Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak zapytałam może ktoś jeszcze nie ma...
Mogę dziecko dziś pierwsza noc śpi w spiworku a nie w woombieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:52
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Wika a od którego mięsiaca podawalas ten kleik do mleka:-) i w jakich ilościach? czy kleiki tak jak kaszki trzeba kupować odpowiedniej firmy do mm?
Jak to w ogóle jest jeśli kupuje mleko np Bebiko to muszę kupowac kaszki bobovity? niech ktoras mama mi wytłumaczy bo ja zielona jestem. mleczne? bezmleczne? które lepsze????? -
Hej
Zania kleik dodajesz do swojego mleka albo mm wiec tu obojetnie jaka firma raczej. A te mleczne kaszki to chyba zalezy od Ciebie :p ja np nie dam mlecznej bo mam mleko dla dzieci z podejrzeniem alergii a zadna kaszka na takim nie jest. Wiec pozostaja mi kaszki ryzowe, ew pozniej sprobuje normalne jesli przejdziemy na zwykle mleko a ktore lepsze to niewiem ale dzieczyny napewno odpowiedzą , ja się nie znam zbytnio na tych skladach :p
Dora i jak nocka w nowym wdzianku? Bo ja mam juz spiwor ale czekam, niewiem na co :p
-
Moja w śpiworach już od dawna kima. Muszę tylko nóżki zostawić odpięte bo nie zaśpi ale nie odkrywa się, no u góry zapięte.
Dzień dobry tak w ogóle.
Zania ja te mleczne kaszki dawałam już później, gdzieś ok 8-9 mca. Jak jadl mleko powiedzmy 4 razy dziennie to jedną czy dwie porcje zastępowałam kaszką.
Tyle, że wtedy nieświadomie zastępowałam tą wieczorną
Teraz kaszka będzie na śniadanie
Jak kupujesz bezmleczne to mieszasz z jakim mlekiem chcesz. Jak mleczną a podajesz w innym czasie niż mleko normalnie to raczej też możesz jaką chcesz.
W 4 mcu już chyba nie robi różnicy.
Ja kleik musiałam u starszego wprowadzić w połowie 4 mca gdzieś. Bo ulewał okropnie i był na mleku AR. Żeby zejsc z tamtego mleka to lekarz kazał dodawać łyżeczkę czy dwie kleiku do zwykłego mleka.
No i teraz będę wolała podawać kaszkę tylko łyżeczką. U starszego podawałam i tak i tak.. -
Ja powoli przestawiam ją na MM, bo dziecko potrzebuje coraz więcej uwagi a ja tylko na laktatorze siedziałam. A Gabrysia śpi mi ładniej po MM.
O tych kaszkach to słyszałam,żeby kupować takie bezcukrowe...ale że jeszcze nie przeglądałam kaszek to pytam Was.
Czyli w zasadzie można kaszkę jaką się chce...jeśli bezmleczną to dodaje jej mleko ktore pije i tyle tak?
A jeszcze gdzieś czytałam,żeby powoli wprowadzać gluten...ale też nie doczytałam. Czy na ten temat coś wiecie?? -
Jak urodziłam te 12 lat temu to piszczeli żeby gluten jak najpóźniej wprowadzać. A że czytałam "mądre" poradniki to się tego trzymałam
Teraz twórca tej teorii się wycofał z tego i stwierdził, że dieta bezglutenowa u osób bez wskazań do tej diety może mieć gorsze skutki. I że niby lepiej podawać.
Sama już nie wiem, więc bez opierania się na żadnych netowych mądrościach wprowadzę kiedy mi tam padnie podać coś z glutenem bez panikowania.. -
heja
U mnie mały w woombi nie spi juz od dwóch miesiecy tylko pod kocykiem, ale aktualnie się odkrywa więc w śpiworek teraz
A co do kaszek ja zaczne jak bedzie miał 4 i pół miesiaca moze 5 miesiecy zobacze ibede łączyc z moim mlekiem. Bo jeszcze karmie piersia plus daje herbatke dla niemowlaczków. Jem wszystko (surowego i orzechów) tego nie. I mały dobrze toleruje
Będę chciała dawać takie bezcukrowe rzeczy aby nie przyzyczaic malca do slodkiego chyba ze nie bedzie chcial jesc to troszke glukoza.
Ja śpiworek tez mam na aktualna pogode taki welurowy i na zime ocieplany
A powiedzcie czy juz cos dajecie do wózeczka oprocz materaca np kocyk czy cos wiecej?Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
KATEPR nocka ok bez różnicy - ale już kilka dni spała najpierw z jedną łapką wyjętą a potem z dwoma... a śpiworek załatwia mi sprawe przykrywania - a bardziej tego, że mam podniesione u wezgłowia i jak płycej śpi i się kręci to zjeżdża niżej i jak chłodniej było to kiedyś nakryłam ją kocykiem do pasa a znalazłam całą pod kocem... w śpiworku to się nie zadzieje
ekspozycje na gluten zaczyna się od skończonego 4 miesiąca i nie później niż chyba w 6 - i zasada jest taka, że pierwszy miesiąc podaje się raz dziennie ale trzeba codziennie 2-3 g (łyżeczkę płaską) np kaszy manny czy inne kaszki zbożowej do mleko, obiadku itp, po pełnym miesiącu daje się 5-6g (2 łyżeczki) i po kolejnym miesiącu już normalnie bez ograniczeń
w wózku teraz mam śpiworek - jak było zimno to leżała na jednej części drugą przykryta a teraz leży na zapiętym śpiworku pod kocykiem bo cieplej znów
kaszki bezcukrowe = bezsmakowe - wszystkie smakowe są z cukrem
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
a tak to sa jeszcze jaglane, gryczane - też po 4 miesiący ale to już trzeba w necie z Niemców (np na allegro) kupować bo tak w sklepach nie ma - jest naprawdę spory wybór
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif