X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, może to następny skok ;) albo brzuszek?

Daven, bratowa mojego męża ma dwójke dzieci (drugie 2 tygodnie starsze od naszej młodej) i dokładnie to samo mi powiedziała, co Twoja koleżanka - że jak miała tylko jedno dziecko, to się nie wyrabiała z niczym, a teraz ma wszystko zrobione ;) więc może czas pomyśleć o drugim dziecku :P
    No i szacun za ogarnięcie Twoje :) i super, że masz męża tyle w domu - pozytywnie zazdroszczę ;)

pieluch 2 używam

kurczę z tym otulaczem, ja się tak małą przyzwyczaiłam otulać kocykiem na noc, że nawet nie próbuję kłaść bez. a moze powinnam;)

Daven lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven podziwiam Cię, serio. Ja tu powoli wymiękam z kolejnego potomka bo się boję, że nie dam rady. Chociaż im Tomek starszy tym lepiej ale bez Majki nie dałabym rady. Mąż 5 tygodni poza domem więc tak jakbym sama była ;)

Właśnie maruda śpi w ogródku w wózku ale namęczyłam się żeby zasnął na dłużej bo 10 minut drzemki i już się budził - to nic dziwnego, że potem marudny jest.

W nocy nie bardzo pospałam dzisiaj bo mi coś ulewał skubaniec sporo, nawet kilka godzin po jedzeniu więc ja już panika :/ Wzięłam go do siebie do łózka ale i tak czujnie spałam i obserwowałam go.

Jest plam po południu iść na spacer nad morze, ciekawe co z tego wyniknie :D

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam i ja już 2. pampersy... skoncze te 1 które mam i bedziemy zakladac już 2 bo są ciut za duże ale nie gniota jej nóżek.

U nas to na pewno skok... w nocy spi ladnie a w dzien,po 15 minut i się budzi. Wlasnie eM wyszedł z nią na podworko bo na rekach też spać nie chce. Oby to szybko minelo.

U nas dziś o 14.00 goście. Gabrysie odwiedzi Franio:-)

We wtorek rozprawa z ZUSem a po jedziemy do mamci

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

My oczywiście na łóżku i karmienie:-)

Verona mojej tez tak w nosku się robi i daje Disnemar wodę morska i używam aspirator zawsze coś wyciagnie.

Dora o mamo ale Co zazdroszczę takich szybkich porodów:-) w mojej rodzinie to wszystkie po kilkanaście godzin:/ii to w mega bólach.

Wczoraj wyszliśmy na spacerek:) z M na lody od razu a Nelka spala grzecznie:)

Czuje się niewyspana ale może coś się zdrzemne:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr a prezy się? Może to właśnie brzuszek.

No u nas teście byli i M z tata opijal zdrowie Neli wiec nie miałam sumienia skracać im te radość heh bo mieli iść w opór:p Ja dużo imprezowalam zawsze do rana kilka razy w tygodniu wiec chyba tez organizm przyzwyczajony do takich akcji:) nie chce też z M żeby teraz była taka rutyna bo my lubimy gości, imprezki, wiec staram się nie marudzić ze mi się spać chce:) daje rade:) wczoraj chcieliśmy iść do baru na pizze z Nela ale stwierdziliśmy ze chyba jeszcze za mała:) a ja tak bym zjadła naleśniki z serem:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) dzisiaj też nocka może być troszkę się z nim pomęczyłam po 3 i 40 minut ale pewnie chodziło aby go przytulic bo M. wziąło go na brzuszek i spał 2h :) potem o 7 przewiniecie, nakarmienie i do 10 :D

Daven dzięki za informację zobnaczymy co mi powie gin we wrzesniu :) oby wszystko sie ladnie goiło :) bo po roku chce wlaśnie sie starac o kolejne :) z reszta tak jak Ty masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 14:09

Daven, Konwalia lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie przeszło dziś samo siebie miedzy 18.00 a 21.00 zjadla prawie 200ml mleka:-o jestesmy w szoku!!!

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja cycka prawego nie chciała dwa razy! a była głodna i wyjąca. musiałam ściągnąć trochę mleka w końcu i dopiero jak to wypiła to zassała cycka. nie ogarniam. teraz śpi z ojcem, ale pewnie niedługo obudzi się na cyca, bo to jej pora. chyba, że coś jej się odmieniło

o1489vvjal2gnmht.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dziś panna marudna... ładnie od 20 do po 4 spała i chyba się wyspała bo podsypiała tylko po 5-10min do 11 (oczywiście co oko otworzyła to stękała a ptem wręcz darła się ze zmęczenia), przysnęła tyle co pojezdzilismy autem spraw kilka załatwić i potem dopiero po 16 na godzinę... teraz śpi od 20 ale zobaczymy jak długo...

no i albo musimy się karmić przez nakładki albo ściągać muszę - bo za dużo i szybko leci i dlatego mnie szarpie i ciągnie... przez nakładkę znowu je po 30 min z jednego no ale spokojniutko i nie boli nic... czuję, że bliżej przejścia na mm jestem niż dalej :P

DAVEN nawet 3 ordery z ziemniaka :) za każde dziecko :) ale masz rację, im więcej dzieci tym łatwiej ogarnąć :)

AMARRANTA ja tam moje woombie sobie chwalę i kupiłabym jeszcze raz :) jedne z lepiej wydanych pieniędzy na Luśkę :)

LIVIA zgadały się dzieciaki?? moja dziś w nocy mi zostawiła część siebie na koszulce i włosach ;) i też marudna...

KATE my od samego początku wszędzie chodzimy z Luśką... dzień po wyjściu ze szpitala w tesco byliśmy, na lody do galerii (a przy okazji szybkie obskoczenie sklepów), restauracja itd... codziennie chodzę z nią do biedry czy lidla (tu nie mam wyjścia bo muszę zakupy zrobić) itd.. macie ochotę na pizzę?? to bierzcie Nelkę i idzicie :)

amarranta lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na kp jecie wszystko? Bo ja póki co na diecie lekkiej z zaleceniami ze szpitala żeby łatwiej się opróżniać ale powoli chce coś dodawać, jecie wszystko czy się pilnujecie?

Ja dziś sok jabłkowy i jabłko i moja aż biegunki dostała po normalnej kupie, chyba przesadzilam; )

Dora to fajnie ze chodzisz z Luska wszędzie:) ja jak będę mogła dźwigać wózek to tez zacznę wychodzić w dzień:)

U nas karmienie:)

Zania to ładnie:) moja je praktycznie cały czas heh ciekawe ile zjada:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:39

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się pokarmiłyśmy, czekam aż Luśka zaśnie i mam nadzieję że uda jej się to a nie tak jak wczoraj będzie kwekac i płakać

KATE ja jem normalnie - tzn powoli wprowadzam rzeczy z założenia zakazane ale poki co nic się nie dzieje... Nabiał jest tylko na cenzurowanym ale to niedlugo znów będę sprawdzać. Ale poki co i pomidory i truskawki, niestety słodycze i ciut mocniej przyprawione rzeczy, jem normalnie smażone i nie tylko kurczaka i z grilla i kilka frytek dziecku podjadłam.

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile rozpuszczaja się tę szwy rozpuszczalne? Wczoraj zajrzałam TAM i u mnie w przedsionku pochwy jeszcze są widoczne... nie za długo??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żania gdzie to Twoje dziecko mieści tyle jedzenia? Mój jak zje 100ml na 3 godziny to jest dobrze :D

Ale... dzisiaj w nocy pobił rekord - zasnął o 18:30 i czekam na pierwsze karmienie bo chciałam iść spać. Czekam i nic... W końcu o 22:20 położyłam się a on po północy się dopiero obudził :O Zjadł i dalej kima. O 4 nad ranem powtórka z szybką zmianą pieluchy na śpiocha. Od 7 leżeliśmy sobie o bawiliśmy się na łóżku no i teraz zasnął ;) Mam problem z jego spaniem w dzień bo przysypia tylko na chwilę i potem marudny jest, od kilku dni tak mu się zrobiło - wcześniej ładnie spał :/ No nic, zobaczymy. Na razie jest w swoim łóżeczku z szumisiem ;) O i juz kwęka :(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ostatnio ciagle przy jedzeniu zaczyna szalec, przy butli, je i nagle macha głową i zaczyna płakać :/ i potem po jedzeniu dalej placze, wlasnie teraz. :/ on to caly czas ma jeden wielki skok chyba. :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja dziś Nele znów sama budzilam przed 6:) zasnęła o 23 i tyle spala a ja się obudziłam z bolacymi piersiami, nie używam laktatora i niunia zjadła na spiocha:) godzinę jadła i o 6.30 poszła spać i teraz wstała i ja karmie na łóżku jak zwykle:)

Zania słyszałam że szwy rozpuszczalne wychodzą nawet do 6-7 tyg.Czujesz jeszcze krocze? Bo ja uklucia szpilka czasami i siadać nie mogę jeszcze a jak u Ciebie? Po sztyfcie hemoroidy wchodzą do środka:-)

dora8201 lubi tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania mój tez długo siedział szew w przedsionku i dopiero jakies kilka dni temu zobaczyłam ze jasny się robi i już nie ma a już 5 tyg minelo,wiec spokojnie,bo to tyle może trwac.
    My dziś nocka jak zwykle budzenie co 2, 2,5h, zauwazylam ze Zoske bardzo uspokaja oczywiście smok plus mizianie po buzi i po nosku miedzy oczami.
    livia tez zastanawiałam się nad kupnem szumisia bo ostatnio kom mi się rozladowala az od puszczania suszary i wyczerpałam caly limit internetu i dupa.

3i49p07wevcalt60.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczyny ile trwa ten skok? Bo moj Milosz tak mi dal dzisiaj w nocy popalic ze szok... zawsze ladnie spal a dzis ledwo zasna to 10min i kwekanie i piski i nawet u nas w lozku wsciekly i notabene po godzinnym wstawaniu co 10min juz cala noc spedzil w naszym lozku. Normalnie chyba mi ktos dziecko podmienil :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia bardzo lubi misia szumisia. Ładnie przy nim śpi.

Ja jestem od wtorku na restrykcyjnej diecie. Nie jem nic surowego, nabialu, tylko gotowane. W praktyce jem zupy na wodzie, gotowanego indyka, ryż, kasze, buraki, jabłko i marchewki. Jest to ostatni krok w walce z biegunkami przed przejściem na mm. Jak to nie pomoże to nie mam innych pomysłów. Chyba już powinny być efekty tej diety?
    Stoi na włosku nasz wyjazd wakacyjny. Lilka chyba nie najada się moim pokarmem albo ze stresu go tracę bo na spacerze nawet protestuje cały czas płaczac. Jak ma tak wyjazd wyglądać to my i ona będziemy się męczyć.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak puszczacie ta suszare czy szum z komorki to glosno/cicho , zwraz obok glowy czy jak? Pytam bo raz probowalam i wył mi jeszcze bardziej, niewiem moze cos zle robie? :p bo mysle czy nie kupic tego szumisia, no ale jak mu sie nie spodoba to wydatek bez sensu

Kate dobrze że sztyft działa :) ja chyba widzialam go na gemini, dobrze wiedzieć w razie wu na przyszłość :)

Mam glupie pytanie, jak idziecie z wozkiem na zakupy to pakujecie je pod wózek czy bierzecie koszyk do ręki? :D

Wysypalo mnie w ogóle na twarzy, koniec tego dobrego :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA ja miałam tylko 3 szwy i to małe i na wierzchu - bo nie tyle pękłam co otarcie naskórka było i już dawno mi wypadły.

KATEPR a moż dziurke ma za małą? za wolno leci i się wścieka?? spróbuj dać mu następnym smoczkiem. A na zakupach jak jestem sama to albo biore noszony koszik i na wózek kładę albo do wózka

LIVIA u nas te ż rekord - od 20 do 4.30 i też sama poszłam nakarmic bo nie plakała ale juz sie wybudzała

VERONA RADISZKA współczuję nocek!

KONWALIA a widzisz efekty?? i ja bym jabłka odstawiła bo zobacz KATE jak zaczela jesc jabłka i pić sok jabł. to Nelka kilka kup dziennie robi a nie jedma na kilka dni

KATEPR ja mam płytę z szumem i wieżę w pokoju Luśki. jak płacze to podgłaszam na tyle żeby było głośniej niż jej płacz a do zasypiania włączam dość cicho - tak tylko żeby sobie szumiało

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ