X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale żeście naskrobaly od wczoraj :) troszke nadrobilam ale zapomnialam co mam pisać :P

Lena, Kierzynka śliczne te wasze zdjecia i bobaski na nich :)

Co do karty ciąży to ja miałam założona 6t3d, byla sprawdzana waga i ciśnienie, robiony wywiad dotyczący pierwszej ciąży i porodu, pytania o poronienia, choroby moje i w rodzinie, ostatnia miesiaczke, wyznaczenie daty porodu a nawet informacja o wizycie u stomatologa w ciazy i karmieniu piersią! Potem juz u ginki wymaz na czystość pochwy, badanie ogólne na fotelu, usg dopochwowe i skierowanie na wszystkie te pierwsze badania w lab.

Jeśli chodzi o przesady dotyczace co jemy i jaka będzie płeć, to właśnie, co jak się je kwaśne? ;D
    Ja słyszałam mnóstwo takich zabobonow wrozacych płeć dziecka. Niektóre powalają :D
    Jak sie brzydnie - dziewczynka, na chłopca kobieta pieknieje. Jak kobiecie rośnie nos w ciąży (!!!) będzie chłopiec. Jak więcej sie tyje w okolicach brzuszka - chłopiec, dodatkowe cm w biodrach i na posladkach oznaczają dziewczynkę. Jak wasz partner tyje z wami będzie chłopiec. Jeżeli macie poranne mdłości - dziewczynka, wieczorne - chłopiec (ja mam całodzienne :P) Za bol glowy odpowiada płeć meska w brzuchu, tak samo jak i za wasze lodowate stopy.
    Hehehe, i co wy na to??? Co to ludzie nie wymyśla, ale wydluzajacy sie nos na chopca bije wszystkie te przesady na glowe :D :D

Miłego dnia mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:23

Lena87, Helen, Daisy, usia89, kusiczka, Nona, Smartunia, Lenka87, dora8201 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na te przesądy to gwiżdże i nie zwracam uwagi bo to głupoty dla mnie.
    ja jadłam i słone, i ostre, i słodkie i kwaśne i syn. ;)

a co do niewyspania to ja też dziś ćwiczyłam przekręcanie się z boku na bok i nawet strony łózka i ułożnie. dramat.

a w piatek idę tą wizyte i to bedzie 5t3d to moze już coś zobaczę co? bo 4t4d byłam na wizycie i nawet pecherzyka nie było..

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to tez te przesądy są śmieszne, to było tak dla poprawy humoru ;D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to drażni powiem szczerze, bo najczęściej tymi tekstami o przesądach strzelaja babcie albo ciocie - osoby starsze... w niedziele dzida do kościoła do Jezuska sie modlą a w tygodniu straszą przesądami i zabobonami.

Helen, Tysia85, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    mnie to drażni powiem szczerze, bo najczęściej tymi tekstami o przesądach strzelaja babcie albo ciocie - osoby starsze... w niedziele dzida do kościoła do Jezuska sie modlą a w tygodniu straszą przesądami i zabobonami.
    Hehe, dokładnie ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi ja w 5t3d mialam pecherzyk 0.88 cm, takze trzymam kciuki za widoki na usg! <3

Flexi lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy - dzięki za info. no ciekawe. w zasadzie to ja sie zastanawiam czy owu była wtedy co ovufriend wyliczył, bo skok był 6go, ovu wyliczyło na 8 a test pozytywny był jeszcze 9tego.
    i ciekawa jestem czy teraz się jakos potwiedzi termin bo długość ciązy się nie zmieni bo OM się nie zmieni ;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami!

Ja dzisiaj pospałam do 10 :D ale w nocy po raz pierwszy śniły mi się takie sny, że obudziłam się chyba ok. 7, ale na szczęście udało mi się później z powrotem zasnąć.

U mnie znowu te brązowe plamienia... Wczoraj było ich bardzo malutko i bardzo jasne, a dzisiaj ciemniejsze... Wybiorę się dzisiaj chyba do gin na NFZ i zapytam co może być tego powodem. Powinna mnie przyjąć...
    Nona wrote:
    Dziewczyny czy na 1 wizycie gin zważył, zmierzył Wam ciśnienie czy lekarze olewają to?
    Czy w 6/7tygodniu założy mi już kartę?

Mi zmierzyła ciśnienie (zarówno na prywatnej wizycie, jak i na NFZ). A kartę na NFZ powiedziała, że założy 1.12, a prywatnie już mi założyła (byłam na wizycie w 1 dniu 7 tygodnia.

• Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Witam się z Wami!

Ja dzisiaj pospałam do 10 :D ale w nocy po raz pierwszy śniły mi się takie sny, że obudziłam się chyba ok. 7, ale na szczęście udało mi się później z powrotem zasnąć.

U mnie znowu te brązowe plamienia... Wczoraj było ich bardzo malutko i bardzo jasne, a dzisiaj ciemniejsze... Wybiorę się dzisiaj chyba do gin na NFZ i zapytam co może być tego powodem. Powinna mnie przyjąć...

Mi zmierzyła ciśnienie (zarówno na prywatnej wizycie, jak i na NFZ). A kartę na NFZ powiedziała, że założy 1.12, a prywatnie już mi założyła (byłam na wizycie w 1 dniu 7 tygodnia.
    Idź pewnie, będziesz spokojniejsza :) i daj nam znać.

feegu6l.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mam 5t3d na wizycie oznaczone od owulacji. od OM 7t4d, takze totalna rozbieznosc. Widzę, ze tez liczysz od owulacji. Lekarz Ci pomoze w wyliczeniach, takze poki co badz spokojna, obstawiam, ze bedzie piekny pecherzyk! :)

• Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę od om i mi wychdzi termin na 1.08. 2015 a lekarzowi i programowi 28.07.2015 ale tak czy tak to będzie lipiec bo cc z umowionym terminem.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy każda z Was ma lub będzie miała robioną cytologię w ciąży? Ja miałam robioną w tym roku (styczeń lub marzec - teraz dokładnie nie pamiętam) i zarówno gin na NFZ jak i ta prywatnie stwierdziły, że nie ma potrzeby, żeby ją powtarzać.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam robioną we wrześniu na nfz i było ok ale gin teraz mi zrobił cytologię

believe lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, jesli nie masz wskazan do robienia cytologii raz w roku, to cytologia nie bedzie Ci teraz potrzebna. Jednak jezeli odczuwasz taka potrzebe to powiedz ginowi, to Ci zrobi. Czasem lepiej miec swiety spokoj. Ja nie wiem jak czesto nalezy robic cytologie tak normalnie, chyba to tez jest zalezne od wieku? Ja musze robic co roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:07

believe lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Kierzynka gratuluję serdecznie :) Śliczne maleństwa :) nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoje :) Dziś moja pierwsza wizyta ale bez usg bo jeszcze raczej za wcześnie :)

Lenka87 lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ja zawsze robiłam raz w roku, bo z tego co pamiętam, to tak często trzeba robić. Ale mi gin na NFZ powiedziała, że było wszystko w porządku i nie ma sensu powtarzać. To chyba faktycznie tak jest :)

• pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytologie robiłam w lipcu, także niedawno, u mnie cytologia jest co 3 lata

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Sana zastanawiam się nad termoforem, ostatnio widziałam w biedronce ..

tak ! właśnie miałam Ci to poradzić. naprawdę wielka ulga takie ciepło na plecach się rozchodzi, termofor to mój najlepszy przyjaciel. jak nie termofor to możesz sobie taką żelkę w aptece kupić co do mikro wkłada się na minutę i ona ciepła. albo termofor z pestkami wiśni,też się w mikro podgrzewa.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie mialam na mysli cytologie, a nie bete :D

• believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Oczywiscie mialam na mysli cytologie, a nie bete :D

Domyśliłam się :D :D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ