X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 ja również biorę zastrzyki clexane ;-) ze względu na dwa poronienia i dodatnie przeciwciała ANA ;-)

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Lilla a ty z jakiego powodu bierzesz?

Żania, pierwszą ciążę poroniłam i Gin tym razem robiła wszystko aby ciąża się utrzymała ..
    Jaki kolwiek malutki zator zakrzep mógł by spowodować kolejne poronienie ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla,Carmen a wy badacie w ciąży poziom d dimerow?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:

Radiszka pies pewnie błyszczący ale mało zadowolony;) czy lubi takie kąpiele?

Hehe no zadowolona to ona nie była jak jej powiedziałam magiczne zdanie "chodz idziemy się kąpać" to aż drgawek dostała hehe. Ale teraz zadowolona później nawet sama mi nastawiała uszki do czyszczenia hehe a przy dziecku to jednak jak pies mieszka w domu to musi być czysty. Tylko boje się jej reakcji na małego bo póki co to jest przez wszystkich tu traktowana jak dziecko a jak pojawi się konkurencja to może być ciekawie.

OlaW84 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    ani razu nie badałam ..
    nie było takiej potrzeby skoro ciąża rozwija się dobrze ;)

Ogólnie cieszę się że to już końcówka ciąży bo już nie mam gdzie się wbijać o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 18:19

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Carmen.92, LillaMy, z tego wynika, że jednak trochę kobiet bierze te zastrzyki..ale z tego co widzę mimo wszystko z maluszkami wszystko w jak najlepszym porządku:), to najważniejsze!a właśnie jak z porodem?normalnie można naturalnie? w sensie nie ma żadnych przeciwwskazań?leki się jakoś wcześniej odstawia?a jak ze znieczuleniem to prawda, że nikła szansa? Oczywiście nie chce was dodatkowo stresować, bo i tak pewnie macie nerwówkę przedporodową, ale jeszcze trochę i maluszki będą z wami:)

jeszcze raz przepraszam inne dziewczyny za spamowanie, mam nadzieje, że sie nie gniewacie.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:

Nie było takiej potrzeby, ponieważ przepływy były okey ;-) i maluszek tez się prawidłowo rozwijał ;-)

LillaMy lubi tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Mi Gin nic nie mówiła o takich rzeczach :) a zastrzyki muszę brać do porodu ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakaś nienormalna jestem... szukam dziury w całym:-/ z tymi moimi wynikami,Ale pewnie gdyby zbadac wszystkie ciężarne to większość miałaby podwyższone d dimery... No nic po porodzie sobie zrobie zobaczę czy spadają...

Nooo i znów mnie dopadl lęk o ból porodowy:-( :-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    dzięki Carmen.92, LillaMy, z tego wynika, że jednak trochę kobiet bierze te zastrzyki..ale z tego co widzę mimo wszystko z maluszkami wszystko w jak najlepszym porządku:), to najważniejsze!a właśnie jak z porodem?normalnie można naturalnie? w sensie nie ma żadnych przeciwwskazań?leki się jakoś wcześniej odstawia?a jak ze znieczuleniem to prawda, że nikła szansa? Oczywiście nie chce was dodatkowo stresować, bo i tak pewnie macie nerwówkę przedporodową, ale jeszcze trochę i maluszki będą z wami:)

jeszcze raz przepraszam inne dziewczyny za spamowanie, mam nadzieje, że sie nie gniewacie.

Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego ;-) acard odstawiłam jakoś w 35tc a clexane mam brać do dnia porodu, bo on utrzymuje się we krwi tylko 12h ;-) wiadomo ze jak odejdą wody albo pojawia się regularne skurcze to już wtedy się nie kłuć ;-)

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żania nie martw się ..
    ostatnio na samą myśl " sram ze strachu " ..

Do tego głupie sny Mi się śnią, że wody odeszły później okazało się że mocz popuściłam ..
    że nie radzę sobie jako matka, odrzuciłam dziecko od Siebie i powiedziałam że to nie Moje itd itd ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Ja to jakaś nienormalna jestem... szukam dziury w całym:-/ z tymi moimi wynikami,Ale pewnie gdyby zbadac wszystkie ciężarne to większość miałaby podwyższone d dimery... No nic po porodzie sobie zrobie zobaczę czy spadają...

Nooo i znów mnie dopadl lęk o ból porodowy:-( :-(

Zania damy rade, bo jak nie my to kto ;-) pomyśl sobie ze po tych bólach pojawi się najwspanialsza istotka na ziemi ;-)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już się zacznie to już bedę się modlić żeby szybko poszło,a jak tak się czeka i czeka to ten strach narasta:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję będzie co będzie :) i snów w sumie nie mam takich. Raz miałam że karmię piersią i tyle.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia , czekamy na resztę zdjęć ;)

Mia1988 lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia na tym zdjęciu masz taki ładny zgrabny brzuszek!:) ślicznie wyglądasz.

Zania Monita zobaczycie ze jak nadejdzie ten dzień to nawet nie będziecie myśleć o tym bólu. Tylko o tym ze niedługo będzie po wszystkim i będziecie tulic w ramionach swoje malenstwo!

Mia1988, Carmen.92 lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia super zdjęcie i jaką Ty masz małą piłeczkę!
    Mi dzis moja mama powiedziała, że mam już wielki brzuch :/ z resztą sama to czuję i do tego wychodzi mi coraz wiecej rozstępów które tak piekąco bolą :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się wieczorową porą. M się uspokoił. Ale jutro i tak muszę jechać na tą rocznicę... :/ M nie ma prawka i ja jestem szoferem. Ehhhh. Spędziliśmy nawet miłe popołudnie. Poszliśmy z dzieciaczkami do bawialni na dwie godzinki. Dzieciaczki poszalały, a ja poskakałam sobie na piłeczce. Podczas skakania coś się troszkę ruszyło. Właścicielka bawialni pożyczyła mi piłkę do porodu, więc jak znów będę miała bóle to sobie na niej poskacze. Może uda się do jutra urodzić :P Hehe :) W końcu w środe były już 2 cm rozwarcia :)
    Ja mimo, że mam już dwójkę dzieciaczków to i tak się boję porodu. Mimo, że mam skierowanie od swojej ginki na cesarkę, to i tak jestem pełna obaw. Wolałabym rodzić SN, ale moje dziecie jest duże i nie przeciśnie się :(

Mia śliczne zdjęcie :) Ja mam ogromniasty brzuchol, a u Ciebie to tak ładnie brzuszek wygląda :)

radiszka, Mia1988 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk to nieźle... ciekawe jak to będzie u nas. Moja "mała" też nie zapowiada się mała... raczej klusia i troszke się obawiam jak ja ją wycisne;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia pięknie wyglądacie, malutki brzunio masz.
    Zania no i pozazdroscilam Tobie ze masz czysto i jak wróciłam z basenu to heja i zabrałam się za sprzątanie i dopiero skończyłam, co prawda okien nie umylam ale pościele pozminialam, odkurzylam, łazienkę wysprzatalam, nawet czajnik odkamienilam :) a teraz leze o zdycham przed wentylatorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:52

Mia1988 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ