X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero pojawil sie lekarz. Bedzie ciecie dzis k. 13 albo jutro. Boje sie bo wogole nie bylam przygotowana na taki obrot sprawy.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, będzie dobrze :) Najważniejsze, żeby z dzieckiem było wszystko dobrze - bo to chyba liczy się teraz najbardziej :)

Ja też jeszcze czekam na jakąś akcję - dzisiaj w nocy miałam nieregularne skurcze więc po długim okresie "nic" może się coś ruszy ;)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka trzymam kciuki bedzie dobrze oby szybko decyzje podjęli co z obą i synusiem

u nas ok mała spi i je wcina już po 90ml mojego mleka czasem sciągam na wieczór to wtedy wiem ze zjadła i spi spokojnie :)
    dzis jedziemy na usg bioderek a za tydzien kontrola obojczyka i ważenie

nie moge nadal uwierzyc ze Lilka jest z nami juz 18 dni :) wogóle jak szłam do szpitala nie wierzyłam ze tego samego dnia ją zobacze :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka najważniejsze ze niedlugo zobaczysz synka!A skoro sprawy nabrały takiego obrotu to znaczy że dla Niego tak jest najbezpieczniej...No i dla Ciebie. Trzymam mocno kciuki!

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za troske... mam nadzieje ze zrobia to juz dzisiaj. 3majcie kciukasy. Odezwe sie jak bedzie jak.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kolejnym KTG.
    Niestety nadal nie rodzę. :/ Jak nic sie do piątku nie rozkręci to kładną mnie na oddział. A w weekend i tak pewnie nic nie zrobią więc przeleże sobie. Do tego w niedziele mamy pierwszą rocznicę slubu i inaczej to sobie wyobrażałam. Mam nadzieję ze Szymek juz wkrótce sie namyśli. Do ego dwa tygodnie temu ważył 3400 więc teraz jest już bliżej 4000, może być ciężko. I lekarka stwierdziła że mam za wąską miednicę, ale ocene zrobiła na oko, więc tylko mnie zestresowała.
    Mam depresje przedporodową. :/

Radiszka trzymamy kciuki. Będzie dobrze, jesteś pod opieką a to najważniejsze.

Ola, Zania, LIllaMy - życze Wam i sobie żeby to się już zaczeło. Też mnie wszystko boli tylko ja skurczy nie mam, ale biodra i pachwiny - masakra.

Dora dane które udało mi się zebrać:
    Anetaa1601 07.07. 3120g 53cm
    Daven 19.07 2900g 54cm, cc, 39t2d
    Edytka 19.07 3200g, 55cm, cc, 40t2d
    Verona 20.07 3670g, 53cm 40t1d sn
    Carmen 21.07
    Dora 21.07 2700g, 55cm, sn, 40t4d - te dane znasz na pamięć ;) Wyślę ci to na priv żebyś nie musiała szukać.
    Jakbym coś pomyliła gdzieś to dajcie znać.

OlaW84, Konwalia, dora8201, 1kasiulka1, wikaa, Daven lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay dopadlo Cię jak widzę;( te dpresje przedporodowe są straszne...to czekanie. Dobrze że chociaż na KTG chodzisz to sobie serduszka posluchasz. Może synek się przestraszy że mame na oddział chcą kłaść i do piątku urodzisz!

Pay lubi tę wiadomość

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki :-)

Widzę ze chyba znów zaczyna sie coś dziać...?

Radiszka głowa do góry, wszystko będzie dobrze - musi byc... :-)
    Wiem ze łatwo sie mowi i wyobrażam sobie jak sie stresujesz bo sama codziennie myśle czy z moim maleńkim dzieciaczkiem wszystko będzie dobrze, ale musimy byc dobrej myśli :-)

Zania, Pay, Ola trzymam kciuki żeby u was sie rozkręciło w końcu...
    Juz nie wiem co gorsze... Codzienne wasze straszaki, czy brak objawów jak u mnie i Kate... :-/

Biedroneczka cieszę sie ze u was wszystko dobrze,
    oby więcej takich informacji od każdej rozpakowanej Lipcoweczki :-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów nie pamietam czy wszystko napisałam co chciałam...
    Musze sie cofnąć i doczytać jeszcże raz... ;-)

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka będzie dobrze, jesteś pod dobrą opieką i myśl,że niedługo juz przytulisz synka:)

Pay nie dziwię się,że się denerwujesz,ale na wyjscie naszych maluchów nie mamy wpływu niestety:) wiele dziewczyn rodzi 2 tygodnie po terminie, mało która w tym wyznaczonym dniu..życzę Tobie,żebyś do nd urodziła i gratuluję 1 rocznicy:) a może będzie prezent na rocznicę?:)
    Fajnie,że zebrałaś info o urodzonych maluszkach, jeszcze Tasha urodziła Bartusia, jakoś w tym dniu co najwięcej było:) może to odszukam:)

Aryll o widzisz miałaś już chociaż jakieś skurcze, to juz coś:) ja póki co totalnie nic;/ zero jakiegokolwiek ukłucia, wczoraj zrobiliśmy 4km piechotką,do tego schody bo mieszkam na 2 p. i w ciągu dnia dużo chodziłam, sex i totalnie nic:) jestem nie do zdarcia hehe;p Dziś jedynie śpiąca, własnie wstałam po 1,5godz. drzemki:) taki mój objaw jedynie- senność dzisiejsza hehe:)

Konwalia lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przebrana w "gustowna koszule" saczy sie kroplowka. W brzuchu burczy jeszcze jedna kobitka przede mna do ciecia. Ktg nadal za plaskie a skurcze pojawiaja sie nawet do 100 wiec dobrze zenie czekaja do jutra...
    To narazie tyle z nowosci u mnie. Zania i Ola 3mam kciuki za rozwoj sytuacji.

Młoda Mama :), ewela86 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka trzymam kciuki:) to ładnie wyprzedziłaś mnie i Mię:)

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła moja teściowa z pretensjami ze nie urodziłam jeszcze bo jutro mój teść wyjeżdża do sanatorium na miesiąc i nie zobaczy wnuczki! I ze będę w takim razie musiała z dziećmi pojechać do niego (jakieś 200km z noworodkiem) bo co ja sobie wyobrażam! Co jest nie tak z tą kobietą?

Mia chyba wolałabym bez objawów...tak miałam ze Stasiem i było super. Nagle przyszło i po sprawie. A tu tylko boli i d**pa

• kate851 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola OMG! phiii ona tak na poważnie to mówiła?:p kurnaaa powiedziałaś Jej konkretnie co o tym myślisz? w ogóle ja bym chyba nie odbierała od niej telefonów jakbym wiedziała,że ona taka jest..;/ lepiej ją olać bez kitu.

Przy Stasiu nie miałaś żadnych objawów? to jakaś nadzieja dla mnie i dla Mii:) nagle Ciebie złapało?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziś jest znak zodiaku Rak:) nasze maluszki po prostu chcą być charakterne i chcą być spod znaku Lwa hihi:)

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka! No właśnie co to za wyprzedzanie ja sie pytam? ;-)
    A tak poważnie to powodzenia i trzymam kciuki :-)

Ola :-O no tą Twoja teściowa to chyba powlekło calkiem kobicinę...!
    Trzeba było jej powiedzieć:
    Oczywiscie szanowna mamusiu ze pojadę, prosto z porodówki, jeszcze z pępowina coby teściu przeciąć mógł!
    No co za babsko...

Kate ja tez o tym myślałam ze nasze to chyba Lwiątka chcą byc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:22

Konwalia, Daven lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RADISZKA trzymam kciuki!!! Juz za chwile będziesz mieć swoje maleństwo cale i zdrowe!!

PAY hej popatrz na mnie- po badaniu i ktg w poniedzialek o 18 jeszcze nie ridzilam i nic nie zapowiadało aż tu nagly zwrot akcji i bach!! I dziękuję za dane:) jak tylko mnie wypuszcza to zaktualizuje tabelkę:)

OLAW ok przyznaje - Twoja teściowa pobiła wszystkie inne! Mam nadzieje ze nie bierzesz jej słów na poważnie???

MIA a co u Ciebie?

Daven lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a u mnie........................nic a nic ;-)
    Ani pol skurczyku, zero czegokolwiek...
    Tak wszyscy prognozowali wcześniejszy porod a tu widzisz...
    Juz nawet nie próbuje nic przyspieszać, odpuściłam całkiem
    Co ma byc to będzie mały i tak wyjdzie kiedy zechce...
    Także zaczęłam normalnie funkcjonować, odpoczywać, spac do południa itd...
    Kiedys urodzić sie musi, pewnie z zaskoczenia mnie weźmie ;-)

dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a jak Luska?
    Kiedy w domku będziecie?

1usah371io4htfas.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora liczę na te bach choć by zaraz. A jak Twoja Luska? Ucaluj ja od forumowych ciotek.

OlaW jednak Twoja teściowa wymiata. Moja tylko pyta na kiedy jest termin, bo w tamtym nie urodziłam. I czy coś się dzieje.

Radiszka kciukamy :) Daj znać jak będziesz mogła.

Kate u mnie objawów też nie ma A ja już się przeterminowalam. I żadne prośby czy groźby na mego synka nie działają. Może czeka do jutra żeby być Lwiatkiem.?

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ