X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.

Ginger bardzo mi przykro :(

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, przykro mi bardzo :(

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:49

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:49

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger bardzo mi przykro :(

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trzymaj się! :(

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trzymaj się dzielnie, nie poddawaj się!

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, przykro mi :( takie sytuacje nie powinny mieć w ogóle miejsca. Wczoraj sobie tak właśnie myślałam, że skoro już zdarza się taki cud, że kobieta zachodzi w ciążę (często długo wyczekiwaną), to nie powinno się tego jej odbierać... :( to wszystko jest takie niesprawiedliwe.

Pójdę jednak tak jak planowałam po 14.00 do mojej gin do szpitala. Zobaczymy co ona powie. Jak mi nie pomoże, to wtedy pewnie zrobię tak jak wy radzicie. Niby z jednej strony czytam, że brązowe plamienia mogą mieć miejsce w ciąży, a z drugiej, że jest to oznaka, że dzieje się coś złego... :( już nie wiem co myśleć. Staram się już nie przemęczać, leżę pół dnia i dalej to samo.

• Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe jak masz jakis dobry oddział ginekologiczny u siebie w miescie to podjedz, niech cie zbadają, skąd ta krew, moze jest tylko dlatego ze u ciebie tam wszystko sie rozszerza, ale lepiej miec pewnosc.

feegu6l.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja tez mialam brazowe plamienia, teraz pojawiaja sie sporadycznie. Lekarka mi mowila ze do 3 miesiecy moga sie pojawiac i nie powinno to byc nic groznego. Gorzej jakby było plamienie żywą krwią. Ale tez sie zastanawiam czy zdrowa ciaza powinna miec nawet te brazowe...

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:21

• hibiskus Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe właśnie o to chodzi,że takie plamienia mogą znaczyć wszystko albo dobre albo złe;/ a ta Twoja gin ma usg? bo myślę że powinni Ci zrobić żeby zobaczyć co tam się dzieje. daj znać koniecznie jak po wizycie! będzie dobrze.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Najlepiej isc na izbe przyjec do szpitala gdzie chces zrodzic. Ja w razie jakichs kompliakcji jade do szpitala gdzie chce rodzic-juz sobie zwiedze szpital, jak Cie poloza na badaniach na oddziale to obadasz lekarzy, położne. Potem wizyta porodowa będzie już taka oswojona bo bedziesz kojarzyc ludzi. A w ciayz dziewcyzny czetso trafiaja na 2-3dni na obserwacje, warto-badnaia porobia, poznasz ekipe ze szpitala.

a jak tam Helen?
    Cześć, spałam teraz, miałam pierwsze mdłości, ale obyło się bez przytulania do szpitalnego kibla ;). Jutro mnie badają dopiero, więc ze spokojem czekam, na rozwój sytuacji.

feegu6l.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Believe, jesli nie masz wskazan do robienia cytologii raz w roku, to cytologia nie bedzie Ci teraz potrzebna. Jednak jezeli odczuwasz taka potrzebe to powiedz ginowi, to Ci zrobi. Czasem lepiej miec swiety spokoj. Ja nie wiem jak czesto nalezy robic cytologie tak normalnie, chyba to tez jest zalezne od wieku? Ja musze robic co roku.

normalnie na nfz robi się raz w roku. do mnie zawsze dzwonią z przypomnieniem, że minął rok i zapraszają

believe wrote:
    A czy każda z Was ma lub będzie miała robioną cytologię w ciąży? Ja miałam robioną w tym roku (styczeń lub marzec - teraz dokładnie nie pamiętam) i zarówno gin na NFZ jak i ta prywatnie stwierdziły, że nie ma potrzeby, żeby ją powtarzać.

ja miałam w czerwcu i nie musiałam mieć teraz robionej

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Uffff....udało mi się nadrobić....:)

Ginger bardzo mi przykro, wiem co czujesz...sama nie dawno to przerabiałam...nie poddawaj się!!!

Dziewczyny wasze fasolki są śliczne....:)

popieram Daisy, ciężko się czyta o tematach takich smutnych jak poronienia i ich objawy. Sama nie dawno to przerabiałam na sobie i gdy teraz czytam takie posty to mimo,że chciałabym cieszyć swoją ciążą i wierzę, że wszystko jest ok, to pojawia się tam w środku jakiś strach, jakaś obawa.

Mam nadzieję, że jak 19.12 pójdę do ginekologa to też zobaczę już coś więcej niż sam pęcherzyk a może nawet usłyszę serduszko.

Jeśli chodzi o terminy porodów, to ja bym się nie obraziła, gdyby moje maleństwo urodziło się z dwa tygodnie wcześniej tj 15 lipca, bo razem byśmy obchodzili urodziny...;)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pepitka lubi tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny, poradźcie...
    Do czasu wizyty u ginka (czyli do 24.11) brałam kwas foliowy 0,4 mg raz dziennie. Po wizycie ginekolog kazał mi brać Urosept 6 razy dziennie, i kwas foliowy 5 mg dwa razy dziennie. Daisy się zdziwiła, że taka dawka.
    Myślicie, że to faktycznie za dużo? Czy to może zaszkodzić Dziecku?

niektórzy mają zalecenie łykać większą dawkę kwasu. lekarz wie co robi, zaufaj mu
    z innego forum kilka dziewczyn brało ten większy kwas-on chyba na receptę jest

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona Ty lwico :D ale bardzo dobrze, trzeba walczyć o to co nam się należy. Myślisz, że też powinnam iść już wyprosić skierowania na jakieś badania, czy poczekać do tej grudniowej wizyty?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Proszę o zdjęcie mnie z listy lipcówek niestety stracilam ta ciaze.. Zycze wam wszystkim nudnych i bezproblemowych 9 mc ..
    Bardzo mi przykro i mam nadzieję, że nie odpuscicie i niedługo znowu Cię usłyszmy na forum, daj koniecznie znać nam jak sie znowu uda, to na pewno kwestia kolejnego cyklu.
    Przytulam Cię mocno, bądź dzielna :* <3

feegu6l.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ