X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;)
    Konwalia, mi czarna linia zniknęła po roku :P
    Teraz też mam...
    Szczepienia osobne można dzielic na różne dni ;)
    A nawet jak nie dzielisz to i tak nie ma lekarza, który je ładuje w jedno miejsce Wszystkie szczepienia. Daje ręka, ręka, noga ;) dlatego jest mniejszy szok dla organizmu.
    My dajemy wszystkie osobno. Nie daje meningo, choć u nas obowiązkowe.
    Żadnych dodatkowych nie daję.

Zazdroszczę Wam, bo u nas dalej 10 kup dziennie :P
    W nocy przebieram tylko jak kupa jest. Jak nie to nie ruszam.

Radiszka, współczuję akcji :(
    I zdrowia dla synka :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, daj znać, że żyjesz :P :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się co do szczepień nie wypowiadam, w Niemczech jest 5w1, więc takie daję. nad rota się zastanawiam, bo nie wiem, czy mała pójdzie do żłobka

z seksem czekam do wizyty u ginki (mam w środę) i mam nadzieję, że dostanę zgodę, bo już bym chciała. a temat antykoncepcji już był poruszany? jaką planujecie? (może nie pamiętam, to przepraszam)

kurczę mi się udało uśpić dziecko po całym dniu marudzenia. skok rozwojowy???? albo pogoda i zmiana otoczenia, i czasem za dużo bodźców?? albo wszystko na raz?? w sumie teraz mamy 5 tydzień i jej zachowanie jest 'skokowe'.. kurczę idę jej zmienić pieluszkę i troche podkarmić, bo muszę wyjść po zakupy :/ bez dokarmiania nie mam odwagi, bo jadła po 15 :/ wczoraj urzadziła mi taką awanturę w urzędzie... myślałam, że padnę razem z nią. oderwała się od cyca i zaczęła wyć - nie chodziło o pieluszkę ani odbicie. po 20 min doszłam do tego, że podałam dziecku nie tego cyca, co trzeba - chciała drugiego... ??? i już byl spokój.. dużo się jeszcze muszę nauczyć. ale to była lekcja pt. dzieci płaczą, matka nic nie poradzisz, że ludzie patrzą. przynajmniej już się tak nie będę przejmowac. ale bezsilność jak nie można uspokoić własnego dziecka jest straszna.

rzadką kupą należy się martwić?

Radiszka, jak tam u Was?

o1489vvjal2gnmht.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    nie ma lekarza, który je ładuje w jedno miejsce Wszystkie szczepienia. Daje ręka, ręka, noga ;) dlatego jest mniejszy szok dla organizmu.
    To ma aż takie znaczenie dla organizmu O.o? W życiu bym nie powiedziała. Toż i tak się wszystko w środku "miesza" ;D. No, ale ja lekarzem nie jestem, więc i moja wiedza w tym temacie wybrakowana :D.

Ja z seksem czekam do przekwitania :D. Mąż się nie chce podwiązać, ja nie chcę gumek - PAT.

No bywa tak, że dzieciaki płaczą i nic nie poradzisz - ostatnio mój syn dał popis na placu zabaw. Przyszedł kolega męża z córką i herbatnikami :). Oczywiście mój syn bardzo herbatnika chciał - więc dostał. Ugryzł, wypluł i rzucił się na ziemię z płaczem :/. I taki ryk mam o wszystko co najmniej 20x dziennie. Ten typ tak ma, nic nie poradzisz :(.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, ale ale! Ona była oazą spokoju dotychczas :/ od cyca oczywiscie jeszcze sie nie odessala.. Moze chociaz dzisiaj wypadnie dzien bez wieczornego wycia? Normalnie młoda mi poziom stresu podniosła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:25

o1489vvjal2gnmht.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis jakiś niespokojny był przez pol dnia i prawie nie spał, teraz nadrabia, mam nadzieje ze nockę ładnie prześpi ;-)

Co do szczepień to my szczepimy 6w1 bo tutaj jest taki system...
    Wiec nie mam problemu z zastanawianiem sie za i przeciw...

A o seksie to nawet mi nie mówcie... Mam taka ochotę ze masakra, nie wiem czy bym mogła skoro nie peklam ani nic i szwów nie miałam, tak sie czasami zastanawiam,... Ale narazie i tak jeszcze plamie delikatnie wiec nic z tego...
    Poczekam do wizyty u gina tylko szkoda ze to jeszcze 3tyg... :-/

1usah371io4htfas.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mój mąż był w domu to już bym go zbałamuciła ale niestety, do 2 września mam przymusowy celibat a wizyta u gina 31 sierpnia ale juz czuję się gotowa :D

Moje dziecko zasnęło! Po kąpieli, masażu brzuszka i butli (50ml) tego śmierdzącego mleka. Zasnął bez płaczu, normalnie wziął smoka i zamknął oczy. WRACA MOJE DZIECKO! :D Daven, czy Nutramigen jest refundowany? Bo że pepti to wiem a jak z tym? Wyczytałam na jakimś forum, ze musi być potwierdzenie alergii czy coś - prawda to?

A antykoncepcja... ja długo się zastanawiałam nad tym i wracam do pigułek. Chciałam jeszcze jedno dziecko ale jak na razie mi się odechciało a nawet jeśli mi sie zechce to nie wcześniej niż za rok ;-)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAVEN ja generalnie nie czytam czerwcowek wiec nie wiem coś to grupa i co się u nich dzieje - dziś po prostu rzucił mi się e oczy pustaki post który mnie zaciekawił i przejrzałam kilka udanych postow... U nas, zakladam, ze dużo dal ten rozłam na fb i bbf... Bo wcześniej byli kilka scysjii ale osoby biorące w tym udzial czy wręcz inicjatorki poszly na fb

AMARRANTA współczuję dzisiejszego dnia ale masz rację że to i zmiana otoczenia upal i inne mogły mieć wpływ

LIVIA no to oby juz wszystko wróciło do normy!!!

REX a jak tam Nastka? Ciągle nie śpi cale dnie?

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A REX pisalam z WIKA i nie ma czasu z 3 dzieci plus jakieś tam kłopoty mają (ale nie z Lenka). Przyjdzie wrzesień chłopaki wrócą do przedszkola i szkoły to Wika wróci do nas:)

A co do seksu to ja wizytę mam 6 czy 7 września i po wizycie najwyżej choć poki co jakoś mnie nie ciągnie :) pewnie dlatego ze jeszcze jego ze mnie dość sporo - nam wrażenie ze poki karmie to mi się nie skończy bo zawsze kiedy karmie to mi leci ze czuje

I rzadka kupa to norma! Chyba ze się pieni albo jest zielona

rex lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammaranta - słowo-klucz "dotychczas" :D. Zobaczysz jak będzie, ale ja z 3cim dzieckiem wiem, że te pierwsze tygodnie są kompletnie niemiarodajne ;). Charakterek wyłazi z czasem :D.

Mia - łączę się w ochocie i oczekiwaniu ;D.

Livia - refundowany. Po 9zł/puszkę kupowałam dla syna, nie wiem jak teraz. Trzeba mieć zaświadczenie od alergologa (nie robią testów takim małym dzieciom, dopiero po pół roku, jeśli trzeba przedłużać kurację - a tak to po objawach lekarz stwierdza czy to to, czy nie to) i z tym do pediatry, który daje receptę z refundacją.

livia30, Mia1988 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze. Usg glowki nie wykazalo nic niepokojacego i badania krwi tez ok. Mamy nadzieje ze jutro nas wypuszcza.

Jasne Verona ze sie podziele. Juz troche ochlonelam. Wiec tak ...

Polozylam malego w wozku juz dlugo po jedzeniu ok. 2h na podniesionym podlozu i na boczku oczywiscie. Nagle slysze ze sie zaczyna wsciekac. Zagladam a on fioletowy, oczki wytrzeszczone malo nie eksploduja i probuje zlapac powietrze ale tylko piana ustkami leci. Wiec porwalam go na pion lekko podrzucilam trzymajac glowke i dmuchnelam ostro mu w buzke. Na chwile wygladalo to lepiej ale za moment znow sie dusil. Wiec polozylam go na brzuszek i dosc mocno udezalam miedzy lopatki. Podnioslam to poszlo mu takue strawione mleko noskiem i znow ciezko mu bylo zlapac oddech bo przypuszczam ze to mleko bylo z kwasem z zoladka i go to palilo wiec wsadzilam mu palec do gardelka wywolujac odruch wymiotny. Co prawda nie zwymiotowal ale tak "zaboruczal" (nie wiem jal nazwac ten odglos) i troche zlapal powietrza. Pozniej juz nosilam go w pionie jak do odbijania i fiolet zaczynal schodzic. Niestety za jakies pol godz polozylam go na plasko zeby zmienic pieluche i znow zacza sie dusic. Wiec od nowa pion, dmuchanie i klepniecie w plecki. Na szczescie tym razem na szczescie poszlo szybciej. No ale zdecydowalam pojechac to sprawdzic bo chwile to trwalo no i ta powtorka.

rex, amarranta, Mia1988, dora8201 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowujac moje wypociny ktore nie wiem czy ktos wogole przeczyta...
    Pytalam neonatologa czy dobrze to rozegralam - powiedzial ze bardzo dobrze :)

livia30, Daven, rex, Mia1988, dora8201, Konwalia lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Radiszka, brawo za zachowanie zimnej krwi!
    I dziękujemy za rady, oby nigdy żadnej z nas nie musiały się przydawać, ale jak coś to zostanie w pamięci co robić.
    Wychodźcie jutro, nie ma co siedzieć po szpitalach jak taka pogoda za oknem :)! A Miłoszowi ode mnie proszę pogrozić paluszkiem za straszenie matki! Matkę ma szanować i dbać o jej nerwy, bo innej nie będzie miał, o :)!

Dora - bardziej chodziło mi o to, że
    1. czerwcówek jest dużo więcej niż nas, a im bardziej liczna grupa tym trudniej się dogadać
    2. wśród czerwcówek jest dużo pierworódek, a u nas więcej mam ze starszymi dziećmi - sama przyznasz, że podejście do wielu tematów jest już po prostu inne, jak swoje z pierwszym dzieckiem przeszłaś.

radiszka, livia30, dora8201 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, polubiłam za to, że wyniki ok, nie za opis ;)
    Dora, odpukać, przeważają te dni kiedy przesypia całe :P
    Ale wczoraj np spała "tylko" pół dnia, później do nocy nic. Włożyłam do łóżeczka i uśmiechała się do miśków dwie godziny ;)
    No i muszę podpytać lekarza, ale chyba refluks mamy :( tzn zgagę na pewno, czyli raczej się nie mam co łudzić.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od około 22 do 23 wiezganie nóżkami ogólnie ciężko. Teraz karmienie przewiniecie i mam nadzieję że bez problemów usunięcie

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza :) no to dali maluszki mamusia pospac :D u nas pobudki 2,4,6,8 :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka super ze wszystko dobrze z badaniami ,ale do choinki dlaczego to wogole się zdarzyło? czyżby to tylko przez głupie zakrztuszenie i po takim czasie od karmienia, bo juz mam stresa. Ale podziwiam Cię za reakcje i napewno to dla nas wszystkich będzie duza wskazowka jak postępować,oby nigdy nikomu więcej się juz nic podobnego nie przytrafiło.
    monita my też dzisiaj pobodki 2,4,6,8,a to też dlatego ze mala brała chcą na spiku i po kilku minutach zasypiala i pewnie glodna była.
    Teraz tak patrzę na to moje dziecię i ma jedna powiekę spuchnieta, może coś ja uzarlo cholipa, muszę obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 08:33

3i49p07wevcalt60.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komar może albo jakaś muszka

A czym po toalecie smarujecie buźki maluszków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:56

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    U nas pobudka o 4 i o 9 :P
    Miłego dnia dziewczyny :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas od 3 dni znowu gorzej, mały już nawet 5min po karmieniu nie polezy spokojnie tylko płacze, przy cycku się rzuca, dzis po cycu rzucał sie przy butelce ,no spac to nigdy nie spal ale byl spokojny dosc, może to ten skok?? A może tez powinnam spróbować mleko zmienić, niewiem sama.

Dziewczyny przede wszystkim jak maluch nie moze odkrztusic i ulewa i nie moze się 'odratowac' to lepiej nie brać dziecka pionowo, tylko na boczek i klepac po pleckach jesli to nic nie daje to polozyc na swojej rece na brzuchu twarzą w dół i też klepac po plecach wtedy łatwiej wszystko wyleci co mu tam zalega :) w szpitalu mamy czasem przybiegają z sinymi maluszkami bo pierwszy ich odruch jak maluch nie moze zlapac oddechu/krztusi się to biorą na rece w pionie a powinno się na bok lub główka w dół lekko brać by pomóc :)
    Ja niczym nie smaruje buzi, im mniej chemi tym lepiej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:47

juwelka, dora8201 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ