X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane po 17h mękki Jasio jest z nami, urodził się dzisiaj, jak dojdę do siebie to wszystko opiszę buziaki.

OlaW84, Aryll, Mia1988, wikaa, 1kasiulka1, Pay, kate851, Ivettka, juwelka, Konwalia, amarranta, radiszka, LillaMy, Kamyk1989, rex, ewela86, Daven lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Katepr kurczę szkoda z tą kliniczną na prawdę. Ogólnie wybieramy się rano do wojewódzkiego- ale się zastanawiam czy nie zadzwonić rano na tą kliniczną zapytać... może coś się zmieniło. Ale już nie robię sobie nadziei -a tak byłam nastawiona w razie czego na to zzo. Ehh;[
    Hej Juwelka, zajrzałam zobaczyć co u Dory, bo kiedyś się udzielała na lutówkach 2015 i czytam o Twoich perypetiach... W Wojewódzkim też Ci dadzą ZZO. Co prawda niby trzeba być wcześniej na wykładzie na ten temat, ale to jest tak pro-forma, sam prowadzący mówił, że jak coś, to dadzą. Mi dali.
    Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie lipcówki!

wikaa, juwelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Juwelka chciałam pisać ze w wojewódzkim też dostaniesz ZZO. Mnie podczas porodu Stasia trzy razy pytali czy chce;) i nikt nie pytał o wykład mimo że byłam.

Carmen gratuluję ze już masz Jasia przy sobie! Ważne ze już po i możecie się cieszyć tylko sobą:)

Gosiak, juwelka lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen gratulacje ! Czekamy na Ciebie i relacje ! Zdrowia dla Jasia i szybkiego powrotu do formy !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen gratuluję :)

Ola myślę że tak bo wtedy też dzidzia próbuje coś zrobić i tak samo macica lepiej spróbować :) nie zaszkodzi

To samo jest na zaspie przychodzisz na ip ciśnienie, temperatura ciała, ktg, usg, fotel jak przyjmują to jeszcze wymaz z pochwy pobierają. A jak byłam na klinicznej to z wielką łacha usg zrobili mi na oddziale, o temperaturze i ciśnieniu zapomnij wpisali mi książkowo :p nawet nie sprawdzili ze jestem ubezpieczona :/ i dla mnie wtedy kliniczna już nie istniała. Jedynie tylko lekarz staruszek był bardzo miły i mi powiedział co zrobić itd

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zzo dostaniesz w wojewódzkim :) tak jak Ola pisze powodzonka jutro

juwelka lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen gratulacje!!! :-D

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen gratuluję:) oj 17 h strasznie długo..wracaj szybko do sił:) zdrówka dla Was:)

Zania ile pijesz tych malin?:)

Ja też się z Wami mega zżyłam:) poszłam z M do Pepco na spacer, chciałam kupić opaski,ale nie było fajnej i wstąpiliśmy na kebaba i colę;p jak za dawnych czasów hihi:) po drodze kupiliśmy wody z dziubkiem do torby do szpitala, tylko porodu ni widu ni słychu;p zrobiliśmy 4km piechotką,ale ja oczywiście ich nie czuję:)

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy poczucie skurcze to bierzecie pod uwagę tylko te jakby bóle miesiaczkowe czy twardnienie brzucha też?

• Pay Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu personelu to lekarka która mnie badała zapytała czy ja przypadkiem nie mam za wąskiej miednicy, a potem ze sprawdzać tego i tak nie będzie. To po co mi to mówisz pytam ja się...?

Carmen GRATULUJĘ KOCHANA. Masz już swego Jasia przy sobie. Odpoczywaj i pisz jak było.

SZYMON WYCHODZ TATA JUZ Z WARSZAWY WROCIL.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:31

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak z nieba mi spadlaś z takimi informacjami;) Od razu lepiej się wszystko w głowie układa.
    Ola Dzięki ! Może mi się uda...;] Jak nie to trudno, na zaspie bym takiej szansy nie miała;]
    Monita kiedy masz w końcu to cc?
    Ola a Ty w ogóle wskakuj na piłkę skoro kupiłaś i rób rozwarcie hi hi
    Co do skurczy to ja patrze tylko na te bóle @ że to skurcz, dziś na ktg się dobrze przyjrzałam co i jak - kiedy skurcz wtedy przeważnie czułam lekki ból;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

dora, carmen gratuluję :)

chyba przechwaliłam córcię...od 3 w nocy tak mi daje popalić ze szok...steka,spi,ssie i tak w kółko....ja już ledwo na oczy patrzę

zdjęcie nie chce się załadować....spróbuję jutro....dobranoc...

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate piłam 3 szklanki jak położna kazała a teraz wczoraj i dziś wypilam prawie 4:-) wyczytalam że przedawkowac się tego nie da:-) więc pije. cholera te bóle raz silniejsze raz lagodniejsze,dobrze że jutro to KTG

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen, gratulacje :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po 3ch ktg i niestety leze na oddziale :( nie pomogl spacer ani pizza nawet deser. mowia ze wykres serduszka jest zbyt plaski i za malo ruchow dziecka. Na szczescie zmienily sie polozne i tamta mnie juz nie szarpie. Do tego nagle stwierdzili ze dziecko jest duze jak na mnie i moje 158cm. Tamta "cudowna" polozna wyjechala jeszcze z tekstem "taki wielku brzuch jak PAni chce to urodzic?" Juz myslalam ze sie tam porycze... za chwilke bede miec kolejny zapis i jutro jeszcze i zdecyduja co robic czy wywolywac czy cesarke czy moze do domu...
    Qrcze nie myslalam ze juz dzis bede tu spac (niecierpie spac poza domem) a do tego boje sie o synka :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka spokojnie najważniejsze ze jesteś pod opieką i nadzorem. Napewno w domu bardziej byś się denerwowala a tu przynajmniej wszystko jest pod ręką! Dobrze ze położna się zmieniła.

radiszka lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem dokładnie Kiedy cc ale w tym tygodniu się dowiem :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen gratulacje. Niech synek się zdrowo chowa.

Radiszka wiem, że lezenie w szpitalu nie należy do przyjemności. Człowiek czuje się tam bardzo samotny, ale najważniejsze jest teraz dobro synka. Jesteś w szpitalu pod opieką i na pewno będzie wszystko dobrze.

Dziewczyny chciałam tylko napisać, że bycie mamą jest trudne. Człowiek cały czas się martwi i na wszystkim musi się znać.
    Lilka cały czas ma wodniste kupki, które powodują otarcia. Moja dieta już jest bardzo ograniczona a konsystencja kupek nadal się nie zmienia. A poza tym to najlepiej ciagnelaby cyca co godzinę. Nie wiem, może się nie najada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 23:29

wikaa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny wykres prawie plaski a lekarz juz nie ma zamiaru sie do mnie pofatygowac. Zwariuje tu chyba do rana :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka to może Ty spróbuj z kimś pogadać. Może chociaż z położną. O ile jeszcze nie śpisz. .... Sama nie wiem co Ci doradzić .....

Konwalia wrote:
    Dziewczyny chciałam tylko napisać, że bycie mamą jest trudne. Człowiek cały czas się martwi i na wszystkim musi się znać.

Konwalia pomyśl sobie, że tak już będzie zawsze..... ! Macierzyństwo to wielki dar, szczęście, bezgraniczna miłość ale okupiona troską, bezsennymi nocami i ciągłym strachem.... Ale przyznasz, że warto, nie ? ;-)

Konwalia lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ