X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE wiem już sama, bóle takie jak na miesiaczke powtarzaly się co jakieś 10 min Ale czy to są skurcze?? nie wiem... czy ja powinnam odczuwać przy tych bólach dosłownie skurcz brzucha??? Tak bym chciala żeby to się rozwinęło,21 .07 bardzo ładna data

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mnie tez zastanawialy te bole miesiaczkowe tylko ze u mnie byl przez ok 30min coagiem i przeszedl. Od 3 dni cisza a dzisiaj termin :/

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej były ciągiem a dziś już powtarzalne...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pieknie... Teraz tylko czekac na rozwoj akcji.. Tylko dlaczego wszystko przeszlo? A u ciebie Zania czesto te bole sie powtarzaja?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratulacje. Szybko poszło. :)

Carmen i Zania czekamy na wiadomości.

U nas wczoraj odpadł kikut! Jupi!
    Lilka poznała już dziadków i pradziadkow. Poza tym bardzo lubi podróżować samochodem.
    Dla pierwiastek: jakbyście chciały sesje noworodkowa to zapisujcie od razu po urodzeniu maluszki. Ja nie wiedziałam - podobno najlepiej do 14 doby robić takie zdjęcia, bo dzidzius wtedy najlepiej współpracuje. Lilka będzie miala 23 dni zobaczymy jak to wyjdzie.

amarranta, Mia1988 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania no mi się też podoba 21.07 hehe,ale żeby to można było sobie tak umówić z dzidzią:) u Ciebie widać coś się rozkręca, odpadł czop, teraz bóle, poczekaj na spokojnie, nie ma co panikować od razu i jechać, skurcze podobno nieźle się czuje i nie można ich pomylić z niczym innym.

Aryll to nie jestem sama:) u mnie póki co bez żadnych objawów. Gin mówił,żeby teraz tylko relax, wyspać się i nie stresować:)

Konwalia my robiliśmy sesję brzuszkową a noworodkową może sami zdjęcia zrobimy:) fajnie,że już kikut odpadł, pryskałaś octaniseptem? bo podobno on wydłuża odpadnięcie..niektórzy mówią,żeby nic nie robić,nie moczyć,żeby cały czas suchy był, inni,że spirytusem i do sucha zostawić, a jak Ty robiłaś?

Juwelka trzymam kciuki! oby szybko poszło:)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja przecieralam octaniseptem dwa razy dziennie. Na jalowy gazik pryskalam specyfik i przecieralam granicę skóry i kikuta. Podczas kąpieli starałam się nie moczyc okolicy pepuszka.

kate851 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, Dora, gratulacje!!! :)
    Czekamy na foteczki :)
    Widzisz Dora, nic nie zapowiadało a tu myk bzyk i jest skarbek :)

dora8201 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D noo proszę kurcze teraz hurtowo idzie ;D

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:

A noc była okrutna. Jak Twoja Radiszka? Bo mi się tak brzuch spinal i bolał ze byłam pewna ze dołączę do grona koleżanek. Nawet mnie przecxyscilo góra dół...i koło 4 zaczęło się wszystko wyciszac aż w końcu teraz nie czuje nic:((( to jest takie frustrujace!

Moja nocka też fatalna. Budził mnie co chwila okropny ból podbrzusza i parcie na pęcherz, w toalecie okazywało się, że tylko 3 kropelki i tak spacer za spacerem a ból nie puszczał. Sama nie wiem jak go zaklasyfilować bo to jest taki mocny ból podbrzusza ale nie taki chwilowy tylko jak już boli to boooli kilkanaście minut albo dłużej i potem odpuszcza. Mam tak już od dawna co noc ale teraz to już tak przybrał na sile, że wstaję z łóżka ze łzami w oczach. Czop odszedł już w niedziele od tamtej pory już tylko wiecej wydzieliny wiec zakładam, że odszedł już cały a tu nic sie nie rusza... :/
    Dospałam później 1,5h nad ranem jak M. poszedł do pracy i teraz chodzę taka przymulona. Koło 14 pewnie wybiorę się na ktg bo dziś mi wypada jechac, ale jakoś nie nastawiam się na przełom :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie. Jak to gin powiedział szyjka nie istnieje, rozwarcie na 4cm. Mała balotuje nad wchodem. Ale najbardziej jestem w szoku bo mała waży 4000g - ja to duże dzieci rodze. A na ostatnim badaniu wazyla 2400. Tylko lekarz mówi że widać że mała chce wyjść tylko nie wie którędy.

Zania te bóle spokojnie obserwuj. Weź nospe prysznic. Jak nie przejdzie a będzie twardniec regularnie to to porodowe.

LillaMy, amarranta, wikaa lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka może Ty masz zapalenie pęcherza też przy okazji? Chociaż bardziej wygląda to na skurcze mimo wszystko. Coś czuję że u Ciebie zaraz coś się rozkreci

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja też od odpaniecia czopa mam wiecej tej wydzieliny:-/ i te bóle też zaczynaja mi się w nocy. Teraz już nie są regularne Ale pojawiają się. będę się obserwować. Na KTG jadę jutro...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 4 cm! Wow to masz już trochę porodu z głowy :) Duży dzidzius.

OlaW84 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, Zania to u Was coś przynajmniej się dzieje a u mnie totalnie nic;/ eh jak mi wczoraj powiedział,że szyjka zamknięta, to zastanawiam się kiedy ja urodzę..mała tez nie jest mała, bo jak teraz juz wazy 3500 a nic nie zapowiada porodu to ona tylko będzie rosnąć i rosnąć:) czuję,że ogarnia mnie juz stres;p bo przeraża mnie ten brak objawów, śpię w nocy normalnie jak przed ciążą..obudziłam się dopiero przed 9.

Ola u Ciebie to zaraz się ruszy jak juz szyjki nie ma i rozwarcie 4 cm:)
    Zania a Ty masz wizytę u gina jeszcze? czy kazał Ci tylko do szpitala na ktg przyjechac?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:
    Radiszka może Ty masz zapalenie pęcherza też przy okazji? Chociaż bardziej wygląda to na skurcze mimo wszystko. Coś czuję że u Ciebie zaraz coś się rozkreci

No właśnie też tak obstawiałam ale robiłam ostatnio badania i mocz był idealny... Chciałabym, żeby się Twoje wróżby sprawdziły to nie musiałabym gościć teściowej pod koniec tygodnia :P xD

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Radiszka, Zania to u Was coś przynajmniej się dzieje a u mnie totalnie nic;/ eh jak mi wczoraj powiedział,że szyjka zamknięta, to zastanawiam się kiedy ja urodzę..mała tez nie jest mała, bo jak teraz juz wazy 3500 a nic nie zapowiada porodu to ona tylko będzie rosnąć i rosnąć:) czuję,że ogarnia mnie juz stres;p bo przeraża mnie ten brak objawów, śpię w nocy normalnie jak przed ciążą..obudziłam się dopiero przed 9.

Ola u Ciebie to zaraz się ruszy jak juz szyjki nie ma i rozwarcie 4 cm:)
    Zania a Ty masz wizytę u gina jeszcze? czy kazał Ci tylko do szpitala na ktg przyjechac?

Kate jeszcze możesz nas wyprzedzić z zaskoczenia :P
    Ja też nie wiem jaką mam szyjkę, ostatnio powiedział tylko, że "szyjka skrócona" i tyle.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w ciąży tak jest,moja mała jak czasem się ułoży to mam wrażenie ze non stop mi się siku chce,nawet jak wstane z kibelka:-) ale u mnie mocz też idealny

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Konwalia te 4cm to rzeczywiście sporo tylko i tak z tym mogę i dwa tygodnie chodzić:) może tak się ładnie rozwarlo bo to ciaza po ciąży? Zobaczymy. Ja już mam dość tych alarmów i wyciszania. Zania mam nadzieję ze u Ciebie akurat się rozkreci a nie wyciszy.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, gratuluję! śliczny synuś :)

doszłam do wnosku dziweczyny, że Was nie nadrobię ;) nawet nie będę próbowała, bo wciąż byłam na stronie z 14 lipca, więc już nawet się zdezaktualizowało to co pisałyście ;)

U mnie na koniec też zaczęły się pytania 'kiedy' ale jeszcze mnie to śmieszyło, nie zdążyło zdenerwować. Też bym nie odbierała tel i nie wchodziła na fb jakby za dużo tego było;) ... ale mama dzwoniła jak na porodówce byłam:P

Rex - zazdroszczę wagi i figury! mi niestety został brzuszek i rozstępy na nim, chodzę w majtkach ściągających.. wogóle to jeszcze ta moja nieszczęsna opuchlizna też jeszcze nie zeszła. już się nie mogę doczekać, kiedy brzuszki będę mogła zacząć robić - bo to dopiero po połogu, prawda?

Tasha! gratulacje :)

Verona! gratuluję :)

Daven!!! gratulacje :)

AAaa Dora! w końcu i Ty się doczekałaś! pewnie już urodziłaś, ale jeszcze nie doczytałam;)

Edytka, gratulacje!

Daven lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ