Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHelen, bądź dobrej myśli ..
Jeśli masz taką możliwość to zwiększ sobie progesteron ..
A jeśli chodzi o betę to nie wiem czy jest duży spadek ..
Gdy w tamtym roku leżałam w szpitalu i robili Mi betę to w pierwszy dzień była 325.60 a na drugi dzień już drastyczny spadek bo 169Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:43
serena1989 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.Wszystkim wizytującym powodzenia i ujrzenia i usłyszenia serduszka
Helen za ciebie trzymam kciuki,a powiedz mi czy wcześniejszą bete robiłaś też w szpitalu,bo może tokwestia innego laboratorium,a poza tym za wcześnie na pęcherzyk.
A dla tych co wizytowały gratuluje i nie martwcie się jeśli nie było widać za dużo,zależy to od sprzętu,u mnie było widać zarodek i serduszko w 6t1d i miał zaledwie 3mm(po wielkich prośbach żeby zmierzył zarodek i pomęczył się z wychwyceniem tętna serduszka)a powiedział gin,że u niego na sprzęcie mierzy dopiero od 8mm,więc wydaje mi się,że dużo zależy od podejścia lekarzaLena87, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Helen wrote:tak, w innym, te drugie wyniki ze szpitala
w pierwszym robiłam w poniedziałek i było 546,4 po 10ej
wtorek w nocy pobrali mi o 23.30 i było 460,1 w szpitalu.
to w sumie jak na Twoje wyliczenia jest za wcześnie na takie opinie, co usłyszałam.
A którego dnia ciąży robiłaś usg ze nic nie było widać?
tylko ze u mnie jest trochę krwi w macicy nie wiele, ale jest, stąd pewnie ich podejrzenia.
Trochę mnie pocieszyłaś, jakaś iskierka się pojawiła
mi robili w 3w7d czyli równy 4tydz i nic nie było widać. było za to dużo płynu w zatoce duglasa i stąd miałam mocne bóle brzucha.
wierzę że i u ciebie będzie dobrze! a jak się betę robi w innych labolatoriach to mozliwe są takie różnice -
helen
teraz sie zrelaskuj i odpoczywaj duzo
czytaj ksiazeczki zajmij czyms swoja glowke. Na badania przyjdzie czas i dowiesz sie wszystkiego. Trzeba byc dobrej mysli bo pozytywne myslenie pomoze fasolce sie rozwijac :*
ps. wam tez tak wypadaja ostro wlosy ? ja czuje jak bym miala o polowe mniej wlosow -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cati wrote:helen
teraz sie zrelaskuj i odpoczywaj duzo
czytaj ksiazeczki zajmij czyms swoja glowke. Na badania przyjdzie czas i dowiesz sie wszystkiego. Trzeba byc dobrej mysli bo pozytywne myslenie pomoze fasolce sie rozwijac :*
ps. wam tez tak wypadaja ostro wlosy ? ja czuje jak bym miala o polowe mniej wlosowLena87, cati lubią tę wiadomość
-
Helen ja również trzymam kciuki,musi być dobrze! u mnie w 4tyg i 4 dniu było widać dopiero pęcherzyk 13mm a w 6tyg i 5 dniu bylo juz widac zarodek 8mm,serduszko biło 139 razy na minute ale nie słyszałam serduszka bo lekarz powiedział że to nie jest zbyt bezpiecznie dla płodu.
Helen lubi tę wiadomość
-
Lena87 wrote:Helen, bądź dobrej myśli ..
Jeśli masz taką możliwość to zwiększ sobie progesteron ..
A jeśli chodzi o betę to nie wiem czy jest duży spadek ..
Gdy w tamtym roku leżałam w szpitalu i robili Mi betę to w pierwszy dzień była 325.60 a na drugi dzień już drastyczny spadek bo 169
Lena ja brałam w cyklu 2x1 zwiekszyłam sobie, po jednej rano i wieczorem co 12h.
a teraz w nocy po powrocie ze szpitala wziełam jedną więcej.
aby mi starczyło do poniedziałku to musze brac tylko po dwie.
A tobie kazali wtedy zwiekszyc?o ile?
jak skończyła się Twoja historia?
-
Cati nie przejmuj się włosami za kilka tygodni odżyją i będą wyjątkowo ładne i jagby grubsze,wiem z doświadczenia.A ja mam problem z przetłuszczaniem włosów,normalnie musze myć co 2dni a normalnie nyłam co 5,normalnie koszmar.A teraz z innej beczki,czy któraś z was zna sposoby na zatoki,bo normalnie się wykańczam pomału
-
nick nieaktualny
-
cati wrote:ps. wam tez tak wypadaja ostro wlosy ? ja czuje jak bym miala o polowe mniej wlosow
Tak. Wcześniej też wypadały ale w normie a teraz to masakra. Po rozczesaniu mokrych włosów cała szczotka czarna.Zgredek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelen wrote:Lena ja brałam w cyklu 2x1 zwiekszyłam sobie, po jednej rano i wieczorem co 12h.
a teraz w nocy po powrocie ze szpitala wziełam jedną więcej.
aby mi starczyło do poniedziałku to musze brac tylko po dwie.
A tobie kazali wtedy zwiekszyc?o ile?
jak skończyła się Twoja historia?
Helen, ja wtedy nie dostałam nic, jak to powiedzieli " coś było ale zniknęło "
Poroniłam .. -
kasiulka30 wrote:Cati nie przejmuj się włosami za kilka tygodni odżyją i będą wyjątkowo ładne i jagby grubsze,wiem z doświadczenia.A ja mam problem z przetłuszczaniem włosów,normalnie musze myć co 2dni a normalnie nyłam co 5,normalnie koszmar.A teraz z innej beczki,czy któraś z was zna sposoby na zatoki,bo normalnie się wykańczam pomału
Na zatoki bardzo dobre są okłady ręcznikiem zamoczonym w gorącej wodzie, nakładaj gdy nie parzy. takie 4sesje powinny załatwić sprawę.
Drugi sposób to okłady z chrzanu, też sprawdzony sposób, ale bardziej hardkorowy.
smarujesz czoło krememm nivea, gestym kremem.
kladziesz chusteczki, tak z trzy aby chroniły skórę przed poparzeniem.
scierasz chrzan lub kupujesz w sloiczku ale taki z duzą zawartością chrzanu, nie jakis smietankowy. kladziesz na to pol małego sloiczka i lezysz z tym okładem ok pół godziny. moze byc mniej, jesli poczujesz ze jednak za mocno piecze. po sciagniecia trezba umyc skore i natluscic.
chrzan sie stosuje jak sie nie ma problemu z tarczycą.
tu jest więcej info.
http://pl.herbs2000.com/ziola/chrzan.htm
-
Dobrze ze tylko to nie moje urojenia ;P czyli to norma ze wypadaja !!! no i jak wspomnialyscie ze fajnie ze wlosy zaczna sie wzmacniac za pare tyg o ile nie wypadna mi wszystkie do konca
po mimot akiej dawki witamin i tak wypadaja ;P masakra dobrze ze zeby mam poleczone to chociaz nie ma co sie psuc !
na swieta jeszcze kontrole zrobie. -
olitka wrote:Daisy, wiem ze sie latwo mowi o pozytywnym mysleniu ale teraz musisz byc optymistka, dla Was dwojga!
Na pokrzepienie powiem Ci ze w pierwszej ciazy nikt nie dawal mojemu synkowi szansy..
mialam krwiaki, 3 razy ladowalam w szpitalu z mega krwawieniem a do tego beta zle przyrastala a nawet spadała a malutki w 6 t 2 d mial tetno 54. No i co? Teraz stoi kolo mnie i prosi o chlebek z miodkiem na kolacje
Takze wlaz pod kocyk, wlacz sobie w TV jakies komedie i objadaj sie pysznymi, zdrowymi rzeczami:)
Bedzie dobrze... musi byc
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualny