X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    Lena87 wrote:
    Sana zastanawiam się nad termoforem, ostatnio widziałam w biedronce ..

tak ! właśnie miałam Ci to poradzić. naprawdę wielka ulga takie ciepło na plecach się rozchodzi, termofor to mój najlepszy przyjaciel. jak nie termofor to możesz sobie taką żelkę w aptece kupić co do mikro wkłada się na minutę i ona ciepła. albo termofor z pestkami wiśni,też się w mikro podgrzewa.

Dziękuję ;)

Zobaczymy jak będzie wyglądała dzisiejsza Noc, jeśli tak samo jak ta wczorajsza to z rana jadę po termofor ;)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi- hej ;) umówimy się soczek na wiadomościach na priv, tylko zaakceptuj ;p

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, było sporo do czytania :)

Pobiłam rekord :D 12 h snu :D i dalej mi mało, mogłabym spać cały dzień. Ale noc była dziwna wierciłam sie z boku na bok, płytki sen bo lekkie chrapanie meza mnie co chwilo budziło.

Po tych smutnych wpisach sama zaczełam się bac czy wszystko ok, czy jest tam dzidzia czy zyje, czy sie dobrze rozwija, Ale chce byc dobrej mysli udało się nam de fakto w 2cs bo w 1 cykl sie wydłuzył do 36 dni a zawsze miałam 29 - dniowy.

Che wierzyc i myslec ze z dzidzia wszystko ok i ze w lipcu przytule maleństwo do piersi. Musimy dziewczyny byc dobrej mysli, ciaza powinna byc okresem radosci, w koncu jest to Błogosławieństwo, nie powinnyśmy myslec o najgorszym. Takze pozytywne myslenia wlaczyc, wszystko bedzie dobrze z naszymi maleństwami :)

Ja miałam tylko pozytywne testy i 1x robiona bete. Nie miałam jeszcze zadnej wizyty u gina a widzac Wasze wstawiane zdjecia z usg ciesze sie bardzo razem z Wami i wyobrazam sobie swoje zdjecie usg :)

Pamietajcie ze maleństwa są nie raz o wiele bardziej silniejsze jak nam sie wydaje <3

pepitka, Nona, Daisy, Mia S, kahaśka, believe, Helen, Linka05 lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:21

believe lubi tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Witam się z Wami!
    U mnie znowu te brązowe plamienia... Wczoraj było ich bardzo malutko i bardzo jasne, a dzisiaj ciemniejsze... Wybiorę się dzisiaj chyba do gin na NFZ i zapytam co może być tego powodem. Powinna mnie przyjąć...

słuchaj idź od razu do szpitala na izbę przyjęć, przebadają Cię zrobią usg, ja jak powiedziałam że dwa dni mam plamienia to od razu mnie pytała dlaczego wcześniej nie przyszłam.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane !

Będę miała co robić, tyle stron do nadrobienia, podejrzewam że zajmie mi to całe popołudnie, tak się marnie czułam i czuję, że nie mam siły nawet kompa odpalić. Te mdłości uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie, nie wiem już jak sobie z nimi radzić. Myślałam że coca cola mi pomoże, a tu d...a. Zjadłam zupkę chińską i dopiero mi przeszło (a obiecałam sobie jakiś rok temu że nigdy więcej jej do ust nie wezmę).

No to by było na tyle...biorę się za czytanie waszych wypocin :)

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie można popadać w paranoję ,ja sobie myślę,że jeżeli 10 moich koleżanek było w ciąży i donosiło to dlaczego ze mną miałoby być inaczej? poza tym te wszystkie matki pijaczki i patologiczne też zazwyczaj donoszą więc wniosek,ze dzidzie w naszych brzuchach są silne:)

Mnie zważyli na wizycie,ale nie widziałam takiego wyniku na wadze od 3 lat:D wagę mają popsutą i odejmuje 4kg... zmierzyli mi ciśnienie. karty nie założyli choć to 7 tydzień był. badania krwi mi nie chciał dać choć go wyraźnie prosiłam i zaznaczyłam że czuję się tragicznie i chyba mam anemię... to stwierdził,że on nie ma na razie żadnych badań w rozpisce i jak mam wolne 90zł to mogę iść prywatnie na usg. choć właściwie nie wiem co usg miało do mojego samopoczucia? no ale przynajmniej fasolkę podejrzałam . Z usg wyszło równo 6 tyg i biło już serduszko! (to dla dziewczyn co zaraz idą i się zastanawiają czy będzie serce)
    Ale bym sobie pospała do 10... niestety kurde ja muszę najpóźniej 8 wstać żeby małą do przedszkola wyszykować. cytologi dziad mi nie pobrał.. choć ostatnią miałam wstyd się przyznać 4 lata temu... szukam nowego gina w tym szpitalu co chce rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:41

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na mdłości jeszcze mięta się dobrze sprawuje!

Ivettka lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie...
    Do czasu wizyty u ginka (czyli do 24.11) brałam kwas foliowy 0,4 mg raz dziennie. Po wizycie ginekolog kazał mi brać Urosept 6 razy dziennie, i kwas foliowy 5 mg dwa razy dziennie. Daisy się zdziwiła, że taka dawka.
    Myślicie, że to faktycznie za dużo? Czy to może zaszkodzić Dziecku?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwettka, witaj w klubie, mi tez zupka chińska pomaga, ale jadlam tylko raz, mimo że lepiej sie po niej czuję to wolę nie przesadzac i nie jesc ich zbyt często ;)

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana - skoro ginekolog tak zalecił, to chyba on wie najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:47

atdc3e5e035kp155.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu no tak, ale też mnie trochę zaskoczyło, że większość osób bierze 0,4 mg dziennie, a ja 10 mg dziennie.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Madziu no tak, ale też mnie trochę zaskoczyło, że większość osób bierze 0,4 mg dziennie, a ja 10 mg dziennie.
    Ja się nie znam...biorę 0,4 wg zalecenia na opakowaniu.
    Faktycznie 10mg to sporo ale w kwestii kwasu foliowego lekarz chyba nie może się nie znać :/

atdc3e5e035kp155.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,
    ja to się dziś czuję tragicznie! Głowa mnie boli od wczoraj. Dziś wstałam o 11:00, myślałam że prześpię ten ból, ale nic z tego. Nie wymiotuję, ale jest mi cholernie niedobrze i czuję, że jestem od tego o krok. Czuję się głodna, ale prawie nic nie mogę przełknąć, a na dodatek nic mi nie smakuje. Wiem, że muszę coś jeść także wcisnęłam w siebie bułkę z masłem o 7 rano, banana jak wstałam, a teraz jabłko podgryzam. Dziś nawet herbata jest ohydna, a woda smakuje żabami, heh... Nie wiem co mam ze sobą zrobić!

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze bardzo często przepisują ten kwas foliowy 5 mg. Moja siostra też go dostała. Nie ma się co przejmować. Kwas foliowy odkłada się w wątrobie i stopniowo uwalnia, na pewno nie zaszkodzi :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwasu foliowego, to od jutra w SP 60 tabletek za 3,99 :)

Nona lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o zdjęcie mnie z listy lipcówek niestety stracilam ta ciaze.. Zycze wam wszystkim nudnych i bezproblemowych 9 mc ..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger :( tak bardzo mi przykro :'(

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger - przykro mi...trzymaj się! :*

atdc3e5e035kp155.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ