X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ginger, przykro mi :( takie sytuacje nie powinny mieć w ogóle miejsca. Wczoraj sobie tak właśnie myślałam, że skoro już zdarza się taki cud, że kobieta zachodzi w ciążę (często długo wyczekiwaną), to nie powinno się tego jej odbierać... :( to wszystko jest takie niesprawiedliwe.

Pójdę jednak tak jak planowałam po 14.00 do mojej gin do szpitala. Zobaczymy co ona powie. Jak mi nie pomoże, to wtedy pewnie zrobię tak jak wy radzicie. Niby z jednej strony czytam, że brązowe plamienia mogą mieć miejsce w ciąży, a z drugiej, że jest to oznaka, że dzieje się coś złego... :( już nie wiem co myśleć. Staram się już nie przemęczać, leżę pół dnia i dalej to samo.

lepiej to sprawdzić, będziesz spokojniejsza. trzymam kciuki!

Ginger bardzo mi przykro, straszne to jest. Aż nie wiem co napisać bo nic nie ukoi bólu

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię co roku na NFZ u tego samego lekarza. A kilka miesięcy temu dodatkowo dostałam zaproszenie pocztą na cytologię, ale e końcu nie zrobiłam, bo właśnie robiłam trochę wcześniej.

U mnie krwi nie mam, tylko to brązowe plamienie. Ale jak czytam na ten temat to opinie są różne. Że albo to nic złego, albo żeby się koniecznie zgłosić do lekarza.

Sana, chyba faktycznie kwasu foliowego przedawkować nie można. Także w razie czego nadmiar zostanie usunięty z organizmu.

Nona lubi tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    muffinka na NFZ nie jest co roku tylko co 3 lata. ja tez robie co roku-chodzac do roznych lekarzy mam co roku robione ale niby przysluguje raz na 3 lata. Ale wg wskazan raz na rok.

moja na nfz robi co roku bo mówi że tak przysługuje i trzeba z tego korzystać

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, strasznie Mi przykro ..
    Mam nadzieję że będziecie walczyć dalej !! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tonący brzytwy się chwyta ..

Wypiłam ciepłe mleko z czosnkiem o.O

believe lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i jak wrażenia? ;)

Dziewczyny a cytologia od którego roku życia przysługuje z NFZ?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Tysia85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger nie wiem co napisać, bardzo mi przykro.. :( Trzymaj się..

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • hibiskus Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna co za dziady,w tym szpitalu co chce rodzić (bo najbliżej mnie i nowy jest) nie można się zapisać do lekarza na NFZ. a wizyta prywatna 150zł ;/ a do tego co teraz chodzę to dlatego,że tam się idzie danego dnia i czeka 20 minut i masz wizytę ,nie trzeba czekać na zapisy.

Lena87 lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykonuję cytologię co rok. Teraz miałam na pierwszej wizycie ciążowej - akurat mijał mi rok od poprzedniej.

Moje dziecię nie poszło jeszcze na drzemkę, a między 15 a 16 mamy iść na usg :/ ehhh nie wiem jak to ogarnę, jak ona za chwilę nie zaśnie...

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Lena i jak wrażenia? ;)

Dziewczyny a cytologia od którego roku życia przysługuje z NFZ?

Kochana nic fajnego ani miłego ..
    ale znośne to przyjęłam :D

Darmowa cytologia na NFZ przysługuje kobietą od 25 rż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że ja nawet nie próbuję już nadgonić tego, co Wy tutaj piszecie. Próbowałam kilka razy, ale poległam, bo jest tego zdecydowanie zbyt dużo.

Rzuciłam jednak okiem na kilka ostatnich wpisów. Też dzisiaj bardzo długo spałam. Przynajmniej jak na mnie, bo jakby odjąć nocne i poranne pobudki, to z 8-9h by mi wyszło, ale nadal jestem senna i mam ochotę wrócić do łóżka.

Odnośnie ciąży nastawiam się pozytywnie. Nie ma sensu wariować. Pewnie też dlatego nie za bardzo zaglądam i udzielam się na forum czy fb, bo za dużo tu panikowania, negatywnych myśli i trzęsienia się nad wszystkim, a ja się nie chcę w ciąży stresować. Chyba już wolę poczytać jakieś książki czy zdrzemnąć dłużej. Nie mniej jednak trzymam za wszystkie Lipcówki kciuki, żeby maluchy rosły zdrowo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger wyrazy współczucia...

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger współczuje:(
    ja cytologie robie co roku ale prywatne tak jak wczoraj pisałam moje wizyty na nfz nie kończą sie pozytywnie tak się zastanawiam czy zapisywać sie jeszcze na nfz?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Tonący brzytwy się chwyta ..

Wypiłam ciepłe mleko z czosnkiem o.O

Podziwiam :D ja na razie tylko piję tą herbatę z miodem, cytryną i imbirem. Ale pali w gardle po niej :D

Odnośnie cytologii - to dziwne w sumie, bo ja odkąd pamiętam, bo miałam robioną co roku na NFZ... Gdzieś tak od 19 - 20 roku życia.

• believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    kurna co za dziady,w tym szpitalu co chce rodzić (bo najbliżej mnie i nowy jest) nie można się zapisać do lekarza na NFZ. a wizyta prywatna 150zł ;/ a do tego co teraz chodzę to dlatego,że tam się idzie danego dnia i czeka 20 minut i masz wizytę ,nie trzeba czekać na zapisy.

Ale czemu nie można się zapisać? Bo nie rozumiem...

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ale czemu nie można się zapisać? Bo nie rozumiem...

Tam są porody na NFZ więc myślałam,że normalnie można iść do lekarza też na NFZ. Ale właśnie o to chodzi,że poród jest na NFZ ale jeżeli chcesz chodzić do lekarza to płać 150zł... więc to jak prywatnie. ja nie chce płacić.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mi sie wydaje czy Cati sie dawno nie odzywala, albo przeoczylam tyle piszecie :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Cati pisałam w poniedziałek. Zostawiłam jej wiadomość czy wszystko jest ok..

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Cati w Przyjaciółkach ale usunęła Mnie kilka dni temu ..

• Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus a gdzie mieszkasz?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ