X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, bądź dobrej myśli ..
    Jeśli masz taką możliwość to zwiększ sobie progesteron ..
    A jeśli chodzi o betę to nie wiem czy jest duży spadek ..

Gdy w tamtym roku leżałam w szpitalu i robili Mi betę to w pierwszy dzień była 325.60 a na drugi dzień już drastyczny spadek bo 169

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:43

serena1989 lubi tę wiadomość

• kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Wszystkim wizytującym powodzenia i ujrzenia i usłyszenia serduszka :-) Helen za ciebie trzymam kciuki,a powiedz mi czy wcześniejszą bete robiłaś też w szpitalu,bo może tokwestia innego laboratorium,a poza tym za wcześnie na pęcherzyk.
    A dla tych co wizytowały gratuluje i nie martwcie się jeśli nie było widać za dużo,zależy to od sprzętu,u mnie było widać zarodek i serduszko w 6t1d i miał zaledwie 3mm(po wielkich prośbach żeby zmierzył zarodek i pomęczył się z wychwyceniem tętna serduszka)a powiedział gin,że u niego na sprzęcie mierzy dopiero od 8mm,więc wydaje mi się,że dużo zależy od podejścia lekarza

Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tak, w innym, te drugie wyniki ze szpitala
    w pierwszym robiłam w poniedziałek i było 546,4 po 10ej
    wtorek w nocy pobrali mi o 23.30 i było 460,1 w szpitalu.
    to w sumie jak na Twoje wyliczenia jest za wcześnie na takie opinie, co usłyszałam.
    A którego dnia ciąży robiłaś usg ze nic nie było widać?
    tylko ze u mnie jest trochę krwi w macicy nie wiele, ale jest, stąd pewnie ich podejrzenia.
    Trochę mnie pocieszyłaś, jakaś iskierka się pojawiła

mi robili w 3w7d czyli równy 4tydz i nic nie było widać. było za to dużo płynu w zatoce duglasa i stąd miałam mocne bóle brzucha.
    wierzę że i u ciebie będzie dobrze! a jak się betę robi w innych labolatoriach to mozliwe są takie różnice

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helen :) teraz sie zrelaskuj i odpoczywaj duzo :) czytaj ksiazeczki zajmij czyms swoja glowke. Na badania przyjdzie czas i dowiesz sie wszystkiego. Trzeba byc dobrej mysli bo pozytywne myslenie pomoze fasolce sie rozwijac :*

ps. wam tez tak wypadaja ostro wlosy ? ja czuje jak bym miala o polowe mniej wlosow :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:26

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    ps. wam tez tak wypadaja ostro wlosy ? ja czuje jak bym miala o polowe mniej wlosow :/

Wypadały/ Wypadają nadal ;) i to garściami wyciągam ;)

• kahaśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypadają, ale wydaje mi się, że wcześniej też wypadały.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Helen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    helen :) teraz sie zrelaskuj i odpoczywaj duzo :) czytaj ksiazeczki zajmij czyms swoja glowke. Na badania przyjdzie czas i dowiesz sie wszystkiego. Trzeba byc dobrej mysli bo pozytywne myslenie pomoze fasolce sie rozwijac :*

właśnie się reklasuję, leżę w łózku z kompem, dzisiaj na spokojnie z pracą.

Lena87, cati lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja również trzymam kciuki,musi być dobrze! u mnie w 4tyg i 4 dniu było widać dopiero pęcherzyk 13mm a w 6tyg i 5 dniu bylo juz widac zarodek 8mm,serduszko biło 139 razy na minute ale nie słyszałam serduszka bo lekarz powiedział że to nie jest zbyt bezpiecznie dla płodu.

Helen lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Helen, bądź dobrej myśli ..
    Jeśli masz taką możliwość to zwiększ sobie progesteron ..
    A jeśli chodzi o betę to nie wiem czy jest duży spadek ..

Gdy w tamtym roku leżałam w szpitalu i robili Mi betę to w pierwszy dzień była 325.60 a na drugi dzień już drastyczny spadek bo 169

Lena ja brałam w cyklu 2x1 zwiekszyłam sobie, po jednej rano i wieczorem co 12h.
    a teraz w nocy po powrocie ze szpitala wziełam jedną więcej.
    aby mi starczyło do poniedziałku to musze brac tylko po dwie.
    A tobie kazali wtedy zwiekszyc?o ile?
    jak skończyła się Twoja historia?

feegu6l.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati nie przejmuj się włosami za kilka tygodni odżyją i będą wyjątkowo ładne i jagby grubsze,wiem z doświadczenia.A ja mam problem z przetłuszczaniem włosów,normalnie musze myć co 2dni a normalnie nyłam co 5,normalnie koszmar.A teraz z innej beczki,czy któraś z was zna sposoby na zatoki,bo normalnie się wykańczam pomału

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja mam ten problem od tygodnia :( Codziennie przy czesaniu wyjmuję garść włosów a codziennie czyszczę szczotkę :( Masakra jakaś... Jak tak dalej pójdzie to na porodówke pojadę łysa :(

• Sabela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Tak. Wcześniej też wypadały ale w normie a teraz to masakra. Po rozczesaniu mokrych włosów cała szczotka czarna.

Zgredek lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Lena ja brałam w cyklu 2x1 zwiekszyłam sobie, po jednej rano i wieczorem co 12h.
    a teraz w nocy po powrocie ze szpitala wziełam jedną więcej.
    aby mi starczyło do poniedziałku to musze brac tylko po dwie.
    A tobie kazali wtedy zwiekszyc?o ile?
    jak skończyła się Twoja historia?

Helen, ja wtedy nie dostałam nic, jak to powiedzieli " coś było ale zniknęło "
    Poroniłam ..

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Cati nie przejmuj się włosami za kilka tygodni odżyją i będą wyjątkowo ładne i jagby grubsze,wiem z doświadczenia.A ja mam problem z przetłuszczaniem włosów,normalnie musze myć co 2dni a normalnie nyłam co 5,normalnie koszmar.A teraz z innej beczki,czy któraś z was zna sposoby na zatoki,bo normalnie się wykańczam pomału

Na zatoki bardzo dobre są okłady ręcznikiem zamoczonym w gorącej wodzie, nakładaj gdy nie parzy. takie 4sesje powinny załatwić sprawę.
    Drugi sposób to okłady z chrzanu, też sprawdzony sposób, ale bardziej hardkorowy.
    smarujesz czoło krememm nivea, gestym kremem.
    kladziesz chusteczki, tak z trzy aby chroniły skórę przed poparzeniem.
    scierasz chrzan lub kupujesz w sloiczku ale taki z duzą zawartością chrzanu, nie jakis smietankowy. kladziesz na to pol małego sloiczka i lezysz z tym okładem ok pół godziny. moze byc mniej, jesli poczujesz ze jednak za mocno piecze. po sciagniecia trezba umyc skore i natluscic.
    chrzan sie stosuje jak sie nie ma problemu z tarczycą.
    tu jest więcej info.
    http://pl.herbs2000.com/ziola/chrzan.htm

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a po jakim czasie udało Wam się ponownie zaciążyć? długo czekałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:22

feegu6l.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze tylko to nie moje urojenia ;P czyli to norma ze wypadaja !!! no i jak wspomnialyscie ze fajnie ze wlosy zaczna sie wzmacniac za pare tyg o ile nie wypadna mi wszystkie do konca :P

po mimot akiej dawki witamin i tak wypadaja ;P masakra dobrze ze zeby mam poleczone to chociaz nie ma co sie psuc !
    na swieta jeszcze kontrole zrobie.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zdrowe zęby na szczęście. Starałam się chodzić regularnie do dentysty więc mam nadzieje, że nie będzie niemiłej niespodzianki.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Daisy, wiem ze sie latwo mowi o pozytywnym mysleniu ale teraz musisz byc optymistka, dla Was dwojga!

Na pokrzepienie powiem Ci ze w pierwszej ciazy nikt nie dawal mojemu synkowi szansy..
    mialam krwiaki, 3 razy ladowalam w szpitalu z mega krwawieniem a do tego beta zle przyrastala a nawet spadała a malutki w 6 t 2 d mial tetno 54. No i co? Teraz stoi kolo mnie i prosi o chlebek z miodkiem na kolacje :)

Takze wlaz pod kocyk, wlacz sobie w TV jakies komedie i objadaj sie pysznymi, zdrowymi rzeczami:)
    Bedzie dobrze... musi byc :)
    Olitka. Odezwij się do mnie. Chciałam Cie popytać o Twoja pierwszą ciążę i spadającą betę.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze dokończyc jednego ząbka ale leczenie zaczęłam długo przed ciążą a niestety trochę to trwa :(

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ