X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa.... juz wiem... Moja Lenka ładnie trzyma główkę jak jest w pionie na rękach za to na brzuchu nie znosi leżeć i jak podnosi główkę to zawsze przy tym puszcza pierdki. .. he, he.... Ależ to wysiłek dla tych naszych dzieciaczków ;-)

A mam pytanko. Co ile Wasze bobaski robią kupki ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz zeszlo na 2 kupki zawsze rano kolo 7 i po pokudniu ok 14 chyba ze sie cos przesunie to jest wieczorem :)

• Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa w takim razie Madzia pozdrawia Lenkę ;) Napisałaś że miałaś deja vu ciążowe- ostatnio miałam taki nastrój że wspominałam sobie ciążę. Wtedy w ciąży to wszystko tak się dłużyło, ciągnął się ten czas do pierwszych kopniaków, do porodu ;) jak byłam w ciąży to niezbyt lubiłam ten stan pomimo że znosiłam ciążę w miarę ok, ale teraz miło wspominam ten czas, z sentymentem :)

Co do kupki to Madzia będąc na moim mleku robi kupkę raz dziennie lub raz na dwa dni ale wtedy dwa pampersy pod rząd :P i zmieniła jej się kupka odkąd zaczęła rzadziej robić. Bardziej śmierdzi i jest rzadsza. Hmm może to dlatego że jem już prawie wszystko oprócz wzdymających?

Pozdrawiam Was wszystkie niedzielnie ;)

wikaa lubi tę wiadomość

EdytaPe
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dora to w zime wkladasz do tego spiworka malucha ubranego tylko w bluze i spodnie??

Moj robi kupska codziennie raz lub dwa :p czaasem nie zrobi to wtedy rano wczesnie jest bomba :p z ta zmiana pieluchy w nocy to wiadomo jak dziecko malo sika albo w ogole to nie przemoknie no moj niestety sika non stop w nocy i w dzien nigdy nie zdarzylo i sie otworzyc suchego pampersa a przebieram lrzed kazdym karmieniem a potrafi zaraz po karmieniu miec mokry :p

Moj tez chichrac calkiem sie nie chce wlasnie wciaga jakby powietrze no ale usmiecha sie wiec ok :) rak nie wyciaga za bardzo do zabawek bardziej chwyta to co mu sie nawine pod rece pieluche ( zarzuca na glowe i wtedy mnie wola) albo kocyk :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Moja Lilka skończyła dziś 3 miesiące :) Ale ten czas leci <3
    Moja pociecha zaczęła przesypiać noc jak skończyła 7 tygodni :) Też nie lubi ubierania czapek. Jak mamy gdzieś wyjść to robi niezłą awanturę, ale za to jak już wyjdziemy z klatki momentalnie zasypia :) Urodziła się podczas burzy i zauważyłam, że jak jest deszczowa pogoda, to może cały dzień przespać. Wczoraj w ciągu dnia zjadła 4 x 150ml.Ostatnie karmienie było o 21 i spała do 8 rano :D
    Od dzisiaj pomału zaczynam rozszerzać jej diete. Póki co na śniadanie dostała kaszkę bananową i planuję pomału zacząć dawać świeży sok z marchewki. Moje starsze też w 3 mcu miały rozszerzaną diete i myślę, że Lilka też będzie ładnie tolerować nowe "papu" :D

Przesyłam buziaki <3 Spokojnej niedzieli :)

A oto moje pociechy. Wszystkie na zdjęciu mają 3 mce. Od lewej: Anastazja, Liliana i Emilia <3
    1395hqe35veg_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:23

1kasiulka1, radiszka, katepr, Konwalia, dora8201, wikaa lubią tę wiadomość

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli moge zapytac to jaka kaszke podajesz? Tzn jakiej firmy? I w jaki ja bedziesz podawac?

• Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk wszystkie siostry bardzo podobne do siebie w wieku 3 m-cy, fajne dziewczyny :) a na syna mąż nie chce jeszcze polować? ;) ;)

Co do rozszerzania diety to można wprowadzać nowe pokarmy w 4 lub 5 m-cu dziecku karmionemu piersią? bo niby zalecają do 6 m-ca wyłącznie pierś... Ale pytam jak to jest w praktyce bo chciałabym jej wcześniej coś zacząć wprowadzać. Do 6 m-ca spędzać całe dnie z laktatorem nie wiem czy wytrzymam...

Mamy drobne, które ważą mniej niż 60kg- nie boli Was kręgosłup?? Mnie zaczął ostatnio boleć a to przecież dopiero początek, przecież dziecko będę musiała dźwigać jeszcze długo. I zastanawiam się czy to przez to że ważę nieco ponad 50kg, czy też znieczulenie w kręgosłup się do tego mogło przyczynić i jak sobie radzić z tym bólem. Niby nie noszę dużo małej, tylko jak trzeba gdzieś przenieść, do odbicia lub jak już mega marudzi wieczorem.

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

EdytaPe
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa - witaj ponownie a powiem ci że mój synuś to jak na razie kibicuje wszystkim drużyną byle by tylko widział w telewizorku biegające ludziki i piłeczke hehe, co do podnoszenia główki mamy to samo co twoja Lenka. Co do kupek to różnie bywa tak że raz dziennie lub co drugi dzień a czasem i częściej.

Kamyk - wooowwww też tak chce przespać nockę

Kamyk1989, wikaa lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk zazdroszcze nocek moj od niedawna zaczal spac raz do 3/4 a kilka razy nawet do 6-7 a teraz po szczepieniu ci dzien wstaje coraz wczesniej normalnie zalamka :( a juz bylo tak super...diete chce zaczac rozszerzac jakos za 2 tyg tez troszke szybciej ;)

Edyta ja waze 50 i mnie bolą plecy najgorzej jest po calym dniu przy kapieli :/ mimo ze duzo go nie nosze w ciagu dnia ehh a bedzie coraz ciezej :p
    co do rozszerzania diety to Twoja decyzja ale mysleze nie wszystkie mamy karmiace swoim mlekiem czekaja do tego 7 miesiaca

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk super masz córeczki. Zazdroszczę tak pozytywnie ;)

Ja ważę 50 kg, miałam znieczulenie ale nie boli mnie kręgosłup. Tylko ja Lilki często nie dzwigam. Standardowo - do przewiniecia, odbekniecia i w foteliku do samochodu. Nie noszę jej nadprogramowo ;)

Wikaa Lilcia robi kupke raz dziennie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr no tej zimy jeszcze zimy nie było alt tak, Młodego ubierałam do tego spiworka w spodenki, bluzke na dł rękaw (pod spod oczywiście bodziaka na krótki) i bluzę - on cieplutki jak kołderka, plus na zimę uruchomię to przykrycie do wózka i ewentualnie w duże mrozy kocyk

a kupe mamy najczesciej raz dziennie, czasem co 2 dzien i wtedy są 2 :) równowaga musi byc zachowana

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wikaa śpiworek to tcm czyli tchibo... ale on ma 7 lat wiec nie wiem czy nadal są w ofercie

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa. Ja podaję Liliance kaszkę mleczno-ryżową z Nestle o smaku bananowym. Wcina aż jej się uszy trzęsą :D Do dużej butelki wlewam 150ml wody w odpowiedniej temp i daje 5 lekko czubatych miarek( takich od mleka) kaszki. My mamy butelki z lovi i od tygodnia zmoczek 3+ :) Spokojnie kaszka przez taki smoczek przechodzi :)

Edyta23 mój mąż męczy mnie odkąd dowiedział się, że będzie miał trzecią córkę. Mi już wystarczy trójeczka :) Chyba, że za parę lat mi się odwidzi, w co wątpię :P Co do rozszerzania diety u dzieci KP, to nie wiem jak to jest. Ja zawsze miałam problem z laktacją. Pierwsze dziecko karmiłam równe 2tyg, drugie 3tyg. A Lilcię karmiłam równo 6 dni. Pokarm mi szybko zanikał. Dzięki temu, że karmię mm to dietę rozszerzam pomału już po 3mż.

1kasiulka1, katepr każda moja córcia szybko zaczęła przesypiać nocki. Anastazja mając 2 tyg, Emilia równe 2 miesiące i teraz Lilcia mając 7 tyg. Mam nadzieję, że Lilci się nie odwidzi.. :P

Ja mam dzisiaj z całą trójeczką lekarza... Anastazja mi się wczoraj rozłożyła. Od 4 rano płakała, że ją ucho boli, o 7 dostała mega dreszczy a od 8 miała gorączkę 39', która ustąpiła dopiero przed 15 mimo dwukrotnego podania ibuprofenu... Dwa razy mi wymiotowała... O 18 znów 39', ale tym razem szybko przeszło. A dziś o 1 w nocy gorączka 40'. Bardzo powoli spadała. O 4 dopiero miała 38'... Masakra. Średnia też już mi prycha i kicha, migdałki wielkie... A Lilcia mimo zmiany mleka dalej ma katar i kaszle.. Żyć nie umierać...

Życzę Wam miłego poniedziałku :)

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dora, pytam bo juz sama nie wiem jak zima ubierac mam tez spiwor cieply do wozka no ale kombinezon gruby plus spiwor niewem czy to nie przesada chociaz nie bede miec tej gornej ochrony wozka bo nie ma szans ze bedziemy zima w gondoli jezdzic, juz w jesiennym kombinezonie maly mi sie ledwo miesci :p

Kamyk to masz istny szpital. Jesli chodzi o kaszke ja bede musiala kupic smoczek trojlrzeplywowy avent bo te smoczki 3+ maja takie same dziurki (mikroskopijne) jak w 1+ tyle ze trzy...łał wiec w tym akurat kasza nie przejdzie takze to zalezy od producenta, nuk np ma wielka dziure w smoczku :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk bo kaszka mleczno-ryżowa jest na mleku - nestle jest na Nan... więc jeśli zmieniłaś mleko na nutre a dajesz kaszkę na nanie to Lilcia ma prawo nadal kasłać i mieć katar... kup kaszkę ryżową i rób na nutrze bo tak jak teraz robisz to troche bezsensu... zresztą pisałaś że jeszcze mieszasz nutre ze zwykłym mm - dopóki nie przejdziesz całkiem na nutre i wyeliminujesz zwykłe mm to nutra nie zadziała... i objawy alergii będą ciągle....

zdrówka dla dziewczyn!

a tak w ogóle dzień dobry

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr wiadomo, że w spacerówie musisz dziecko ubrać ciut grubiej ubrać bo nigdy nie poprzykrywasz tak jak w gondoli - ręce zawsze będą gdzieś na wierzchu - ja do spacerówki bym kupiła śpiworek ciepły i kurteczę jakąś ciepłą i dół ubierała lżej a górę cieplej

katepr lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tej kaszki nie wolicie podawać łyżeczką? zrobić trochę gęstszą i uczyć już łyżeczką??

zpbnio4p92q84lda.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk a Ty wiesz, ze kaszka mleczno ryżowa ma w swoim składzie mleko modyfikowane (laktozę) a ponoć Twoja córcia miała na Nutramigenie być? (gdzieś mi to przemknęło). Tak to Ty nigdy objawów alergii się nie pozbędziesz bo ciągle podajesz alergen. Jak już chcesz podawać kaszkę to tylko i wyłącznie ryżową! Sorki, że tak się wcinam ale mój Tomek tez na Nutrze jest i ostatnio właśnie siedziałam w tych kaszkach i czytałam sporo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:35

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIVIA mozesz podpowiedziec jakie kaszki zamierzasz podawac Tomciowi? Bo my tez na nutrze a ostatnio jestem tak zarobiona ze nie mam czasu rozpoznac tematu :/

A Ty tez z powodu wysypki przeszlas na nutre czy jeszcze cos innego bo juz nie pamietam jak to bylo?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora chyba tak zrobie bo kupilam wlasnie cieply spiwor do spacerowki :) a kurteczke jedna mam nawet na oku. A pod spodnie mu rajstopki dam i tyle :)

Z alergia to chyba tylko te kleiki ryzowe akbo kukurydziane mozna? Ew kaszke bezmleczna jesli sa takie bo niewiem :p

Ja wole narazie w butli ta kaszke dawac bo moj strasznie krzyczy jak glodny to mi sie ta kaszka z lyzeczki by udusil. A z marchewka newiem jak zrobie jak juz nia zastapie posilek to bedzie masakra...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ