WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Główny składnik Nutriton to maltodekstryna. Białka nie ma. Możesz stosować przy każdym mleku.

Ola też się czuje jak dziewica. I chcę i się boję. Narazie mój M musi poczekać... A już go nosi.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay dziękuję Ci kochana :* To muszę się zaopatrzyć w takim razie bo z praniem nie wyrabiam :/

Ja dzisiaj mam randkę z mężem, zielone świtało od ginekologa więc jak nie padniemy ze zmęczenia to bedzie się działo ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Pay dziękuję Ci kochana :* To muszę się zaopatrzyć w takim razie bo z praniem nie wyrabiam :/

Ja dzisiaj mam randkę z mężem, zielone świtało od ginekologa więc jak nie padniemy ze zmęczenia to bedzie się działo ;)

Livia u mojego po nutritonie był mega problem z kupką a i tak mu się zwracało tyle, że to było gęstsze i jeszcze gorzej przełykał i bałam się jeszcze bardziej więc u nas to nie spełniło swojego zadania i pediatra kazała odstawić.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas teraz takie cuda... zmieniłam mu smoczek na ten 1m+ z dwoma dziurkami. Wcześniej jadł tak max 80ml, a teraz w momencie zje 100ml i krzyczy jakby zjadł ze 40 :P Nie wiem moze przyzwyczaił się, że ciągnie i ciagnie i jedzenie trwa z kwadrans a teraz szybciej to ogarnia i przez to ten krzyk hehe...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej...
    Młoda śpi, chłopaków nie ma a plany na sprzątanie, gotowanie i prasowanie poszły sobie w jasna cholerę... Stwierdziłam, ze nic dziś nie robię, tylko odpoczywam...
    Mój Aniołeczek obudził się dziś w nocy o 3.00 zjadł 130 ml. i spał do 7.00 Potem butla w dzióbek - kolejne 150 ml. i spał do 11.30. Obudziła się, zjadła 150 ml. i śpiiii ... Wow, jak ja kocham tą moja grzeczna dziewczynkę... :-)

Mój Kacperek wczoraj rozpoczął gimnazjum... Na razie jest zadowolony... Oby miał taki entuzjazm tez przed sprawdzianami... Już mamusia kochana zapowiedziała, sprzatnięcie laptopa, co by ułatwić mu chęć do nauki... ! ;-)

Kate no mnie tez pocerowali... Do tej pory mam szwy wewn. Wczoraj wyleciał jedne ale nadal czuje jakieś węzełki pod palcem jak sobie głębiej go wsadzę... he, he... :-) :-) Ty tez masz jeszcze szwy ?

Zania ja też jestem zadowolona z porodu na Staszica. W porównaniu z Lubartowska to hotel ***** :-) Teraz moja bratowa rodziła - tydzień po mnie, na Lubartowskiej to spleśniały chleb dali jej na kolację... Na Staszica wszystkie położne mega miłe ... Lekarze tez... Podchodzili, pytali jak się człowiek czuje, czy w czymś pomóc... Naprawdę super... Bardzo mi się też podobało to, że nie było takiej nagonki na kp. Owszem pilnowały, przychodziły, przystawiały, ale jak któraś poprosiła o mm to nie było - nie, nie wolno, przystawiać, stymulować... Ja sam korzystałam 3 razy z ich mleczka i bardzo mi to pomogło w pierwszych dniach nie poranić sobie obydwu brodawek do krwi... Jak nie było mleka w cycku to nie męczyłam siebie ani Lenki, tylko dałam mieszankę i spałyśmy jak aniołki... A na trzecią dobe i tak mialam taki nawał, ze cycki mi z bólu pękały...
    Ja tez ściągam mleko laktatorem i karmię butelką. Wczoraj miałam gorszy dzień i mniej mleczka, ale dwa dni temu, po przespanej nocce ściągnęłam 260 ml. z obydwu piersi. Niezła szklanka mleka, nie... :-)
    Kate, może i Ty tak spróbuj... Wiem co to jest ciągłe leżenie z cycami na wierzchu i karmienie dwu- trzygodzinne... Masakra... Dziecko przysypia przy piersi, mamusia się cieszy, że pośpi a ono za 10 min. znowu chce do cyca, i znowu cyc na wierzchu, possie 15 minut i znowu spi - i tak w kółko.... Moja Lena jest tylko na moim mleku a w dzień potrafi spać 3-4 h ciągiem... Przy trójce dzieci nie dałabym sobie rady...

Dora jak synek po pierwszym dniu w szkole... ? A jak Ty to przeżyłaś, hi, hi... Ja bardziej przezywałam przedszkole, szkołę mniej... Za rok mój Wiktorek pójdzie do pierwszej klasy, no chyba, ze Duda spełni to co obiecał i pobawi się jeszcze rok w przedszkolu... Szczerze... Tak bym właśnie wolała....
    Co do religii/etyki to pani wychowawczyni na pewno sobie Ciebie już zapamiętała... :-) Ty wyrodna matko... !!! He, he... Napisz co pani wykombinowała ?

Niezły Wam juz esej zapodałam ale i tak czuję, ze nie napisałam wszystkiego co chciałam... No nic wrócę się kilka stron - to sobie zaraz przypomnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:00

dora8201 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my dalej w Polsce, bo teściu przeciąga powrót;)

Ola i Mia, fajnie, ze wrocilyscie :)

Ja mam z seksem zielone swiatlo, ale nam sie jeszcze nie złożyło:/ mąż pada ze zmęczenia przewaznie jak ja jeszcze karmię (bo młoda je kolację ok 22) no a wybudzać go na pierwsxy raz nie będę, bez przesady. Co do spirali to mi ginka powiedziala, ze ja mozna wyjąć w dowolnym momencie, nawet nastepnego dnia po zalozeniu.. Zaczynam sie przekonywac do tej metody, bo tabsów zbytnio nie chcę, jeszcze utyję od hormonów, a i tak mam prawie 10kg jeszcze, więc dziękuję bardzo. No i okres mi sie regulowal ponad 2 lata po ostatnim odstawieniu.

o1489vvjal2gnmht.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już wiem...

Pay - wow... takiego upartego pępka jeszcze nie widziałam... Super, że końcu sobie odpadł !!! :-)

A co do wagi, to od 2 tygodni my ślę żeby się zważyć ale ciagle zapominam kupić baterie do wagi... I to raczej nie wymówka, bo strasznie jestem ciekawa, czy zgubiam te swoje kilka kilo przedporodowe czy nie... Mam w planach schudnąć przynajmniej drugie tyle co przytyłam... Od kiedy można robić chociaz brzuszki ? Wiecie ?
    A i jeszcze mam pytanko co do pleśniawek ? Macie jakiś sposób... Moja Lenka iestety się ich nabawiła... Pewnie przez smoczek... :-( Wyczytałam w internecie niezłego hardcora - smarować obsiusianą przez dziecko pieluszką tetrową... hi, hi...

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, cześć i czołem :-)

Jak tak czytam ile wasze dzieciaczki śpią zwłaszcza w nocy to az zazdroszczę...
    Moj jak prześpi w nocy 4h ciągiem to jestem mega zadowolona, bo zwykle co 2-3h pobudka...
    Na poczatku potrafił dłużej przespać niz teraz... No chyba ze zostaje u nas w łożku to wtedy troszkę dłużej ale szału tez nie ma...

Ja mam w piątek wizytę u gina i zobaczymy co powie...
    W sumie nie miałam szwów ani nic wiec korci mnie żeby w końcu przerwać celibat, ale jakoś tak wole poczekać az lekarz da zielone światło... ;-) choć nie powiem bo troche sie boje jak to będzie hehehe głupia ja ;-)

Wikaa mi wczoraj tez pani dr powiedziała ze mały ma pkilka pleśniawka choć ja ich nie widzę, ale kłócić sie nie będę...
    Dostałam receptę na lek dla małego i tez dla siebie żeby sutki przed karmieniem smarować, wiec czekam az sie obudzi moj Mały Głód i idziemy na spacerek i do apteki, sposobu który wyczytałas raczej próbować nie będę ;-) swoją droga niezły hardcore... Ciekawa jestem kto to stosuje...? Hehehhe

wikaa lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wpadłam się przywitać. U nas nadal to samo...chyba sie wybiorę do jakiegoś pediatry prywatnie bo juz nie mam sił każde jedzenie to walka, a potem jeszcze nie śpi do tego, na chacie syf jak w ruskim burdelu, obiadu się nie da zrobić nawet. Będę mieć jutro to mleko na refluks i ulewania ale już wątpię ze cokolwiek nam pomoże :/
    Okresu nadal nie mam niewiem z jakiej racji?
    Ja się ponowną dziewica nie jestem, ale pewnie dlatego ze ta rana mi sienrozeszla :/
    Ola też podziwiam ze ogarniasz dwojke takich maluchów, ja sobie nie radze z jednym.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :) katepr bo masz wymagającego urwisa :)
    Wikaa a powiedz codziennie odciagasz mleko z piersi? I jak ty to robisz bo jak ja chcę to zaraz mały szkrab się budzi na karmienie i nie mam jak. Potem zostaje 40ml ok.

U mnie celibat do 7.09 bo wtedy wizyta u gina. Dzisiejsza nocka była spoko 4h, 2h i od 4 co godzinę wstawanie. Jutro wyjazd i trzeba pierwszy raz małego spakować :p ma swoją walizeczke :) pogoda różna i się zastanawiam co wziąść.

Waga u mnie jest w miejscu waże tyle samo co przed ciążą i nic nie spada więcej a mogło by jszvze z 6kg :p wiem wiem marzenie aktualnie. W pon jak dostanę zielone światło to zaczynam cwiczenia i bieganie :) powolutku.

Mia mój Robercik podobnie śpi jak twój ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja na łóżku i karmie:) oj tak Wika mój dzień to 3/4 karmienie, magiczne te chwile ale ledwo co wyrwe się do kuchni zjeść w locie obiad:) chyba tak jest do 3msc ze dziecko wisi na cycu, laktator mam ręczny od szwagierki i nie używałam, jak będę miała już dość to będę też odciagac:) a Ty trzymasz w lodówce i później podgrzewasz? Ja nie wiem czy mam szwy w środku nie sprawdzam, boje się tam zajrzeć:pp kluje mnie czasami szpilka i jak wstaje to musze się zlapac za krocze, czekam do wizyty, póki co nie siadam jeszcze i jem na stojąco:) nie sądziłam ze będę mieć taki hardcore przy porodzie i później.

Dora to synek juz duży chłopak:) pewnie przezywa nowa sytuacje:)

Mia fajnie ze jesteś; ) Ty bez szwów to co się boisz, to co ja mam powiedzieć? :) jak mnie krocze ciągnie, tylek w szwach i hemoroidach a do tego wszystkiego walczę z zaparciami:) jazda bez trzymanki:) sex teraz dla mnie nie istnieje, wyzwanie to teraz usiąść na tyłku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:14

dora8201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) moja w nocy co 2 h wstaje w nocy, ja po kontroli u gina, usg przez brzuch i dopochwowe i wszystko ok, natomiast poprosiłam o skierowanie na morfo no i mam anemie :(. Co do antykoncepcji to przepisane mam tabletki ovulan a później decyduję się na wkładkę

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka chodzi chodzi ale na zewnątrz tak mu to idzie niezdarnie że wolę go wziąć na rece. Wygląda jak pijany zająć albo paralityk;) w domu i wiele lepiej mu sie chodzi i mi jest lżej bo zajmuje się sam sobą. Gorzej jak mam wejść na trzecie piętro z Ala w nosidle że Stasiem na rękach z torbą z dziecięcymi tobolami przez ramię;)

Ja właśnie w sobotę idę na panieński i chce się dowiedzieć od koleżanek co myślą o spirali...podobno strasznie boli zakładanie a ja już mam dość bólu w tamtym miejscu na najbliższe kilka lat;)

Ja też nie wiem jak wy tovrobicie że wasze dzieci śpią tak ładnie w nocy. Moja jak już zasnie po kąpieli to rzeczywiście ma najdłuższy sen i trwa to koło 4 godz, potem pobudki co 2 godz do rana.

Katepr idź skonsultuj ale obawiam się że nawet jeśli to fizjologiczny refluks bardziej nasilony to i tak samo w końcu przejdzie po paru miesiącach...

Aftin jest dobry na plesniawki i bez recepty. Mia zdziwilabys się czego to ludzie nie stosują i jakich metod starobabcinych nie używają;)

Wikaa ciekawe wlasnie kiedy będzie można robić brzuszki. Ja chcę na dniach pożyczyć rowerek stacjonarny od teściów by trochę pojeździć wieczorami.

wikaa lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ale pisałaś że Twoja w dzień dużo śpi tak ?:) Mój za to w dzień nie chce spać wcale. Ale zmęczony jest :D
    Tymek w nocy budzi się max 2 razy -UFF

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak wlasciwie wkekszosc dnia przesypia choć ostatnio zaczyna mieć dłuższe przerwy w spaniu. Mam nadzieje ze jak w ciągu dnia będzie się męczyć to będzie lepiej spać w nocy. Staś wstaje o 6.30-7 więc nawet nie mam jak odespac nocy. Ale powiem wam ze mimo wszystko nie zamienilabym się z nikim na nic innego...Tak kocham te moje dzieci i czuje ze macierzyństwo to moje przeznaczenie. Mimo że czasem chciałoby się je wyrzucić przez okno;)

wikaa, kate851, amarranta, dora8201, radiszka, katepr lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola właśnie stosuje aphtin i wydaje mi się, że trochę się zmniejszają. U chłopaków nigdy nie miałam tego problemu, prawdopodobnie dlatego, że nie ssali smoczka. Lenka za to lubi się zassać (co mnie bardzo cieszy) i pewnie stąd to paskudztwo... (chociaż zawsze bardzo pilnuję, żeby nie złapać go palcami a jak upadnie to wyparzam) A ile razy stosuje się dziennie ten aphtin ? Orientujesz się ?

Monita, Kate - ściągam mleko co jakieś 3-4 h. Czasem jest go więcej czasem mniej. Położna mówiła, że takie mleko z cyca może stać w warunkach pokojowych kilka godzin (bo ma naturalne przeciwciała) a w lodówce do kilku dni. W zamrażarce kilka miesięcy. Jak ściągnę chowam do lodówki a potem podgrzewam w ciepłej wodzie, tzn. robię wodną kąpiel, nie gotuje i nie podgrzewam w garnuszku :-) Do cyca przystawiam małą raczej rzadko i głownie jak się rozżali, bardziej w ramach poczucia bliskości niż jedzenia, bo z mojego doświadczenia wiem, że takie karmienie cycem nie ma końca... Dosyć uciążliwe jest to ściąganie, m. mówi, po co ściągasz, nie lepiej dać bezpośrednio z piersi. Ale ja jestem uparta i ten system mi się podoba... Raz, że wiem ile zjada, dwa, że z cyca nigdy 150 na raz nie ściągnie, trzy - nie jestem uwiązana, bo każdy może butelkę podać... :-) Także polecam wypróbować... Dziecko jak się naje i nic go nie boli to śpi... :-)
    Kate ja tez mam ręczny laktator... Kupiłam taki zwykły, jeden z tańszych, ale jestem z niego zadowolona... Własciwie firma nie ma tu znaczenia, ważne, żeby w cycku było mleko, to każdy sobie poradzi z jego ściągnięciem...
    Monita - zazwyczaj jak młoda się budzi mam już mleko ściągnięte. Nakarmię ona idzie w kimę a ja ściągam następną dawkę n kolejne budzenie... I takiego schematu próbuję się trzymać.

Katepr biedna jesteś... Siły Ci życzę i wytrwałości... Pewnie mega frustrujace sa dla Ciebie dolegliwości Kubusia. Oby szybko minęły i mleczko na refluks pomogło. Idź do pediatry i to skonsultuj. Może coś Ci jeszcze podpowie... A z "ruskiego burdelu" to się straaasznie uśmiałam... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 23:31

kate851, dora8201, katepr lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ciekawy system masz tylko tez pracochłonne to odciaganie ale coś za coś:) no ja właśnie z małą cały dzień na cycu i tak codziennie, jak mi się to znudzi to zacznę odciagac żeby chociaż raz wyjść do ludzi i zostawić M:) bo póki co jestem cały czas w domu.M później wrócił i nie było jak wyjść na spacer to zostawiłam Go z Nela i wyszłam do sklepu, ale
    fajnie heh:) po moim wcześniejszym chodzeniu teraz wyjście do sklepu sprawia ogromną radość:) a Nela akurat spala:) jeszcze trochę i zacznę wychodzić na spacery z Niunia, tylko pogoda akurat się zmienia, no cóż:)

Katepr wytrwałości Kochana! Widzisz każda coś tam ma, u żadnej nie jest bez przeszkód, ale damy rade:)

Leżę na łóżku i nie chce mi się spać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 00:04

wikaa, katepr lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa zapomniałam napisać ze słodkie zdjęcie Lenki:) taka buzia niewinna:)

wikaa lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kate :-) To moje kochane słoneczko... A Ty dodawałaś zdjęcia Neli ? Chetnie bym ja zobaczyła...

Ja po porodzie się nie odzywałam wiec pochwalę się teraz paroma fotkami mojej Księżniczki...
    To jest zdjęcie zrobione w dniu porodu
    fb9dbe2ef3c34a53med.jpg

A to kolejne :-)

39bf7075f5131328med.jpg

2efa6bfb6d04f7e9med.jpg

fe153ba1fcfd7c5dmed.jpg

dfafcbcc5a816ad7med.jpg

I ostatnie z bratem

6eea88be79887d83med.jpg

Dora dzięki ! Jak widać - udało się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 00:32

dora8201, radiszka, Konwalia, kate851, tasha, Mia1988, rex lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny jaka ślicznotka!!! WIKAA widzę ze dzieciaki to Wam ładne wychodzą :) bo i braciszek przystojniak :) i widzialam ze Ci się uda

LIVIA u nas pomogła zmiana mleka i pozycji do karmienia na mocno spionizowaną plus karmienie częstsze a mniejsze porcję... I w tym czasie trafiliśmy do naszego doktorka i on włączył leczenie i jakoś tak wszystko się zgrało i pomogło... Tylko u Młodego największym problemem bylo cofanie się w trakcie jedzenia... Bo między karmieniem nigdy na płasko nie leżał zawsze główka wyżej - na kanapie czy macie kładłam na klinie, pod nogi łóżeczka mial podłożone spore drewniane kloce, w wozku mialam podnoszone oparcie

OLAW podziwiam i zazdroszczę z jednej strony (jak u DAVEN) bo mala różnica wieku i jeszcze trochę i tylko będziecie godzić dzieci przy zabawie jak się za bicie wezmą o zabawki czy rządzenie... A z drugiej strony współczuję bo sporo starsze rodzeństwo to dużą pomoc - poda, przyniesie, zajmę się chwile, wózkiem pojeździ żeby uśpić, smoczka poda itp

I nie pamiętam już co jeszcze komu bo podczytywałam cale dzień i juz mi uciekło...

U nas Młody zadowolony ze szkoły pono co;) skończymy jak dlugo... Najważniejsze ze polubił panią, ma swoją przedszkolną"bandę" w klasie wiec zero stresu...
    A z Luśka bylismy na szczepieniu dziś. Byla ona pani dr która odpuściła gadkę o dodatkowych szczepieniach ale wyklad mi strzeliła o kp kiedy przyznałam zgodnie z prawdą ze karmienie mam mieszane bo raz dziennie dokarmiam butelką... A po co? A na co? A przystawiać często, odstawic mm bo zaniknie pokarm itd... Powiedziałam ze ja to wszystko wiem doskonale i wiem co robię, taka moja decyzja ale gdzie tam - dziamgoliła dalej... A mówiłam M żeby wszedł sam to wtedy nie będzie gadania o niczym to mnie namówił żebym też weszła... No ale Lusia waży 3800g wiec przez 1,5 miesiąca 1,1kg przybrała... Bardzo płakała przy szczepieniu i potem trochę w domu ale jak już się uspokoiła to bylo ok bez żadnych poszczepiennych rewelacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 07:59

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ