X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:22

• Sabela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    a/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    Mi się wydaje, że będzie chłopczyk :-)
    Nic mi się nie wydaje ale chciałabym chłopczyka, nawet celowaliśmy w ovulkę, żeby się udało ;)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które chodzą do 2 gin jednocześnie - czy zamierzacie chodzić do 2 lekarzy przez całą ciążę? W lipcu jak już wylądujecie na porodówce, to czy pokażecie kartę ciąży prowadzoną tylko u 1 lekarza, który chcecie, żeby odbierał poród? Bo zaczynam nie widzieć sensu chodzić podwójnie. Tzn. chyba wolałabym chodzić tylko do 1, bo w sumie tak pewnie robi 90% kobiet... Co później jak np. na porodówce chcecie, żeby odbierał poród lekarz A, a na dyżurze będzie lekarz B? Taka głupia sytuacja :/ Nie wiem co robić...

• usia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co do płci mam mieszane uczucia... chciałabym dziewczynkę ale bardzo cieszyłabym się z chłopczyka a cały czas mam myśli ze mogą byc blizniaki bo od strony mojej jak i mojego meza blizniaki sa w rodzinie :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Niestety nie mam nawet fotki - została w gabinecie - ale najważniejsze, że bobas ma się dobrze - teraz byle do 18 grudnia - usg z testem pappa.

Dziewczyny, macie jakieś przeczucia/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    ja myślałam wczesniej ze chłopcy lub chłopiec, bo mnie brało na kwasne i mieso, a teraz mam z rana na słodkie, a wieczorem mdli mnie na słodkie :P ;)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:22

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do ginekologa na NFZ przed ciążą i też się zawiodłam. Jak okres mi się spóźnial to Pani powiedziała, że przecież cykle 40 dniowe są normalne a jak w dalszym ciągu siedzialam w jej gabinecie to spytała "chce Pani żebym Panią zbadala?". Już do niej w życiu nie pojde!!! Tysia dobre chociaż to, że wiesz, że jest ok :) Believe to dobrze, że nic się nie dzieje. Dalej trzymam kciuki za wizytujace ;) A co do Cati to też miałam ją w przyjaciołach ale mnie usunęła. Mam nadzieje, że wszystko u niej w porządku.

Lena87 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:23

• MagSz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już PO!

a więc wszytsko jest dobrze :) ciąża jest wg usg trochę młodsza bo 5w5d (a wg OM 6w1d) ale to chyba małą różnica :) w pęcherzyku był tętniący zarodek :) za 2 tyg wizyta kontrolna, jak nadal będzie ok to karta ciąży i badania :)

Sabela, Nona, Helen, believe, Lena87, mufinka, jenny88, dora8201, Flexi lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś przeczucia/życzenia/marzenia odnośnie płci????
    Ja myślę że u mnie będzie druga dziewuszka, chociaż mąż pewnie skrycie marzy o synu (ma 2 córki) a mój tato chciałby wreszcie zostać "prawdziwym" dziadkiem, bo ma trzy wnuczki :P także presja jest na chłopca :P jak dla mnie nie ważne, oby zdrowe było :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia faktycznie lekarz żenada. A z ta osłonka prezerwatywa to co to za tekst. Byłam i wielu genów na NFZ. Zawsze mają gumkę. Miałaś swoją? Nawet bym nie wpadła żeby wziąć!
    Nona, pani w recepcji jak umawiałam się na usg powiedziała mi, ze muszę mieć swoją - uwierz mi, zrobiłam oczy jak 5zł :D No ale co, "osłonkę" wzięłam ;-)

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:23

• Smartunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia też mam myśl i cichą nadzieję, że będą bliźniaki, bo zarówno w mojej jak i męża rodzinie były więc teoretycznie szansa jest.....

Jeśli chodzi o płeć to zawsze chciałam mieć chłopca, ale czuję, że z czystej przekory będzie dziewczynka...

Moja siostra ma termin porodu na koniec lutego/początek marca i sama nie wie czy będzie miała syna czy córkę....jeden lekarz stwierdził, że chłopiec drugi że dziewczynka...a ona biedna sama już nie wie....;)

Nona lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Nic mi się nie wydaje ale chciałabym chłopczyka, nawet celowaliśmy w ovulkę, żeby się udało ;)
    Myśmy przez to celowanie w chopca stracili parę miesięcy :P robiłam testy owu zeby zwiększyć szanse na syna i mimo że mi wychodziły w każdym cyklu idealnie to w ciążę wogóle nie zaszlam. Wyrzycilam testy - zaszlam w pierwszym cyklu ;D takze ja nie wiem czy zwiększylismy szansę bo nie wiem czy w ovulke trafiliśmy ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zacznę mieć uprzedzenie do starych ginów na NFZ. Jeden jak przyszłam z dzieckiem po maść tylko na grzybicę to mnie ochrzanił,drugi co zaczął prowadzić moją ciążę przed spotkaniem szedł do łazienki zajarać <szok>. Byłam młoda głupia myślałam,że tak ma być. A teraz ten 3 konował jakiś też jak poszłam w 6 tygodniu to żadnych badań i stwierdził,że na razie nic nie widać przy takiej masie ( mógł sobie chyba darować -mam nadwagę) Tamtą moją ciążę prowadził taki młodzik, ale był miły jeszcze nie zrutyniony pracą... całkiem inne podejście do człowieka. Niestety oczywiście teraz nie przyjmuje tam gdzie chodziłam ;/ ostatnio jak byłam na tej izbie z plamieniami to tez trafiłam na młoda super miłą kobietę,która mnie nawet ostrzegła że sonda wchodzi. więc będę teraz szukać młodej osoby i chyba kobiety dla odmiany (wcześniej miałam trochę podejście,że jednak bardziej naturalne,że facet zagląda:)

ChillaTeqilla ja jestem z pod Warki , chciałam w tym nowym w Piasecznie rodzić, ale teraz się zobaczy jak to wyjdzie.

Ja szczerze nie mam żadnych życzeń co do płci. Mam córeczkę i teraz mi całkiem obojętne,aby zdrowe! Za to mój mąż ma mega parcie na syna ,już w pierwszej ciąży był zawiedziony (głupi bo faceci chcą synów a to córki są tatusiów:D )

Nona, pepitka lubią tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeszcze odnośnie tego mojego usg.... Żeby nie było - mieszkam w Warszawie i tutaj też robiłam to badanie ;-) hehee STOLYCA

JA w sumie nie pogniewałabym się na drugą dziewczynkę ;-) No ale przeczucie mocne mam, że chłopiec - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie płci - mi zawsze marzyła się dziewczynka :) ale po ostatnich napadach na pieczarki marynowane i śledzie stwierdziłam, że pewnie chłopak. Ale to były 2 dni, a tak to cały czas mam ochotę na słodkie (zawsze ją miałam, więc to bez zmian :D ). U mnie w rodzinie 90% dziewczyn wśród kuzynek i ich dzieci, a u mojego męża 90% chłopaków. Więc szanse chyba pół na pół. Byleby zdrowe się urodziło :)

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja bym zrobiła oczy mega zdziwione,że chce ode mnie prezerwatywę:D dobrze,że Cię ostrzegła.

Nona lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Myśmy przez to celowanie w chopca stracili parę miesięcy :P robiłam testy owu zeby zwiększyć szanse na syna i mimo że mi wychodziły w każdym cyklu idealnie to w ciążę wogóle nie zaszlam. Wyrzycilam testy - zaszlam w pierwszym cyklu ;D takze ja nie wiem czy zwiększylismy szansę bo nie wiem czy w ovulke trafiliśmy ;)

Nam się udało od razu, zobaczymy czy mąż się wstrzelił ;)

pepitka lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus, masz 100% racjii, faceci chcą synów a to właśnie córki są za nimi! Ale to wiesz, taka presja otoczenia chyba, że niby prawdziwy mężczyzna powinien zasadzic drzewo, zbudować dom i splodzic syna....

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ