X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore stosuja biogaje u maluszka, kiedy ja podajecie? Chodzi mi o to czy przed, w trakcie czy po jedzeniu? Rano czy popoludniu? Tak sie zastanawiam czy to ma jakies znaczenie.... a ulotke oczywiscie wyrzucilam :P

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta to powodzenia w motaniu :) powiem Ci tylko, ze na początku jest trudno, potem coraz łatwiej :) i gdybyś wychodziła z dzieckiem na dwór pamiętaj żeby nie ubierać za grubo bo się upocicie obydwie - nóżki, rączki, główka tak, ale ciało do ciała i będziecie się grzać jak kaloryferki

Kasiulka zasada jest taka - producent bobovity produkuje też bebiko więc mleczne kaszki tej firmy są na bebiko, to samo jest nestle = nan, hipp = hipp (tu prosciej), bebilon też ma swoją kaszkę bebilon. Ja bym jednak radziła Ci kupować bezmleczne (te same smaki) i robić na mleku jakie podajesz...

Radiszka ja dawałam jak pamiętałam ;) rano, w południe, na wieczór - kiedy mi się przypomniało :)

1kasiulka1, Edyta23 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia dziękuje za zdjęcie. Oddaje wszystko co chciałam wiedzieć.

Dora a jeżeli ja karmie enfamil to mogę spróbować na początek z kaszka bobovity? W sensie czy nie będzie problemu, że jest na innym mleku? Czy wszystko zależy od malucha? Czy lepiej jak zacznę od bezmlecznej mimo że Lilka nie ma problemów z przyswajaniem mleka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:58

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej..
    Carmen śliczny synio.
    U młodych matek często jest problem w relacji mąż-żona. Nie mówię, że w każdej ale dla każdej rodziny=małżeństwa jest to nowa sytuacja, do której trzeba się przyzwyczaić, zmienić sposób dotychczasowego życia i współżycia... My kobitki przy tym jesteśmy bardzo zaaferowane dziećmi, zakochujemy się w nich a m. jednak bądź co bądź schodzi na boczny tor .... Ważne żeby na czas znowu się gdzieś tam po środku spotkać i nie przegapić tego na czym nam naprawdę zależy... Bedzie ok.

Edyta jak tam idzie chustowanie ? :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

Z tą chustą to ciężki temat :D Tak jak pisałam, jest ona sztywna na razie, ciężko dociągnąć dobrze. Wczoraj podjęłam 3 próby motania małej. Za trzecim razem pochodziłyśmy chwilę po domu ale było jej nie wygodnie bo zaczęła marudzić. Dziecko mi krzywo "siedzi"- to mój podstawowy problem, na jedną stronę się skrzywia. Też pod nóżkami coś źle zrobiłam bo później miała czerwoną nóżkę od chusty. ale jestem zdeterminowana aby się uczyć.

Czy Wasze dzieci też tak namiętnie bawią się butelką podczas jedzenia?? Madzia "trzyma" sobie butelkę obiema rękami, musi ją obejrzeć dokładnie przy każdym jedzeniu te obrazki które są na butelce, głaszcze ją :D czasami nim zdążę się zorientować ona już trzyma za smoczek zadowolona...

EdytaPe
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta no łatwo nie jest - dobrze jakbys pooglądała kilka filmików na yt i podpatrzyła sposoby dociągania... każdy ma inne - ja w momencie dociągania dodatkowo ruszam ramieniem po którym idzie ta poła dociągana...generalnie dobrze dociągnięte dziecko nie powinno odstawać od Ciebie przy schylaniu - wiadomo będzie luźniej ale nie może odkleić sie od Ciebie

tu masz kilka filmików z różnymi sposobami dociągania - pewnie wiążesz kieszonkę a tu jest kangurek ale technika dociągania jest taka sama - https://www.youtube.com/watch?v=4zywAD_38CU
    o to ładnie dociąga w kieszonce i pokazuje różne triki https://www.youtube.com/watch?v=vzqR-rrrSp4

KOnwalia - możesz wszystko ;) i nie wiem czy będzie czy nie będzie problemu bo tego nie da się przewidzieć... nie wiem też w sumie czemu tak Wam zalezy na mlecznych kaszkach? bezmleczne sa takie same, mają te same smaki a mamy jedną z przyczyn ewentualnych problemów brzuszkowych wyeliminowanych bo jak coś się zadzieje to albo ryż, albo maliny/banany/smaki albo mleko... nie jestem lekarzem ani doradcą żywieniowym więc nikomu nic nie mogę kazać czy wyrokować :) mogę tylko powtarzać że ja swojemu własnemu dziecku dam kaszkę bezmleczną na jej mleku... jak pozna owoce dane typu banan, brzoskwinia itp to być może będę dawać czasem smakową ale najprędzej będę robić bezmakową z owocami - świeżymi, mrożonymi, ze słoiczka...
    Do przemyślenia:
    kaszka ryżowa bananowa bobovity (bezmleczna) - skład jest proszek bananowy 0,6%!!! to na 100g gotowej kaszki banana tam jest niecały 1 g! a na drugim miejscu po ryżu jest cukier

kleik ryżowy bobovita plus mój pierwszy banan (słoiczek)
    słoiczek: skład jest taki Banany 98,97%, zagęszczony sok cytrynowy, witamina C (kwas L-askorbinowy)
    kleik skład Mąka ryżowa 99,99%, witamina B1

w kaszce mleczno ryżowej bananowej jest 0,3% proszku bananowego, aromat, maltodekstryna i oczywiście cukier

dla mnei wynik jest prosty...

Edyta23 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    My po bilansie.
    5.800 i 61 cm.
    Ja mam kaszki z różnych firm. Ale bezmleczne właśnie i będę dodawać do tego mleka co mała pije.
    Carmen myślałam ostatnio gdzie zaginęład :P
    Śliczny synuś :)
    Co do zabawy butelką to moja uwielbia mi ją wyrywać i wywalać na drugą stronę pokoju ;)
    Butelka przejdzie raczej tylko od taty ;) choć było kilka dni, że na cyca miała focha i wtedy nawet ode mnie smakowało ;)

Wikaa pytałaś o Kate i Zanie. Czytelnikom nie spodobały się ich artykuły więc sobie poszły ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

No z tymi kaszkami racja ale kto powiedzial ze to kaszka z owocami? To kaszka owocowa jak dla mnie czyli o smaku bananow/innych a nie z bananami. Wiec nic dziwnego ze ma taki sklad. Ja tez bezmleczne bede dawac, tez sa smakowe. Ale na poczatek zwykly kleik ryzowy.
    A w sloiczku to zle ze jest wit C? Bo nie zrozumialam :p
    Dora zamierzasz tak malemu dziecku dawac owoce ze sklepu? Pytam bo z jednej strony cholera wie co z tymi owocami sie dzialo a z drugiej predzej czy pozniej bedzie jesc te sklepowe. No ja nie mam ogrodka swojego ani działki wiec najpierw beda sloiczki u mnie :p chyba ze do kaszki bezsmakowej dodac sloiczek owocowy? ;p

Moj nawet nie interesuje sie butelka....wczesniej ja łapał czasem przy jedzeniu a teraz nic.

Carmen fajny synek, ładne zdjęcia :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATEPR na stronie z opisem i na kaszce stoi jak byk "Zawiera dodatek pysznych bananów " więc dla mnie powinno zawierać banany :) a nie smak bananów :P ale to jak mówię - każdy robi jak uważa :)
    hehe nieee chodziło o to że mogę dziecku dać kaszkę bananową gdzie jest cukier i nie ma bananów albo mogę dać kleik ryżowy i dorzucić do tego choćby banana ze słoika gdzie mam banana zamiast cukru :) i koniec końców tu i tu mam kaszkę bananową ale zupełnie różny jest skład. A witamina c jest z soku cytrynowego i nie ma w niej nic złego :)

co do owoców to będę dawać słoikowe i sklepowe - ale sklepowe raczej sezonowe z PL więc raczej większość słoikowych na początek - jabłka i banany kupne na bank - ale nie mam jakiejś fobii przed sklepowymi - no byle nie z sprowadzane gdzieś z chin czy innych dalekich zakątków świata... np o dziwo w biedrze większość owoców jest polskich (poza tymi które w PL nie występują :P)

REX no ładnie Nastka rośnie :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też owoce sklepowe :P
    Ale do słoików też nic nie mam i też pewnie od czasu do czasu i u nas będą :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    REX u Was więcej jest owoców świeżych sezonowych i pod tym względem fajniej macie - u nas zimą to sezon na nic :) ale Młodemu kupowałam mrożone maliny, truskawki, porzeczki itp i rozmrażałam kilka sztuk i dodawałam do kaszki właśnie czy jogurtu

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas o owoce lepiej.
    Nie wiem jak w Pl ale u nas w Aldi świetne są produkty bio i największy wybór. I np owoce i warzywa droższe ale smakują tak jak smakować powinny ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwie Cię REX - Ja nadal tu jestem. Kończę teraz sprawy z wygrana sprawa z ZUS-em, dlatego sie nie odzywam, ale wciąż tu jestem!

Edyta23 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeer mnie nie zmartwiłaś Zania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:50

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr napisałam Ci wiadomość parę dni temu :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :) my powrocilismy z Londynu :) piękna pogoda nam się trafiła 0 deszczu mgieł londyńskich tylko zachmurzenie lub słońce wczoraj np 16 C było tak ciepło a tu do Polski powrót i do szarej rzeczywistosci. Mały był dzisiaj na szczepieniu drugim chyba będzie ciężka noc płacze marudzi ale temperatury nie ma. No nic trzeba przeżyć. Dobranoc :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Jak tam nocka lipcowe mamusie ? U nas ok.
    Właśnie nakarmilam młodą i sobie do Was zajrzałam.
    Rex dzięki za odp. ;-) Widzę lekkie spięcie wiec może nie będę poruszać tematu....

Dzisiaj mamy szczepienie, i to podwójne. Lenka i Wiktorek. Na szczęście oboje nie są jeszcze świadomi dzisiejszych atrakcji wiec śpią spokojnie ;-)

Co do kaszek wydaje mi się, że na początek najlepiej zagęszczać mleko zwykłym kleikiem: ryżowym albo kukurydzianym. Ja tak robiłam zagęszczając mleko na noc, coby dziecko lepiej spało. ... ;-) A za czym idzie i jego mamusia ;-) Potem wprowadzałam kaszki smakowe podaj je łyżeczka na śniadanie. Ale to było ok. 6-7 m-ca. W każdym razie powodzenia. Oby dzieciaczki wszystko tolerowały ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 06:45

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa powodzenia na szczepieniu. Ja starszego szczepiłam we wtorek...
    Porażka :D ten to gorszy niż baba do szczepień :p
    Nie wiem po kim ten igłowstręt :D
    Mon!ta może się tak połączyło i szczepienie i znowu zmiana otoczenia.
    Oby szybko przeszło ;)
    Biorę się za robotę :)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dzięki za filmiki- oglądałam- fajne. Z próbami chustowania chyba jednak zaczekam na męża, pomoże mi, może małą zagada albo coś bo denerwuje się biedna przy motaniu. W sumie to obie się denerwujemy tym na razie :-P

Rex to już duża dziewczyna ;)

Wikaa i jak tam szczepienie poszło?

U nas szczepienie w poniedziałek, eh nie lubię na to patrzeć, szkoda że mąż nie może wziąć wolnego to jego bym wysłała :-P

Dziewczyny, a można robić kaszkę/kleik na swoim mleku które ściągnę??

EdytaPe
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta - próbuj na spokojnie z jakimś dużym miśkiem czy lalką typu bobas jak masz albo pożycz od kogoś kto ma :) nie ma sensu na tym etapie denerwować dziecka bo potem jej się zakoduje że to nerwy i niefajność

Wikaa powodzenia

Monita oby szybkop przeszło

dziewczyny nie chce któraś z Was odkupić kombinezonu? mam nowy z metkami ze smyka - 169,90 kosztował ale ja kupiłam go za 99zł i za tyle mogę odsprzedać... rozm 68 ale jest duży - Luśka z rozm jeszcze 56 to może na lato do niego dorośnie więc i tak byśmy nie używali - jakby któraś była zainteresowana to więcej zdjęć czy szczegółów mogę Wam pokazać/napisać
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/wp_20151015_007_zpscvsnfbfw.jpg

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ