X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury, nie martw sie, to normalne, przecież wszystko tam pracuje pełną parą, rozciąga się i przygotowuje sie do "przechowywania" malenstwa przez następne 8miesiecy ;) czwartkowa wizyta napewno cię uspokoi :)

Sury lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    sury strasznie się martwisz wszystkim a tu trzeba się cieszyć. niIE każda przechodzi tak samo ciąże, i nie każda ciąza wyglada jak ta z filmów czy filmów czy z opowieści kuzynki. ja w pierwszej ciąży nie miałam nudności ani wymiotów, w zasadzie nic poważnego mi nie było.. tylko od połowy ta cholera zgaga franca. i w ogóle się nie martwiłam, zaufaj lekarzowi i przestań sobie wyszukiwać powodów do zmartwień, tylko ciesz się! jesteś w ciązy to czas radości a nie trosk.

nie byłam jeszcze u lekarza może dlatego tak się martwię :P

• Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Te suwaczki na dole są jakieś słabe bo ja właśnie zaczęłam 7 tydz 0 dni ciąży :/

to może sobie zmień suwaczek skoro o tydzień jest róznica. i będzie po kłopocie :)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury wiesz dlaczego? BO TAK! ;)
    tak jest, ciało nie jest symetryczne, może za dwa dni bedzie z drugiej strony bardziej ciągnąć.
    nie krwawisz, nie masz złych objawów i się zamartwiasz, a wiesz, że stres w ciązy jest niewskazany

Sury lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra już nie krzyczcie! haha :D
    moja pierwsza ciąża, jeszcze nie miałam usg i dlatego pewnie się zastanawiam, czy tak ma być, czy nie itp. matka-wariatka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:00

• Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie krzyczy... weź sobie gazetkę, wyciąg nózki na łóżku i delektuj się swym stanem ;)

my to z mężem się za pierwszym razem i teraz śmiejemy, że ja mam w brzuchu "hodowlę" Bąbla. fabryka gra 24/7 a moje ciało to elektrownia.
    wczoraj popołudniu już było zimno u nas w Rzeszowie i jak wybrałam się na spacer z Młodym to myślałąm, że zdechnę jak wróciłam. Nie dość, że pchać wózek plus dziecko plus zakupy [ no a jakże spacer i zakupy to jedno ;D ] to ta kurtka zimowa. i czułam się jakby mnie ktoś zabandarzował i kazał przebiec maraton.
    to zmęczenie mnie już dopada, ale oby szybciutko czas zleciał do drugiego trymestru to znów mi power wróci

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    to może sobie zmień suwaczek skoro o tydzień jest róznica. i będzie po kłopocie :)

Mój błąd :P mam 6 tydzień 0 dni czyli zaczęłam 7 :P

Flexi, believe lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jja mam ciągle fitness przy Igorze, ale po 8 tygodniu chcę sobie zacząć ćwiczenia. No i gdybym mogła rodzić sn to bym mięśnie kegla juz ćwiczyła i masaż krocza by nacięcie mnie ominęło, a że będzie cc to poprzestanę na jakiś ćwiczeniach:)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    nikt nie krzyczy... weź sobie gazetkę, wyciąg nózki na łóżku i delektuj się swym stanem ;)

my to z mężem się za pierwszym razem i teraz śmiejemy, że ja mam w brzuchu "hodowlę" Bąbla. fabryka gra 24/7 a moje ciało to elektrownia.
    wczoraj popołudniu już było zimno u nas w Rzeszowie i jak wybrałam się na spacer z Młodym to myślałąm, że zdechnę jak wróciłam. Nie dość, że pchać wózek plus dziecko plus zakupy [ no a jakże spacer i zakupy to jedno ;D ] to ta kurtka zimowa. i czułam się jakby mnie ktoś zabandarzował i kazał przebiec maraton.
    to zmęczenie mnie już dopada, ale oby szybciutko czas zleciał do drugiego trymestru to znów mi power wróci

oj będzie ciężko bo do m16.30 jestem w pracy ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mała2930 lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak...przydałoby się trochę ruchu.
    Bo ja wracam z pracy, obiadek, sofa...i do wyrka :D

Nona lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Też się zastanawiałam nad ruchem bo zawsze byłam bardzo aktywna,a teraz trochę się boję,ale też obawiam się że znowu strasznie przytyję. Czasem pedałuję sobie na rowerku stacjonarnym, ale wolałabym chodzić na basen lub coś..dzisiaj sięobudziłam cała spuchnięta, a cycuchy jakbym implanty wstawiła...ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 09:24

3i49p07wevcalt60.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domciu orbitreka i tez sie zastanawiam czy pomału zacząć troszkę na nim chodzić. Ponoć jeżeli sie było aktywnym przed ciąża to jeżeli nie ma przeciwskazan to można tez w miare rozsądku ćwiczyć w ciąży... Tylko ja miałam ponad półroczną przerwę bo na czas starań przestalam na nim biegać i sie odchudzać. Muszę zapytać ginki na następnej wizycie czy mi wolno wrócić do orbitka, bo czasem mi tego brakuje ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciązy nie używałam kulek gejszy i lekarz mówił, że wystarczy napinanie mięsni jak przy wstrzymywaniu strumienia moczu. mówiła, by tak 10-15 sek zacisnąć, 5 rozlużniać i tak z 15-20 powtorzeń po 3-4 razy w ciągu dnia. na początku starsznie o tym myślałam, a potem to czytałam książkę, robiłam obiad czy cokolwiek i samo weszło w nawyk :)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Gin Tomuś mówi : ciąza to nie jest stan kiedy ma pani z siebie zrezygnować, jedynie ograniczyć by się nie nadwyrężyć ale ruch jest ok w ciązy, sprawnośc podtrzymana pomaga w porodzie i dochodzeniu do siebie po ciązy....

i czego ja jakos bardziej się go nie słuchałam, ytylko zalegałam na kanapie z rafaello albo innym princ polo :(

Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    mój Gin Tomuś mówi : ciąza to nie jest stan kiedy ma pani z siebie zrezygnować, jedynie ograniczyć by się nie nadwyrężyć ale ruch jest ok w ciązy, sprawnośc podtrzymana pomaga w porodzie i dochodzeniu do siebie po ciązy....

i czego ja jakos bardziej się go nie słuchałam, ytylko zalegałam na kanapie z rafaello albo innym princ polo :(
    Hihi też bym zjadła :D

atdc3e5e035kp155.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamiast ćwiczeń mam 14 miesiecznego szkraba za którym musze biegać:)i nie za bardzo mam czas na inne aktywności:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie!

believe wrote:

Dziewczyny, tak jak wcześniej napisałam - u mnie po raz pierwszy pojawił się dzisiaj brązowy śluz.. Nie wiem co o tym myśleć. Jak pojawi się jeszcze jutro, to zacznę panikować :( a dodatkowo poleciała mi krew z nosa. Jutro przejdę się do szpitala sprawdzić moje wyniki i przy okazji zapytam o to moją gin.

.

u mnie pojawił się w niedzielę i w poniedziałek rano i cisza od tamtej pory ale i tak panikuję bo u jednej można to nie być nic złego a u innej oznaczać najgorsze. ja na szczęście mam dziś wizytę to się dowiem

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ