X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dasz radę :) Najważniejsze, żeby wszystko szybko i sprawnie poszło :)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk u mnie cisza jak makiem zasiał nawet nie wiem czy jakieś rozwarcie wogóle jest bo mój gin mało wylewny :/ ale jak tak sobie na piłce pokicam i pokręcę bioderkami to zaraz czuję różnicę, pachwiny ciągną, mały napiera na dół itp. ;) więc może może się uda ;) tylko obyś nie zaczęła rodzić u ciotuni bo to chyba też by dla Ciebie było krępujące nie?

OlaW84, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Dzisiaj i wczoraj wpadłam w wir sprzątania, pięknie wysprzątałam całe mieszkanie.
    Po południu miałam już ostatnią wizytę. Dostałam już skierowanie do szpitala, mam zgłosić się już jutro. Ogólnie ok, łożysko z oznakami starzenia, ale ok jak na ten tydzień, przepływy też ok, jedynie co zaniepokoiło lekarza to gęste wody płodowe. Może to oznaczać, że mały zrobił już smółkę i znowu schizuje... Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ile mały waży.

Mia, na zdjęciu nie widać że jesteś w ciąży, zgrabna z Ciebie mamuśka :)

A bakterie w moczu i nabłonki miłam prawie zawsze, dopiero ostatnie wyniki były dobre. Piłam sok z żurawiny i łykałam provag.

Miłego wieczoru :)

Mia1988 lubi tę wiadomość

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja też myślałam, że u mały już nisko. Często czułam kucia, cały dół mnie pobolewa już ze 3 tygodnie, a wg mojego lekarza szyjka długa :(

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, nawet nie wiecie jak mnie podnioslyscie na duchu:)!!
    trzymajcie sie:). Pozwole sobie zagladac co u Was:)

LillaMy, wikaa lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka polubiłam za ciotunie:) Kamyk zrobilabys furorę na imprezie rodzinnej;)

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za te komplementy... :-D
    Brzuszek faktycznie nie duży, taka kawalerka ;-)
    chociaż na żywo wyglada na większy i na zdj mam luźniejsza bluzeczkę, a i moje kochanie troszkę go zasłania...
    Bokiem bardziej go widać... ;-)
    Jak dostanę resztę zdjeć to coś wrzucę choć wiem ze chwilkę będę musiała poczekać bo te zdj robił nam kolega który na codzień prowadzi firmę a fotografia to jego hobby wiec same rozumiecie... No nic tak czy inaczej kiedyś je dostanę... ;-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka co do rozstępów to tez mi zaczęły sie pojawiać mimo niedużego brzuszka... :-/
    zaczynaja sie nad pępkiem, pewnie przez dziurkę po kolczyku no i nic nie moge poradzić,
    martwię sie tylko ile ich jeszcze wylezie do porodu... :-(

1usah371io4htfas.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk - nie pękaj, cesarka nie gryzie ;D. Poniedziałek, razem na operacyjnej - pamiętaj ;).

Jeśli o leki chodzi to ja zupełnie nie w temacie, ale cieszę się, że pomogły tym, którym miały pomóc - i mam nadzieję, że pomogą tym, którym pomóc dopiero mają.

Jutro przyjeżdża moja mama, zostanie tydzień. Więc mieszkanie posprzątałam na błysk, niech się tym nie zajmuje przynajmniej ;). Za to zostawiłam pustą zamrażarkę, żeby mogła się kulinarnie wyżyć przez ten czas i zaopatrzyć nas na długie tygodnie w obiadki :D.

French jest, henna jest, jeszcze tylko fryzjer i można rodzić ;).

A...Mia - super fota i bardzo ładnie się prezentujesz w ciąży :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:19

Mia1988, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) Radiszka tekst o ciotuni mi się spodobał :) Jak zacznę rodzić, to długo tam nie posiedzę ;) Zepsuję ciotuni imprezkę, bo będę w centrum uwagi :P

Daven wiem, że cesarka nie gryzie. Już jedną miałam... Ale sam fakt wkłucia się w kręgosłup już napawa mnie strachem. Jestem pielęgniarką a boję się igieł :P Ale wstyd ;)

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka a masz już może jakieś skurcze? Najlepiej na skurczach skakać ;) Szybciej wtedy idzie :)

• Daven Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk - wstyd to kraść, a swoje małe fobie oraz dziwactwa należy pielęgnować i hołubić :D.

Weź sobie włóż balonik z wodą pod kieckę i w kulminacyjnym momencie imprezy ściśnij nogi z krzykiem: "wody mi odeszły!". Impreza jest Twoja :D, na zawsze zapiszesz się w pamięci rodziny męża a sama będziesz się mogła w miarę szybko ewakuować, niby że do szpitala ;).

Kamyk1989, Mia1988, OlaW84, LillaMy, Carmen.92 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Daven az ekran oplułam... :-D
    Hahahaha

Kamyk1989, Daven, Carmen.92 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ciesze się,że Was zmotywowalam:-)
    Mia brzucholek super:-)

Ja jeszcze pościeli nie zmieniam. Ale miałam Zamiar. Stwierdziłam,ze jeszcze poczekam aż coś będzie się działo,albo mój eM zmieni jak będę w szpitalu:-) Narazie polozylam pod przescieradlo jeden większy podkład,żeby w razie czego nie znisZczyć materaca;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha :D Daven zarąbisty pomysł :D Choć myślę, że jeszcze bardziej by mnie znienawidzili za taką akcję :P

Cóś mnie szyjka mocno kłuje. Czuje mocny nacisk na nią. Może w nocy się rozkręci??? Wolę sobie nadziei nie robić.. Choć ostatnio to tylko nadzieją żyję.

Daven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za nieobecność,obiecuje sie poprawic :)

Dora Aneta1607 ur. Julke 7.07

Carmen.92 lubi tę wiadomość

• Daven Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy Anecie i Julii, super data :).

No i zapraszamy, Ivettka, zapraszamy, bo tu pusto i głucho - co która mamą zostaje to znika :).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia jak pięknie wyglądacie!:) jejku jaki malutki brzuszek:-) w ogóle nie widać,że jesteś w ciąży!:) czekamy na resztę fotek:) oj wiem jak się czeka na zdjęcia, ja fotografa poganiałam wręcz hihi bo tak się nie mogłam doczekać:) wydrukowane już mam i 4 nawet rodzicom zawiozłam:) ucieszyli się:)

Daven haha Ty jak coś wymyślisz?:P

Właśnie M wrócił do domku i kupił mi sok z żurawiny Vigana, będę popijać,niby dziennie można 50ml.

Asiulka trzymam kciuki!:)

Mia1988, Daven lubią tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od razu waga i wzrost malej Julci: 3120g 53cm. Gratuluję Anetaa1601.

Wróciliśmy z M z kina. Byliśmy na Agentce, taka przyjemna komedia akcji. Okno w kuchni dziś umylam po mobilizacji od Zani. A jutro do rodziców jedziemy najwyżej będzie akcja z jazdą do szpitala, choć jak na razie nic tego nie zapowiada.

I też całą ciążę wyniki ok. A teraz leukocyty w moczu i antybiotyk. Jak mus to mus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 21:58

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia śliczne zdjęcie ;-) aż żałuję że nie zdecydowałam się na sesje ciążową, ale nadrobie sobie jak Jasiek się urodzi ;-) Kurcze moi rodzice jadą jutro nad jezioro, 2h od Wrocka i mam nadzieje że przez weekend nie urodze, bo miałam rodzić z mamą i z M. A tak to będzie stres jak się zacznie coś dziać i będę ją musiała ściągać z urlopu, Ehhh.

Aneta1607 gratulacje <3 dużo zdrówka dla małej ;-)

Daven zajeb*sty pomysł z tym balonikiem, haha, aż się popłakałam ze śmiechu ;-)

Mia1988, Daven lubią tę wiadomość

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ