Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Na youtube napewno sa filmiki ostatnio ogladalam tylko trzeba dobrze poszukac. U mnie sie mocno ciagnie do siedzenia, lekarz powiedzial zeby sadzac na kolanach i trzymac pod pachami do siadu. A jak zlapie mnie za palce to podcuagnie sie do pionu sama. Bardzo silna jest jedynie czego jeszcze nie opanowala to przewrot z brzucha na plecy. Na boki juz od dawna sie swobodnie przekreca a od 2-3 tyg na brzuch.
-
Na boczki mały też się przekręca, i tez chce byc pionizowany lub chce siedzieć, ale nie pozwalam. Jedynie cwiczenia jesli ma sile na to
katepr każdy w swoim rytmie na niego też przyjdzie czas próbuj, ćwicz z nim w końcu załapieCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
http://m.youtube.com/watch?v=7oYJBIFTQzs
Tu jest świetnie pokazana nauka odwracania
Takie ćwiczenia zawsze robi się po tradycyjnych, rączka-kolanko, rowerek itp.
Bez pośpiechu tak w ogóle. Tak jak Mon!ta pisze, każdy maluch rozwija się w swoim tempie
Edyta, ale to dzidzia już zasuwa do przedszkolka niestety ale u nas tylko 16 tygodni macierzyńskiego...
A przedszkole zrobiło na mnie dobre wrażenie. Zobaczymy w toku jak będzie -
Katepr, no tragedii nie będzie jak kilka razy Go tak do siadu podciągniesz
Spokojnie.
Ale jak po takim siadzie nie nabierze ochoty i nie będzie się dźwigał to znaczy, że jeszcze nie jest gotowy.
Nasza dostała łyżeczkę soczku jabłkowego dzisuaj. Ale to jest mamy córa i słodkie to nie jej smak
Zobaczymy za tydzień warzywka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 21:04
-
to szybko wprowadzasz a Ty ją karmisz mm czy piersią? bo już nie kojarze
Ja od stycznia zaczne wprowadzac jakos tak koniec grudnia poczatek stycznia
Nom Katepr nie ma sensu jak jeszcze nie zalapal to nie rób w końcu nabierze wprawy i będziesz też się cieszyć u nas mały już nożki zaczyna lubieć łapie za nie w końcu je odnalazł xDEdyta23 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Rex a od jakich warzyw zamierzasz zaczynać?
Dziewczyny które są już po pierwszej miesiączce od porodu- jak to u Was wyglądało? U mnie wczoraj zaczęło się brązowe ani to plamienie ani krwawienie. Jakbym się uparła to na wkładkach dałabym radę. W nocy nic, dzisiaj na razie też się nie rozkręca. To może być okres??EdytaPe -
Hej u mnie pierwsza miesiaczka wygladala normalnie z tym ze trwala tylko 4dni i nagle sie skonczylo a przed porodem trwala 7 dni z tym ze 3 ostatnie to bylo plamienie.
Ja wczoraj podalam malej pierwsza marchewke doslownie na czubek lyzeczki;) na dzisiaj nic sie nie dzieje, kupka normalna jak zwykle o 7 rano, zadnej wysypki, brzuszek w porzadku:) za 2 dni zrobie 2gie podejscie i podam troszke wiecej. Rozmawialam z kolezanka dietetyczka zywienia dzieci jej corka ma 6miesiecy i je juz prawie wszystko z produktow dla bobaskow (oprocz spagetti itp).
Lila sie troche krzywila ale ladnie jadla, nie plula. Sama otwierala buzie tylko bardziej ja interesowala rozowa lyzeczka niz to co na niej jest. Smiechu co nie miara byloEdyta23 lubi tę wiadomość
-
heja
ja mialam 1 dzien lekkie krwawienie; 2 mocno, 3 srednio, 4 lekko, 5 plamienie i na tym byl koniec
Ja mysle ze najlepiej zaczac jak czekoladowa201 od marcherwki, potem ziemniaki i dyniaczekoladowa201, Edyta23 lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej
Ja zaczelam od kleiku juz 4 dni mu dawalam ale niestety jak mu daje do buzi to zaczyna gadac i wszystko wylatuje w ogole jak nie wyleci to nie przelyka nawet ;p sprobuje na sen z butli ale czuje ze bedzie sprzeciw :p wiec niewiem co to bedzie z warzywami bo kleik na mleku robilam. On poprostu chyba miedzy posilkami ma gdzies jedzenie :p
ja mialam normalne krwawienie no moze mocniejsz niz zawsze jedynieEdyta23 lubi tę wiadomość
-
mon!ta^ gratulacje- moja również dziś zrobiła pierwszy obrót z pleców na brzuch, później powtórzyła, nie widziałam żadnego obrotu, widziałam jak już po wszystkim było
Dziewczynom może nie odpowiada że tylko o dzieciach i macierzyństwie toczy się rozmowa, jak to wcześniej wspominały a niektóre może faktycznie nie mają czasu... a może też się nie podoba że jakaś nowa się wbiła i w dodatku udziela się codziennie
Czy te piwo karmi faktycznie jest tak dobre na laktację i pomaga? Wszystkie koleżanki chwalą karmi a ja jakoś cały czas mam obiekcje jak mogłabym wypić piwo i nakarmić dziecko wiem że niby jest ono bezalkoholowe...EdytaPe -
EdytaPe napewno spokojnie mozesz sie napic. Jak bylam w szpitalu po porodzie pytalam poloznej czym moge wspomoc laktacje powiedziala ze dobrze dziala bawarka i karmi. Podobno dziewczyny po porodzie ktore zostawaly na sylwestra w szpitalu a karmily dogadzaly sobie karmi:) tak obchodzily nowy rok. Karmi chlodzily w lodowce laktacyjnej:D juz sobie wyobrazam mamy na sali z "piwem" hehe:)