X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh u nas sajgon - M, Luśka i ja przeziębieni a Młodego wczoraj bolało gardło i myślałam, że też się zaraził od nas a ten w nocy wymiotował i ma biegunkę! weekend zapowiada się cudnie

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, zdrówka dla Was!

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek kupiłam ten:

http://allegro.pl/avent-premium-kubek-niekapek-200-ml-pingwinki-i5757300518.html

Ale jeszcze nie dawałam w nim bo czekam aż przyjdzie a i soczki na razie sporadycznie (dwa razy) to z butelki jeszcze.

Też wolałabym zęby później ale z drugiej strony teraz jest mąż w domu to mi pomaga ;) A jak zęby Tomuś będzie przechodził jak do tej pory to nie będę narzekać bo tragedii nie ma ;) Dzisiaj od rana jest zadowolony, uśmiechnięty i nic nie marudzi. Wciągnął pół słoiczka ziemniaków z cukinią i bawi się w kojcu. Swoją drogą te ziemniaki z cukinię takie mdłe feee, jutro dołożę mu do tego marchewki, że by jakiś smak miało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 13:57

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:51

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sobie poradzilam z problemem :) zastosowałam inna masc

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora zdrówka życzę.
    Już ząbki? B się slini na potęgę ale nie wiem czy to to. Starsza miała pierwsze zęby mając 10 mies więc ja się jeszcze nie spodziewam...
    U nas córka zaczęła znowu kasłać! Zwariuję niedługo!

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu tfu nas póki co infekcje nie odwiedzają i mam nadzieję że pozostanie tak jak najdłużej. Wszystkim zainfekowanym życzę zdrówka.

Monita super że sobie poradziłas. A napiszesz jak?

My w środę idziemy na szczepienie i wtedy zapytam o to przekrecanie na brzuszek. Czy mam się martwić, iść na rehabilitacje czy jeszcze ma czas. Czy możliwe że ze względu na swoja wagę później będzie się przekrecac? Waży 8 kg.

Muszę się pochwalić że Lilcia od paru dni ładnie je łyżeczką warzywa. Jadła już marchewki, ziemniaki, buraki a jutro będzie dynia i mamy jeszcze zamiar spróbować z kalafiorem i brokułami. Póki co nie było żadnych problemów.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia mój też waży 8kg i sam wcale nie ma chęci się obracać, no chyba, że go potrzymam za nogę tak jak mi to rehabilitantka nakazała ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Wasze dzieci już po 8kg mają??? wow. my dzisiaj po szczepieniu i Madzia 6200 waży...w dolnych granicach przybiera.w sumie nic dziwnego jak je po 100-120ml.. ale powiem Wam jest postęp- je już łyżeczką :-D i kleik wsuwa łyżeczką i zupkę jarzynową ze słoiczka. domowej marchewki nie chciała :-/

Zdrówka wszystkim również.

Dziewczyny, blenderem da się rozdrobnić warzywka na taką papkę jak w słoiczkach?? bo zastanawiam się może blender kupić, nie chcę aby tylko słoiczki jadła...

EdytaPe
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak blender rozdrobni a dodatowo mozesz potem sprawdzic przez sitko czy wszystko jest juz rozdrobnione :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Tez sie zastanawiam czy sama nie zaczac przyrządzac papek. Ale moje dziecko takie wybredne jest... po marchewce sie nie zalatwial, po kalafiorze krzyczał strasznie, posmakowala mu tylko dynia :/ owocow zadnych nie chce jesc jablko gruszka i sliwka - za kwasne az sie wzdryga i wypluwa wszystko :/ a niby owoce dzieci lubia bardziej, aha :p mam brokula jeszcze i groszek ale troche sie obawiam reakcji.Kaszke jada o smaku leśnych owoców :D
    Moj dopiero wczoraj sie obrocil na brzuch i to tak nieporadnie a dzis to chyba zapomnial juz chyba :) a wazyl 13 listopada 7180 :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomasz waży 7 kg a obraca się na brzuch cały czas. Nie uleży na plecach. W nocy przez sen też a potem stęka bo z brzucha nie potrafi wrócić i muszę wstać go położyć na bok. Za jakąś godzinę to samo :D

Ząbek już jest, wybił się!
    I u nas alergia na jabłko, wysypało go ale co tam. Bez jabłka da się żyć ;) Poza tym ładnie toleruje nowości. Dzisiaj była chrupa kukurydziana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:39

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my tez sie dzisiaj szczepilysmy:) lila qazy 6600 i 63.5cm. Blender super sprawa ja tylko tak zupki robie tylko ze my juz od 2tyg jemy miesko tzn krolik i kurczak. Wszystko sama robie nawet jablko poniewaz lili nie chciala jesc ze sloiczka. Krzywila sie i wypluwala sloiczkowe jablka tylko gruszka jej smakowala.. Poszukajcie sobie plastikowego tarelka w hipermarkecie do jablka super sprawa, nam lekarka zabronila scierac przez metalowe:) chrupki kukurydziane u nas to zabawa na calego a potem mycie zaschnietych resztek przez 15min bo sa wszedzie nawet na stopach hehe:)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny, jestem sierpniowka i mam pytanie do bardziej doswiadczonych mam, chcialabym zaczac corce podawac kleik ze swoim mlekiem, mozecie poradzic jaki kleik wybrac i w jakich proporcjach to robic??

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

niecierpliwa lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatek raczej bym polecila kleik kukurydziany bo jest troszke "lzejszy" dla zoladka.

A ja zapytam czy Wasze dzieci zjadaja caly ten maly sloiczek zupki?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek dopiero dzisiaj poczul niedosyt po polowie sloiczka. Jutro dostanie caly.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, a jeszcze pytanie odnosnie sloiczkow dzis podalam pierwszy raz odrobine marchewki i jak to dalej ma wygladac? Ile dni podawac marchewke, kiedy podac owoce? I jak np podaje warzywa, a chce podac owoce to warzywa wowczas eliminuje czy podaje i to i to. Przepraszam, jesli pytanie wydaje sie glupie, ale jestem w temacie totalnie zielona, a lekarz powiedzial mi tylko, ze dziecko samo mi powie co smakuje, a co nie i jakie ilosci chce zjesc :/

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też wszystko sama robię. Zakupiłam parowar, żeby jedzonko było jeszcze zdrowsze a papki robię blenderem. Lilcia jeszcze nie smakowała słoiczków. Myślę, że ze słoiczkami zacznę jak dania będą mogły być bardziej skomplikowane i wykwintne. Póki co je różnie czasami 30 ml warzywek, czasami 60 ml.

A jak podaje się dziecku mięsko? Też się mieli na papkę? Jabłuszko podajecie surowe?

Radiszka a na czym polega zalecenie rehabilitantki, żeby trzymać Miłoszka za nogę? Czy dobrze rozumiem, że jak jest np. na prawym boczku to potrzymać lewą nóżkę w zgięciu przed Miłoszkiem?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ