WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:22

• Sabela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    a/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    Mi się wydaje, że będzie chłopczyk :-)
    Nic mi się nie wydaje ale chciałabym chłopczyka, nawet celowaliśmy w ovulkę, żeby się udało ;)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które chodzą do 2 gin jednocześnie - czy zamierzacie chodzić do 2 lekarzy przez całą ciążę? W lipcu jak już wylądujecie na porodówce, to czy pokażecie kartę ciąży prowadzoną tylko u 1 lekarza, który chcecie, żeby odbierał poród? Bo zaczynam nie widzieć sensu chodzić podwójnie. Tzn. chyba wolałabym chodzić tylko do 1, bo w sumie tak pewnie robi 90% kobiet... Co później jak np. na porodówce chcecie, żeby odbierał poród lekarz A, a na dyżurze będzie lekarz B? Taka głupia sytuacja :/ Nie wiem co robić...

• usia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co do płci mam mieszane uczucia... chciałabym dziewczynkę ale bardzo cieszyłabym się z chłopczyka a cały czas mam myśli ze mogą byc blizniaki bo od strony mojej jak i mojego meza blizniaki sa w rodzinie :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Niestety nie mam nawet fotki - została w gabinecie - ale najważniejsze, że bobas ma się dobrze - teraz byle do 18 grudnia - usg z testem pappa.

Dziewczyny, macie jakieś przeczucia/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    ja myślałam wczesniej ze chłopcy lub chłopiec, bo mnie brało na kwasne i mieso, a teraz mam z rana na słodkie, a wieczorem mdli mnie na słodkie :P ;)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:22

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do ginekologa na NFZ przed ciążą i też się zawiodłam. Jak okres mi się spóźnial to Pani powiedziała, że przecież cykle 40 dniowe są normalne a jak w dalszym ciągu siedzialam w jej gabinecie to spytała "chce Pani żebym Panią zbadala?". Już do niej w życiu nie pojde!!! Tysia dobre chociaż to, że wiesz, że jest ok :) Believe to dobrze, że nic się nie dzieje. Dalej trzymam kciuki za wizytujace ;) A co do Cati to też miałam ją w przyjaciołach ale mnie usunęła. Mam nadzieje, że wszystko u niej w porządku.

Lena87 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:23

• MagSz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już PO!

a więc wszytsko jest dobrze :) ciąża jest wg usg trochę młodsza bo 5w5d (a wg OM 6w1d) ale to chyba małą różnica :) w pęcherzyku był tętniący zarodek :) za 2 tyg wizyta kontrolna, jak nadal będzie ok to karta ciąży i badania :)

Sabela, Nona, Helen, believe, Lena87, mufinka, jenny88, dora8201, Flexi lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś przeczucia/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    Ja myślę że u mnie będzie druga dziewuszka, chociaż mąż pewnie skrycie marzy o synu (ma 2 córki) a mój tato chciałby wreszcie zostać "prawdziwym" dziadkiem, bo ma trzy wnuczki :P także presja jest na chłopca :P jak dla mnie nie ważne, oby zdrowe było :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia faktycznie lekarz żenada. A z ta osłonka prezerwatywa to co to za tekst. Byłam i wielu genów na NFZ. Zawsze mają gumkę. Miałaś swoją? Nawet bym nie wpadła żeby wziąć!
    Nona, pani w recepcji jak umawiałam się na usg powiedziała mi, ze muszę mieć swoją - uwierz mi, zrobiłam oczy jak 5zł :D No ale co, "osłonkę" wzięłam ;-)

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:23

• Smartunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia też mam myśl i cichą nadzieję, że będą bliźniaki, bo zarówno w mojej jak i męża rodzinie były więc teoretycznie szansa jest.....

Jeśli chodzi o płeć to zawsze chciałam mieć chłopca, ale czuję, że z czystej przekory będzie dziewczynka...

Moja siostra ma termin porodu na koniec lutego/początek marca i sama nie wie czy będzie miała syna czy córkę....jeden lekarz stwierdził, że chłopiec drugi że dziewczynka...a ona biedna sama już nie wie....;)

Nona lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Nic mi się nie wydaje ale chciałabym chłopczyka, nawet celowaliśmy w ovulkę, żeby się udało ;)
    Myśmy przez to celowanie w chopca stracili parę miesięcy :P robiłam testy owu zeby zwiększyć szanse na syna i mimo że mi wychodziły w każdym cyklu idealnie to w ciążę wogóle nie zaszlam. Wyrzycilam testy - zaszlam w pierwszym cyklu ;D takze ja nie wiem czy zwiększylismy szansę bo nie wiem czy w ovulke trafiliśmy ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zacznę mieć uprzedzenie do starych ginów na NFZ. Jeden jak przyszłam z dzieckiem po maść tylko na grzybicę to mnie ochrzanił,drugi co zaczął prowadzić moją ciążę przed spotkaniem szedł do łazienki zajarać <szok>. Byłam młoda głupia myślałam,że tak ma być. A teraz ten 3 konował jakiś też jak poszłam w 6 tygodniu to żadnych badań i stwierdził,że na razie nic nie widać przy takiej masie ( mógł sobie chyba darować -mam nadwagę) Tamtą moją ciążę prowadził taki młodzik, ale był miły jeszcze nie zrutyniony pracą... całkiem inne podejście do człowieka. Niestety oczywiście teraz nie przyjmuje tam gdzie chodziłam ;/ ostatnio jak byłam na tej izbie z plamieniami to tez trafiłam na młoda super miłą kobietę,która mnie nawet ostrzegła że sonda wchodzi. więc będę teraz szukać młodej osoby i chyba kobiety dla odmiany (wcześniej miałam trochę podejście,że jednak bardziej naturalne,że facet zagląda:)

ChillaTeqilla ja jestem z pod Warki , chciałam w tym nowym w Piasecznie rodzić, ale teraz się zobaczy jak to wyjdzie.

Ja szczerze nie mam żadnych życzeń co do płci. Mam córeczkę i teraz mi całkiem obojętne,aby zdrowe! Za to mój mąż ma mega parcie na syna ,już w pierwszej ciąży był zawiedziony (głupi bo faceci chcą synów a to córki są tatusiów:D )

Nona, pepitka lubią tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeszcze odnośnie tego mojego usg.... Żeby nie było - mieszkam w Warszawie i tutaj też robiłam to badanie ;-) hehee STOLYCA

JA w sumie nie pogniewałabym się na drugą dziewczynkę ;-) No ale przeczucie mocne mam, że chłopiec - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie płci - mi zawsze marzyła się dziewczynka :) ale po ostatnich napadach na pieczarki marynowane i śledzie stwierdziłam, że pewnie chłopak. Ale to były 2 dni, a tak to cały czas mam ochotę na słodkie (zawsze ją miałam, więc to bez zmian :D ). U mnie w rodzinie 90% dziewczyn wśród kuzynek i ich dzieci, a u mojego męża 90% chłopaków. Więc szanse chyba pół na pół. Byleby zdrowe się urodziło :)

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja bym zrobiła oczy mega zdziwione,że chce ode mnie prezerwatywę:D dobrze,że Cię ostrzegła.

Nona lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Myśmy przez to celowanie w chopca stracili parę miesięcy :P robiłam testy owu zeby zwiększyć szanse na syna i mimo że mi wychodziły w każdym cyklu idealnie to w ciążę wogóle nie zaszlam. Wyrzycilam testy - zaszlam w pierwszym cyklu ;D takze ja nie wiem czy zwiększylismy szansę bo nie wiem czy w ovulke trafiliśmy ;)

Nam się udało od razu, zobaczymy czy mąż się wstrzelił ;)

pepitka lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus, masz 100% racjii, faceci chcą synów a to właśnie córki są za nimi! Ale to wiesz, taka presja otoczenia chyba, że niby prawdziwy mężczyzna powinien zasadzic drzewo, zbudować dom i splodzic syna....

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ