Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhibiskus wrote:Lena87 wrote:Sana zastanawiam się nad termoforem, ostatnio widziałam w biedronce ..
tak ! właśnie miałam Ci to poradzić. naprawdę wielka ulga takie ciepło na plecach się rozchodzi, termofor to mój najlepszy przyjaciel. jak nie termofor to możesz sobie taką żelkę w aptece kupić co do mikro wkłada się na minutę i ona ciepła. albo termofor z pestkami wiśni,też się w mikro podgrzewa.
Dziękuję
Zobaczymy jak będzie wyglądała dzisiejsza Noc, jeśli tak samo jak ta wczorajsza to z rana jadę po termofor -
Nadrobiłam, było sporo do czytania
Pobiłam rekord12 h snu
i dalej mi mało, mogłabym spać cały dzień. Ale noc była dziwna wierciłam sie z boku na bok, płytki sen bo lekkie chrapanie meza mnie co chwilo budziło.
Po tych smutnych wpisach sama zaczełam się bac czy wszystko ok, czy jest tam dzidzia czy zyje, czy sie dobrze rozwija, Ale chce byc dobrej mysli udało się nam de fakto w 2cs bo w 1 cykl sie wydłuzył do 36 dni a zawsze miałam 29 - dniowy.
Che wierzyc i myslec ze z dzidzia wszystko ok i ze w lipcu przytule maleństwo do piersi. Musimy dziewczyny byc dobrej mysli, ciaza powinna byc okresem radosci, w koncu jest to Błogosławieństwo, nie powinnyśmy myslec o najgorszym. Takze pozytywne myslenia wlaczyc, wszystko bedzie dobrze z naszymi maleństwami
Ja miałam tylko pozytywne testy i 1x robiona bete. Nie miałam jeszcze zadnej wizyty u gina a widzac Wasze wstawiane zdjecia z usg ciesze sie bardzo razem z Wami i wyobrazam sobie swoje zdjecie usg
Pamietajcie ze maleństwa są nie raz o wiele bardziej silniejsze jak nam sie wydajepepitka, Nona, Daisy, Mia S, kahaśka, believe, Helen, Linka05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
believe wrote:Witam się z Wami!
U mnie znowu te brązowe plamienia... Wczoraj było ich bardzo malutko i bardzo jasne, a dzisiaj ciemniejsze... Wybiorę się dzisiaj chyba do gin na NFZ i zapytam co może być tego powodem. Powinna mnie przyjąć...
słuchaj idź od razu do szpitala na izbę przyjęć, przebadają Cię zrobią usg, ja jak powiedziałam że dwa dni mam plamienia to od razu mnie pytała dlaczego wcześniej nie przyszłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam Was kochane !
Będę miała co robić, tyle stron do nadrobienia, podejrzewam że zajmie mi to całe popołudnie, tak się marnie czułam i czuję, że nie mam siły nawet kompa odpalić. Te mdłości uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie, nie wiem już jak sobie z nimi radzić. Myślałam że coca cola mi pomoże, a tu d...a. Zjadłam zupkę chińską i dopiero mi przeszło (a obiecałam sobie jakiś rok temu że nigdy więcej jej do ust nie wezmę).
No to by było na tyle...biorę się za czytanie waszych wypocin -
no nie można popadać w paranoję ,ja sobie myślę,że jeżeli 10 moich koleżanek było w ciąży i donosiło to dlaczego ze mną miałoby być inaczej? poza tym te wszystkie matki pijaczki i patologiczne też zazwyczaj donoszą więc wniosek,ze dzidzie w naszych brzuchach są silne:)
Mnie zważyli na wizycie,ale nie widziałam takiego wyniku na wadze od 3 lat:D wagę mają popsutą i odejmuje 4kg... zmierzyli mi ciśnienie. karty nie założyli choć to 7 tydzień był. badania krwi mi nie chciał dać choć go wyraźnie prosiłam i zaznaczyłam że czuję się tragicznie i chyba mam anemię... to stwierdził,że on nie ma na razie żadnych badań w rozpisce i jak mam wolne 90zł to mogę iść prywatnie na usg. choć właściwie nie wiem co usg miało do mojego samopoczucia? no ale przynajmniej fasolkę podejrzałam . Z usg wyszło równo 6 tyg i biło już serduszko! (to dla dziewczyn co zaraz idą i się zastanawiają czy będzie serce)
Ale bym sobie pospała do 10... niestety kurde ja muszę najpóźniej 8 wstać żeby małą do przedszkola wyszykować. cytologi dziad mi nie pobrał.. choć ostatnią miałam wstyd się przyznać 4 lata temu... szukam nowego gina w tym szpitalu co chce rodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:41
Nona, Mia S lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, poradźcie...
Do czasu wizyty u ginka (czyli do 24.11) brałam kwas foliowy 0,4 mg raz dziennie. Po wizycie ginekolog kazał mi brać Urosept 6 razy dziennie, i kwas foliowy 5 mg dwa razy dziennie. Daisy się zdziwiła, że taka dawka.
Myślicie, że to faktycznie za dużo? Czy to może zaszkodzić Dziecku?
Julia07.2015
-
Sana wrote:Madziu no tak, ale też mnie trochę zaskoczyło, że większość osób bierze 0,4 mg dziennie, a ja 10 mg dziennie.
Faktycznie 10mg to sporo ale w kwestii kwasu foliowego lekarz chyba nie może się nie znać -
Hej Wam,
ja to się dziś czuję tragicznie! Głowa mnie boli od wczoraj. Dziś wstałam o 11:00, myślałam że prześpię ten ból, ale nic z tego. Nie wymiotuję, ale jest mi cholernie niedobrze i czuję, że jestem od tego o krok. Czuję się głodna, ale prawie nic nie mogę przełknąć, a na dodatek nic mi nie smakuje. Wiem, że muszę coś jeść także wcisnęłam w siebie bułkę z masłem o 7 rano, banana jak wstałam, a teraz jabłko podgryzam. Dziś nawet herbata jest ohydna, a woda smakuje żabami, heh... Nie wiem co mam ze sobą zrobić!28.V '15 - godz. 20:15
Natalia