to ja tez czekam na poprawę, będę płukać i oby przeszło:)

No właśnie cisza:) dziewczyny albo rodzą abo się lenią;p

Ja mam dziś powera, pranie ręczne zaliczone, w pralce tez, obiad zrobiony, naczynia pozmywane a teraz lodyyy:)

Kate ja mam to ciążowe zapalenie dziąseł - ale u Ciebie jak dziasła nie są rozpulchnione i nie zarastają zębów to nie masz sie co martwić.
    Ja na początku miałam polecenie żeby płukać szałwią i rumiankiem.
    A po wizycie u periodontologa procedura jest taka: takie trochę inne mycie zębów, później płukanie fioletowym listerine zero i póżniej na dziąsła nakładam maść elugel ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka była potrzeba czy nie, najważniejsze ze sie uspokoiłas :-)

Ja kończę jogurt i biorę sie za jakieś sprzątanie, może okna umyje.?
    Zobaczymy ale coś zrobic musze... :-)

radiszka lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to dobrze,że się uspokoiłaś:) to teraz może być w każdej chwili, w sumie już jak u każdej:) czekamy:)

Mam maść elugel tez, to dziś posmaruję:) będę płukać tez i oby lepiej było, od 4 msc ciąży mam problemy z dziąsłami, bolą co jakiś czas,ale teraz ten ząb to już przesadza:)

Dora oj na ból głowy najlepszy sen, spróbuj tez zimny okład. Trzymaj się!

• Daven Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Pozazdrościłam Wam tych wszystkich ślicznych łóżeczek z baldachimami i Młodej urządziłam dziś kącik do przewijania :).

6da1cd415afbcb91m.jpg

ce6efebc0b519f03m.jpg

A tak w ogóle to dziś rano zjawiła się moja mama i stwierdzam, że kobiety z mojego rodu są skazane na życie z daleka od siebie. Moje córki na 18 urodziny dostaną chyba ode mnie "wilczy bilet" za granicę :).
    Nie minęło 7h a mnie już tak w****ia mamusina obecność i jej wpływ na moje dzieci, że chyba mi żyłka pęknie albo urodzę zaraz. Znaczy: dzieci jak to dzieci - dostają małpiego rozumu, krzyki, wrzaski, ryki, płacze i wymuszanie. Tyle, że ja takiego zachowania nie nagradzam, a babunia po główkach głaszcze i tańcuje na jednej nodze dookoła nich. Jak wrócę ze szpitala to mi kolejne 2 tyg zajmie ustawianie starszaków do pionu, jeśli będą takie rozbisurmanione. Co ciekawe - moja mama była matką dość surową, za to jako babci jej kompletnie odwaliło :/. Poza tym jest bezmyślna - 2latek biega po chacie a ta okna na przestrzał otwiera i bawi się z wnusią w pokoiku - pytam co będzie, jak wnuczek zechce wleźć w kuchni na parapet i skoczyć? Oczy jak pięć złotych wywaliła, bo "nie pomyślała"...No niestety, opieka nad małym dzieckiem to nie Uniwersytet - tu TRZEBA myśleć ;)!
    Niech mi ktoś powie co mi do łba strzeliło, żeby matkę tu zapraszać O.o??? Aaa...mąż musi być w pracy i inaczej rządy przejęłaby teściowa, równie utalentowana co moja matka :/.
    Może jednak problem tkwi we mnie, skoro nie potrafię się z nimi dogadać :D.

Dobra, pierwsze żale wywalone...sorry, że musiałyście to czytać :(. Niech mnie szybko wezmą do tego szpitala, bo szału dostaniemy obie :/. I Wy, czytając to.

1kasiulka1, radiszka, dora8201, wikaa, LillaMy, amarranta, ewela86, rex lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra stwierdzam,ze CHCE URODZIC JUŻ!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Daven - polubiła cię za ten kącik do przewijania.

wczoraj byłam w Pepco, Textil Market i są fajne promocje :

Pepco
    4tqe6dt0jipr_t.jpg

Textil Market
    h89c0mwhllp6_t.jpg

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie rodzące.

LillaMy, Daven, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven ślicznie to zrobiłaś:) fajny klimat:)

Hehe no tak to jest z mamusiami:) moja mama mówiła,że może przyjechać po porodzie,ale wolimy sami i z 1 strony strach troszkę jest, bo ja sama będę do ok 18,ale z 2 strony będę robić to co chcę po swojemu:)

Zania Ty masz tyle energii i już chcesz rodzić?:)

Kasiulka super zakupki:) jak Kamilek?:) jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:07

Daven lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Radiszka to dobrze,że się uspokoiłaś:) to teraz może być w każdej chwili, w sumie już jak u każdej:) czekamy:)

Mam maść elugel tez, to dziś posmaruję:) będę płukać tez i oby lepiej było, od 4 msc ciąży mam problemy z dziąsłami, bolą co jakiś czas,ale teraz ten ząb to już przesadza:)

Dora oj na ból głowy najlepszy sen, spróbuj tez zimny okład. Trzymaj się!

Kate mi elugelem kazała posmarować dziąsła, poczekać z minutę i wypluć no i później przynajmniej przez godzinkę nie pić nic ani nie jesc ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja i tak zawsze elugel na noc stosuję,ale dzięki za info:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo DAVEN jak ja Cię rozumiem!!!! ileż mnie nerwów moja mamuśka kosztuje! a w ciąży już szczególnie mam jakąś alergię na niektóre rzeczy.... tresowanie dziecka po wizycie u babci to już norma.... przed chwilą właśnie mi ciśnienie podniosła dzwoniąc i pytając czy to nie za długo trwa??? bo to może być niebezpieczne!!! no ja pierdziu.... jestem 2 dni po terminie.... bo ona wszystkie dzieci rodziła 3 tyg przed terminem... więc skoro ja swoje dzieci rodzę po terminie to chyba coś nie tak??
    chcieli przyjść na szczęście się rozpadało więc zrezygnowali uff......

a kącik cudowny!!!!!!!

BLUE już chyba tuli Wojtusia nie??

RADISZKA dobrze, że pojechałaś.... przynajmniej się uspokoiłaś i nie martwisz się teraz czy to to czy to...

Daven, radiszka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 a ty jak się dzisiaj czujesz?

i co z Juwelką ?

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ