X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za wsparcie i kciuki.

Tasha mi na zapalenie pęcherza zawsze pomaga picie dużej ilości wody. Wtedy wszystko się wyplukuje.

Pay nie mamy komórek i zarodków. Musimy całą procedurę zaczynać od początku.

Dora dzięki za info o sposobie gotowania mięsa dla niemowląt. Przyda się ta wiedza.

Katepr z mojego otoczenia i z wątku ivf nie znam pary, która przed procedura nie probowalaby wszystkich metod od kalendarzyka, po akupunkture i po inseminacje. Zanim się zdiagnozuje niepłodność pary wszystkiego próbują. Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak niepłodność idiopatyczna. Pary z taką diagnozą są niewystarczajaco przebadane. My zostaliśmy właśnie do tego worka wrzuceni a mój upór pozwolił znaleźć przyczynę niepowodzeń.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Livia a gdzie kupujesz ta bioderme? To jest krem? Bo nie moge znalezc.

Np w Gemini jest:

http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=BIODERMA+Atoderm+Intensive%2C+koj%C4%85cy+balsam+emolientowy+do+sk%C3%B3ry+atopowej%2C+od+urodzenia&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia a jak szybko przechodzi? Piję około 3 l wody. Już się mąż dziwił ze cos często musi donosić!

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka na str Biodermy są punkty sprzedaży http://www.bioderma.pl/punkty-sprzedazy
    Livia którego kremu używasz? Ja mam żel do kąpieli i średnio jestem zadolona. A buziak Szymona wygląda coraz gorzej. Teraz te zaognione zmiany smaruje sterydem, ale to tylko 2-3 dni a potem ...

My chyba wychodzimy z przeziębienia. Skóra mi z nosa schodzi.

Konwalia trzymam kciuki żeby od razu się udało i w maju napiszesz nam: czekam na styczeń 17 i kolejny cud.

Konwalia lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tasha wrote:
    Konwalia a jak szybko przechodzi? Piję około 3 l wody. Już się mąż dziwił ze cos często musi donosić!

Tasha u mnie przeważnie po dwóch dniach jest już lepiej a po tygodniu jest OK, ale wiesz różne są infekcje, różne organizmy. Jak Ci nie pomaga to radzę Ci sięgnąć po leki, które poleciła Ci Pay.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem mam dokładnie ten:

14493aeaacf32fb4med.jpg

Smaruję tylko policzki bo z nimi problem szczególnie przy suchym powietrzu w domu teraz mimo nawilżacza i ma podrażnione od śliny. Od 3 miesięcy tubka nam się nie skończyła, jest super wydajny ;) Zależy co jest przyczyną zmian na skórze, nam akurat pomaga a jak dochodzi alergia z tego co zje to Fenistil podaję.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay, Konwalia dziękuje za rady. Już mi trochę lepiej, stosuję Urosept, do tego 3 l wody dziennie, woda z cytryną na dzień dobry. Czuję się lepiej.
    Chyba się zalatwilam bieganiem. Już mi mąż zapowiedzial żebym się nie ważyła biegać. Kurcze, a tak mnie to cieszyło!

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po schodach biegaj jesli mieszkasz w bloku :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta mam parterowy z jednym schodkiem przed domem Trochę mało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 22:27

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xD noo troszkę

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    My też po wizycie u lekarza. Stwierdzone AZS i skierowanie do alergologa. U Szymka czerwone plamy na policzkach oraz już na łokciach. Kupie jeszcze to Bioderme, byłam zaskoczona bo we własnej aptece mam promoszke, 15zł za małą tubke.
    Mój Szkrab zaczął "siedzieć". W cudzysłowiu bo wchwieje się jak trawka na wietrze, ale tak wytrzymuje na prawde długo podpierając się na rączkach i nie daje się położyć. Podciąga się za wszystko co mu podejdzie pod rączki, najśmieszniej wygląda w huśtawce bo tam już siedzi zawsze, jakby go nie położyć się podniesie.
    U nas remonty na klatce i z wózkiem wyjść jest tragedia, budowlancy znoszą mi wózek i wnoszą tyle fajnie, ale trwa to już 1,5 miesiąca i końca nie widać, syf tylko i sraczkowate ściany się pojawiły.

Tasha jak zdrówko? Gacie na wacie zakładaj i biegaj, ciepło jest.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki spia w lozeczku na tej plaskiej cienkiej podusi czy na samym materacu? Jakie macie zdanie na ten temat?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wow szybko siada :) moj probuje ale jeszcze nie zczail ze mozna sie zlapac czegos zeby usiasc wiec nie siada :p jedynie probuje :)

Ja trzymam na plaskiej poduszce...naczytalam sie w ciazy ze plasko plasko bez.poduszki i tak trzymalam i zaluje bo teraz maly ma plaska glowke z jednej strony

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay mąż by mnie zlinczował. A czuje się już dobrze. Tylko ten okres przedświąteczny wpędził mnie w fatalny nastrój. To po tych naszych zdrowotnych ekscesach chyba.
    Radiszka Bartosz ma płaską poduchę. Jak mu daję mprmalna2 to się turla. Córka miała tą samą ale ją to nie uchroniło pd odkształcenia głowy. Zostało jej, ale to był wynik napięcia mięśniowego.
    Pay już siadanie? Wow. B. Zapomniał że się umie przekręcić na brzuch!

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:51

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku używałam poduszki, nie żadnej płaskiej tylko tak ok 10cm grubości. Do wózka też mam poduszkę. Córkę od urodzenia tak kładłam - nic jej nie dolega. Mnie moja mama też kładła od zawsze i zdrowa jestem. Jak kiedyś położyłam Tomka bez poduszki bo położna mi nagadała to spać nie mógł, wiercił się, stękał... Poduszka wróciła i dziecko normalnie sypiało.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) u nas w wózku też podusia motylek

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam poduszki ani w łóżeczku, ani w wózku:) myślę, że to jest kwestia przyzwyczajenia

o1489vvjal2gnmht.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) każdy inaczej jak widać

A jak tam przygotowania do świąt już coraz bliżej... :D

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ