X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk1989 to może jedź na IP żeby sprawdzili czy to wody :) problem wyjazdu do ciotki będzie rozwiązany ;p

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie teraz jak wstałam to znowu się to powtórzyło. A zdziwiło mnie to bo nigdy tak nie wyglądało i nie było tego tyle. No i te lekko rozciągliwe nitki to owszem mogą być jakieś tam pozostałości (przepraszam za dosłowność) ale zastanawia mnie ta przezroczysta wodnista reszta...
    Qrde już sama nie wiem...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    radiszka ja mam tak często. nawet ostatnio po prysznicu sobie leze,a tu dosłownie jakbym się posiusiala(nie całkowicie. oczywiście), no i polecialam od razu do łazienki. Sprawdzilam a tam taką wydzielina lekko rozciągliwa troche sliska ale to nie wody. patrzyłam i badalam papierkiem

Zania ale przezroczysta?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - dajesz, dajesz!!! Trzymam kciuki!!! :-D

Radiszka poobserwuj jeszcze troszkę, a jak nie przestanie to skocz na IP...
    Ale myśle,ze juz odrazu nie musisz jechać, zwłaszcza ze nawet jesli to wody to tylko sie sączą póki co...
    Ja jak byłam w szpitalu, to myśleli ze mi wody odeszły a i tak do domu chcieli mi pozwolić jechać do wystąpienia skurczy lub do max 24h bo powiedzieli ze nawet jak wody odchodzą to dziecko i tak sobie je jeszcze produkuje wiec nie musze jak nie chce zalegać w szpitalu i moge czekać w domu... Byle nie dłużej niz 24h właśnie...

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Blue - dajesz, dajesz!!! Trzymam kciuki!!! :-D

Radiszka poobserwuj jeszcze troszkę, a jak nie przestanie to skocz na IP...
    Ale myśle,ze juz odrazu nie musisz jechać, zwłaszcza ze nawet jesli to wody to tylko sie sączą póki co...
    Ja jak byłam w szpitalu, to myśleli ze mi wody odeszły a i tak do domu chcieli mi pozwolić jechać do wystąpienia skurczy lub do max 24h bo powiedzieli ze nawet jak wody odchodzą to dziecko i tak sobie je jeszcze produkuje wiec nie musze jak nie chce zalegać w szpitalu i moge czekać w domu... Byle nie dłużej niz 24h właśnie...

Mia dzieki za rady. Tak też zamierzam zrobić bo to wkońcu tylko sączenie (o ile wogóle) tylko naczytałam się o tym gbs i dlatego mam takie wątpliwości, że przeniknie do dziecka...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Radiszka jak z tym GBS to ja juz nie wiem niestety... :-/
    Ale mi położna mówiła ze jak wody odchodzą to np kąpieli juz brać nie można tylko prysznic ze względu na bakterie właśnie...
    Ale tak nic nie mówiła...

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka z tym dodatnim GBS to może lepiej podjechać i sprawdzić? Zawsze lepiej dmuchać na zimne.

Kamyk trzymam kciuki za Twoje samopoczucie na imprezie rodzinnej...dasz radę dziewczyno:)

A co do wydzieliny to ja też mam ostatnio mokro ale jak nawet się sącza wody to tego jest o wiele więcej więc się nie przejmuje.

Dziś się źle czuje. Mam bolesne skurcze przepowiadsjace i jest to bardzo uciążliwe więc pewnie bardziej będę podczytywac niż się udzielac

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff gorąco już na dworze,ale zrobiłam zakupy i w Biedronce i w Lidlu, podzieliłam na 2 kursy i już się nie ruszam z domu;p odwiedziłam ciucha i kupiłam pajac na 3-6msc:)

Dziś może zrobię to pranie ręczne,co wczoraj sobie darowałam:)

Radiszka ja też mam dodatni GBS i tez bym się zastanawiała kiedy właściwy moment,ale tez nie ma co panikować, wody może powoli się sączą, ważne,żeby nie było powyżej 24 godz tak jak Mia pisze, obserwuj i dawaj znać, będziemy coś radzić:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka tak przezroczysta:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RADISZKA najprosciej to by było polecieć do apteki po ten test z gine intima jak nie masz papierkow lakmusowych. wtedy sprawdzisz ph i bedziesz spokojniejsza i nie bedziesz musiała jechać na IP niepotrzebnie

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dziś mam Twoją energię:) zaraz idę zrobić ręczne pranie:) wypiję cappuccino i do dzieła:)

Chcę dziś też poszukać półki na książki do sypialni i obraz na ścianę do salonu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 12:59

wikaa, radiszka, Mia1988, Carmen.92, Konwalia, ewela86, amarranta, rex lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ja dziś spałam i spałam. ..;-) Wstalismy z młodym 30 minut temu...
    Wczoraj byliśmy cały dzień na basenie. Miałam świetną opiekunkę w postaci mojej siostrzenicy. ;-)

Blue trzymaj się dzielnie, ciekawe czy juz tulisz czy jeszcze się męczysz. .. ?

Mia fotka super, tzn. Ty i m. i malutki brzunio ! ;-)

Radiszka jak będziesz dalej miała wrażenie odchodzących wód podejdź na IP. Sprawdzą i ewentualnie odeslą. Albo zostawią - to oni wiedzą najlepiej ;-)

Ja dziś siedzę w domu. Wczoraj nogi strasznie mi spuchly. Dziś sobie posprzątam, zrobię obiad a wieczorkiem może spacerek na gofra albo loda z dzieciakami.

Milej soboty.

kate851, Mia1988 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate no ten Twój m. to naprawdę ideał ;-) Nie dość, że dobry ( tak jak piszesz) to jeszcze przystojny....;-)

Fotka śliczna !

kate851 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Wikaa dziękuję:) najważniejsze,że dobry z ciepłym serduszkiem:) ale jak dodatkowo przystojny, to fajny pakiet ;p oj ale musiałam swoje przeżyć i swoje poczekać na tę Miłość jedyną:) no i ja jestem starsza ponad 2 lata;p

Blue ciekawe jak u Ciebie:) zaciskam kciukasy mocno!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:38

wikaa lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Ale mam ich zapisanych jako "nie odbierac" i "ta ktorej imienia sie nie wymawia" wiec nie odebrałam ;)

Dobre.... hi, hi.... Do mnie wczoraj tesciowa dzwoniła 5 razy.... Nie odbierałam, bo wiedziałam, że będzie mnie katować pytaniami z serii tych kierowanych do ciężarnej, co jest dla mnie już mega nudne.... Za szóstym tel. odebralam i okazało się, że to m. dzwoni z teściowej tel. :-D
    Dora ja dla odmiany mam ustawiony dzwonek na teściową - płaczące małe dziecko.... Jest taki "bolesny" jak i ona... !

Kate - gdzie tam starsza..... ? Wyglądasz jak nastolatka ! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:39

radiszka, Carmen.92 lubią tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate cała trójka (Ty, M., brzuch) wygladacie super:) tak miło się patrzy na takie zdjęcia.

Wiecie ze ja do tej pory nie pomyślałam żeby ustawić specjalny dzwonek na teściowa i zmienić kto dzwoni? A to mi bardzo humor poprawi za każdym razem jak będzie dzwonić;)

Jutro zaczynam 40tydzien a tu taka cisza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:43

kate851 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale się uśmiałam z tym dzwonkiem na teściową:) Wikaa,ale zobacz jak ona się martwi o Ciebie, z 1 strony to miłe:)

Starsza, starsza,ale przy młodszym mężu nawet 30-stka nie straszna:)

Wikaa pokaż swój brzuszek:)

wikaa lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie skoczę na zapis... Wiem ze pomyślicie ze jestem panikara ale w rezultacie zadzwoniłam do położnej i ona stwierdziła, że najlepiej przyjechac i sprawdzić czy sie coś nie zaczyna... No to pojadę ale mam nadzieję wrócić ;) więc 3majcie za mnie kciuki!

OlaW84 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka uspokoisz się,ale oby niepotrzebnie Ciebie nie trzymali, czekamy na info i będzie wszystko dobrze!:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No energia jest i dziś:-) wieczorem mamy gości i grilla więc posiedzimy na tarasie:-) a narazie jeżdżę z eM za nowymi firankami do salonu;-)

Coś mnie dziś muli jak na @ w dole brzucha,do tego twardnieje:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ