X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk1989 to może jedź na IP żeby sprawdzili czy to wody :) problem wyjazdu do ciotki będzie rozwiązany ;p

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie teraz jak wstałam to znowu się to powtórzyło. A zdziwiło mnie to bo nigdy tak nie wyglądało i nie było tego tyle. No i te lekko rozciągliwe nitki to owszem mogą być jakieś tam pozostałości (przepraszam za dosłowność) ale zastanawia mnie ta przezroczysta wodnista reszta...
    Qrde już sama nie wiem...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    radiszka ja mam tak często. nawet ostatnio po prysznicu sobie leze,a tu dosłownie jakbym się posiusiala(nie całkowicie. oczywiście), no i polecialam od razu do łazienki. Sprawdzilam a tam taką wydzielina lekko rozciągliwa troche sliska ale to nie wody. patrzyłam i badalam papierkiem

Zania ale przezroczysta?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - dajesz, dajesz!!! Trzymam kciuki!!! :-D

Radiszka poobserwuj jeszcze troszkę, a jak nie przestanie to skocz na IP...
    Ale myśle,ze juz odrazu nie musisz jechać, zwłaszcza ze nawet jesli to wody to tylko sie sączą póki co...
    Ja jak byłam w szpitalu, to myśleli ze mi wody odeszły a i tak do domu chcieli mi pozwolić jechać do wystąpienia skurczy lub do max 24h bo powiedzieli ze nawet jak wody odchodzą to dziecko i tak sobie je jeszcze produkuje wiec nie musze jak nie chce zalegać w szpitalu i moge czekać w domu... Byle nie dłużej niz 24h właśnie...

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Blue - dajesz, dajesz!!! Trzymam kciuki!!! :-D

Radiszka poobserwuj jeszcze troszkę, a jak nie przestanie to skocz na IP...
    Ale myśle,ze juz odrazu nie musisz jechać, zwłaszcza ze nawet jesli to wody to tylko sie sączą póki co...
    Ja jak byłam w szpitalu, to myśleli ze mi wody odeszły a i tak do domu chcieli mi pozwolić jechać do wystąpienia skurczy lub do max 24h bo powiedzieli ze nawet jak wody odchodzą to dziecko i tak sobie je jeszcze produkuje wiec nie musze jak nie chce zalegać w szpitalu i moge czekać w domu... Byle nie dłużej niz 24h właśnie...

Mia dzieki za rady. Tak też zamierzam zrobić bo to wkońcu tylko sączenie (o ile wogóle) tylko naczytałam się o tym gbs i dlatego mam takie wątpliwości, że przeniknie do dziecka...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Radiszka jak z tym GBS to ja juz nie wiem niestety... :-/
    Ale mi położna mówiła ze jak wody odchodzą to np kąpieli juz brać nie można tylko prysznic ze względu na bakterie właśnie...
    Ale tak nic nie mówiła...

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka z tym dodatnim GBS to może lepiej podjechać i sprawdzić? Zawsze lepiej dmuchać na zimne.

Kamyk trzymam kciuki za Twoje samopoczucie na imprezie rodzinnej...dasz radę dziewczyno:)

A co do wydzieliny to ja też mam ostatnio mokro ale jak nawet się sącza wody to tego jest o wiele więcej więc się nie przejmuje.

Dziś się źle czuje. Mam bolesne skurcze przepowiadsjace i jest to bardzo uciążliwe więc pewnie bardziej będę podczytywac niż się udzielac

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff gorąco już na dworze,ale zrobiłam zakupy i w Biedronce i w Lidlu, podzieliłam na 2 kursy i już się nie ruszam z domu;p odwiedziłam ciucha i kupiłam pajac na 3-6msc:)

Dziś może zrobię to pranie ręczne,co wczoraj sobie darowałam:)

Radiszka ja też mam dodatni GBS i tez bym się zastanawiała kiedy właściwy moment,ale tez nie ma co panikować, wody może powoli się sączą, ważne,żeby nie było powyżej 24 godz tak jak Mia pisze, obserwuj i dawaj znać, będziemy coś radzić:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka tak przezroczysta:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RADISZKA najprosciej to by było polecieć do apteki po ten test z gine intima jak nie masz papierkow lakmusowych. wtedy sprawdzisz ph i bedziesz spokojniejsza i nie bedziesz musiała jechać na IP niepotrzebnie

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dziś mam Twoją energię:) zaraz idę zrobić ręczne pranie:) wypiję cappuccino i do dzieła:)

Chcę dziś też poszukać półki na książki do sypialni i obraz na ścianę do salonu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 12:59

wikaa, radiszka, Mia1988, Carmen.92, Konwalia, ewela86, amarranta, rex lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ja dziś spałam i spałam. ..;-) Wstalismy z młodym 30 minut temu...
    Wczoraj byliśmy cały dzień na basenie. Miałam świetną opiekunkę w postaci mojej siostrzenicy. ;-)

Blue trzymaj się dzielnie, ciekawe czy juz tulisz czy jeszcze się męczysz. .. ?

Mia fotka super, tzn. Ty i m. i malutki brzunio ! ;-)

Radiszka jak będziesz dalej miała wrażenie odchodzących wód podejdź na IP. Sprawdzą i ewentualnie odeslą. Albo zostawią - to oni wiedzą najlepiej ;-)

Ja dziś siedzę w domu. Wczoraj nogi strasznie mi spuchly. Dziś sobie posprzątam, zrobię obiad a wieczorkiem może spacerek na gofra albo loda z dzieciakami.

Milej soboty.

kate851, Mia1988 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate no ten Twój m. to naprawdę ideał ;-) Nie dość, że dobry ( tak jak piszesz) to jeszcze przystojny....;-)

Fotka śliczna !

kate851 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Wikaa dziękuję:) najważniejsze,że dobry z ciepłym serduszkiem:) ale jak dodatkowo przystojny, to fajny pakiet ;p oj ale musiałam swoje przeżyć i swoje poczekać na tę Miłość jedyną:) no i ja jestem starsza ponad 2 lata;p

Blue ciekawe jak u Ciebie:) zaciskam kciukasy mocno!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:38

wikaa lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Ale mam ich zapisanych jako "nie odbierac" i "ta ktorej imienia sie nie wymawia" wiec nie odebrałam ;)

Dobre.... hi, hi.... Do mnie wczoraj tesciowa dzwoniła 5 razy.... Nie odbierałam, bo wiedziałam, że będzie mnie katować pytaniami z serii tych kierowanych do ciężarnej, co jest dla mnie już mega nudne.... Za szóstym tel. odebralam i okazało się, że to m. dzwoni z teściowej tel. :-D
    Dora ja dla odmiany mam ustawiony dzwonek na teściową - płaczące małe dziecko.... Jest taki "bolesny" jak i ona... !

Kate - gdzie tam starsza..... ? Wyglądasz jak nastolatka ! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:39

radiszka, Carmen.92 lubią tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate cała trójka (Ty, M., brzuch) wygladacie super:) tak miło się patrzy na takie zdjęcia.

Wiecie ze ja do tej pory nie pomyślałam żeby ustawić specjalny dzwonek na teściowa i zmienić kto dzwoni? A to mi bardzo humor poprawi za każdym razem jak będzie dzwonić;)

Jutro zaczynam 40tydzien a tu taka cisza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:43

kate851 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale się uśmiałam z tym dzwonkiem na teściową:) Wikaa,ale zobacz jak ona się martwi o Ciebie, z 1 strony to miłe:)

Starsza, starsza,ale przy młodszym mężu nawet 30-stka nie straszna:)

Wikaa pokaż swój brzuszek:)

wikaa lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie skoczę na zapis... Wiem ze pomyślicie ze jestem panikara ale w rezultacie zadzwoniłam do położnej i ona stwierdziła, że najlepiej przyjechac i sprawdzić czy sie coś nie zaczyna... No to pojadę ale mam nadzieję wrócić ;) więc 3majcie za mnie kciuki!

OlaW84 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka uspokoisz się,ale oby niepotrzebnie Ciebie nie trzymali, czekamy na info i będzie wszystko dobrze!:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No energia jest i dziś:-) wieczorem mamy gości i grilla więc posiedzimy na tarasie:-) a narazie jeżdżę z eM za nowymi firankami do salonu;-)

Coś mnie dziś muli jak na @ w dole brzucha,do tego twardnieje:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ