X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Mała- ciężko jest nadrobić, dziewczyny przerabiają takie ilości stron, że to się w głowie nie mieści, a ja nigdy nie pamiętam, na której stronie skończyłam :P ja też jakoś spokojnie podchodzę do sprawy- nie ma co stresować się na zapas, bo tylko może zaszkodzić :) nie mniej jednak cieszę się ogromnie, że noszę maleństwo i trzymam się kurczowo myśli, że będę je nosić przez 9 miesięcy :)

mała2930, Helen, radiszka lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:22

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:51

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 150 cała wizyta z usg:) nie ma tragedii wizyty co 4 - 5 tygodni chyba że coś sie dzieje

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mała2930 lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Hibiskus moze znajdziesz innego lekarza z tego szpitala, przeciez na bank pracuje tam kilku. Wygooglaj na forach, w necie Nie musi przyjmować w szpitalu. Moj przyjmuje prywatnie na drugim koncu miasta + pracuje w szpitalu. Wizyta 120, z usg 200. A ile Wy placicie za wizyty w ciazy? Mowie do tych co prywtanie nie NFZ czy abonamenty z pracy.
    Do moejgo gina na termin czeka sie 3 tygodnie (prywarnie) To swiadczy tylko o tym, ze dobry lekarz moim zdaniem-ma mnostwo pacejentek. A moj endokrynolog prywatnie-temriny z kosmosu-nie przyjmuje pacjentow pierwszorazowych-tylko kontynuacja leczenia, temriny na za pol roku (prywtanie) chyba ze w ciazy to co miesiac wizyta i termin jest. Ale miesiac czekania na wizyte prywatnie! Tez jeden z lepszych w Małopolsce.
    ja mam to szczęście że gabinet prywatny jest u mojej ciotki w domu ona jest połozną i mój gin przyjmuje w srody i piatki jak zadzwonie nawet tego samego dnia to mnie zapisze:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie o to chodzi,że ja nie chciałam do konkretnego bo i tak żadnego nie znałam, przyjmuje 7 lekarzy ale nie na nfz. To przychodnia przyszpitalna. Kicha wszystko się pozmieniało przez 3 lata ;/ Problem mam taki,że ja się przeprowadziłam i mieszkam na wsi teraz. Najbliżej mam do Warszawy ale tam jedyny gin którego znam to ten dziad.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus też mieszkam pod Warszawą, ja będę rodzić najprawdopodobniej w Otwocku, a Ty skąd jesteś ?

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona i ptzy każdej wizycie chcesz mieć usg??

• pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83, Tysia85, Nona, MagSz, powodzenia na wizytach!!! :)

Tysia85 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Cati miałam w przyjaciółkach i też mnie usunęła. I dawno się nie odzywała...

Wróciłam z wizyty. Akurat nie było nikogo, to przyjęła mnie od razu. Nic złego nie widzi. Sprawdziła - krwi ani brązowego śluzu nie ma. Dostałam w razie czego Duphaston na 10 dni. Przesunęła wizytę z 1.12 na 8.12, bo w tym czasie mam zrobić USG, na które dostałam skierowanie.

Helen, hibiskus, Mia S lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - to, że chodzisz prywatnie do lekarza, to niestetey nie zapewni Ci tego, że będzie przy Twoim porodzie :( Choć wiadomo - lepiej się można czuć jak wiesz, że inni lekarze wiedzą, że jesteś od kolegi po fachu.
    Z lekarzami "abonamentowymi" nie zgadzam się - mam bardzo dobrą gin, która przyjmuje w luxmedzie, ale pracuje też w innym mieście w szpitalu. Prowadziła moją ciążę ( w luxmedzie) a potem ona robiła mi cięcie( normalnie w szpitalu, na nfz). Jedyny problem w tych wizytach z abonamentu jest taki, że jak chcesz się zapisać do dobrego lekarza, to czasem terminy są kilkumiesięczne.

ahh i witam po "cudnej" wizycie usg na NFZ.....
    MASAKRA
    Nigdy więcej. Jak dobrze, że mam ten mój luxmed.....

To może od początku...
    Byłam na miejscu o 15 - przede mną były jeszcze 3 osoby - więc myślę sobie, no pół godzinki poczekamy. Więc książeczki w ruch i z córą czekamy.
    Weszłam do gabinetu.... uwaga, o 15:10!!!!!!!!!!
    A wśród tych pacjentek przede mną była między innymi kobieta w 20tc.....
    To sobie wyobraźcie jakie tempo miał lekarz.
    Pyta z czym przychodzę - mówię, że OM 27.09 i że ciąża. Uprzejmie zapytał czy mam swoją osłonkę ( prezerwatywę na sondę) po czym na leżankę - młoda w tym czasie bajka na tablecie.
    Pan włożył sondę ( baaaaaaardzo nieprzyjemnie:/) po czym powiedział "no, jest ciąża". I wyjął sondę:D
    Śmiech na sali!!!!!!!
    aaa sorry jeszcze powiedział, że odpowiada 8t4d. Zapytałam czy serduszko bije? "tak tak, oczywiście". Nie pytałam już z jaką częstotliwością, bo przecież tego nawet nie zbadał.... nawet nie wiem czy zbadał długość maluszka - powiedział mi tylko, że wynik i zdjęcie będzie u pani doktor na wizycie.
    Jedyne uprzejme z jego strony było to, że obrócił ekran w moją stronę :D
    Ale że ja już do tej pani doktor sie nie wybieram, to wyniku nigdy nie odbiorę :D

Ot cała historia!
    DZiękuję za uwagę! :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, też dziś myślałam o Cati.....

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak czytam te Wasze wypowiedzi i jestem szczęśliwa, że na NFZ w szpitalu trafiłam naprawdę na dobrego lekarza,do którego idę z przyjemnością...:)

201507044662.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belive, no to super że sie nic nie dzieje i jestes juz spokojniejsza :)

Tysia, współczuję wizyty :/ kurcze, strasznie dużo dziewczyn narzeka na lekarzy z nfz, moja ginka na szczęście jest super.

believe lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo masakra :/
    No ja ginka z NFZ mam całkiem w porządku, sympatyczny i wszystko sprawdza.
    Chociaż dla mnie i tak najlepsza jest ginka do której chodzę prywatnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 16:04

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam nawet fotki - została w gabinecie - ale najważniejsze, że bobas ma się dobrze - teraz byle do 18 grudnia - usg z testem pappa.

Dziewczyny, macie jakieś przeczucia/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    Mi się wydaje, że będzie chłopczyk :-)

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ja też Cati miałam w przyjaciółkach i też mnie usunęła. I dawno się nie odzywała...

Wróciłam z wizyty. Akurat nie było nikogo, to przyjęła mnie od razu. Nic złego nie widzi. Sprawdziła - krwi ani brązowego śluzu nie ma. Dostałam w razie czego Duphaston na 10 dni. Przesunęła wizytę z 1.12 na 8.12, bo w tym czasie mam zrobić USG, na które dostałam skierowanie.
    a to widzisz!super:) tak trzymajcie, teraz na pewno się lepiej poczujesz i znikną dolegliwości, może po prostu pękają naczynka przy rozciąganiu i stąd te delikatne zmiany. Trzymajcie się cieplutko <3

believe lubi tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ