X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja wczoraj szybciutko zasnęłam coś przed 21 i oczywiście wstać rano nie mogłam :D Mnie strasznie męczy zgaga :( odbija mi sie nawet cukier z herbaty:(
    Madziulek Mnie tez boli podbrzusze. Wydaje mi się, że to głównie od siedzenia tyle w pracy bo momentami aż muszę wstać żeby przestało boleć...

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Cześć dziewczyny :) Ja wczoraj szybciutko zasnęłam coś przed 21 i oczywiście wstać rano nie mogłam :D Mnie strasznie męczy zgaga :( odbija mi sie nawet cukier z herbaty:(
    Madziulek Mnie tez boli podbrzusze. Wydaje mi się, że to głównie od siedzenia tyle w pracy bo momentami aż muszę wstać żeby przestało boleć...
    U mnie też najlepsza pozycja, to stojąca, a idealna-leżąca ;)
    W pracy wstaję co jakiś czas i chwilę spaceruję :P

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spaceruję bo mam częte wizyty w WC a kawałekl do niej musze przejsc :) Dla mnie leżeć oznacza raj :) heheh

hibiskus lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Ja tez spaceruję bo mam częte wizyty w WC a kawałekl do niej musze przejsc :) Dla mnie leżeć oznacza raj :) heheh
    Też mam kawałek do kibelka hihi :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś trzeba sobie radzic a przynajmniej jest okazja sie przejść :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :)

Czy oprócz kwasu foliowego stosujecie kwas DHA?

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie byłam jeszcze u lekrza więc biore tylko FalVit i Folik. A co to za kwas?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Ja póki co nie byłam jeszcze u lekrza więc biore tylko FalVit i Folik. A co to za kwas?
    Może faktycznie na własną rękę lepiej nic nie stosować poza kw. foliowym.
    To jest kw. omega 3.

http://parenting.pl/portal/kwas-dha-a-prawidlowy-rozwoj-mozgu-dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 08:20

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana muszę was nadrobić wczoraj nie miałam siły na nic tak mnie rozłożyło dzisiaj nie jest lepiej mam nadzieje że uda mi się załatwić wizyte u rodzinnego :(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:25

pepitka, Daisy lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona doczytałam że miałas udana wizyte na nfz czego gratuluję:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Nona, super, że na wizycie OK, zastanawiałam się na początku jak to możlwie że maluszek ma 1,42 cm - ale widzę, że to pęcherzyk tyle ma :-) Super!
    A jak poszło ze skierowaniami??? Musiałaś sie upominać, czy bez problemu Ci dał?

Odnośnie grupy krwi u mnie: powiedzieli mi, że lepiej zrobić jak już będzie nazwisko po mężu ( zaszłam w ciążę w noc poślubną i jeszcze nie zdążyłam wymienić dokumentów) - bo niektóre szpitale mogą się doczepić:/ Więc dla świętego spokoju zrobiłam już z nowym nazwiskiem. Myślę, że najlepiej zapytać gina, ew. już w samym szpitalu na izbie przyjęć.

Madziulek ja biorę MAMA Dha Premium - w składzie jest kwas foliowy, wit D3, magnez, jod, no i oczywiście kwasy dha - z zalecenia gin.

Dziewczyny, które przyjmują leki na tarczycę: pamiętajcie, że przyjmowanie żelaza obniża wchłanianie się leku - więc albo najlepiej zrezygnować z suplementacji albo przyjmować kilka godzin po hormonach.

U mnie delikatnie popruszyło śniegiem, ciekawe, czy coś się ruszy - córa jeszcze nie jeździła nigdy na sankach....

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana!
    ja czuję się super, ani nie mam mdłości ani częstych wizyt w wc no nic. sutki mnie bola i od czasu do czasu brzuch. ale myślę, że jeszcze czas na objawy. Za tydzień pewnie juz będę biegać do kibelka jak szalona.
    i w koncu udało mi się pospać ciut dłużej :)

co do witamin, to własnie ja jeszcze mam nic nie brać. tylko kwas foliowy. końcem 1 a może i na poczatku drugiego zacznę brać pewnie, tak jak poprzednio lekarz zlecił.

choć powiem Wam, że im bliżej wizyty tym bardziej mam stresik.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja omege 3 biore juz od jakiegos czasu :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek mnie też zgaga męczy :/

Dziewczyny ja byłam pewna że glukozę się później robi... widywałam w przychodni kobiety które robiły glukozę i miały już zaokrąglone brzuszki.

Mi gin w poniedziałek nie dał żadnego skierowania na badania, tylko na powtórkę moczu i bety za dwa tygodnie. Mam do niego przyjść 8.12 i mam nadzieję, że wtedy już mi jakieś skierowania da.

Daisy lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropna ta zgage :( praktycznie od samego poczatku ciąży :( Jestem umówiona na wizyte 02.12 i kazała mi lekarka przynieśc na nia wyniki bety, moczy, mofrologię i glukozę także w poniedziałek robię, odbieram wyniki i na wizytę we wtorek :)

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 hehe ale szczescie w noc poślubną zrobic bobasa hehe my tez probowalismy ale jak widac musielismy się naczekać:P

Nona - Dopisana na 25.11

co do grupy krwi to jeszcze mnie nie skierował hmmm... a nie wiem jaka mam:P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew to ja robiłam w zeszłym roku i mam ARH+ :) Czyli konfliktu z mężem nie mam :)

• Flexi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana bo my teraz mamy zrobić po prostu glukoze badanie z krwi. a później w ciąży robi się krzywą cukrową a to co innego.
    glukoza na czczo teraz to po prostu poziom cukru we krwi.
    a potem to się idzie z glukozą 50 lub 75 i robi sie obciążenie czyli pobierają krew, pijesz glukoze, siedzisz i nigdzie nie idziesz, żeby nie spalać tego cukru, po godzinie pobierają krew, znów siedzisz i czekasz i za godzinę znów pobierają krew.

jak dla mnie najgorsze badanie w całej ciąży :/ fuj fuj

nick nieaktualny, Daisy, Daisy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Zgredek mnie też zgaga męczy :/

Dziewczyny ja byłam pewna że glukozę się później robi... widywałam w przychodni kobiety które robiły glukozę i miały już zaokrąglone brzuszki.

Mi gin w poniedziałek nie dał żadnego skierowania na badania, tylko na powtórkę moczu i bety za dwa tygodnie. Mam do niego przyjść 8.12 i mam nadzieję, że wtedy już mi jakieś skierowania da.
    Sana - teraz robimy glukozę na czczo - tylko jej poziom we krwi. Natomiast później, po 20tc robi się test obciążenia glukozą - pobierają Ci krew, dostajesz do wypicia glukozę, czekasz 2 godziny i potem znowu pobierają Ci krew. Bada się wtedy jak zareaguje Twój organizm na podanie pewnej dawki glukozy i czy po określonym czasie poziom glukozy spada do właściwego poziomu - pewnie dlatego kojarzysz kobietki z brzuszkami :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ