X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry z rana ;]

u nas nocka ciezka co godzinke wstawal i do cyca potem zasypial i tak caluska noc

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustki straszne :)
    Moje dziecię padło. Kilka dni nie chciała cyca, dzisiaj dla odmiany butli nie chce, cyca chce :/ oszaleję. A mleka aż tyle nie ma bo od piątku tylko w nocy ciamkała.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a co tam się dziecku dzieje?

U nas w nocy była temperatura 38 po szczepieniu. Nie wiedziałam czy podawać coś przeciwgorączkowego czy czekać. Po zastanowieniu podałam i spadła temp. Poza tym mocno marudna jest.

Pozdrawiam.

EdytaPe
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas akurat po szczepieniu nie mial goraczki Robcio ale w razie czego mam paracetamol w czopkach.

No to masz wybredna córeczke raz to raz :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pustki ;) Dziewczyny, zmieniałyście dzieciom smoczki po 3 m-cu?? Chodzi mi zarówno o smoczki do butelki jak też zwykłe uspokajające.

EdytaPe
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepionka bez problemów, tylko trochę marudzenia. Szczepimy tymi bezpłatnymi podobnie jak starszą.
    Edyta u nas nadal smoczek dla 0-3 miesiące. W sumie można by wymienić...

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja smoczek juz zmienilam na 3-6msc :) a do butelki mam 1msc+ , mam w szafce 3+ ale daje rade z tego wiec nie widze sensu by zmieniac :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mialam przygotowane do butelek smoczki 3+ ale cos ostatnio nagle jak nigdy przy kazdym jedzeniu sie krztusi przynajmniej raz wiec sie wstrzymuje poki co dopoki sie to nie uspokoi.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    Ja smoczka nie zmieniałam jeszcze bo my 0-6 mamy :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My po szczepieniu wczoraj - L waży 5150g ma 64cm i jest wszystko dobrze z nią:) po szczepieniu bylo ok wczoraj, noc też normalnie zobaczymy dziś...

Ja smoczki zmienilam w butelkach ale musialam wrócić do 1 bo zalewało L , nie nadążała połykać, bokiem się lało i ulewała znów plus stękała jak stara babka między jedzeniem - chyba ja bolał brzuch bo pierdziala przy stekach. I brzydko jadła, rwała i w ogóle. Po powrocie wczoraj na 1 ładnie i spokojnie je. Czy stęka to się dziś zobaczy bo wczoraj troche marudziła ale to może po szczepieniu

Smoczki uspokajające ma 0-6 wiec nie zmieniałam

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, duża dziewczynka już :)

Moja pociecha była dzisiaj obczaić przedszkole :)
    Za tydzień już tam zostaje...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ja uzywam 2 jesli chodzi o smoczki do butelek a odnosnie smoczka to mam 0-6 ale maly i tak chwile pociumka i tyle. Chce zakupic wlasnie 3 zobaczymy jak bedzie czy sie bedzie krztusil

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/mothers/32

Ja tam zostaję przy 1 aż do końca karmienia butelką ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy jaka dziura w smoczku... w avencie jest mikroskopijna :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy robicie? Na ostatniej wizycie pediatra zalecał, aby Lilcie ciągnąć do pozycji siedzącej za rączki. Moja mama natomiast odradzała ze względu na zbyt duże obciążenie dla kręgosłupa. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, po ćwiczeniach możesz podciągnąć lekko, a w zasadzie podać palce niech się sama podciągnie. Ale osobiście uważam, że wszystko w swoim czasie ;)
    Głowa dalej jest ciężka dla takiego szkraba.
    Lepiej już wzmacniać mięśnie trzymając na rękach w pozycji pionowej. Albo w trajcie zabawy...
    Robicie samolocik dzieciom?? Świetne na wszystkie mięśnie a dzieciaki uwielbiają ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą nie wiem na jakim etapie jest Lilka teraz. Ale przed sadzaniem powinna mieć opanowane obroty.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samolocik to sprawa tatusia. Robi a Lilci się podoba. Lilcia jeszcze się nie przekreca na boki.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówicie że u Was pierwsze smoczki nadal działają to może na razie tez nie będę wymieniać.

Rex i jak tam wrażenia dziecka odnośnie przedszkola? Chce iść czy nie bardzo? Kto bardziej ma stresa? Maluch czy mama? ;)

Co do pociągania za rączki to moja położna na ostatniej wizycie wspominała aby tak ćwiczyć. Wcześniej nie ćwiczyłam, niedawno zaczęłam próbować ale jest mały problem... Madzia jest teraz na etapie robienia "mostków". Podnosi pupę do góry czy to w nosidełku, czy przy leżeniu na plecach. I robi próby do przekręcania się z pleców na brzuch i odwrotnie. Na razie udaje jej się tylko na boczek przekręcić. I jak biorę ją za rączki to ona zamiast głowę i ramiona w górę to pupę podnosi więc nie poćwiczymy siadania :-D

Samolociki robimy czasami.

A "sadzacie" dziecko sobie na kolanach? Różne są opinie na temat sadzania tak małych dzieci, ponoć nie można. A moja uwielbia wszystko to czego nie można.

Pozdrawiamy, spokojnego weekendu dziewczyny ;)

EdytaPe
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

U nas ćwiczenia zaczęlismy od 3 miesiaca wlasnie trzyma paluszki i sam się podciąga. Siadanie na kolanach u mnie jest ale nie do konca. Miedzy cyckami ma główkę wiec pozycja taka w pół jak w bujaczku :) Bardzo chętny jest do takich ćwiczeń i bardzo się śmieje. A co do samolocików tez są robione bo właśnie wtedy ćwiczymy mięsnie szyj i kręgosłupa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:27

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ