Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Wstaliśmy z synkiem o 9:00Takie nocki to ja lubię
Nona wrote:Dziewczyny czy na 1 wizycie gin zważył, zmierzył Wam ciśnienie czy lekarze olewają to?
Czy w 6/7tygodniu założy mi już kartę?
Oprócz tego miałam:
- wywiad (wpisał do karty ile ciąż, jaki był poród, wyniki które miałam ze sobą)
- ważyłam się
- zrobił badanie na fotelu (cytologię pobierze na kolejnej wizycie)
- potem usg dopochwowe - pomiary i wydruk zdjęcia
- ciśnienia nie mierzył, ale pewnie zacznie od wizyty grudniowej (w pierwszej ciąży było tak samo, a to ten sam gin)
- wypisał L4 i skierowanie na badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 09:58
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
Sana wrote:Lenka87 super! Gratulacje!
Zgredek zobaczysz piękną, rozwijającą się fasolkę! Nie ma innej opcji i tak myśl
Lena87 termofor dobra rzecz.
kierzynka gratulacje
Witam się w 5 tygodniu ciąży
Ja mam na wizytę iść 8 grudnia, ostatnia @ była 15.10, owu prawdopodobnie była 5.11, termin porodu wg owu 29.07.2015, wg ginka - 26.07.2015. Myślicie, że 8.12 powinno już być serduszko?wg ginka jeszcze nic nie jest ustalone.
u nas na tych wykresach, jest ze juz powinno byc widac, wiec zalezy od jego rozwoju, i prawdopodobne ze juz cos zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:02
Sana lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Dziewczyny czy na 1 wizycie gin zważył, zmierzył Wam ciśnienie czy lekarze olewają to?
Czy w 6/7tygodniu założy mi już kartę?
mi kartę założył jak potwierdził serduszko. Zmierzył ciśnienie, zważył mnie. przeprowadził wywiad dot. chorób, pierwszego porodu, grupy krwi itp. -
Lena piękne zdjęcie:)!!
Zastanawia mnie to ze Wy macie takie piękne okrągle pęcherzyki i w nim bobo a moj był taki inny taki płaski...
Poza tym dzis z rana płateczki na mleku zjadłam które po minucie wylądowały w toalecie...:]Lenka87 lubi tę wiadomość
-
http://zapodaj.net/7aeb0c1cd3471.jpg.html
link do fotki usgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:26
Sana, mufinka, Daisy, mała2930, Lena87, Nona, jenny88, believe, Tysia85, Smartunia, Lenka87, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Faktycznie, nie zauważyłam tej opcji w kalendarzu ciąży, dziękuję Nona i Helen
Helen no my mamy taki sam czas ciąży
Martuś mnie strasznie mdli odkąd połknęłam ten urosept, kwas foliowy i witaminę B6... czyli w sumie 5 tabletek... po drugiej moje gardło krzyczy dość i mam mega trudności z przełknięciema teraz wszystko mi się ciśnie do gardła, brrr...
kierzynka jak cudnie widać! No przepiękna Fasolka!kierzynka lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
ja mam za to apetyt i jestem strasznie głodna, ale wybredna, sama nie wiem co jeść,mam tak od wczoraj, w końcu bo ostatnio nic mi nie przechodziło przez gardło.
Niestety muszę czekać jutro do usg i ponownej bety.
Sana a kiedy mialas owu? mialas robione usg?
-
Sana tabletki sobie rozdzielaj, np urosept osobno.
Witaminy sztuczne, nie jest dobrze brac wszystkie na raz, kiedys tez tak zrobiłam, i podobnie mój organizm zaaregował. Spróbuj napic się wody z cytryną, odkwasisz organizm.
Ale dzisiaj mialam smieszna sytuacje w szpitalu, wysłała dietetyczka Panie do mnie spytac sie jak skomponowac mi diete, nie jem glutenu,laktozy i wieprzowiny i laska po szkołach nie wiedziała. Kogo oni zatrudniają? Rozpisać jej musiałamHAHAHA
kahaśka, believe lubią tę wiadomość
-
ja największy problem mam przy połykaniu witaminek, wszystko wraca do góry, aż muszę się za usta trzymać, bo boję się, że będzie fontanna;p co do jedzenia, czasem wydaje mi się, że mam na coś ochotę a jak to zobaczę to mi się niedobrze robi
i jak jestem głodna to mnie mdli bardzo. -
Czy w 6/7tygodniu założy mi już kartę?Więc myślę, że tak. Ale wszystko zależy od lekarza.
Nona lubi tę wiadomość
-
a mnie dzisiaj jakeś choróbsko bierze wszystkie kości mnie bolą
Kierzynka śliczny dzidziuś
moja bratowa 3 dni temu się zaręczyła i teraz wyznaczają datę ślubu i wpadli na genialny pomysł 4 lipca mnie już moga wykreslić z listy gości bo jak słoń nie pójdę a po porodzie tym bardziej:(kierzynka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nick nieaktualny
-
Nona ja na pierwszej wizycie miałam wywiad a raczej przzypomnienie dla lekarza, bo on prowadził ciążę. było badania na fotelu, pobranie cytologi, badanie piersi, usg dopochwowe. Przekazała zalecenie, wypytał czy zwolnienia nie potrzebuję. Już teraz zapowiedział kiedy na połówkowe mniej wiecej iść no i wyznaczył badania jakie mam miec na kolejną wizytę. i tu kusiczka - ja też mam co 4 tygodnie wyznaczone wizyty u prywatnnego gina. ale teraz musimy być tydzień wczesniej bo później mamy tydzień zajety a fulla wiec 15 grudnia idę do mojego gina i wtedy będzie karta ciąży jak wszytsko będzie dobrze.
a dodatkowe wizyty na nfz to dla skierowań i własnie w piatek idęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:12
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny