X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven ja bym zjadła normalnie obiad, nie ma nic gorszego niz głód;p a od odejścia czopa to jeszcze bardzo często dużo czasu:) więc smacznego Kochana:) i dawaj znać jak u Ciebie, trzymam kciuki!:)

Karolla masakra to co piszesz,wiadomo tez złe wspomnienia będą jeszcze trochę siedzieć w głowie,ale maluszek Ci to wszystko wynagrodzi:) czas tez zrobi swoje:) akurat nie fart,że tyle rodzących było, jak na złość,ale co poradzisz, położne są od tego,żeby mimo nawału rodzących każdej okazać wsparcie, powinny wiedzieć,że jest to dla przyszłych matek magiczna chwila..ale niestety wszędzie znajdą się takie, które nie powinny juz dawno pracować;/

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie się znalazła Aneta?? bo ja nie zakodowałam jakoś ale może mi umknęło :)

DAVEN jedz, jedz... nie znasz dnia i godziny a jak będzie potrzeba to i na pełny żołądek zrobią :) a jak nie urodzisz a jutro cc będziesz miała po południu i kolacji nawet nie dostaniesz??

KATE to ja mamie tak mogę podrzucić do zrobienia i odebrania na wynos :P

KAROLLA naprawdę brak słów no to jak Cię potraktowały... :(

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ola mala spi w swoim lozeczku obok naszego lozka tak, ze moge widziec czy wszystko u niej w porzadku :) Zdarza sie tylko sporadycznie jak jest bardzo niespokojna ze biore ja na piersi i pozwalam dobrze zasnac i przenosze do lozeczka ;)
    Mia super zdjecie, ladna dziewczyna z Ciebie i jaki maly brzuszek masz :)
    Kate sliczne zdjecie, ja strasznie zaluje ze nie udalo mi sie z sesja. Mielibysmy super pamiatke, ale trudno czasu nie cofniemy ;)
    Daven sliczny kacik :)
    Katepur doskonale Cie rozumiem ;)
    Kamyk, Blue gratulacje, duzo zdrowka dla Was i Waszych pociech!
    Kasiulka, ale slodziak z tego Twojego Kamilka :)
    Karolla wspolczuje takiego traktowania :( Jak mozna byc takim czlowiekiem...
    Milego popoludnia :)

1kasiulka1, Mia1988 lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje karolla za Twoja opinie i bardzo wdpolczuje tego jak zostalas potraktowana. Na szczescie teraz juz bedzie tylko lepiej bo masz swojego wyczekanego wywalczonego Jasia :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    a gdzie się znalazła Aneta?? bo ja nie zakodowałam jakoś ale może mi umknęło :)

Została wysledzona w tabelce z 1 str. ;)

Karolla współczuję personelu w szpitalu. Mam nadzieję że o tym zapomnisz i teraz już tylko będziesz cieszyć się macierzyństwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 18:07

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie bóle miesiączkowe? Mnie od jakiegoś tygodnia pobolewa brzuch jak na okres,a dziś boli chyba najbardziej,ale tragedii nie ma. Skurcze miałam przez cały dzień może ze 4
    Wszystko było by ok,bo z tego co wiem to norma na tym etapie ciąży gdyby nie moja serdeczna koleżanka,która mnie nastraszyła...
    Zadzwoniła do mnie,pytała jak się czuje to powiedziałam,że pobolewa mnie w podbrzuszu a ta,że to nie jest normalne i pierwszy raz o tym słyszy,żeby tak bolał brzuch w ciąży i ogólnie zaczęła wyolbrzymiać ( ma dziecko więc powinna być bardziej infantylna...)
    Trochę mnie to wkurzyło,wręcz się nawet zagotowałam bo nie powinna mnie straszyć 2 dni przed cc - i tak wystarczy mi stresu i siedzenia jak na szpilkach.

Nie wiem co już o tym myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 18:28

zrz69vvj69ave0jf.png

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika z tego co wiem wszystkie mamy takie bóle. I bywają regularne po czym znikają po jakimś czasie. Normalne. Macica się przygotowuje do porodu.

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika ja miałam raz taki lekki ból jak na okres, ale trwał bardzo krótko a tak to zupełna cisza, zero objawów i kłuć.

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo jej powiedziałam,ale oczywiście ona wie lepiej i musiała już wszystko przedstawić w czarnych barwach...

zrz69vvj69ave0jf.png

• radiszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika ja mam takie bole juz od dawna najbardziej w nocy. Moj lekarz mowi tak jak OlaW.

A mi dzis odszedl z rana spoory kawalek czopa. Hm... czekam wiec na dalszy mam nadzieje szybki rozwoj sytuacji bo u nas upaly po 34 st. I mam juz dosc...

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znikam poki co nie wiem na jak dlugo. Byla u nas burza ogromną i jestem bez pradu i wody a telefon na 15% baterii... Najlepsze ze w całym mieście tak wiec szybko nie naprawią....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Dora to nieźle, u mnie trochę pogrzmiało,ale już spokój, parnota nadal. Ja juz wzięłam prysznic,wcinam kolację.

Radiszka ooo Ty jeden dzień później ode mnie:) jak tak dalej pójdzie to ja będę ostatnia:) ja w nocy normalnie śpię jak przed ciążą, w ostatnim czasie to nawet nie wstaję w nocy do łazienki, może mnie z zaskoczenia weźmie, liczę na to:)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora już nawet nie mogę czytać że mało kto się trzyma kolejki ;]

Mnie brzuch jak na @ boli kilka razy dziennie praktycznie co dziennie. To normalne;))

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nic oprócz ukłuć w szyjce, cisza :) a mały harcuje jak mu sie zachce :) za to w nocy z mamuska spi :D

wikaa lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też taka burza była ze drzewa na ulicach z korzeniami powywalane leżą. Oczywiście jak biegłam do domu pozamykać okna to się wywaliłam ale na kolano i jest ok.
    Dziewczyny mam do Was pytanie, może obleśne ale jakoś tak dziwnie. Bo od paru dni wyszedł mi hemoroid i strasznie boli, przy smarowaniu oczywiście z lusterkiem na kuckach żeby coś widzieć zauważyłam ze z pochwy wylazi, (albo raczej jest nisko ze prawie wylazi)chyba szyjka tak mi się wydaje taka spulchniona. Czy wy też jeśli się ogladalyscie tak macie? Sorry za drastyczne opisy ale się nad tym zastanawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 21:36

3i49p07wevcalt60.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :-)

Ja tylko na chwilkę bo padam na pyszczek i zaraz idę spać. Jak już pewnie wiecie urodziłam. 15 lipca o 9:45 pojawił się na świecie Tomasz Remigiusz. 3950g i 58cm. Niestety miałam cięcie i jakoś dalej to przeżywam ale najważniejsze, że synuś jest już z nami i zdrowiutki.

Postanowił wyjść punktualnie - 15 lipca o 2:45 odeszły mi wody. O 4 byliśmy w szpitalu, pod ktg z 3 może skurcze ale nie zbyt bolesne. Przyjęli mnie na porodówkę i tak sobie leżałam. Przed 9 wszedł do mnie lekarz i zaproponował cesarkę ze względu na komplikacje przy poprzednim porodzie i duże dziecko. Zamurowało mnie... Ale zgodziłam się. Sama operacja ok, jak usłyszałam płacz synka popłakałam się, czas po niej w szpitalu MASAKRA ale od wczoraj jestem już w domku i jest dobrze :)

Trzymam kciuki za kolejne do rozpakowania i gratuluję tym co juz sa po ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:10

kate851, wikaa, Carmen.92, Mia1988, rex, Pay, OlaW84, radiszka, LillaMy, ewela86, dora8201, Konwalia, katepr, 1kasiulka1, amarranta, Daven lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia jaki słodki synuś:) gratuluję jeszcze raz:) nawet szybko wyszlas po cc:) a dlaczego masakra po cc? Tak bolało?
    Verona ja nie zagladalam, jedynie smaruje co jakiś czas procto glyvenol

• rex Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff doczytałam :D
    Mam od kilku dni masakrycznie zmulonego neta i poza Fb i innymi messengerami niewiele jestem w stanie ogarnąć.

MagdUsia, wielkie gratki i super, że donosiłaś prawie do końca :) dzielna babeczka!!

Mia, fantastyczny brzuszek :)

Kate851, dzisiaj moje dupne czytanie padło na Ciebie bo przeczytałam, że małż kupił Ci sok Vagina zamiast Vigana :p ślicznie wyglądacie :)

Daven, fajniutki kącik do przewijania ;) przytulny bardzo :)
    Mnie też drażni jak ktoś podważa moje metody wychowawcze przy synu. Ale wtedy jestem bardzo niemiła i kończy się draką albo fochem.

Kamyk, gratki!!! Duża kobitka z Lilki :)

Blue i dla Ciebie też wielkie gratki ;)

1kasiulka1 ale fajniutki Twój szkrabek :)

OlaW84 no ja się męczyłam z tymi bolesnymi skurczami prawie 3 tyg. A z baaardzo nolesnymi tydzień :( ale przy starszym caluteńką ciążę nie miałam ani straszaczka. Więc nie ma reguły chyba.

Livia, gratki. Z Tomcia też kawał chłopa ;)

Zdrówka dla nowych bobasów! ;)

Dora przypomniało mi się, że miałam Ci odpisac na pytanie o młodego.
    Jak dostałam takich mega mocnych skurczy z nienacka to On już spał. Nie było czasu na myślenie, więc został sam w domu nikt Go nie budził.
    Rano o 8 małż wrócił, obudził Go, pokazał mu zdjęcie siostry i była meeeeega radość :) a później siedział sam w domu :( w sobotę był u znajomych moich bo mi napisał, że mu się nudzi i czy może tam iść. Obiad mu dali, więc nie był skazany na pieczenie pizzy :P a popołudnia u mnie spędzał :)

Wikaa, kochany ten Twój synuś ;) ja pewnie też bym odpowiedziała, że nie boli ;)
    Choć mojemu powiedziałam, że to ból porównywalny do łamania 20 kości naraz :P i że dopiszę to jednemu i drugiemu do alimentów na starość :P
    A On taki kochany i wyręcza mnie we wszystkim.. Heh ale On wie, że gadam głupoty..

wikaa, OlaW84, Mia1988, 1kasiulka1, Daven lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze chciałam napisać, że nie lubię Twojego opisu Karolla :(
    Ale dobrze, że już po i tulisz maluszka.

Jeszcze Was powkurzam:P nie mam wcale brzucha ani nawet obwisłej skóry. Czyli chyba z wiekiem nie jest gorzej, tylko loteria. Zleci albo nie zleci samo :)
    Mam za to brzydkie kościste żebra, fuuuuj. Popracuję nad tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 09:57

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo.... Rex jak miło jak Wy tu (w sensie rozpakowane mamuśki) do nas zaglądacie .... Zgadzam się, że poród mega bolesny i wiesz, porównanie go do łamania kilkunastu kości naraz jest adekwatnym stwierdzeniem, he, he....
    Napisz jak żyjesz ? Jak sobie radzicie ?

Ciekawe jak tam Daven? Mam nadzieję, że się jutro "jakoś" odezwie.

Livia niezły słodziak z Tomaszka a czapeczka z antenkami dodaje mu uroku ;-)

Karolla te polozne to chyba nie kwestia gorszego dnia, tylko ich podłego podejścia na codzień. Jeśli nawet obecność Twojego m. podczas porodu ich nie powstrzymała, to one muszą takie po prostu być ! Szkoda, że nie potrafią być miłe w takim momencie dla ciężarnej. ...

Dora jak tam podłączyli Was już do "świata". Niezła wichura musiała u Was być. ... U nas na wschodzie lightowo - trochę pogrzmiało, trochę popadało - tzw. resztka idącą z zachodu....

Idę spać dalej. Może się uda !

Daven lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ