Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, ale żeście naskrobaly od wczoraj
troszke nadrobilam ale zapomnialam co mam pisać
Lena, Kierzynka śliczne te wasze zdjecia i bobaski na nich
Co do karty ciąży to ja miałam założona 6t3d, byla sprawdzana waga i ciśnienie, robiony wywiad dotyczący pierwszej ciąży i porodu, pytania o poronienia, choroby moje i w rodzinie, ostatnia miesiaczke, wyznaczenie daty porodu a nawet informacja o wizycie u stomatologa w ciazy i karmieniu piersią! Potem juz u ginki wymaz na czystość pochwy, badanie ogólne na fotelu, usg dopochwowe i skierowanie na wszystkie te pierwsze badania w lab.
Jeśli chodzi o przesady dotyczace co jemy i jaka będzie płeć, to właśnie, co jak się je kwaśne?
Ja słyszałam mnóstwo takich zabobonow wrozacych płeć dziecka. Niektóre powalają
Jak sie brzydnie - dziewczynka, na chłopca kobieta pieknieje. Jak kobiecie rośnie nos w ciąży (!!!) będzie chłopiec. Jak więcej sie tyje w okolicach brzuszka - chłopiec, dodatkowe cm w biodrach i na posladkach oznaczają dziewczynkę. Jak wasz partner tyje z wami będzie chłopiec. Jeżeli macie poranne mdłości - dziewczynka, wieczorne - chłopiec (ja mam całodzienne) Za bol glowy odpowiada płeć meska w brzuchu, tak samo jak i za wasze lodowate stopy.
Hehehe, i co wy na to??? Co to ludzie nie wymyśla, ale wydluzajacy sie nos na chopca bije wszystkie te przesady na glowe
Miłego dnia mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:23
Lena87, Helen, Daisy, usia89, kusiczka, Nona, Smartunia, Lenka87, dora8201 lubią tę wiadomość
-
ja na te przesądy to gwiżdże i nie zwracam uwagi bo to głupoty dla mnie.
ja jadłam i słone, i ostre, i słodkie i kwaśne i syn.
a co do niewyspania to ja też dziś ćwiczyłam przekręcanie się z boku na bok i nawet strony łózka i ułożnie. dramat.
a w piatek idę tą wizyte i to bedzie 5t3d to moze już coś zobaczę co? bo 4t4d byłam na wizycie i nawet pecherzyka nie było..
-
mnie to drażni powiem szczerze, bo najczęściej tymi tekstami o przesądach strzelaja babcie albo ciocie - osoby starsze... w niedziele dzida do kościoła do Jezuska sie modlą a w tygodniu straszą przesądami i zabobonami.
Helen, Tysia85, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Flexi wrote:mnie to drażni powiem szczerze, bo najczęściej tymi tekstami o przesądach strzelaja babcie albo ciocie - osoby starsze... w niedziele dzida do kościoła do Jezuska sie modlą a w tygodniu straszą przesądami i zabobonami.
-
daisy - dzięki za info. no ciekawe. w zasadzie to ja sie zastanawiam czy owu była wtedy co ovufriend wyliczył, bo skok był 6go, ovu wyliczyło na 8 a test pozytywny był jeszcze 9tego.
i ciekawa jestem czy teraz się jakos potwiedzi termin bo długość ciązy się nie zmieni bo OM się nie zmieni
-
Witam się z Wami!
Ja dzisiaj pospałam do 10ale w nocy po raz pierwszy śniły mi się takie sny, że obudziłam się chyba ok. 7, ale na szczęście udało mi się później z powrotem zasnąć.
U mnie znowu te brązowe plamienia... Wczoraj było ich bardzo malutko i bardzo jasne, a dzisiaj ciemniejsze... Wybiorę się dzisiaj chyba do gin na NFZ i zapytam co może być tego powodem. Powinna mnie przyjąć...
Nona wrote:Dziewczyny czy na 1 wizycie gin zważył, zmierzył Wam ciśnienie czy lekarze olewają to?
Czy w 6/7tygodniu założy mi już kartę?
Mi zmierzyła ciśnienie (zarówno na prywatnej wizycie, jak i na NFZ). A kartę na NFZ powiedziała, że założy 1.12, a prywatnie już mi założyła (byłam na wizycie w 1 dniu 7 tygodnia. -
believe wrote:Witam się z Wami!
Ja dzisiaj pospałam do 10ale w nocy po raz pierwszy śniły mi się takie sny, że obudziłam się chyba ok. 7, ale na szczęście udało mi się później z powrotem zasnąć.
U mnie znowu te brązowe plamienia... Wczoraj było ich bardzo malutko i bardzo jasne, a dzisiaj ciemniejsze... Wybiorę się dzisiaj chyba do gin na NFZ i zapytam co może być tego powodem. Powinna mnie przyjąć...
Mi zmierzyła ciśnienie (zarówno na prywatnej wizycie, jak i na NFZ). A kartę na NFZ powiedziała, że założy 1.12, a prywatnie już mi założyła (byłam na wizycie w 1 dniu 7 tygodnia.i daj nam znać.
-
Believe, jesli nie masz wskazan do robienia cytologii raz w roku, to cytologia nie bedzie Ci teraz potrzebna. Jednak jezeli odczuwasz taka potrzebe to powiedz ginowi, to Ci zrobi. Czasem lepiej miec swiety spokoj. Ja nie wiem jak czesto nalezy robic cytologie tak normalnie, chyba to tez jest zalezne od wieku? Ja musze robic co roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:07
believe lubi tę wiadomość
-
Lena87 wrote:Sana zastanawiam się nad termoforem, ostatnio widziałam w biedronce ..
tak ! właśnie miałam Ci to poradzić. naprawdę wielka ulga takie ciepło na plecach się rozchodzi, termofor to mój najlepszy przyjaciel. jak nie termofor to możesz sobie taką żelkę w aptece kupić co do mikro wkłada się na minutę i ona ciepła. albo termofor z pestkami wiśni,też się w mikro podgrzewa.