X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Zania podobno tak jest, syndrom wicia gniazda:) może już coś będzie się ruszać,ale my niecierpliwe, chcemy przed terminem heh:)

M ma zajechać do apteki i kupić mi ten sok z żurawiny, będę go pić przez weekend, zła jestem,że przez 9 msc idealny mocz a tuż przed terminem bakterie, wrr, normalnie dziś to pogryzę;p

M dzwonił,że dziś wieczorem nad zalewem jest spotkanie Jego znajomych z rodzinami, dziewczynami,ale jakoś nie mam ochoty jechać..widać,że hormony u nas nieźle szaleją.

Jak nie w aptece to ja też w rossmanie kupowałam, tańszy był w tych rejonach gdzie ta żywność bio leży ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo u mnie pies już aż błyszczy hehe ;) teraz czas brać się za obiad powoli...

Mia1988 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placilam cos koło 20-25 zl na butelke taka chyba mniejsza. Te wielkie są drozsze:-) Też widzialam w Rossmanie:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dokładnie tak jak dziewczyny piszą lepiej popić partę dni i zrób badania w poneidziałek rano. A co do tego jeszcze soku poj bez rozcieńczania szybciej zareaguje twój oragnizm no to.

A co do mnie dzisiaj po badankach w sumie wyniki moczu i krwi spoko, ale za d-dimery 1700 prawie i to przy braniu zastrzyków codziennie rano :/ więc muszę się skonsultować z lekarzem telefonicznie.

Też dzisiał byłam na IP bo tak zdecydowałam ginek i dostałam od niego w poneidziałęk skierowanie. Więc KTG ok, łóżysko jak na mój tydzień ciąży to jest w bardzo dobry stanie, wody ok, Robcio waży 3300-3400 mniej wiecej. Szyjka długa, zamknięta i szew dalej trzyma. Dostałam zastrzyk rozkurczowy i do domku. Ale cos czuję, że znowu się tam zjawię dzisiaj po receptę na wyzszą dawkę :/ pewnie będzie mi kazał iść lub poczekać do poniedziałku i wtedy cos mi da... A w poniedziałek ginek ma zadecydować jeszcze co dalej jeśli stwierdzi, że juz musze isc do spzitala to we wtroek rano mam sie zgłosić. A jak nie to w środę mam przyjechać koło 8 rano na IP nadczczo wtedy porobią badania i ustala termin CC. Tyle

A skurczów, zadnych nie mam, czop nie odpadł w ogóle(pytalam się czy jak się ma ten szew to odpadnie ten czop i bedzie go widac czy tam jest i czeka jak szwu nie bedzie - powiedziała, ze moze odpasc i wtewdy powinien sie pojawic na wkladce). no więc mi w sumie nic nie jest oprócz tego, ze mam brzuchol i wysokie d-dmiery

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade po raz drugi na SOR bo rozmawialam z pielegniarka kazala mi przyjechac, wiec zawijam kiece i lece :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilunie bo siedzę na dworku - KATE pic sok jak najbardziej możesz ale mi zawsze lekarze powtarzali ze jeśli sa liczbę nabłonki i pasma śluzu to w 90% przypadkach albo nie podmyłaś się dokładnie i nie ze środkowego moczu poszło albo po seksie wieczornym pozostałościi wtedy też zawsze jakieś bakterie wychodzą....

OlaW84, kate851 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was,po dluiej nieobesnosci wystapily komplikacje po cesarce wdalo sie zapalenie blizny ale juz powoli dochodze do siebie

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita a w ogóle jaka byla przyczyna tego że zrobilas te d dimery? bo już nie pamietam... kurde mnie ginekolog nie kazal powtarzac d dimerow,naczyniowiec też nie,Ale jak czytam co piszesz to się troche o siebie martwie... ja co prawda ostatnio mialam 1222 ale bez brania zastrzykow...:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, sorry, że piszę nie na swoim forum, ale podczytuję was..mogłybyście napisać jakie bierzecie zastrzyki?clexane? przepraszam,że tak bezpośrednio, ale też była bym razem z wami lipcówką, ale niestety mi się nie udało :(, potem byłam jeszcze raz w ciąży i po dokładnych badaniach wyszła mutacja mthfr, biorę acard, clexane, zwiekszony kwas foliowy, wit D3.. szukam kogoś, kto też bierze te zastrzyki :), tak aby było mi raźniej i żebym wiedziała, że mimo takiego obstawienia lekami tym razem się uda!

pozostałe dziewczyny przepraszam,za spamowanie:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączam się i ja do dyskusji o moczu Kate;) jak są liczne nablonki to raczej źle pobrana próbka. Teraz jest o wiele więcej śluzu plus jeszcze ten wiesiolek dopochwowo i raczej to z tego. Kup sobie też takie chusteczki do higieny intymnej i poza podmyciem przed pobraniem porządnie wytrzyj chustecxka.Ale sok pij jak masz ochotę:)

Monita daj znać jak tam sytuacja. Kurczę może na weekend Cię zostawia?

Radiszka pies pewnie błyszczący ale mało zadowolony;) czy lubi takie kąpiele?

Mia nadal w łóżku?:) odpoczywaj póki możesz naprawdę!

Zania ja spojrzalam dziś na moje okna z zamiarem umycia ale jakoś tak nawet po środki czystości pod zlew nie chciało mi się sięgać więc gratuluję sił:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:09

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym moczu i stwierdzilam ze sie poudzielam:) tak jak Wy zawsze wyniki moczu mialam super a w 36 tyg cos sie popsulo i wyszly w nim leukocyty, liczne nablonki i bakterie. Zrobilam kolejny mocz tym razem na posiew i mialam jakas bakterie w moczu. Gin mi wytlumaczyl ze pod koniec ciazy gdzie dzidzia uciska na pecherz nie jestesmy w stanie oproznic sie z moczu do konca i stad biora sie bakterie. Powiedzial ze to nie jest nic groznego ale zeby nie bylo problemow z siusianiem po porodzie dostalam lagodny antybiotyk ktory nie przenika przez lozysko. Wiec infekcje pecherza na tym etapie ciazy sa zupelnie normalne.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola właśnie skończyłam salon:-) ale jakieś ciagniecie w dole pleców zaczęłam czuć więc już dziś nic wiecej nie robie;-) chyba... bo mnie jakos nosi:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:22

OlaW84 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW zwlekałam sie w końcu z łóżka ;-)
    Nawet miałam wenę... Zrobiłam make-up i ubieram sie... :-D
    Moj niedługo wraca z pracy i nie chce żeby mnie ciagle w piżamach oglądał bo ileż można...
    Zreszta dzis piątek i pewnie gdzieś mnie będzie chciał wyciągnąć... :-)

OlaW84 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja niestety nie pomogę, bo dzięki Bogu moja ciąża przebiega bezproblemowo
    Ale trzymam kciuki aby tym razem sie udało i żebyś tez mogła w końcu tulić swojego maluszka :-)
    Pozdrawiam

1usah371io4htfas.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 dziękuję za dobre słowo:) tym razem musi się udać.. Tobie, i pozostałym życzę szybkiego, jak najmniej bolesnego porodu. I zdrówka dla maluszków:).

Mam nadzieję, że mon!ta^ odpowie, jeśli będzie miała czas i mówimy o tych samych zastrzykach.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za cenne informacje:) co ja bym bez Was zrobiła:) M kupi sok i będę pić :) a dziś rzeczywiście nie był mocz aż tak ze środka bo miałam wrażenie ze mam mało:) i zaraz po kilku kroplach oddałam wiec możliwe ze to tez to no i fakt ze to końcówka ciąży.

Ja się właśnie obudziłam:) zasnelam jak dziecko, jednak padnieta byłam i lepiej teraz:) ale prania ręcznego nie robiłam:) Zania dziś szalejesz:)

MONTA daj znać jak sytuacja!

A ja sobie jeszcze poleże:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po :) mam brać teraz w nogę tę zastrzyki do środy. A co do samej nazwy to tak biorę clexan 0,4 rano zawsze o tej samej porze.

Tak biorę bo mam wadę serca i każdy zator lub zakrzep może dla mnie źle skończyć :) no i tyle :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję:), zdrówka życzę!

Carmen.92 lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę zastrzyki ale Fraxiparine 0,3 od początku ciąży ..

Jeśli chodzi o mocz to u Mnie raz wychodzi czysty raz z bakteriami ..
    Gin zawsze powtarzała żeby był całkowicie czysty to prosto z cewnika by trzeba było pobrać ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla a ty z jakiego powodu bierzesz?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ