X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    ja jestem na pełen etat kurą domowa dom i dziecko na to l4 nie ma:)
    To mamy tę samą pracę hehe ;)

mała2930, Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    ja jestem na pełen etat kurą domowa dom i dziecko na to l4 nie ma:)
    I to jest najcięższa praca świata :D

pepitka, mała2930, Zgredek, Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc Lipcóweczki, ja jestem w sierpnóweczkach ale narazie jest nas tam malutko dlatego musze zapytac was bo jesteście juz bardziej doświadczone...otóż mam niedoczynność tarczycy hasimoto..wczoraj dowiedziałam sie ze jestem w ciąży..beta ok takze to poczatek i do ginka mam na 12 grudnia ale zastanawiam się kiedy mam isc do endykrynologa??? pomózcie

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Zgredek wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, jesteście juz na L4?
    Tak ;)
    mufinka wrote:
    super, że wizyta udana!!!!

to może i u mnie ten brązowy śluz był po przytulaniu?
    U mnie śluz po przytulankach był różowo-pomarańczowy, a po chwili wszystko przeszło.

Może u Ciebie też było po przytulankach. Chyba, że w tym czasie co pojawił się śluz miałabyś mieć @ i to jakieś resztki ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:24

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Co do ćwiczeń to mam zabronione, jedynie spacery wchodzą w grę. Ciężko mi było co prawda bo przed ciążą fitness, bieganie, ćwiczenia w domu ale czego się nie robi dla dobra fasolinki. Na L4 jestem juz od 29 października. Najpierw tydzień zwolnienia od internisty a po pierwszej wizycie u ginekologa (7 listopada) zwolnienie mam do 5 grudnia. No i pewnie nie wrócę do końca roku. Nie wiem jak moja gin się do tego ustosunkuje ale sądzę, że będzie chciała żebym do końca na L4 była.

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi :)
    jenny88 wrote:
    Dzisiaj popołudniu byłam na wizycie...
    Serduszko pięknie bije - widziałam i słyszałam! <3 i wszystko jest ok :) <jupi> Żadnego krwiaka nie ma, uff...
    Maluszek ma 1 cm <3
    Wg usg 7t1d (2 dni mniej niż z OM).
    Następna wizyta planowo za 11 dni
    Mam zwiększoną dawkę dupka i zakaz przytulanek do wizyty...

Poszłam do gina, bo dziś cały dzień bolał mnie dosyć mocno brzuch, do tego mam mega wzdęcie :/ no i z sob na ndz po nocnych przytulankach pojawiło się delikatne plamienie :/

Jenny, cieszę się, że wszystko w porządku :)

Flexi, uspokoiłaś mnie z tym krwawieniem. Nawet nie wiedzialam o tym, że może się tak dziać. Po prostu nigdy nie poleciała mi krew z nosa, a tutaj taki dzień, że rano plamienie, później ta krew. Czy tak, czy tak, chyba wybiorę się później do apteki po jakieś witaminy dla kobiet w ciąży. Poza tym jeszcze się przeziębiłam (jak by było mało) i popijam herbatę z miodem, cytryną i imbirem :)

MagSz, te suwaczki tak pokazują. Masz 6 pełnych tygodni i 0 dni. Jutro będzie 6 tygodni i 1 dzień. Czyli ok :)

Miłego dnia :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    cześc Lipcóweczki, ja jestem w sierpnóweczkach ale narazie jest nas tam malutko dlatego musze zapytac was bo jesteście juz bardziej doświadczone...otóż mam niedoczynność tarczycy hasimoto..wczoraj dowiedziałam sie ze jestem w ciąży..beta ok takze to poczatek i do ginka mam na 12 grudnia ale zastanawiam się kiedy mam isc do endykrynologa??? pomózcie
    jak najszybciej - i zrób sobie tsh i resztę badań - bo to ważne

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    Hej Paulina, gratulacje :)
    Niestety ja sie nie znam także nie pomogę, ale dobre duszyczki tutaj na pewno Ci coś podpowiedzą :)
    Spokojnej ciazy! :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:

to już sierpniówki są?! super!
    zrób sobie poziom tsh i ft4 i umów się jak najszybciej do endo.

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:

U mnie śluz po przytulankach był różowo-pomarańczowy, a po chwili wszystko przeszło.

Może u Ciebie też było po przytulankach. Chyba, że w tym czasie co pojawił się śluz miałabyś mieć @ i to jakieś resztki ??

@ "powinnam" dostać jutro więc to chyba nie to. poza tym w tamtym miesiącu w terminie @ nie miałam żadnych plamień, nic.

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek wrote:
    I to jest najcięższa praca świata :D
    Oj tak! Obejrzyjcie film, ja zawsze rycze jak oglądam ;)

http://m.youtube.com/watch?v=1knbsTHCQwI

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Oj tak! Obejrzyjcie film, ja zawsze rycze jak oglądam ;)

http://m.youtube.com/watch?v=1knbsTHCQwI
    Ojejjj też się zryczałąm echhhh :) Świetne!

pepitka lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak madziulek :) po nowym roku powiem, bo dopóki czuję się dobrze nie ma powodów, żebym nie chodziła do pracy :) tym bardziej, że siedzę przy biurku ;p

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, jesteście juz na L4?

Nie i chciałabym, żebym jeszcze kilka miesięcy popracowała :) Chociaż też mam pracę siedzącą i 12 godzin dziennie - większość przed komputerem :( Ale nie wyobrażam sobie, żebym siedziała w domu...

• madziulek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    ja podobnie jak madziulek :) po nowym roku powiem, bo dopóki czuję się dobrze nie ma powodów, żebym nie chodziła do pracy :) tym bardziej, że siedzę przy biurku ;p
    Ja mam super szefów także myślę,że sami mi nie pozwolą siedziec 8h :)

atdc3e5e035kp155.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury - dokładnie w takim czasie jak Ty teraz jesteś ciągnęło i kłuło mnie po jednej stronie - w pachwinie i jajniku. Martwiło mnie to trochę, bo to było cały czas, przy każdym kroku. W 6t3d byłam na usg i zobaczyłam serduszko :-) A owulacja była z drugiego jajnika więc nie wiadomo skąd te ciąnięcia. Po paru dniach od usg ustały i już teraz nic nie boli, a jutro idę na kolejne usg :-)
    Postaraj się więc nie zamartwiać :-)

Kusiczko a czy mieszkałaś kiedyś we Wrocławiu? Pytam, bo mam znajomą, któa ma teraz 6letnią córeczką i swojego czasu mieszkała we Wrocławiu a teraz w Rzeszowie :D I tak sobie pomyślałam, że śmiesznie by było, jakby się okazało, że to Ty jesteś tą znajomą :D

Paulina ja u endokrynologa byłam jeszcze przed wizytą u gina ;-)

Believe w pierwszej ciąży bardzo często miałam krew z nosa, podobnie zresztą z dziąsłami - bardzo mi krwawiły. używałam delikatnych past i płynu meridol. Teraz nic się nie dzieje, ale jak Flexi pisała, to normlane w naszym stanie :-)

Sury lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 85 - dzięki :* już staram się luzować, bo kłucia i ciągnięcia zaczynają się pojawiać też po środku i po prawej stronie więc chyba faktycznie się wszystko rozciąga :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:01

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie Tysia85- niestety nie jestem ta znajomą;) nie mieszkałam we Wrocławiu ;)

madziulek- ja też mam fajnego szefa :) więc póki nie ma potrzeby to go nie informuję, ale jak to zrobię myślę, że wszystko będzie nadal dobrze ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

mi na L4 niestety nie jest dane jeszcze być :)
    na razie mój gin nic nie mówił, ponieważ na usg był sam pęcherzyk widać, a ja nie narzekałam na dolegliwości żadne.
    Tak czy siak do końca roku muszę zostać w pracy. Pracuje u teściów no i nie zostawię im bałaganu, a magazyn rozpisuje( tylko ja to umiem).

Ale od nowego roku chcę iść na zwolnienie, mam nadzieje, że mój gin nie będzie miał nic przeciwko :)

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ