X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy któraś z nas zostanie sierpniówką ? He, he.....

Juwelka - współczuję. .. Ale co zrobić, często tak odsyłają. ... Głowa do góry !

Amarranta śliczną masz córeczkę. Czekamy na opis porodu. Zdrówka ;-)

amarranta lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka właśnie miałam pytać gdzie to tak jest a to w Gdańsku takie jaja? kurcze a co na Twój gin? nie mówi,żebyś przyjechała do niego na ktg?

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa co do bycia sierpniowka to ja ja coraz bardziej zaczynam sie właśnie zastanawiać czy na mnie nie padnie :-/

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślałam ze ktg nie robią tam. Mi tez nie zrobili. Czyli przyjmują jak leci a potem full jest.
    To wybierasz sie do wojewódzkiego jutro?
    Kurcze zaraz sierpień, ale to minęło. .

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zaraz sierpień:) my z końcówki lipca mamy dużą szansę zostać sierpniówkami, zobaczymy:) ja cierpliwie czekam i korzystam z wolnego czasu, byłam na ławeczce z książką ale deszczyk mnie przegonił:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam o 14 na ktg ale masakra. Maluszek chyba spal bo sie nie ruszal. Polozna kazala to lezec tak to tak to siedziec w koncu 3x tak mi zaczela szarpac za brzuch ze myslalam ze ja pogryze. Wkoncu mnie odlaczyla i powiedziala "ze na ktg sie przychodzi jak dziecko nie spi" ale moj maluszek w dzien naprawde prawie wcale sie nie rusza i trabilam o tym drowi od dawna. Wkoncu zawolala lekarza ktory to kazal mi isc na miasto i przyjsc k. 18. Wiec tak chodze bez sensu i mam juz dosyc :(

Kuki lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mimo wszystko będę lipcowka,nawet jak urodze w sierpniu:-) za bardzo się z wami zzylam:-)

Mia1988, amarranta lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka co za głupia P.....a z tej położnej!!!
    Ja nie moge czytać takich rzeczy bo odrazu sie denerwuje!

Idź może na jakiś dobry deser ?
    Może troszkę ci sie humor poprawi i mały sie rozbryka?

1usah371io4htfas.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    A o mnie chyba już nikt nie pamięta :/ Czy poza mną i Juwelka jest jeszcze ktoś przeterminowany?
    Dziś kolejne KTG, wszystko ok. Jeden skurcz się zapisał, położna powiedziała ze maluch jest wysoko i porodu nie widać, za to lekarka mnie zbadała i stwierdziła ze szyjka gotowa do porodu więc jak w nocy nie urodze to jutro o 8 znowu KTG.
    I absolutnie żadnych objawów. Tylko Szymek jak się kręci to skóra mnie piecze i boli.

Carmen jak tam, tulisz już Maluszka. Taka koleżanka, umawialysmy się na jutro ;)

Radiszka nie zazdroszczę położnej. Choć ta dzisiejsza lekarka która mnie badała też była dość wredna.

Amaranta śliczna ta Twoja córeczka. Piękne dzieciaczki się rodzą.

Martika trzymamy kciuki.

Dora super ze tak szybko poszło. Gratulacje!

Zania a jak Ty się czujesz?

amarranta lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja?? no miałam chwilke przerwy a teraz znów skurcze jakby BH plus ból w dole brzucha. Coraz zakluje szyjka... obstawiam,ze jeszcze to nie to... no ale jest blisko i nie da się ukryć. Chociaż z tymi porodami to nie wiadomo...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr a powiedz byla juz u ciebie srodowiskowa?

Juwelka a zrobili tobie w wojewódzkim KTG? Na klinicznej to bylam raz na IP i maja tak stare usg ze chyba mojej mamie sprawdzali jeszcze nim :P więc się trzymaj dzielnie i na pewno bedzie wszystko dobrze :) niby w wojewódzkim jak jest SR to jest spoko :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania jak chcesz rozkrecic to na piłeczkę poskacz i bioderkami kółeczka rób :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, co za głupia baba!!! nie denerwuj się tylko

o1489vvjal2gnmht.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja podczas m. nieobecności tak się nafaszerowałam nospą i magnezem, że teraz się zastanawiam czy nie przenoszę i nie zostanę sierpniówką.... he, he... :-D

Radiszka no widzisz, nie wiedziałaś ze na ktg przychodzi się jak dzidzia nie śpi. ... :-D :-D :-D
    Trafiłaś na niezłą wariatke. ... Dobrze Ci Mia radzi - deserek poprawi humor Tobie a dzidzię może rozbudzi :-D

Pay - jak nie pamiętamy.... ? Pamiętamy o Tobie ..... ;-) Szymek niedługo się pojawi, zobaczysz. .. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 18:05

Pay lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada jest dobra :D

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiedzialam chwile na tarasie Ale wciąż twardnieje, hm wczoraj zwiekszylam ilość spozywanego naparu z liści może to to:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka nie brakuje głupich kobiet na tym świecie.. nie dziwię się ze się wkurzylas. Jak wogole można coś takiego powiedzieć...

Juwelka to trzymam kciuki za jutro! Pewnie się nie spotkamy bo u mnie się nic nie zapowiada ale przynajmniej opisz wrażenia:)

Zania mi brzuch twardnieje od jakiś dwóch dni tylko nieregularnie. U Ciebie nadal regularnie prawda?

Pay to witaj w klubie:) u mnie szynka absolutnie gotowa plus rozwarcie. Gorzej z dzieckiem bo chyba pomyliło drogę i gardłem chce wyjść.

Monita ja dwa dni temu pojechałam do decathlonu i zakupiłam piłkę ale jakoś tak marnie widzę postępy. Mówisz ze to pomaga jak się brzuch stawia?

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja nie chcę być sierpniowka bo za bardzo Was lubie;)przepraszam wszystkie sierpniowki które nas podczytuja;)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski !

Kate ! Mój gin niestety nie ma ktg w gabinecie;/

Monita zrobili mi końcu ktg w wojewódzkim i to od razu jak przyszłam - mega fajnie mnie tam potraktowali, po ktg czekałam na IP 2h do lekarza no ale cóż ;] Okazał się mega fajny - mówił że jak chce mogę zostać dzisiaj, ale tylko na nocleg, bo dziś mi nic nie zrobią to stwierdziłam że wolę rano przyjechać niż tam zostać bez sensu.
    Sprzęt też uważam pierwsza klasa.

Katepr kurczę szkoda z tą kliniczną na prawdę. Ogólnie wybieramy się rano do wojewódzkiego- ale się zastanawiam czy nie zadzwonić rano na tą kliniczną zapytać... może coś się zmieniło. Ale już nie robię sobie nadziei -a tak byłam nastawiona w razie czego na to zzo. Ehh;[

Pay Ty dopiero 2 dni po TP, wiem co czujesz - ja jutro już 8, no masakra. Dziś na ktg miałam pare ładnych skurczy, jeden nawet na 100 był ! Urodzisz nie długoo sama zobaczysz;)))

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE ja też nieregularne:-/ ale nie za bardzo chcę się tym sugerować,bo moja mama mię miała np. regularnych

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ