X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie dobrze ze liczne bakterie,musisz coś z tym zrobic, ja jak miałam to mi mówił że to dość niebezpieczne i dobrze się tego szybko pozbyć. Proponuje Ci jako doswiadczona w tym temacie kupic sobie urosept - lekarz kazal mi brac gdyby cos,albo femisept uro tez ziolowy jak urosept. Do tego duzo wody z cytryna albo kup sobie w aptece sok z zurawiny 100% a w poniedzialek powtorz mocz. Moja kuzynka jak tak miala z Franiem w ciąży pod koniec to kazali jej wyleczyc bo mialaby wskazanie do cc

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm kurcze.. Zania w pn mam wizytę, to może się wstrzymam,ale jem codziennie suszoną żurawinę i codziennie herbata z żurawiny. Dziwne to, bo do tej pory miałam idealny mocz a moja znajoma ze sr pisała,że po tym wiesiołku miala infekcję i tak myślę,ze moze od niego? bo od tygodnia aplikuję 4 kapsułki dopochwowo i raptem bakterie a wczesniej wszystko idealnie, zapytam się w pn gina i najwyzej każe mi odstawić wiesiołka tylko najwyżej łykać.

• Daven Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U mnie dziś w planach pedicure, manicure, regulacja i henna, a jutro fryzjer, żeby się dziecię matki w poniedziałek nie przestraszyło ;).

Kurczę, ja mam ten luksus, że jak się źle czuję to na zakupy idzie Małż uzbrojony w listę. A jak czuję się dobrze, to mogę sobie w kolejkach stać, nawet przepuszczam tych co kupują 2 rzeczy na krzyż.

Ale pamiętam nieprzyjemną sytuację, kiedy w pierwszej ciąży na początku rzygałam jak kot i specjalnie do gina poszłam godzinę wcześniej, bardzo wcześnie rano(o dziwo im wcześniej było tym lepiej się czułam), zajęłam miejsce jako pierwsza w kolejce, siedzę i czytam książkę. Za mną do gabinetu pielęgniarek (taka rejestracja) weszła stara baba i spytała, czy może zostawić reklamówkę, bo na zakupy by jeszcze skoczyła. Pielęgniarka pozwoliła i baba poszła. Poczekalnia zaroiła się od pacjentek przez godzinę a ta baba wraca i oświadcza, że ona idzie do gabinetu JAKO PIERWSZA. Więc jej grzecznie odpowiedziałam, że pierwsza w kolejce jestem ja i czekałam tu już wtedy, kiedy ona zostawiała reklamówkę u pielęgniarek. A ta pinda bezczelnie do mnie "Ale JA MAM PIERWSZEŃSTWO!". Nawet nie zapytałam czy na podstawie inwalidztwa czy swojego wydumania, po prostu stwierdziłam, że jestem w ciąży, źle się czuję i wejdę do gabinetu jako pierwsza, nie mam zamiaru nikogo przepuszczać. Baba uszy po sobie położyła, ale wściekła byłam, że tak bezczelnie próbuje się w kolejkę wbić :/.

Mia1988 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to może mialabys infekcje intymna,a bakterie w moczu swoją droga. Ja dla świętego spokoju to bym powtorzyla w poniedziałek z rana sam mocz, żeby czasu nie tracic. Może tylko próbka źle pobrana - czasem tak jest nawet jak staramy się to zrobić dokładnie. Ja znów na odwrót cała ciąże coś w moczu wychodzilo a teraz mam "cacy" ;-) Suszona zurawina jest dobra,Ale trzeba by zjeść nie wiem ile żeby zadziałała tak jak ten sok 100% z apteki- on aż cierpki jest:-) ale mnie pomógł i to bardzo. Rozcienczalam z woda,a w kryzysowch sytuacjach piłam o tak o:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate przy infekcji pochwy, np. grzybica mogą dostać się bakterie i do próbki moczu. Urosept jest ziołowy i tez go brałam. Proponuje stosować go do poniedziałku i z rana przed wizytą powtórzyć na świeżo mocz. Spróbuj pobrać próbkę nie dotykając kubeczkiem do ciała (no i podmyc się ale to wiadomo - bez urazy ;-) - powtarzam tylko za moją giną )

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zania za rady:) zrobiłam od razu herbatę żurawinową hehe, znajoma pisała,że tez miała idealny mocz całą ciązę a pod koniec cos takiego jak ja i ze gin mówił jej,ze często w pojemniczku moze byc jakas bakteria, ze nie zawsze są sterylne,poczekam do wizyty mam na 18.20 w pn i zobaczę co powie gin,bo dziwne,że raptem bakterie jak 9msc idealny mocz.

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja tylko na chwile. Mam dziś paskudny humor. Albo się wkurzam, albo płacze. Znów pożarłam się z mężem. Ma już dosyć moich humorków. Wczoraj specjalnie nie było <3 bo chce, żebym z nim pojechała na 25 rocznice ślubu jego ciotki. Dziś pewnie też <3 nie będzie. Mi się nie uśmiecha tam jechać. Od początku naszego związku jestem traktowana jak śmieć przez jego rodzine i nie chce siedzieć jak na szpilkach i sztucznie się uśmiechać. Nie lubię udawać, że wszystko gra. :/ Miałam nadzieję, że wczorajsze bóle się rozkręcą i najpóźniej dziś urodze, ale się nie zapowiada na to :(
    Idę sobie posmęcić w samotności. Nie chce wchodzić mojemu m w drogę, bo się na mnie jeszcze bardziej wkurzy i dopiero będzie awantura.

Miłego dnia Wam życzę.

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Kamyk kurczę co za osioł z Twojego M...
    No skorki ze tak pisze, ale choćby ze względu na Twój komfort psychiczny powinien odpuścić "wydarzenie rodzinne" nie mówiąc juz o reszcie...
    Romumiem ze sie wściekasz bo sama szczęśliwa bym nie była ale powiem Ci, ze skoro czujesz sie w tamtym towarzystwie tak jak mówisz to ja bym napewno tam nie pojechała ani w ciazy, ani wogole choćbym miała z cała rodzina sie pokłócić...
    No moja noga by tam nie stanęła! :-<
    Uffff az sie wkurzyłam normalnie :-@

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate myśle ze dziewczyny dobrze radzą z tym Uroseptem (polać im ;-) )bo moj gin tez mówił ze w razie w go brać bo bezpieczny, mam nadzieje że to tylko złe pobrana próbka, ale myśle ze zapobiegawczo nie zaszkodzi...
    No ale rób jak uważasz, twoje siuski - twoja decyzja... :-P

A co do tematu mieszkających poza Polska to zgadzam sie w 100%, jest dużo łatwiej, napewno mniej stresowo i nawet z zasiłku można żyć jak człowiek.... Fakt nie jest juz tak jak z 10 lat temu bo sporo dodatków poucinali i tutaj no ale i tak bez porównania z naszym krajem... Dlatego powrót do Pl u mnie w grę nie wchodzi, juz bardziej inny kraj ale nie wiem co by musiało sie stać żebyśmy do Pl wrócili tym bardziej teraz kiedy będzie dziecko... :-)

Jej co jeszcze miałam napisać?
    Zapomniałam znowu, zaraz muszę jeszcze raz stronki przejrzeć... :-)

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania - potwierdzam sok z żurawiny 100% ;) Ja na początku miałam też ciągle bakterie w moczu trochę popiłam tego soku i teraz spokój ;)

Kamyk - przykra sprawa. Ja też wczoraj musiałam nawiedzić rodzinkę mojego M. i to sama bo jego babcia (leciwa już kobitka) uparła się, żebym poszła z nią na jej grządki bo uhodowała trochę warzyw i owoców. Więc teściowa jak usłyszała to uparła sie, żebym ją zabrała ze sobą. A później cały czas mi opowiadała jak co mam ugotować, żeby M. smakowało (co jak pozniej zapytałam jego czy rzeczywiście coś takiego lubi to był wielce zdziwiony no ale...) i jak zwykle wciskała mi że ona wie lepiej co ja mogę jeść a co nie przy mojej chorobie (choć tyle lat jej to już tłumaczę, więc już mam to gdzieś). Dlatego też średnio lubię takie wizyty więc choć trochę Cię rozumiem...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę,że lekarz i tak powie,że trzeba powtórzyć badanie. Jak się przeleczysz przez weekend wg naszych uwag (oczywiście wedle uznania:-)) i powotrzysz w poniedziałek mocz to pojdziesz już z kompletem badan,i lekarz przynajmniej będzie wiedzial jak zareagować:-) a tu każdy dzień się liczy no bo termin Kate,termin:-)
    Zrobisz jak uważasz:-) powtórzyć i tak trzeba;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś umylam okna w sypialni i upralam firanki:-) niby nic ale te cholerne upiecia i taśma jak zwykle dały mi w kość:-/
    Chyba zaraz zabiore się za salon-chociaz część dziś sobie umyje:-) Mój mąż się ze mnie śmieje że jak umyje wszystkie to wtedy już na bank pojedziemy na IP :-) wiec tak niby chce Ale nie chce hahah:-)

radiszka lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa juz wiem.... ;-)
    Daven bardzo podoba mi sie Twój plan dnia... :-D

Było jeszcze o wypędzaniu bobasów z brzucha...
    Na naszego to raczej słabo działa,
    Bardziej juz chyba na mojego T - bo teraz to sam codziennie pyta czy nadal mam ochotę powypedzac małego?
    Bo on bardzo chętnie by juz synka z nami chcial, a i lekarz kazał wiec trzeba słuchać zaleceń lekarza... :-P
    No codziennie juz mi takie teksty serwuje ;-)

Nie uwierzycie ale ja nadal w łożku, normalnie nie wiem co mi sie dzieje...
    Od dwóch dni tak mam,
    wczoraj to jeszcze rozumiem bo o 6:00 musiałam wstać do lekarza i po powrocie sie położyłam jeszcze
    ale i tak od 11:00 do 15:00 spałam wiec zdziwiłam sie troche
    No ale dzis to juz przesada: obudziłam sie o 7:00 zjadłam śniadanie, zerknęłam co u was i zasnęłam,
    teraz obudził mnie tel, znów zjadłam i juz mi sie oczy zamykają czuje....
    No poprostu nie ogarniam...

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Ja dziś umylam okna w sypialni i upralam firanki:-) niby nic ale te cholerne upiecia i taśma jak zwykle dały mi w kość:-/
    Chyba zaraz zabiore się za salon-chociaz część dziś sobie umyje:-) Mój mąż się ze mnie śmieje że jak umyje wszystkie to wtedy już na bank pojedziemy na IP :-) wiec tak niby chce Ale nie chce hahah:-)

Ok zmobilizowałaś mnie biorę się za kąpanie psa xD

zania1313, Konwalia lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, stwierdzilam,że później może nie być na to czasu...a troche gosci sie przewinie przez dom, podczas odwiedzin niuni:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady:) jako,że nie lubie faszerować się lekami, to może M by mi kupił w aptece ten sok z żurawiny, jak on tak skutkuje:) popiłabym go przez weekend:)

Zania podziwiam,że myjesz okna:) ja mam takiego lenia,że szok, jedynie chodzę i robię zakupy spożywcze, no i myję naczynia:) takie moje aktywności:) aa chcę dziś jeszcze pranie ręczne zrobić, to co dostaliśmy od znajomych dla Nelci,ale już jak zjem obiad, może siły przybędą:)

Mia czasami są takie dni, ja dziś wstalam o 5.30 a zasnęłam ok 1,więc tez jestem ledwie żywa,pewnie ok 16 położę się, bo padnę. Odnośnie powrotu do Polski, to od nas ze znajomych też, kto pojechał, ten nie chce wracać a jak tu przyjeżdża w odwiedziny to tylko się utwierdza w przekonaniu,że dobrze zrobił.Człowiek kowalem własnego losu:) Kwestia wyboru i odwagi:)

Kamyk ja dziś też jakaś poddenerwowana, może to z braku snu, nie wiem,ale mam nerwa sama nie wiem na co;p od 2 dni też mam wrażliwą szóstkę na górze, nie boli tak,ale nie mogę dotykać językiem ani jeść po tej stronie i naciskać tez nie, jakby taka wrażliwa,zła jestem,że nie może być spokojnie na sam koniec;p tylko zawsze coś, wrrr:) chyba sobie zapuszczę chill i wyluzuję heh.

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie tez ktoś zmobilizuje... :-/

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś wyjątkowo, poczułam moc :) Bo wczoraj to miałam tak jak Mia, normalnie spałam na siedząco:)
    Wszystkie moje koleżanki - mamusie, stwierdziły,że jak kobieta dostaje takiego powera, i uaktywnia jej się syndrom wicia gniazda, to już czassss...:) No zobaczymy:) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:07

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia odpoczywaj ile wlezie bo jeszcze chwila i koniec leniuchowania.
    Kate dziewczyny maja racje,ja bujalam się z bakteriami w moczu w pierwszej ciąży i z Cora siedziałam tydzień w szpitalu po porodzie bo ode mnie dostała i bidulla z venflonem w głowie musiała być bo nie mogli nigdzie się wkloc. Każdy jest inny i inaczej reaguje ale lepiej zaoszczędzić dzieciatku i sobie nerwów
    Ja nadaje właśnie z basenu,przyjemnie jest.

zania1313, Mia1988 lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania podobno tak jest, syndrom wicia gniazda:) może już coś będzie się ruszać,ale my niecierpliwe, chcemy przed terminem heh:)

M ma zajechać do apteki i kupić mi ten sok z żurawiny, będę go pić przez weekend, zła jestem,że przez 9 msc idealny mocz a tuż przed terminem bakterie, wrr, normalnie dziś to pogryzę;p

M dzwonił,że dziś wieczorem nad zalewem jest spotkanie Jego znajomych z rodzinami, dziewczynami,ale jakoś nie mam ochoty jechać..widać,że hormony u nas nieźle szaleją.

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ