X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa a powiedziala czemu nie mozna metalowym trzec? Nam mama tarła tylko na takim i żyje. Jakos to wytlumaczyla czy tak tylko powiedziala? Chcialam mu jutro zetrzec i teraz niewiem czy to kolejny wymysł typu ze w ciazy sie nie je pasztetu i nie farbuje wlosow :p

Livoa super gratulujemy zęba :D mi od 2msc sie wydaje ze widze kreski a nic sie nie rusza wiec chyba jeszcze poczekamy :p

Jesli chodzi o kleik ja zaczynałam od 30ml bo wiecej by nie zjadł. Teraz juz robie 100ml :) sloiczka calego nie je, pol moze troche wiecej a po 30min i tak mleko pije :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:23

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapter lekarka wypowiedziala sie ze jablko traci jakas czesc wartosci przez stycznisc z metalem to raz a dwa ze czesto sok splywa osobno. Na plastikowym tarelku mam calkiem inna zawartosc jablka od tego co tarlam na metalowym. No i wydaje mi sie ze jest bardziej higienicznie. To moje zdanie chociaz nic nie mam do tarcia na zwyklym metalowym:)
    Ja gotuje miesko w zupce, potem wszystko miele w blenderze az sie nie zmieli na papke;) jednak do teraz gotuje ziemniaka osobno ale to juz moj wymysl:p u nas pojawia sie co chwile stan podgoraczkowy po wczorajszych szczepieniach:(

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Czekoladowa noo to nie ciekawie :( dobrze, że nie ma gorączki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:51

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w razie "w" zapytam... Co stosujecie na goraczke? Zakupilam czopki i trzymam je w lodowce, jak to robicie zeby je troche zagrzac? Trzymacie w dloniach? I od jakiej temp cos podajecie?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia cos takiego, tylko ja mu trzymam tą nóżkę tak lekko przed nim mało już zginam, żeby się jak najbardziej siłował. Krzyczy przy tym na pół okolicy ale się obróci i coraz lepiej i lżej już mu to idzie. Czasem mi aż serce się kraje ale tak kazali więc robie to dla jego dobra...
    :/

Czekoladowa ja czopka podawałam powyżej 38oC, miałam wtedy bodajże czopki efferalgan 80 jakoś tak...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co trzymać czopki w lodówce? Pierwsze słyszę... W aptece też w lodówce nie trzymają. Ja mam w pokoju na półce IBUM w czopkach i przy ząbkowaniu podawałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 22:48

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glicerynowe dla starszego też mi kazali w lodówce trzymać, pamiętam.
    Ale efferalgan normalnie w szafce trzymałam.
    U nas owoce też marnie wchodzą.
    Radiszka zanim mu pomożesz się odwrócić spuszczaj w kierunku twarzy jego jakąś zabawkę i później połóż ją z boku tak żeby odwrócił twarz w jej kierunku i chciał ją wziąć. Powinien przestać płakać przy obracaniu wtedy ;)

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex wlasnie wczoraj tak zaczelam robic i jest troche lepiej :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem dziewczyny odrazu w aptece babeczka kazala wsadzic do lodowki wiec tak zrobilam..

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa. To kupie plastikowe...mam nadzieje ze bedzie w kerfie.
    A to miesko takim zwyklym blenderem sie blenduje na papke?? Bo jakos tego sobie nie wyobrazam hehe :ppp
    Ja latem trzymalam w lodowce czopki. Teraz wyjelam bo nie chce mi sie czekac az beda cieple :p mam z ibuprofenem paracetanolem i viburcol :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Radiszka za podpowiedź. Moja Lilcia garnie się do przekręcania i denerwuje się, że jej się nie udaje. Jak trzymam jej nogę to nie protestuje. Za to wczoraj protestowała i nie chciała jeść dyni. Dzisiaj przygotowałam jej z marchewką i zjadła 60 ml :)

Idziemy dzisiaj na szczepienie. Ciekawe ile ta moja dzidzia już waży.

radiszka lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    przepraszam że się nie odzywam, doba jest za krótka.
    Pokrótce co u nas: Szymonek rośnie, waży już 8kg. Zaczynamy nosić 74 rozmiar. Ładnie przewraca się na brzuch już od jakiegoś czasu, za to zapomniał jak z tej pozycji wrócić na plecy i krzyczy jak jest zmęczony zadzieraniem główki. Usiłuje siadać, tzn. z pozycji półleżącej. Nie daje się położyć, krzyczy wtedy wniebogłosy jaka krzywde mu wyrzadzono.
    Nadal jesteśmy głównie na kp, choć butle dostaje na wieczór, wstrętnego Bebilonu Pepti, choć mu to nie przeszkadza. Jak jest głodny to sam butle trzyma, do czasu zaspokojenia pierwszego głodu, potem mu już wypada z rączek.
    Zębów nie widać a ślini się tak że musze go przebierać w międzyczasie.
    Diety mu jeszcze nie rozszerzyłam, niby na kp do 6 miesięcy samo mleko, ale że dostaje raz dziennie to może na Święta dostanie pierwszą marchewke.
    A ze spaniem nadal średnio. 2-3 pobudki to minimum, czasem 5-6, prawie co godzine.

Konwalia, co się wydarzy w kwietniu??? I jak Pharmaceris, podpasował?

Monita ja też staram się ściągać. Laktacja też jest w głowie, jak mam lepszy nastrój, lepiej śpie to ściągam 60-70, a czasem tylko kilka kropli. Bywa że laktatorem nie ściągne nic a przystawie Szymonka, mleko cieknie po brodzie, on się naje i potem jeszcze kilka ml laktatorem.

Czopki z paracetamolem, ibuprofenem nie musza byc w lodówce, na opakowaniu jest napisana temp przechowywania, ale nie znam producenta u którego było by 2-8 stopni.Czekoladowa mozesz tez kupic w zawiesinie leki, sa słodkie i raczej dziecko chetnie pije, choc czopek zadziała szybciej.

Dziewczyny czy włosy nadal wam wypadaja? Ja całymi garsciami wyjmuje.

Konwalia, Edyta23 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo właśnie Konwalia co będzie w kwietniu 2016? ;)

My dziś byliśmy na szczepieniu. Mój mały dzielny chłopczyk nawet nie pisnął przy kłuciu jedynie popatrzył się na nóżkę jak go kuła i tyle.
    Ciągle ma problemy z refluksem, krzyczy w nocy jakby go ze skóry obdzierali, już nie mogę na to patrzeć jak się męczy, jak nieraz wymiotuje aż tym kwasem jak go wyciągnę z łóżeczka. Długo się broniłam przed lekami bo ładnie przyrastał i wogóle ale zdecydowałam sie jednak próbować podawać syrop chociaż przed spaniem na noc... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 18:10

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Pay super, że jesteś. Już miałam Ciebie wywoływać. Pharmaceris zazyczylam sobie na gwiazdkę. Jak wyprobuje to dam znać.

Radiszka pewnie podawaj lek. Miloszek już jest większy. Biedak po co ma się męczyć i Ty razem z nim. W końcu lek jest dostosowany do takich maluchów i nie powinien wyrządzić mu krzywdy.

Po wizycie Lilcia ma 68 cm i 7940g. Lekarz powiedział że na przekrecanie się ma jeszcze dwa miesiące, więc już się nie martwię. Będziemy ćwiczyć i powinno być dobrze. Poza tym możemy włączyć już do diety mięsko.

W związku z ostatnią decyzją ministra zdrowia o nie przedluzaniu programu refundacji in vitro postanowiliśmy z mężem zawalczyć szybciej o drugie dzieciatko. Normalnie byśmy jeszcze się wstrzymali ale teraz wiemy, że musimy iść za ciosem i spróbować. Chciałabym aby Lilcia miala rodzeństwo. Możliwe że to dla nas ostatnia szansa. W kwietniu 2016 zaczynam nową procedurę.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper konwalia pewnie ze walczcie! My tu 3mamy za Was mocno kciuki :)

Miloszek ma 64cm i 7610g po dzisiejszej wizycie jest dokladnie na srodkowym centylu a kazdy mi mowi ze jest jak paczek bo ma okraglutkue policzki ehhh ludzie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 22:37

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ważne że przybierają. Ale to też jest chore że w centylach wzrostu nie ma

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay mi cały czas tak samo wypadają włosy czyli bardzo dużo :( Mogłoby się już to skończyć, bo i tak nigdy nie miałam ich za gęstych.

Macie jakiś sposób, żeby sprać marchewkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:16

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ