WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Mała- ciężko jest nadrobić, dziewczyny przerabiają takie ilości stron, że to się w głowie nie mieści, a ja nigdy nie pamiętam, na której stronie skończyłam :P ja też jakoś spokojnie podchodzę do sprawy- nie ma co stresować się na zapas, bo tylko może zaszkodzić :) nie mniej jednak cieszę się ogromnie, że noszę maleństwo i trzymam się kurczowo myśli, że będę je nosić przez 9 miesięcy :)

mała2930, Helen, radiszka lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:22

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:51

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 150 cała wizyta z usg:) nie ma tragedii wizyty co 4 - 5 tygodni chyba że coś sie dzieje

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mała2930 lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Hibiskus moze znajdziesz innego lekarza z tego szpitala, przeciez na bank pracuje tam kilku. Wygooglaj na forach, w necie Nie musi przyjmować w szpitalu. Moj przyjmuje prywatnie na drugim koncu miasta + pracuje w szpitalu. Wizyta 120, z usg 200. A ile Wy placicie za wizyty w ciazy? Mowie do tych co prywtanie nie NFZ czy abonamenty z pracy.
    Do moejgo gina na termin czeka sie 3 tygodnie (prywarnie) To swiadczy tylko o tym, ze dobry lekarz moim zdaniem-ma mnostwo pacejentek. A moj endokrynolog prywatnie-temriny z kosmosu-nie przyjmuje pacjentow pierwszorazowych-tylko kontynuacja leczenia, temriny na za pol roku (prywtanie) chyba ze w ciazy to co miesiac wizyta i termin jest. Ale miesiac czekania na wizyte prywatnie! Tez jeden z lepszych w Małopolsce.
    ja mam to szczęście że gabinet prywatny jest u mojej ciotki w domu ona jest połozną i mój gin przyjmuje w srody i piatki jak zadzwonie nawet tego samego dnia to mnie zapisze:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie o to chodzi,że ja nie chciałam do konkretnego bo i tak żadnego nie znałam, przyjmuje 7 lekarzy ale nie na nfz. To przychodnia przyszpitalna. Kicha wszystko się pozmieniało przez 3 lata ;/ Problem mam taki,że ja się przeprowadziłam i mieszkam na wsi teraz. Najbliżej mam do Warszawy ale tam jedyny gin którego znam to ten dziad.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus też mieszkam pod Warszawą, ja będę rodzić najprawdopodobniej w Otwocku, a Ty skąd jesteś ?

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona i ptzy każdej wizycie chcesz mieć usg??

• pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83, Tysia85, Nona, MagSz, powodzenia na wizytach!!! :)

Tysia85 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Cati miałam w przyjaciółkach i też mnie usunęła. I dawno się nie odzywała...

Wróciłam z wizyty. Akurat nie było nikogo, to przyjęła mnie od razu. Nic złego nie widzi. Sprawdziła - krwi ani brązowego śluzu nie ma. Dostałam w razie czego Duphaston na 10 dni. Przesunęła wizytę z 1.12 na 8.12, bo w tym czasie mam zrobić USG, na które dostałam skierowanie.

Helen, hibiskus, Mia S lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - to, że chodzisz prywatnie do lekarza, to niestetey nie zapewni Ci tego, że będzie przy Twoim porodzie :( Choć wiadomo - lepiej się można czuć jak wiesz, że inni lekarze wiedzą, że jesteś od kolegi po fachu.
    Z lekarzami "abonamentowymi" nie zgadzam się - mam bardzo dobrą gin, która przyjmuje w luxmedzie, ale pracuje też w innym mieście w szpitalu. Prowadziła moją ciążę ( w luxmedzie) a potem ona robiła mi cięcie( normalnie w szpitalu, na nfz). Jedyny problem w tych wizytach z abonamentu jest taki, że jak chcesz się zapisać do dobrego lekarza, to czasem terminy są kilkumiesięczne.

ahh i witam po "cudnej" wizycie usg na NFZ.....
    MASAKRA
    Nigdy więcej. Jak dobrze, że mam ten mój luxmed.....

To może od początku...
    Byłam na miejscu o 15 - przede mną były jeszcze 3 osoby - więc myślę sobie, no pół godzinki poczekamy. Więc książeczki w ruch i z córą czekamy.
    Weszłam do gabinetu.... uwaga, o 15:10!!!!!!!!!!
    A wśród tych pacjentek przede mną była między innymi kobieta w 20tc.....
    To sobie wyobraźcie jakie tempo miał lekarz.
    Pyta z czym przychodzę - mówię, że OM 27.09 i że ciąża. Uprzejmie zapytał czy mam swoją osłonkę ( prezerwatywę na sondę) po czym na leżankę - młoda w tym czasie bajka na tablecie.
    Pan włożył sondę ( baaaaaaardzo nieprzyjemnie:/) po czym powiedział "no, jest ciąża". I wyjął sondę:D
    Śmiech na sali!!!!!!!
    aaa sorry jeszcze powiedział, że odpowiada 8t4d. Zapytałam czy serduszko bije? "tak tak, oczywiście". Nie pytałam już z jaką częstotliwością, bo przecież tego nawet nie zbadał.... nawet nie wiem czy zbadał długość maluszka - powiedział mi tylko, że wynik i zdjęcie będzie u pani doktor na wizycie.
    Jedyne uprzejme z jego strony było to, że obrócił ekran w moją stronę :D
    Ale że ja już do tej pani doktor sie nie wybieram, to wyniku nigdy nie odbiorę :D

Ot cała historia!
    DZiękuję za uwagę! :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, też dziś myślałam o Cati.....

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak czytam te Wasze wypowiedzi i jestem szczęśliwa, że na NFZ w szpitalu trafiłam naprawdę na dobrego lekarza,do którego idę z przyjemnością...:)

201507044662.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belive, no to super że sie nic nie dzieje i jestes juz spokojniejsza :)

Tysia, współczuję wizyty :/ kurcze, strasznie dużo dziewczyn narzeka na lekarzy z nfz, moja ginka na szczęście jest super.

believe lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo masakra :/
    No ja ginka z NFZ mam całkiem w porządku, sympatyczny i wszystko sprawdza.
    Chociaż dla mnie i tak najlepsza jest ginka do której chodzę prywatnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 16:04

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam nawet fotki - została w gabinecie - ale najważniejsze, że bobas ma się dobrze - teraz byle do 18 grudnia - usg z testem pappa.

Dziewczyny, macie jakieś przeczucia/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    Mi się wydaje, że będzie chłopczyk :-)

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ja też Cati miałam w przyjaciółkach i też mnie usunęła. I dawno się nie odzywała...

Wróciłam z wizyty. Akurat nie było nikogo, to przyjęła mnie od razu. Nic złego nie widzi. Sprawdziła - krwi ani brązowego śluzu nie ma. Dostałam w razie czego Duphaston na 10 dni. Przesunęła wizytę z 1.12 na 8.12, bo w tym czasie mam zrobić USG, na które dostałam skierowanie.
    a to widzisz!super:) tak trzymajcie, teraz na pewno się lepiej poczujesz i znikną dolegliwości, może po prostu pękają naczynka przy rozciąganiu i stąd te delikatne zmiany. Trzymajcie się cieplutko <3

believe lubi tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ