Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka:)
Dziękuję za życzonka:) ta 30-stka nie jest taka straszna;p świętowałam w pn z M i Nelą M piwka, ja Karmi a Nela mleczko hihi:) poszła spać o 22.30 to mogliśmy we dwoje spędzić romantyczne chwile, no ale bez szaleństwa, bo ja jeszcze niedysponowana;p ale siedzę juz jak to piszę, więc jest ok:) w następny weekend jedziemy na odpust do moich rodziców, to w sb będę świętować urodzinki z rodziną
Cudne te Wasze dzieciaczki!
Katepr jakie ma super długie włoski:)
Mia jaka świetna sesja Rayanka:) słodziak:)
Ivettka cudna Juleczka:) uwielbiam dzieci w pajacach, są takie słodkie, tylko wycałować
Radiszka trzymam kciuki,żeby z Kubusiem wszystko było w porządku i żeby to minęło w końcu, bo wykończysz się;/
Wikaa my robimy w kościele niedaleko Tarasów:) a Ty? a nad zalew mamy sporo,ale przy okazji moja rodzinka zobaczy zalew:) bo nie byli:) oby pogoda dopisała,ale dziś mówili w tv,że w 3 dekadzie wrzesnia ma być do 30 stopni! więc może na Twoje chrzciny będzie jeszcze letnio:)
Moja wczoraj cały dzień nie spała! szok:) cały dzień na łożku z wywalonym cyckiem heh,ale tv oglądałam:) siedziałam w domu, bo deszcz padał i nici ze spaceru. Teraz niby zasnęła i może w końcu pierwszy raz wyjdę z małą Jutro rano minie 6 tyg od porodu i u mnie akurat cały połóg na dochodzenie do siebie, długo trochę,ale ważne,że już coraz lepiej:)
Mia współczuję Twojemu T..kurcze pewnie musiało boleć;/ musisz wspierać Ukochanego,ale dasz radę, bo my silne babki jesteśmy!
O już płacze i znowu cyc będzie, eh:) je co pół godziny i jak tu wyjść gdziekolwiek?;p
Aaa w pn ważyłam w przychodni i Niunia w 2 tygodnie przytyła z 4050 na 4680:) więc ładnie przybiera, w sumie się nie dziwię, jak non stop je:)Mia1988, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość
-
Dora zapomniałam napisać,że syn jest dobry:);p oj nikt chyba nie lubi rano wstawać
Odnośnie rozmiarów, to wow u Was już 3? i 68? nieźle:) ale jak dzieciaczki z początku miesiąca, to miesiąc różnicy prawie z Nelką u Nas od 2 dni rozmiar 62,ale niektóre jeszcze duże ubranka, niektóre 56 też są dobre,zależy od firmy a od ok 10 dni rozmiar 2 pampersów i pewnie z 1,5 msc będą. -
Dziś mój mąż, chciał mnie "dorwać" z rana;-) ale ja mam jeszcze lekkie obawy i do tego czekam na wizyte u gina.
Zaczęłam się zastanawiać nad antykoncepcja dla mnie... przed ciążą brałam tabletki, ale teraz jak mam ten refluks w zyle udowej to nie wiem czy wolno mi będzie tabletki. Oczytałam się tych artykułów ze przy niewydolności zylnej nie powinno się brać tabletek ale z drugiej strony pewnie co druga polka ma niewydolność i nawet o tym nie wie.
Monita na Jaka metode Ty się zdecydowalas? Ty masz problemy z sercem prawda?
Jak to jest u Wad dziewczyny i co myślicie?? -
O myślałam,ze tyle mam nadrabiania a tu tylko Zania napisała;p
Zania to ładnie tez rośnie Gabrysia:) moja w pn 4680:)
Heh to niezła siłaczka z Niej:)
Odnośnie antykoncepcji to przed ciążą brałam tabsy a teraz to nie wiem..
Jutro na 14.30 idę z Nelą na pierwsze szczepienie a po tym jedziemy na bioderka.
Dobrej nocy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 23:09
-
nick nieaktualny
-
Heja
Kate to może masz za mało tresciwy pokarm jak co chwilę cycek jest. Hmm bo to trochę za często chyba że mała ma taki dzień.
Zania ja jeszcze nie zdezdecydowałam ale na pewno tabletek nie będę brać bo właśnie przez nie miałam problemy z zajściem więc sobie daruję kolejne rozregulowanie cykli prolaktyny itd. A odnośnie serca to akurat nie myślałam pod tym kątem.
Mój malutki przekrecila się sam jak miał chyba 3 tyg na przewijaku u pediatry aż samą lekarz była w szoku :p
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
A ja dzisiaj musiałam kupować na szybko ubranko jakieś cieplejsze bo tak się obsral mały ze miał brudne body spodnie i bluzę i jeszcze przykrycie w foteliku bo pod dupka miał ;p tego to się nie spodziewalam i miał tylko rampersy a tu byłam na spacerze a po nim odrazu do lekarza na usg. Później napiszę relacje bo aż śmiechu warte usg na NFZ a teraz życzę dobranocCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
No więc pojechaliśmy na Walowa a tam w cholere dużo ludzi i M. Mówi darujmy sobie te bioderka na NFZ bo będziemy czekać i czekać a babka obok mówi że to szybko idzie. No dobra to czekamy. M. Poszedł do galerii a ja siedzę przyjęcia między 14 a 15 byłam 10 w kolejce i zgadnijcie o której weszliśmy. M. Wrócił za chwilkę i 14:15 wszedł a 14:17 wyszedł przyłożył głowice lekarz bez nałożenia żelu popatrzył wydrukowal i tyle xD myślałam że padnie tam masowka straszna aby odbebnic 50 osób i tyle. A wieczorem mieliśmy Lux med i też bioderka tam siedzieliśmy 15 minut kąty sprawdzał piękne zdjęcia zrobil konkretny opis zapytał się czy ktoś z mojej rodziny miał prproblemy z bioderkami, jeszcze sprawdzil jak stawy biodrowe chodzą małego i tyle za 2-3 miesiące kontrola. I powiedziałam o tym temu lekarzowi jak wygląda wizyta w NFZ to stwierdziłże nie wie czemu tak właśnie te ważne badanie jest aż tak lekceważenie. No nic najwazniejsze że wszystko jest ok
katepr, juwelka lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hahahah Monita tez bylam na nfz na walowej bylam 8 w kolejce i chcialam.to olac ale tez jakis koles mi powiedzial ze szybko idzie, bylam w szoku taka predkosc nie zdazylam na ekran spojrzec a kolo juz mowi ze w porzadku wszystko :p a wiesz po jakim czasie trzeba isc drugi raz?? To juz prywatnie sie umowie raczej :p no i jeszcze na usg glowki musze
u nas wszystko ok, od czasu zmiany mleka jest super
Livia nie wiesz jakie sa wskazania do przejscia calkiem na bebilon pepti? No bo skoro po HA tak mu sie polepszylo to sie zastanawiam czy wlasnie calkiem nie przejsc na to dla alergikow,no ale niewem wlasnie czy to lekarz stwierdza czy jak :p
-
Ja po wizycie u gina i zostalakm dopuszczona do ruchu lol. Am tylko obniżoną macicę, ale nic na to nie powiedział. Tylko stwierdził ten fakt. Może wróci do normy? Będę obserwować. Zobaczymy.
My w poradni preluksacyjnej byliśmy z NFZ ale tam nie ma nawet USG! Muszę nas umówić do Luxmedu i tyle!
Bartuś rosnie zdrowo i mam obawy zyY przy takim przyroście wystarczy nam miejsca w gondoli! -
Po 2-3 miesiącach Katepr ale tym razem idę tylko prywatnie :] TEZ dzisiaj byłam u gina na NFZ przepisala mi globulki aby poprawić florę + chyba zdecyduje się na spiralę która można zakładać po 4 miesiącach od CC. Tasha malutkie to zdjęcie na komórce mało co widać później na kompie zerkneCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
hej:)
Szykujemy się na szczepienie, przy okazji zrobimy spacerek wcześniej:) a przed 17 jedziemy na bioderka, ciekawe jak u nas będzie na NFZ.Monita to nieźle lekceważą, my mamy wchodzić bez kolejki, o tyle dobrze:)
Zania dam znać jak u mnie w przychodni,ale tak jak pisałam nie musiałam kupować.Mam nadzieję,że Niunia dobrze zniesie.
Monita też myślałam,że mam może słaby pokarm,że tak chce jeść co pół godziny,ale tak już ma, bo na dworku śpi 1,5godz a jak w domu to by jadła ciągle,ale to tez zalezy od dnia, teraz akurat śpi:) no i w nocy od 1 tygodnia życia śpi po 6 godzin, dziś zasnęła o 22.30 i wstała 4.30:) więc chyba dobry pokarm, skoro śpi aż 6 godz.w nocy codziennie:)
Tasha jaki super Bartuś duży chłopak! fajnie,że wizyta ok:) ja wizytuję w pn:) -
Zania super Gabrysia:) pyzucha słodka:)
My juz po szczepieniu:) Zania w przychodni normalnie jest, nie muszę kupować, następna dawka 22.X.Nelcia spala ale przy rozbieraniu i kluciu zaczęła płakać, ale dzielna była bo jak wyszlysmy to już spala, poszłam z nią do ciucha jeszcze i botki kupiłam sobie zgnila zieleń, podobno kolor hit jesieni:) obcas wysoki stabilny, czas w końcu na obcasy:)
Nelcia dziś 4800:) doktorka mówiła ze rzadko się zdarza żeby dziecko na piersi spało od 1tygodnoa życia 6godzin w nocy:) -
Hej, hej:) nie bylo mnie tu od dnia porodu hehe totalny brak czasu:) moja Lila urodzila sie z waga 2400 a 2360 jak wychodzilysmy do domku, teraz rosnie jak na drozdzach. W szoku jestem ze takie duze dziecko juz mam. W pon idziemy na szczepienia wiec sprawdzimy ile teraz wazy. Niestety musialysmy zrezygnowac z piersi... Delikatny zoladek lili jakos nie tolerowal mojego mleka, ciagle byl placz i bolesci a pokarmu tyle co kot naplakal... Ale juz jest dobrze bo w koncu znalezlismy odpowiednie mleko;) zaczelismy od bebiko HA (odradzam stanowczo) mala bolal brzuch, ciagly placz wzdecia i zaparcia kupka twarda raz na jakis czas, potem przeszlismy na bebilon 1. Tu juz placzu nie bylo ale mala nie spala po nim, kupka nie byla taka jak potrzeba a do tego zielonkawa dramat. W koncu wybralismy Hipp Bio combiotik i to byl strzal w 10! Zero placzu wzdec i bolesci. Malutka zadowolona piekne kupki robi;)
Ahh musialam sie wypisac bo ciagle was czytam a czasu na wpis nie mam;) co do ubranek to teraz dopiero 56 jest w sam raz. Po wyjsciu moj malz gnal do sklepu po 50 haha
A dziewczyny jezeli moge zapytac.. Jakie szczepionki wybralyscie? Platne czy bezplatne? Jak dzieciaczki zniosly szczepienie i czy jakies skutki uboczne wystapily? I czy doszczepialyscie na cos typu rota cy pneumokoki? Pozdrawiam i caluje mam nadzieje ze bede czesciej pisac -
Hej Czekoladowa, Tasha fajne ze sie w koncu odzywacie
Ja szczepilam na nfz plus przy kolejnych szczepieniach pneumokoki. Po szczepieniach maly plakal, widac bylo ze go boli, szczegolnie reka bo staral sie nia nie ruszac, ale dalam paracetamol w czopku raz, po 4h drugi raz i juz bylo w porzadku
Zania piekna pyza
-
katepr ja kupiłam sama Nutramigen i zaczęłam podawać. Poprawa była ekspresowo, potem u lekarza powiedziałam, ze przeszliśmy na to mleko. Powiedziała, ze teraz musi pić dwa tygodnie, potem fałszywa zmiana tzn powrót do zwykłego (ona sobie tak zapisze w papierach bo musi sie zgadzać) i potem znowu powrót do Nutry. Tak czy siak - po 3 tygodniach już może wystawiac receptę z refundacją, do tego czasu bulisz 100%
katepr lubi tę wiadomość