X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mia :* skopiowałam sobie na kompie :) a to jest ten filmik co ktoś już kiedyś polecał, chyba z czerwcówek? mam go gwiazdką oznaczony, teraz mi się wyświetliło ;) te sposoby tego pana są super! oglądałam w ciąży i robiłam notatki, ale aż chyba sobie jeszcze raz obejrzę do któregoś karmienia

Mia1988 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tasha wrote:
    Czytam co piszecie ale jakoś nie mam wkiedy pisać. Jak wy znajdujecie na to czas? Mnie dzieci teraz absorbują calkowicie. Nawet z M nie ma kiedy pogadać bo ja z małym w domu, a on ciągle coś robi w ogrodzie.
    Macie jeszcze pępki? U nas nadal jest, a tu widzę niektórym po 5 dniach odpada.
    Mnie już zaaczyna trapić waga. Teraz jak Bartuś się urodził to zobaczyłam moje przyrosty na placach , znaczy bocski miłości. Fuj. Znowu będę się pozbywać 2 lata. Po porodzie straciłam do tej pory 7kg. Czyli 8 jeszcze mi zostaje. Po pierwszej ciąży też mało mi ubyło po porodzie. ..
    Juwelka -spory chłopak. Mój też miał taki być a wyszła kruszyna lol
    U nad pepek odpadl jeszcze w szpitalu w 3 dobie wiec mama spokoj :-) ja schudllam 10 kg a w ciazy przytylam 6. Teraz jestem chudzielec.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jestem na porodówce. Wody odeszły o 6.40 - zielone :-( brak rozwarcia !:-( zaczyna boleć. ...

OlaW84, Daven, 1kasiulka1, katepr, rex, dora8201, Młoda Mama :), ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa jesteśmy z Tobą!

wikaa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Wikaa trzymam kciuki mocno ..

Ja uciekam pod prysznic, zawieźć mojego pupila do rodziców i jadę do szpitala ..
    Od wczoraj wieczora stresuje się i mam ochotę wyć do księżyca :(

wikaa lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa trxymam kciuki!

LillaMy spokojnie wszystko będzie dobrze...już niedługo bedziesz tulic malenstwo

wikaa lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, będzie dobrze, zobaczysz! Już dziś utulisz swoją pierwszą córcię :D!

Młoda Mama :), wikaa lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika powodzenia!

My niestety jestesmy nadal w dwupaku i do tego zamkneli nas w szpitalu. Zero objawow. Ale przynajmniej regularnie robia ktg i jest wifi :)

LillaMy — nasze dzieci tez kiedys musza wyjsc z brzucha ;)

dora8201, wikaa lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka jeszcze raz gratulacje :) a z tyg nie pobiłaś mnie ja rodziłam 40+6 :D
    Wika powodzenia !!
    Mój 'malutek' jak zwykle nie ma ochoty spać, no cóż. .. :p też próbuje odparzen sie pozbyć ale cos mi to nie wychodzi, stosuje ta make i sudocrem i dupa:(

wikaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wczoraj nawet nie wchodziłam, myślałam, że mam takie akcje za sobą, a od wczoraj mam nawał pokarmu :( straaaaszny nawał :( chyba anwet zapalenie się przypałętało, mam guzy, dreszcze, boli mnie gardło i głowa :( Jadę na ibuprofenie i jak już nie wytrzymuję z bólu to przystawiam małą na siłę, zeby kilka łyków odciagnęła :( Laktator już nie daje rady, a nie miałam z nim żadnych problemów :(

Tasha nam pępek odpadł po 17 czy 18 dniach, u starszego tak samo ;)

Kasiulka, śliczna sesja :)

Konwalia, Twoja córeczka też urocza, a konwalia z awatarka tak fajnie komponuję z fotką hihi :)

Dora, dokładnie, pas poporodowy od wyszczuplającego, stabilizującego itp rózni się tylko nazwą :P
    A z pasem chodziło mi właśnie dokładnie o to, że rozleniwia mięśnie. Kij z tymi mięśniami brzucha, ale najgorszy wpływ ma na mięśnie kręgosłupa ;) Myślę, że jak usztywnicie sobie rękę np, na 3 tylko dni, to przez kolejny tydzień będziecie czuły piękne rezultaty ;) Tak samo działa właśnie usztywnianie jakichkolwiek innych mięśni ;)
    Dora, moja też często ulewa, z 3 razy zwymiotowała, bo aż chlusnęło i ilość była większa chyba niż zjadła.
    Starszy też tak miał, tyle, ze do roku, a Nastka już prawie nie ulewa.
    Po prostu je dość łapczywie, a układ pokarmowy i zwieracze są jeszcze nie wykształcone :(

Juwelka, gratki wielkie :) duży chłopczyk :)

Wikaa, będzie dobrze, trzymam kciuki :)
    Mi z Nastką wody poszły zielono brązowe, ale w sumie to wyszły razem z nią. Na szczęście bez powikłań.

dora8201, Konwalia, wikaa lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, ale Juwelka urodziła 41+5, czyli w sumie tydzień później niż Ty :P

juwelka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh widzisz ślepa jestem :D zwracam honor Juwelka jednak przebiłaś wszystkich heheh :D

Kurcze nasz miesiąc już się kończy, kiedy to minęło ja się pytam??? ;)

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry.... u nas nocka standardowa... od rana Luśka dogorywa więc popołudnie zaś będzie dupiaste pewnie...

WIKAA trzymam mocno kciuki!!! będzie dobrze!!!

KATE sie nie odzywa.... chyba już tuli Nelkę co???

REX pplubiłam za to ze Nastce już przeszło ulewanie a zapalenia współczuje... to jeszcze tak późnno można dostac/??

JUWELKA no jesteś póki co na 1 miejscu:) dobrze, że już po krzyku i masz swoją "kruszynkę" koło siebie

KATEPR bo odparzenia paskudne do wyleczenia... spróbuj przemywać krochmalem i wykąpać w nim i duźo dupke wietrzyc... a to od pieluch obstawiasz?

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek wzbudził dziś sensację w przychodni. Pojechał z małą na wizytę patronażową - sam. Ja nie mogę prowadzić po cc jeszcze przez jakiś czas, wszystkich dzieci nie będziemy po przychodniach wlec, więc pojechał sam. No i wszystkie babki oczy jak pięć złotych wywaliły, a lekarka powiedziała, że w ponad dwudziestoletniej praktyce lekarskiej nie spotkała się z takim przypadkiem :D - zawsze jak nie było mamy, to babcia albo jakaś ciotka towarzyszyła młodemu ojcu ;).

Rex - ba! Ludzie tygodniami w gipsach siedzą i mięśnie im się rozleniwiają, ale za to zrastają kości :). A jak gips jest zdjęty, to i mięśnie wracają sobie do normy. Mi nie ma się co zrastać, ale bebechy na swoje miejsce wracają szybko jak je pasem ścisnę ;). Nie narzekałam też nigdy na kręgosłup, ale jak pisałam - ja dużo ćwiczę i jestem osobą aktywną a pasa nie noszę długo. Dlatego sobie chwalę takie rozwiązanie :). Biednaś z tym nawałem, może popijaj sobie ziółka (co to było? szałwia?) o ile masz?

Aryll, 1kasiulka1, radiszka lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, LilliaMy trzymam kciuki dziewczynki :-)
    Dacie radę!
    Wika nie stresuj sie, napewno z Lenka będzie wszystko dobrze,
    Zreszta jesteś juz w szpitalu wiec sie wami zajmą ;-)
    :-)

Kate urodziłaś?

Daven juz sobie wyobrażam te miny wszystkich w przychodni :-D
    A tak wogole no to gratki dla męża ;-)

Katepr ponoć na takie mocne odparzenia pomaga Tormentiol, spróbuj może...
    Ja jeszcze nie miałam naszczescie tego problemu ale mam w apteczce w razie w...

wikaa lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dzień dobry tak wogole ;-)

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie sama chyba to zapalenie przywlokłam :(
    Bo jak Wam pisałam, że Mała ulewała po lewej piersi, to później ją co chwilkę przystawiałam do tej lewej, żeby jej przeszło, no i faktycznie ulewała coraz mniej, za to prawa coraz bardziej rosła, choć z niej tez dawałam, tylko mniej.
    Jak wypiła tylko z prawej to ja z tej lewej odciągałam laktatorem i tak sobie wyhodowałam nawał pokarmu, którego Nastka nie jest w stanie wyssać :/
    Ja to zawsze coś wykombinuję :/
    No nic, muszę spróbować się tym zająć, bo mój lekarz rodzinny głupi jak but z lewej nogi, a u nas on jest od takich rzeczy.

Daven, ale po złamaniach, to własnie naprawa mięśni trwa dłużej niż samo noszenie gipsu. Dochodzi likwidowanie przykurczy itp. Chyba, że się trafi na lepszy gatunek ortopedy i zaleci ćwiczenia izometryczne z gipsem. Wtedy faktycznie tylko przykurcze będą do ćwiczenia, a nie całe zaniki mięśniowe.

Moja od 7 do teraz walczyła ze snem, taaaak bardzo walczyła :P ale jeszcze mało potrenowała i słyszę, że jednak się poddała :P bo już nie rozmawia z otaczającymi ja przedmiotami :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia zazdroszczę wagi :-)
    Jak ty to zrobiłaś?
    Ja przytylam 10 kg i modlę sie żeby spadlo :-/
    Po wyjściu ze szpitala miałam -5kg wiec jeszcze 5kg na plusie było...
    Narazie nie staje na wagę, mam ambitny plan sprawdzać raz w tygodniu :-)

1usah371io4htfas.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mia, przekażę mu :). Albo nie, bo w piórka mi chłop obrośnie ;).

Zapomniałam Wam napisać - młodej odpadł kikut... w przychodni. Mam trójkę dzieci i nigdy nie byłam świadkiem odpadania :). Najstarszej odpadł przy przebieraniu przez moją teściową :), synkowi w szpitalu przy pielęgniarkach, a najmłodszej przy moim mężu. No jak pech to pech, trzeba się starać o czwarte :D.

Rex - nie twierdzę, że nie, po to te wszystkie rehabilitacje i inne elektrostymulacje ;), żeby mięśnie po gipsie "ruszyć" do regeneracji i trwa to długo. Nasze mięśnie brzucha po porodach też będą długo dochodziły do siebie, w końcu rozciągnęły się niemiłosiernie. I pas niczego tu zasadniczo nie opóźni jeżeli nie będzie noszony przez długi okres czasu, takie moje zdanie. W końcu co za różnica, czy mięśnie dojdą do siebie w 20 czy 22 tygodnie? A efekt początkowy bardzo poprawia moje samopoczucie ;).

dora8201, Młoda Mama :), amarranta, OlaW84, Mia1988, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od Kate :
    "Po 11godz ciezkiego porodu o 8.30 powitalismy Nelcie:) terminowa panna, ale dobrze jej bylo bo po 2godz parcia musieli ja wypychac, ja popekana konkret,z krwiakami ale mega szczesliwa:) odezwe sie jak wrocimy do domku:) Mezus byl caly czas ze mna, Nelcia zjadla troszke i spi sobie:) jak u Ciebie? "

Ja czekam. Boli ale to wszystkie wiecie. Martwię się wodami. Dziękuję za każde miłe słowo, nie przypuszczałam ze tak podnoszą na duchu....

Młoda Mama :), Konwalia, OlaW84, Mia1988, 1kasiulka1, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ