Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
kate851 wrote:Zania podobno tak jest, syndrom wicia gniazda:) może już coś będzie się ruszać,ale my niecierpliwe, chcemy przed terminem heh:)
M ma zajechać do apteki i kupić mi ten sok z żurawiny, będę go pić przez weekend, zła jestem,że przez 9 msc idealny mocz a tuż przed terminem bakterie, wrr, normalnie dziś to pogryzę;p
M dzwonił,że dziś wieczorem nad zalewem jest spotkanie Jego znajomych z rodzinami, dziewczynami,ale jakoś nie mam ochoty jechać..widać,że hormony u nas nieźle szaleją.
Jak nie w aptece to ja też w rossmanie kupowałam, tańszy był w tych rejonach gdzie ta żywność bio leży -
Kate dokładnie tak jak dziewczyny piszą lepiej popić partę dni i zrób badania w poneidziałek rano. A co do tego jeszcze soku poj bez rozcieńczania szybciej zareaguje twój oragnizm no to.
A co do mnie dzisiaj po badankach w sumie wyniki moczu i krwi spoko, ale za d-dimery 1700 prawie i to przy braniu zastrzyków codziennie rano więc muszę się skonsultować z lekarzem telefonicznie.
Też dzisiał byłam na IP bo tak zdecydowałam ginek i dostałam od niego w poneidziałęk skierowanie. Więc KTG ok, łóżysko jak na mój tydzień ciąży to jest w bardzo dobry stanie, wody ok, Robcio waży 3300-3400 mniej wiecej. Szyjka długa, zamknięta i szew dalej trzyma. Dostałam zastrzyk rozkurczowy i do domku. Ale cos czuję, że znowu się tam zjawię dzisiaj po receptę na wyzszą dawkę pewnie będzie mi kazał iść lub poczekać do poniedziałku i wtedy cos mi da... A w poniedziałek ginek ma zadecydować jeszcze co dalej jeśli stwierdzi, że juz musze isc do spzitala to we wtroek rano mam sie zgłosić. A jak nie to w środę mam przyjechać koło 8 rano na IP nadczczo wtedy porobią badania i ustala termin CC. Tyle
A skurczów, zadnych nie mam, czop nie odpadł w ogóle(pytalam się czy jak się ma ten szew to odpadnie ten czop i bedzie go widac czy tam jest i czeka jak szwu nie bedzie - powiedziała, ze moze odpasc i wtewdy powinien sie pojawic na wkladce). no więc mi w sumie nic nie jest oprócz tego, ze mam brzuchol i wysokie d-dmieryCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ja tylko na chwilunie bo siedzę na dworku - KATE pic sok jak najbardziej możesz ale mi zawsze lekarze powtarzali ze jeśli sa liczbę nabłonki i pasma śluzu to w 90% przypadkach albo nie podmyłaś się dokładnie i nie ze środkowego moczu poszło albo po seksie wieczornym pozostałościi wtedy też zawsze jakieś bakterie wychodzą....
OlaW84, kate851 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Monita a w ogóle jaka byla przyczyna tego że zrobilas te d dimery? bo już nie pamietam... kurde mnie ginekolog nie kazal powtarzac d dimerow,naczyniowiec też nie,Ale jak czytam co piszesz to się troche o siebie martwie... ja co prawda ostatnio mialam 1222 ale bez brania zastrzykow...
-
cześć dziewczyny, sorry, że piszę nie na swoim forum, ale podczytuję was..mogłybyście napisać jakie bierzecie zastrzyki?clexane? przepraszam,że tak bezpośrednio, ale też była bym razem z wami lipcówką, ale niestety mi się nie udało , potem byłam jeszcze raz w ciąży i po dokładnych badaniach wyszła mutacja mthfr, biorę acard, clexane, zwiekszony kwas foliowy, wit D3.. szukam kogoś, kto też bierze te zastrzyki , tak aby było mi raźniej i żebym wiedziała, że mimo takiego obstawienia lekami tym razem się uda!
pozostałe dziewczyny przepraszam,za spamowanie:)
-
Włączam się i ja do dyskusji o moczu Kate;) jak są liczne nablonki to raczej źle pobrana próbka. Teraz jest o wiele więcej śluzu plus jeszcze ten wiesiolek dopochwowo i raczej to z tego. Kup sobie też takie chusteczki do higieny intymnej i poza podmyciem przed pobraniem porządnie wytrzyj chustecxka.Ale sok pij jak masz ochotę
Monita daj znać jak tam sytuacja. Kurczę może na weekend Cię zostawia?
Radiszka pies pewnie błyszczący ale mało zadowolony;) czy lubi takie kąpiele?
Mia nadal w łóżku? odpoczywaj póki możesz naprawdę!
Zania ja spojrzalam dziś na moje okna z zamiarem umycia ale jakoś tak nawet po środki czystości pod zlew nie chciało mi się sięgać więc gratuluję siłWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:09
-
Czytam o tym moczu i stwierdzilam ze sie poudzielam:) tak jak Wy zawsze wyniki moczu mialam super a w 36 tyg cos sie popsulo i wyszly w nim leukocyty, liczne nablonki i bakterie. Zrobilam kolejny mocz tym razem na posiew i mialam jakas bakterie w moczu. Gin mi wytlumaczyl ze pod koniec ciazy gdzie dzidzia uciska na pecherz nie jestesmy w stanie oproznic sie z moczu do konca i stad biora sie bakterie. Powiedzial ze to nie jest nic groznego ale zeby nie bylo problemow z siusianiem po porodzie dostalam lagodny antybiotyk ktory nie przenika przez lozysko. Wiec infekcje pecherza na tym etapie ciazy sa zupelnie normalne.
-
OlaW zwlekałam sie w końcu z łóżka
Nawet miałam wenę... Zrobiłam make-up i ubieram sie...
Moj niedługo wraca z pracy i nie chce żeby mnie ciagle w piżamach oglądał bo ileż można...
Zreszta dzis piątek i pewnie gdzieś mnie będzie chciał wyciągnąć...
OlaW84 lubi tę wiadomość
-
Mia1988 dziękuję za dobre słowo:) tym razem musi się udać.. Tobie, i pozostałym życzę szybkiego, jak najmniej bolesnego porodu. I zdrówka dla maluszków:).
Mam nadzieję, że mon!ta^ odpowie, jeśli będzie miała czas i mówimy o tych samych zastrzykach.
-
Dzięki Kochane za cenne informacje:) co ja bym bez Was zrobiła:) M kupi sok i będę pić a dziś rzeczywiście nie był mocz aż tak ze środka bo miałam wrażenie ze mam mało:) i zaraz po kilku kroplach oddałam wiec możliwe ze to tez to no i fakt ze to końcówka ciąży.
Ja się właśnie obudziłam:) zasnelam jak dziecko, jednak padnieta byłam i lepiej teraz:) ale prania ręcznego nie robiłam:) Zania dziś szalejesz:)
MONTA daj znać jak sytuacja!
A ja sobie jeszcze poleże:) -
No i po mam brać teraz w nogę tę zastrzyki do środy. A co do samej nazwy to tak biorę clexan 0,4 rano zawsze o tej samej porze.
Tak biorę bo mam wadę serca i każdy zator lub zakrzep może dla mnie źle skończyć no i tyleCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami