X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:53

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:24

• Morroind Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wizyte dokładnie za tydzień, byłam już u lekarza w poniedziałek, ale stwerdził że jeszcze nic nie będzie widać... Przepisał mi femibion natal 1, powiedział że macica jest powiększona, spojrzał na moje wyniki z beta HCG no i więcej mam wiedzieć za tydzień... ;)

czuje się okropnie, siedzę na uczelni po 8 godzin dziennie i modlę się żeby jak najszybciej przyszedł piątek :(

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja teżmam z panieńskim nazwiskiem i po prostu gin powiedział, że sa tam dane, które dowód osobisty potwierdzi.

aaa i jeszcze ktoś pytał
    mój główny gin tylko prywatnie przyjmuje i pracuje w szpitalu w którym będę rodzic

a gin z nfztu to tylko w przychodni pracuje

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja mam grupę krwi (z operacji sprzed 3 lat) ale mam na niej panieńskie nazwisko, pesel ten sam wiadomo. Myślicie że powtarzać grupę czy z aktem małżeństwa/dowodem honorują? Przecież kurde grupa krwi się nie zmienia.

Mi się wydaje, że nie musisz robić znowu :) mnie się po prostu położna pytała, czy mam badania na oznaczenie grupy krwi, a ja nie miałam, więc dopisała.

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki życzę Wam spokojnej nocki bez szaleństw kibelkowych itd. :) Dobranoc :)

• believe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Nona ja teżmam z panieńskim nazwiskiem i po prostu gin powiedział, że sa tam dane, które dowód osobisty potwierdzi.

aaa i jeszcze ktoś pytał
    mój główny gin tylko prywatnie przyjmuje i pracuje w szpitalu w którym będę rodzic

a gin z nfztu to tylko w przychodni pracuje

A mój gin na NFZ przyjmuje w szpitalu, a ta prywatna właśnie nie wiem. Na pewno nie ma jej rozpisanej w poradni ginekologiczno-położniczej, więc chyba nie...

• juwelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:53

Morroind, Smartunia lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zaszłam w pierwszą ciąże to poprosiłam o opinię na temat ginekologów jedną z pan doktor - chyba nawet wtedy ordynator. jej pasierb to mój przyjaciel.
    i poleciła mi 3 lekarzy. dwóch facetów i babkę. ginkę na wstępie odrzuciłam bo jakoś nie chciałam d kobiety chodzić. a jednego z ginów odrzuciłąm z racji szpitala, w którym pracuje a ja nie chcę tam rodzić. a ten mój gin to przy okazji pani doktor przyjaciel, prowadził jej ciąże i ma do niego full zaufanie. i ja też nim go obdarzam. po cc zaglądał każdego dnia po dwa razy, jak na patologi leżałam to też u mnie był codziennie.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    no tak, każdy gin mówi że najlepiej w okolicach 8tyg przyjść jeśli wszystko jest ok;)

Oby dolegliwości przeszły szybko, pocieszam że się że 6stycznia zaczynam 2 trymestr i może wtedy? he he
    Oby wcześniej;)
    Ja na szczęście na l4 już i całymi dniami leżę na kanapie i cierpię;D jest super, he he;)
    powodzenia;)

No i wzajemnie rośnijcie zdrowo :) <3

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:25

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj dostałam skierowania na badania i między innymi na grupę krwi ale wcześniej nie miałam tego badania robionego :-) zlecił mi też morfologie,na toksoplazmoze, glukozę i jeszcze badanie moczu :-) także chyba sporo jak na pierwszy raz, jak myślicie? :-)

Morroid witaj :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam morfologię, mocz, próby watrobibe, hiv, toxo, tsh, glukozę, i jeszcze kilka ale mam w pokoju młodego akurat teczkę i nie pamiętam

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na glukozę też mi wypisał, tylko kiły nie. Może później zleci. Flexi to full wypas dostałaś :-) tsh miałam niedawno robione ale tych prób wątrobowych to nigdy, to jest standardowe badanie w ciąży czy u Ciebie akurat była taka potrzeba?

Nona lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m,oj gin po prostu zleca szereg badań. mają być na świeżo, przy okazji danej ciązy i nie ma, że dwa miechy temu było robione.

Nona, hibiskus lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :D

Ale z Was nocne marki! :D Ja już o tej porze smacznie śpię ;)

Wczoraj tak mnie bolał brzuch,że myslałam że umrę :/

atdc3e5e035kp155.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ