Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate ja już wizyt nie mam,Pan doktor powiedzial ze to bez sensu żebym wydawala pieniądze. Mam pojechać jutro na KTG do nich do przychodni,i on sobie zobaczy KTG jak wyszlo,ma też dzwonić do szpitala żeby ich poinformować żeby mnie Pani ordynator jakoś przyjela
amarranta lubi tę wiadomość
-
ale się dzieje
Dora, serdecznie Ci gratuluję w końcu się doczekałaś!
Verona, fajny miałaś poród:) dobrze, że można trafić na dobrą położną
OlaW, to już pewnie u Ciebie też się rozkręci szybciutko:) u mnie było 3-4cm rozwarcia 3 dni przed porodem. ale duża Mała się zapowiada
OlaW84 lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek mamuśki
DORA GRATULACJE,!!!
Luśka w końcu zaszczyciła nas swoją obecnością
cudownie!
Kate nie zapominaj ze jestem jeszcze ja!
I wcale sie nie zdziwię jak weźmie cię z zaskoczenia i urodzisz przedemna...
Martwisz sie tym ze nic sie u Ciebie nie rusza i spisz jak susel?
No dobra to co ja mam powiedzieć? Ja sie pytam?
Bo informuje ze 10 min temu oczy otworzyłam.... Ta Daaaa! a wczoraj poszłam spac chyba o 23:00?!
Zero boli, zero skurczy, nawet ukłuć zero...
Mały sie wierci jak zawsze ani mniej ani więcej....
I co z tego ze niby juz na poczatku maja mówili mi ze szyjka skrócona, 2tyg temu mówili ze juz Zgladzona, czopu niby dawno juz nie ma, a to dziwne bo nawet nie wiem kiedy odszedł .. No i juz 2cm rozwarcia były niby 2 tyg temu, to teraz to ja juz nie wiem ile mam...
Jeszcze rozumiem żebym cały czas leżała, nic nie robiła ale latam jak głupia moj T juz dawno przestał mnie prosić żebym sie oszczędzała bo to nic nie dawało i co?
Może jakbym siedziała cała ciąże na tyłku i teraz troche połaziła to było by inaczej i coś by sie ruszyło...
Nawet krokomierz ostatnio włączyłam i tylko po,samym domu gdzie z 70% moich kroków to po schodach góra dół robię miałam 5000 kroków... Hahahah i nic....
Ja juz im nie wierze, na wizyty juz nie chodzę, dopiero w dniu terminu pójdę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:55
-
Dziś na 18-tą jedziemy do szpitala...Zostanę tam na noc,porobią mi badania,przygotują do cc.
Jutro rano cięcie...Pierwsze spotkanie z moim synkiem!!!
Trzymajcie kciuuuuuki bo stres jest niesamowity
amarranta, Mia1988, Konwalia, kate851, 1kasiulka1, LillaMy, radiszka, Aryll, OlaW84, wikaa, Kamyk1989, rex, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Mia pamiętam o Tobie:) oczywiście,że pamiętam:) miałam właśnie zaraz pisać gdzie się podziewasz:) uff to nie jestem sama z brakiem objawów:) zawsze to raźniej:) każdą coś boli, czopy odchodzą, kłucia mają, skurcze a tu nic, ale dobrze,że nie jestem sama, bo zastanawiałabym się czy to normalne;p
Mia ja tez całą ciążę byłam aktywna, wręcz chodziłam jak szalona;p teraz tez chodzę,ale już nie oddalam się na 6km od domu, bo zwyczajnie się boję sama:) no nic trzeba czekać na rozwój wydarzeń i korzystać z tego czasu,który mamy:) idę zrelaxować się do ciucha i do marketów:)
Ooo Martika trzymamy kciuki! mocno:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:09
Mia1988 lubi tę wiadomość
-
Przedstwiam Wam naszą gwiazdeczkę
pępek odpadł nam wczoraj tu się nie kąpie dziecka dopóki pępek nie odpadnie, pępkiem zajmowała się położna, która przychodzi do mnie póki co codziennie - spirytusem na patyczku do uszu przecierała chyba 2 dni przed odpadnięciem, wcześniej tylko zmieniała opatrunek
nasza przyssawka przez 6 dni przybrała 250gram na cycku przez te dni, kiedy był nawał przesiąkały mi wkładki laktacyjne, ubierałam po 2 na 1 cycka, teraz już się chyba unormowało.
jeszcze nie byliśmy na spacerze chciałabym iść z m. za pierwszym razem - żeby mi kiedyś nie wyrzygał, że nie był na pierwszym spacerze z nami no a poza tym raźniej. niestety wczoraj księżniczka nie chciała się okleić od cycka, a jak skończyła to już za późno było
chciałam się zapytać - czy octanisept używacie na krocze? ja do tej pory nic nie stosowałam, ale zastanawiam się, bo czasem odczuwam trochę dyskomfort
moja mama była z nami od wtorku do niedzieli, bardzo pomogła i raźniej było:)
jak już pojechała, to ja się piewszy raz popłakalam ze szczęścia, że mam dziecko - po tygodniu (wyobrażałam sobie, że przy porodzie się popłaczę) i miałam chyba jakiś zalew hormonów - płakałam z byle powodu (znaczy ze szczęścia raczej, żadna depresja) po czym stwierdziłam, że sama jestem niedopieszczona i musiałam się ukoić u m. w ramionach, słuchając bicia jego serca
powiem Wam, że macierzyńtwo jest wspaniałe
to jeszcze poród Wam opiszę później
Mia, to Tobie też szybklo pójdzie pewnie, jak juz się zacznie
Martika, kciuki za jutro! nie stresuj się , dasz radę!LillaMy, Mia1988, Konwalia, radiszka, kate851, mon!ta^, Pay, OlaW84, katepr, wikaa, rex, ewela86, Daven, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Amaranta - ale masz cudeńko:-) sliczna i takie piękne włoski:-)
U nas nieregularne,skurcze Ale przy jednym to aż gorąco mi się zrobiło:-) myślałam ze nie dokończę obiadu,a dziś cukinia faszerowana;-)
Czekam na rozwój wydarzeńamarranta, Młoda Mama :) lubią tę wiadomość
-
Hej
Znowu nie jestem zw bardzo na bieżąco :p
Nowym mamusiom gratuluję, reszta na co czekacie? Juwelka przyjęli Cię?
Amarranta ja na krocze uzywam prontosan żel- to cos jak octenisept tylko w żelu wygodniej sie aplikuje, do tego używam jeszcze N-reparil żel, czasem psikne zwykłym octeniseptem i mam jeszcze napar z kory debu mam nadzieję że będzie ok. Szwy od przedwczoraj już mi wypadają, a jutro idę je w końcu zdjąć, mam nadzieje ze źle to nie wygląda .
Mój diabełek dopiero zasnął, od 9 się meczylismy, pieluch tyle w ciagu kilku godzin chyba nawet na calym dyzurze w szpitalu nie zmienilam. Az sie zastanawiam czy to normalne
-
dziękuję Wam dziewczyny za komplementy no włosków ma masę a w sumie my oboje mamy sporo.. ale byłam w szoku w czasie porodu jak położna powiedziała, że włochatą główkę już widać, a ja nawet partych jeszcze nie mialam
i za info odnośnie octaniseptu też dziękuję trochę to piecze jak popsikałam:/
Katepr, u nas mała często siku albo kupę w czasie przebierania pieluchyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:14
-
Katepr i Ola - nie przyjęli na klinicznej. Babka mi kazała zrobić GDZIEŚ ktg i przyjechać jutro. No masakra. Jestem tydz po tp i oni mi nawet ktg nie zrobią. Mega się zawiodłam...
Byłam w wojewódzkim - mam skierowanie na oddział na jutro...
Ola powodzenia, u mnie rozwarcie na 1palec od 3tyg.
Ja mam dosyć już, serio. Gdańskie szpitale...ehh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:57