X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Nie mam pojęcia kiedy wy macie czas na pisanie na forum. Ja ledwie daję radę żeby czytać co piszecie.
    U nas wszystko w miarę w normie pomijając fakt, że Bartek nie lubi leżeć sam. Zje, ma czystą pieluszkę a jak go odlożę to krzyczy aż go wezmę. Nie czaję kiedy się tego nauczył!

Nasze noce są znośne, bo wstaje 1 max 2 razy. Czasem ma problem z zaśnięciem, ale raczej robi to sam jak dam mu smoczek.

Mój M jest na tacierzyńskim ale cały czas spędza przy tym swoim sezonowym biznesie wiec i tak mam z niego mały większy pożytek czyli jakby chodził do pracy.

Kate dobrze że ten sztyft ci pomaga.

Ja nie zauważyłam żadnych skoków u Bartka. Nic takiego odbiegającego od normy.

Kurcze mieszkam na jakiejś zapyzialej wsi chyba albo to tacy ludzie. Takie to dziwne, że mam w tym wieku dziecko.??? Na początku września skończę 35 lat. Mam wrażenie, że wszystkich to dziwi!

Katepr ja jeszcze nie byłam na zakupach. Mąż lata z koszykiem. W sumie to chętnie sama bym zrobiła te zakupy w końcu a on mnie "więzi". Chyba po buty dla córki to ja już się wybiorę bo aż tak mu nie ufam lol

MagdaMuminek lubi tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no właśnie kupiłam juz smoczki 1m+ z dwiema dziurkami, jest lepiej bo zjada szybciej i zie wiecej zanim zaśnie, ale u nas to chyba problem z odbijaniem, cuduje a nigdy prawie mi nie odbija. Teraz postęp bo wytrzymal prawie 3h do karmienia i zjadl az 140 ml i ladnie beknal i leży grzecznie, wiec chyba to mu tak przeszkadza ale juz nie mam pomysłów jak go odbijać

Tasha mój też sam nie chce leżeć, czasem wystarczy ze wejde do pokoju i cos powiem a on zadowolonu, wyjdę a on w ryk ; p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakich butelek używacie? muszę kupić nową bo mam TT ale Luśka ma za małą buzie i nie jest w stanie dobrze jej chwycić i ciumka łapiąc gdzieś bokiem powietrze i musi jednak do niej dorosnąć a na teraz muszę kupić nową

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekty zauważam przede wszystkim w zachowaniu natomiast jeżeli chodzi o kupkę to na razie nie mogę ocenić. Jakiś czas dokarmiałam ją mm i muszę jeszcze poczekać aby ono zeszło... Niestety odparzenia wracają, czyli ma kwaśną kupkę. Na mm nie było takich problemów.

A od kiedy należy zmienić smoczka do butelki na tego z dwoma dziurkami?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr ja ładuje wszystko pod wózek i już:) Ale zdarzyło mi się w biedronce że ochroniarz za mną chodził , patrzył się na mnie wciąż :) ehh;))

Ja z szumami tak samo jak Dora - robię głośniej niż mały płacze:) Gdy przyśnie to ściszam, gdy zaśnie całkiem to zabieram :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasha ja Was czytam i odpisuję jak karmię dzidziusia. :) Wtedy znajduję czas...
    Ja też wsiowa i mnie mąż też "więzi" ;) ale już niedługo. Oglądam samochody i będę niezależna. Już się nie mogę doczekać. Będę często jeździć, bo Lilka wtedy ładnie śpi :)
    Hmm... w sumie to ja sama jeszcze na zakupach z Lilką nie byłam, ale chyba będę miała metodę taką, że przy wózku przyczepie siatkę i tam będę wkładała zakupy. Jak się komuś nie podoba, to niech mnie sprawdza ;) Nie jestem zwolenniczką wkładania fotelika do wózka sklepowego aczkolwiek na pewno to jest wygodne. Ja raczej nigdy tak wielkich zakupów nie robię.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWALIA smoczki są od wieku - niektóre są 1+, 2+, niektóre 3+ a zmieniasz albo w wieku danym i jak zalewa dziecko to wracasz jeszcze do poprzedniego albo kiedy Ci dziecko się złości

a fotelik do wózka sklepowego wkładam kiedy jestem sama, samochodem i szybkie zakupy że stelaża z bagażnika nie chce mi się wyciągać

a właśnie a'propos - minął już +/- miesiąc - zadowolone jesteście ze swoich bryk? dobrze Wam się jeździ?

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ja tam pakuje wszystko do gondoli jak jestem sama,bo sama nie robie duzych zakupow tylko raczej z eM:-)

Co do szwow to ja mam w takim dziwnym miejscu i może dlatego tak długo się goi. Pojadę do mamci to się wymocze w wannie (my mamy tylko prysznice) to moze wypadna szybciej. Położna dziś mi mówiła,że czasem siedza tak długo. Jak mi w tydzień nic się nie zmieni to podjade do położnej tam do szpitala niech spojrzy.

Kate dobrze ze sztyft dziala:-)

Dora nam sprawuje się super. Mamy duży koszyk pod spodem to duży plus. Gondola duża. Wczoraj był u nas Franek i on ma X-landera xa to już ledwo się mieści;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja:) Jest u nas moja sis i jutro wraca do siebie a dziś mamy 2rocznice ślubu i razem będziemy świętować:) przed 18 jeszcze jedziemy na badanie słuchu bo w szpitalu były zepsute aparaty i dopiero teraz zrobili.

Sis mi pomogła bo zniosła wózek a ja Nele ale mówi ze mega ciężki wózek i wąsko na klatce, że ja póki co nie dam rady jedynie później stelaż stawiać na dole i znosić gondole z niunia. Byłyśmy w przychodni zważyć Nele i 2tyg temu ważyła 3600 a dziś 4050 to chyba ładnie przybrala na kp:)
    Potem zakupy, sis czekała na dworku a ja sama.Na zakupach z wózkiem nie byłam bo M robi teraz.

Konwalia ja też bym odstawila jabłka na Twoim miejscu. Po jablkach i soku Nelka aż wczoraj biegunki dostała A wcześniej kupa na 4dni.

Dora wózek Oki się prowadzi, zwrotny tylko jeszcze nie wiem jak z wagą ale sis mówi ze ciężki.

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przypomnijcie jakie macie wózki :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tako laret:) zwrotny bardzo fajnie się prowadzi, jedynie ciężki dostęp do kosza.

Tasha przecież teraz dużo kobiet pierwsze dziecko rodzi w wieku 35 lat! Zależy też od środowiska, z moich znajomych to większość dziewczyn tak jak ja pierwsze dziecko w wieku 30lat. Na wsi mogą mieć stare poglądy, tak jak kiedyś było. Nie przejmuj się:) ja tam w ogóle stara mama się nie czuje:) wręcz bardzo młodo:) ooo i Ty też z września:) dużo nas wrzesniowek:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto Silvia:-) u nad dostęp do kosza dobry bo od rączki, czyli od kierunku prowadzenia

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Odstawiam i jabłko.

Tako moonlight carbon-ja jestem zadowolona. Podwójne amorki sprawiają że tak nie trzęsie Lilki na wiejskich drogach. Jedyna wada-gondolka nie jest przewiewna.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, jem w zasadzie wszystko, pomidory od początku. nawet kebaba takiego z girllowanymi warzywami jadłam ;) uważam na orzechy i suszone owoce, bo to jej nie pasowało chyba jak całkiem malutka była, ale rodzynki już wprowadzilam i migdał z rafaello też jej nie zaszkodził, to chyba nie tak źle już. i Kalinie nic się nie dzieje odpukać. nad odstawieniem nabiału się zastanawiam, przez to jej ulewanie..

tym woombie to kusisz Dora ;)

wózek mamy roan bass i jestem bardzo zadowolona, jest super zwrotny. tylko kosz na zakupy średnio wygodny, tak jak u Kate. albo to kwestia przyzwyczajenia bo dojście ma od góry i od przodu. zakupy czasem wkładam do gondoli, czasem do koszyka sklepowego. a ochroniarze/sprzedawcy patrzą, bo podobno osoby z wózkami najwięcej kradną, tak słyszałam;)

dzisiaj o 6 młoda ulała nosem :/ obudziłam się a ta biedna cała mokra i ten nosek miała pełny, wlałam jej soli fizjologicznej i pomogło. próbowałam wyciągnąć jej to z nosa, mam taki aspirator co się wsysa - średnio to wygodne i ma twardą tą końcówkę, co się do noska wklada. jakie Wy macie aspiratory? te do odkurzacza? mają twardą końcówkę tą do noska?

mi ostatnio nie idzie odpisywanie podczas karmienia, bo muszę cycka trzymać jedną ręką ;)

Tasha, nie przejmuj się ludźmi, najważniejsze jak Ty się czujesz, a 35 lat i dziecko to już nie jest jakieś dziwne w obecnych czasach, moim zdaniem :) a jak Bartek nie lubi leżeć sam to może spróbuj z chustą? Ty będziesz miała wolne ręce, a on będzie przytulony :)

Kate, wszystkiego najlepszego z oakzji rocznicy.

A gdzie MIA zniknęła?? mam nadzieję, że wszystko u niej ok!

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam butelek avent natural, kurcze to moze ten smoczek jest za wielki dla juniora. Juz zamówiłam na próbę dr browns, zobaczymy :)

Wózek mam x lander xa, jak dla mnie super się prowadzi :D

Do nosa mam ten aspirator katarek do odkurzacza, super rzecz, koncowke ma twarda ale jej sie mocno do nosa nie wklada tylko lekko wchodzi i jest zaokrąglona :) dziś glutka chcialam niepotrzebnie gruszka szybko wyciągnąć a maly zrobił jeden ruch i go tak dziabnelam że biedny nie mógł sie uspokoić :( a pazurki jak mu obetne to nie wiem.

Na mojego ten szum chyba nie działa, puściłam mu uspokoil sie, nawet zasnął, ale po 15 min był koniec drzemki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 17:33

amarranta lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

U mnie nocki aktualnie są ok :) a wiecie co zrobiłam zaczęłam pic cole wygazowana. BO jak piłam z zalecenia lekarzy na bóle migrenowe to mały nie miał problemów z wypróżnieniem. I jak ostatnio byłam u kumpeli to tak gadamy gadamy i mi podsuneła pomysł, zebym znowu zaczeła pić i co mały wczoraj i dzisiaj nocki sa ok tylko przerwy na karmienie i przewiniecie. Ale tez wprowadzilam jabłka i sok jak Kate jabłko i marchewka :D

Kate - DIETA ja jem wszystko oczywiście sprawdzam. Nawet czosnek jem tzn masło czosnkowe i wszystko ok żadnych uczuleń.

Verona ja mam na mp3 nagrane i puszczam w trybie samolotowym bo mały ma swoje smartfona xD Puszczam raz głośniej raz ciszej i jest zawsze nad głową. I nie ma zadnych fal bo jest wyłączony :)

Katepr ja biorę koszyk do rączki chyba, że idę po 2-3szt to do wózka i tyle nie szczyoie się. A niech chodzą za mną co mi tam :) ja mam czyste sumienie bo nie kradne :) tylko ułatwiam sobie życie :D

Tasha może weż pieluchę i śpij z nią kilka dni aby przesiąkła twoim zapachem a potem daj maluszkowi lub kup przytulankę szmaciankę i tak samo kilka dni ty z nia i potem małemu daj. Brakuje mu twojego zapachu :)

Dora ja butelki używam Avent natural 0m+ 125ml oraz kupilam teraz Classic 1m+ 260ml;
    Odnośnie wózka ja mam Riko nano jestem zadowolona zwrotny itd ale w zestawie nie było parasolki ogólnie nie produkują do tego parasoli i mam jakieś gówno uniwersalne które wypada z tej rury bo jest za gruba :/ i jak na morenie zawieje to mi ucieka xD

Amarranta ja posiadam aspirator nosefrida i jestem bardzo zadowolona :) tylko Robciowi się to nie podoba ale jak juz mu się wyczyści nosek to szczęśliwy :D

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze szpitala, uszka zdrowe a Nelusia była mega grzeczna bo cały czas spala:) miasto w korku bo wypadek był i jechaliśmy zamiast 20min prawie godzinę :/

Amarranta dziękuję:) Fajnie ze jest SIS to raźniej:)
    Ja mam aspirator sopelek i jest ok, tylko tez końcówka twarda. Wy wymieniacie cały czas te filtry?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wprowadzacie jakiś produkt to ile dni czekacie na ewentualny efekt?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:) tak patrzę na ten sopelek i fridę, to one podobne do siebie są i ten moj też jest podobny do nich, tylko nie wiem, jak się nazywa, bo dostałam go od cioci bez opakowania. one wszystkie chyba mają twardą końcówkę, tak przynajmniej to wygląda

Konwalia, ja w sumie za bardzo nie czekałam do tej pory z wprowadzaniem pokarmów. jak coś było nie tak na początku, to problemy z brzuszkiem były. a muszę zaczać jeść jabłka też więcej ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWALIA ja w sunie jeden dzień - dziś coś zjem, jutro jest ok to uważam ze juz ok:)

AMARRANTA ja też mam fride do nochala ... A końcówki nie wkłada się do nosa tylko przykłada :)

KATE to super ze z uszkami dobrze:)

Kurczę patrzcie jak dobrze wybrałyśmy wozki - każda inny a wszystkie zadowolone:)

I dzięki za odp. co do butelek - kupiłam jakąś nowosc canpol-hartcośtam - fajna pod tym względem ze jakis zaworek ma i smoczek zawsze jest pelen mleka i powietrza w nim nie ma przez co dziecko nie ma kolki i faktycznie mleko samo nie leci ze smoczka ale moje dziecko wylo jak obdzierane ze skóry... Dostala w butli tt i spokojnie pila... Wiec jestem na 30zl w plecy

Konwalia, amarranta lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ