X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam zle opinie o szczepionkach 5w1 i 6w1, maz wyczytal straszne rzeczy na necie.. Chyba wybiore te bezplatne ale boje sie tych 3 wkluc;/

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa my dziś pierwsze szczepienie, wybraliśmy 5w1, teraz wróciliśmy z bioderek, szybko na NFZ ale nasz nałożył żel:) ważne ze wszystko ok, do kontroli za 3msc. Niunia po szczepionce ma apetyt, teraz karmie, oby nie miała gorączki; ale nie płakała jak wyszlysmy z przychodni.

Ewa123 lubi tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki. :)

My dziś po szczepieniu 5w1 i rotarix. Szymonek strasznie płakał, pierwszy raz widziałam łzy mego synka. Na szczęście po wyjściu z przychodni szybko zasnął.

Z dobrych newsów pozegnalam cukrzycę. Krzywa cukrowa wyszła super i bardzo się cieszę.

Szymon potrafi w nocy spać 5 godz więc też fajnie. I już się ładnie śmieje :) Wazy 5500 jak na mleczna dietę na moim cycku jest super. Położna była zaskoczona waga na kp w siódmym tygodniu. I ponownie rozkrecilam laktacje. Walczę o to jak głupia.Choć nie jestem z tych mam , którym kp sprawia przyjemność. Robię to dla jego dobra.

I ciuszki na 62 a niektóre 68 nosimy. Pampersy 3 już od jakiegoś czasu.

katepr, wikaa lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Gabi zrobiła mi dziś w ciągu dnia trzy kupki... Ale w całości wsiakaly w pampersa, nie zostawaly te grudki a, kolor musztardowy . Czy to już biegunka??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:
    Slyszalam zle opinie o szczepionkach 5w1 i 6w1, maz wyczytal straszne rzeczy na necie.. Chyba wybiore te bezplatne ale boje sie tych 3 wkluc;/

O każdej szczepionce można naczytać sie okropnych rzeczy, o tych standardowych również. Ja w każdym razie tymi zwykłymi szczepiłam, trzy wkłucia mały płakał okropnie, ja razem z nim. Dzisiaj jest mega marudny, ma wysypkę na ciele - po każdej może się coś dziać i nie ważne czy to 5w1 czy 6w1 czy sanepidowskie ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay super:) jak rozkrecasz laktacje?

My po szczepionce nie meczymy kąpielą, Niunia je i spokojna, oby nic nie było po szczepieniu, ale czytałam ze rzadko coś jest po 5w1.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wybrtalam jednak 5w1 pozatym w nastepnym roku juz ma byc refundowana jak w niemczech :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png

Wysłany: 10 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem w internecie mozna cuda znalezc ale... Szczepionka 6w1 mam zapisanego producenta ale teraz juz nie pamietam ma byc zakazana. Sad odkryl jej szkodliwe dzialanie. W ciagu roku zmarlo na nia 31dzieci a 6 zostalo powaznie chorych.. Bosz.. Strach szczepic.

Wysłany: 10 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po szczepieniu tyle objawow co dzieci.. Jednym nic nie jest a drugie goraczkuja. To zalezy chyba od organizmu. Bardzo chce doszczepic na rota i pneumokoki ale waham sie czy 5w1 czy refundowane:/ u mnie wszyscy znajomi jada na bezplatnych i odradzaja 5w1 i 6w1 dlatego chce poczytac co Wy kobitki drogie wybralyscie.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pisałam wzięłam bezpłatne i nie biorę żadnych dodatków. Zastanawiałam się nad rotawirusami ale stwierdziłam, że na sraczkę się nie szczepi ;) W razie gdyby zaatakowały (jak moją córkę gdy miała 1,5 roku) to będe pilnować by nie odwodnić syna i tyle a ile kasy zaoszczędzone ;)

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy tymi z Nfz. Mała zniosla dobrze to i Bartuś da radę. Po tej pierwszej wszystkomok, nawet bsrdzo nie płakał. Mąż bardziej przeżywał. Ja już zaprawiona, po Nisi.
    Ponoć ta w rękę najgorsza... wiec dala ją na sam koniec. Na pewno Bartuś czuł się inaczej bo jego płacz był inny, ale już zapomielismy o spawie.

Jestem tunkazdego dnia tylko weny brak.

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nela dziś spala 2 godz dłużej czyli 8:) ale dala dziś pospać:) właśnie karmie, moi znajomi brali 5w1, byli zadowoleni a ze mniej kluc to dodatkowy plus. Czytałam o szczepionkach i chyba 5w1 ma najlepsze opinie, ale każdy bierze to co chce:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na rynku deficyt 5w1 jak do środy nie dotrą do aptek to też będziemy szczepic zwyklymi. Każdy z nas przeżył zwykle szczepienia to i teraz maluchy dadzą rade-bez przesady nikt ok tym krzywdy nie robi,a jak trochę poplacza to i plucka się dotlenia. Ja dodatkowo szczepie na pneumokoki.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dziwne,że musisz sama kupować;/ to nie ma u Ciebie w przychodni? pierwsze słyszę,że ktoś musi sobie sam kupić..

Ja już o dziwo wstałam przed 8:) wyspałam się, Niunia śpi.

Dziewczyny moja do tej pory spała na boku cały czas i ma główkę taką zdeformowaną, staram się teraz kłaść ją na plecki,żeby główkę miała prosto a jak jest u Was?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja od urodzenia pilnowałam, żeby Tomek raz spał na jednym boku a raz na drugim właśnie, zeby takiej deformacji uniknąć i główke ma okraglutką. Staraj się teraz na drug bok ją kłasć, może się wyrówna ;)

W rękę szczepienie na WZW jest i dość bolesne, mój Tomcio dostał je na poczatku :/ Ale przy każdym wkłuciu ryczał tak samo. Szczyt marudzenia był wczoraj czyli dwa dni po szczepieniu ale gorączki nie było ;) Było minęło, teraz czekamy na kolejne 20 października...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od początku pilnowalam żeby raz spała na jednym raz na drugim boczku. w nocy po każdym karmieniu odkładana jest inaczej i główkę ma ładną.

No niestety u nas i( w okolicy też) trzeba kupowac samemu, no to przychodnia gminna i oni mają tylko sanepidowskie

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, jak ma główkę z prawej strony spłaszczoną, to kładź ją na lewym boku (albo na odwrót) lepiej niż na pleckach, bo jak będzie na pleckach to sobie i tak ułoży główkę bardziej w tą stronę, którą woli i dalej się będzie odkształcać ;) możesz ją czymś podeprzeć. i w dzień jak jakieś zabawki czy coś jej pokazujesz, to też z tej strony nieodkształconej. mi tak pediatra zalecał

o1489vvjal2gnmht.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Pay ale Ty fajterka jesteś. Cieszę się, że udało Ci się rozkręcić laktację.

Piękne te Wasze Lipcątka. Rosną jak na drożdżach.

My zaszczepiliśmy 5w1 i Lilka nie miała żadnych objawów poszczepiennych. Na rotawirusy nie mam zamiaru szczepić - uważam tak samo, że na biegunkę się nie szczepi, a na *koki jeżeli to zaszczepię po 1 roku życia - jest wtedy mniej dawek. Nie zamierzamy Lilki posyłać do żłobka, więc na razie nie ma sensu ją tak truć.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate u nas tak samo z glowka, juz przestawilam lozeczko i przewijak jednak mlody nadal na swoja ulubiona strone glowe przekreca, zwyczajnie juz mu ciężko na drugą ją polozyc bo jest spłaszczona. Nawet kupilam specjalna poduszke wiec w wozku i czasem w ciagu dnia staram sie klasc na niej aby wiecej sie nie odkształcała. Jednak gadalam z kolezankami i mowily ze jak daje wit D to nie ma sie czym martwic powina wraz z wiekiem sie wyrownac, u ich dzieciakow tak bylo i maja ladne glowki. Tez kladlam go po porodzie raz na jedna raz na druga strone ale zaczal ja sam przekrecac na ulubiona pozycje :p
    Livia dzięki, no ciekawe co mi ta moja pediatra powie.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bokami jest ok, bo też pilnowałam,żeby raz na lewym leżała raz na prawym chodzi o to,że na wprost nie leżała i teraz ma jakby spłaszczoną z 2 stron, tak jakby podłużną, teraz kładę ją,żeby miała na wznak głowę,ale od razu na bok przekręca, podkładam z 2 stron pieluszki i może to jakiś sposób.

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ