Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
believe wrote:Ginger, przykro mi
takie sytuacje nie powinny mieć w ogóle miejsca. Wczoraj sobie tak właśnie myślałam, że skoro już zdarza się taki cud, że kobieta zachodzi w ciążę (często długo wyczekiwaną), to nie powinno się tego jej odbierać...
to wszystko jest takie niesprawiedliwe.
Pójdę jednak tak jak planowałam po 14.00 do mojej gin do szpitala. Zobaczymy co ona powie. Jak mi nie pomoże, to wtedy pewnie zrobię tak jak wy radzicie. Niby z jednej strony czytam, że brązowe plamienia mogą mieć miejsce w ciąży, a z drugiej, że jest to oznaka, że dzieje się coś złego...już nie wiem co myśleć. Staram się już nie przemęczać, leżę pół dnia i dalej to samo.
lepiej to sprawdzić, będziesz spokojniejsza. trzymam kciuki!
Ginger bardzo mi przykro, straszne to jest. Aż nie wiem co napisać bo nic nie ukoi bólu -
Ja robię co roku na NFZ u tego samego lekarza. A kilka miesięcy temu dodatkowo dostałam zaproszenie pocztą na cytologię, ale e końcu nie zrobiłam, bo właśnie robiłam trochę wcześniej.
U mnie krwi nie mam, tylko to brązowe plamienie. Ale jak czytam na ten temat to opinie są różne. Że albo to nic złego, albo żeby się koniecznie zgłosić do lekarza.
Sana, chyba faktycznie kwasu foliowego przedawkować nie można. Także w razie czego nadmiar zostanie usunięty z organizmu.Nona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:muffinka na NFZ nie jest co roku tylko co 3 lata. ja tez robie co roku-chodzac do roznych lekarzy mam co roku robione ale niby przysluguje raz na 3 lata. Ale wg wskazan raz na rok.
moja na nfz robi co roku bo mówi że tak przysługuje i trzeba z tego korzystać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kurna co za dziady,w tym szpitalu co chce rodzić (bo najbliżej mnie i nowy jest) nie można się zapisać do lekarza na NFZ. a wizyta prywatna 150zł ;/ a do tego co teraz chodzę to dlatego,że tam się idzie danego dnia i czeka 20 minut i masz wizytę ,nie trzeba czekać na zapisy.
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Ja wykonuję cytologię co rok. Teraz miałam na pierwszej wizycie ciążowej - akurat mijał mi rok od poprzedniej.
Moje dziecię nie poszło jeszcze na drzemkę, a między 15 a 16 mamy iść na usgehhh nie wiem jak to ogarnę, jak ona za chwilę nie zaśnie...
-
nick nieaktualnySana wrote:Lena i jak wrażenia?
Dziewczyny a cytologia od którego roku życia przysługuje z NFZ?
Kochana nic fajnego ani miłego ..
ale znośne to przyjęłam
Darmowa cytologia na NFZ przysługuje kobietą od 25 rż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:43
-
nick nieaktualnyPrzyznam, że ja nawet nie próbuję już nadgonić tego, co Wy tutaj piszecie. Próbowałam kilka razy, ale poległam, bo jest tego zdecydowanie zbyt dużo.
Rzuciłam jednak okiem na kilka ostatnich wpisów. Też dzisiaj bardzo długo spałam. Przynajmniej jak na mnie, bo jakby odjąć nocne i poranne pobudki, to z 8-9h by mi wyszło, ale nadal jestem senna i mam ochotę wrócić do łóżka.
Odnośnie ciąży nastawiam się pozytywnie. Nie ma sensu wariować. Pewnie też dlatego nie za bardzo zaglądam i udzielam się na forum czy fb, bo za dużo tu panikowania, negatywnych myśli i trzęsienia się nad wszystkim, a ja się nie chcę w ciąży stresować. Chyba już wolę poczytać jakieś książki czy zdrzemnąć dłużej. Nie mniej jednak trzymam za wszystkie Lipcówki kciuki, żeby maluchy rosły zdrowo -
nick nieaktualny
-
Ginger współczuje:(
ja cytologie robie co roku ale prywatne tak jak wczoraj pisałam moje wizyty na nfz nie kończą sie pozytywnie tak się zastanawiam czy zapisywać sie jeszcze na nfz?https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Lena87 wrote:Tonący brzytwy się chwyta ..
Wypiłam ciepłe mleko z czosnkiem
Podziwiamja na razie tylko piję tą herbatę z miodem, cytryną i imbirem. Ale pali w gardle po niej
Odnośnie cytologii - to dziwne w sumie, bo ja odkąd pamiętam, bo miałam robioną co roku na NFZ... Gdzieś tak od 19 - 20 roku życia. -
hibiskus wrote:kurna co za dziady,w tym szpitalu co chce rodzić (bo najbliżej mnie i nowy jest) nie można się zapisać do lekarza na NFZ. a wizyta prywatna 150zł ;/ a do tego co teraz chodzę to dlatego,że tam się idzie danego dnia i czeka 20 minut i masz wizytę ,nie trzeba czekać na zapisy.
Ale czemu nie można się zapisać? Bo nie rozumiem... -
believe wrote:Ale czemu nie można się zapisać? Bo nie rozumiem...
Tam są porody na NFZ więc myślałam,że normalnie można iść do lekarza też na NFZ. Ale właśnie o to chodzi,że poród jest na NFZ ale jeżeli chcesz chodzić do lekarza to płać 150zł... więc to jak prywatnie. ja nie chce płacić. -
nick nieaktualny