Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja wczoraj szybciutko zasnęłam coś przed 21 i oczywiście wstać rano nie mogłam
Mnie strasznie męczy zgaga
odbija mi sie nawet cukier z herbaty:(
Madziulek Mnie tez boli podbrzusze. Wydaje mi się, że to głównie od siedzenia tyle w pracy bo momentami aż muszę wstać żeby przestało boleć... -
Zgredek wrote:Cześć dziewczyny
Ja wczoraj szybciutko zasnęłam coś przed 21 i oczywiście wstać rano nie mogłam
Mnie strasznie męczy zgaga
odbija mi sie nawet cukier z herbaty:(
Madziulek Mnie tez boli podbrzusze. Wydaje mi się, że to głównie od siedzenia tyle w pracy bo momentami aż muszę wstać żeby przestało boleć...
W pracy wstaję co jakiś czas i chwilę spaceruję -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zgredek wrote:Ja póki co nie byłam jeszcze u lekrza więc biore tylko FalVit i Folik. A co to za kwas?
To jest kw. omega 3.
http://parenting.pl/portal/kwas-dha-a-prawidlowy-rozwoj-mozgu-dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 08:20
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry!
Nona, super, że na wizycie OK, zastanawiałam się na początku jak to możlwie że maluszek ma 1,42 cm - ale widzę, że to pęcherzyk tyle maSuper!
A jak poszło ze skierowaniami??? Musiałaś sie upominać, czy bez problemu Ci dał?
Odnośnie grupy krwi u mnie: powiedzieli mi, że lepiej zrobić jak już będzie nazwisko po mężu ( zaszłam w ciążę w noc poślubną i jeszcze nie zdążyłam wymienić dokumentów) - bo niektóre szpitale mogą się doczepićWięc dla świętego spokoju zrobiłam już z nowym nazwiskiem. Myślę, że najlepiej zapytać gina, ew. już w samym szpitalu na izbie przyjęć.
Madziulek ja biorę MAMA Dha Premium - w składzie jest kwas foliowy, wit D3, magnez, jod, no i oczywiście kwasy dha - z zalecenia gin.
Dziewczyny, które przyjmują leki na tarczycę: pamiętajcie, że przyjmowanie żelaza obniża wchłanianie się leku - więc albo najlepiej zrezygnować z suplementacji albo przyjmować kilka godzin po hormonach.
U mnie delikatnie popruszyło śniegiem, ciekawe, czy coś się ruszy - córa jeszcze nie jeździła nigdy na sankach.... -
witam z rana!
ja czuję się super, ani nie mam mdłości ani częstych wizyt w wc no nic. sutki mnie bola i od czasu do czasu brzuch. ale myślę, że jeszcze czas na objawy. Za tydzień pewnie juz będę biegać do kibelka jak szalona.
i w koncu udało mi się pospać ciut dłużej
co do witamin, to własnie ja jeszcze mam nic nie brać. tylko kwas foliowy. końcem 1 a może i na poczatku drugiego zacznę brać pewnie, tak jak poprzednio lekarz zlecił.
choć powiem Wam, że im bliżej wizyty tym bardziej mam stresik.
-
nick nieaktualny
-
Zgredek mnie też zgaga męczy
Dziewczyny ja byłam pewna że glukozę się później robi... widywałam w przychodni kobiety które robiły glukozę i miały już zaokrąglone brzuszki.
Mi gin w poniedziałek nie dał żadnego skierowania na badania, tylko na powtórkę moczu i bety za dwa tygodnie. Mam do niego przyjść 8.12 i mam nadzieję, że wtedy już mi jakieś skierowania da.Daisy lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
nick nieaktualny
-
Tysia85 hehe ale szczescie w noc poślubną zrobic bobasa hehe my tez probowalismy ale jak widac musielismy się naczekać
Nona - Dopisana na 25.11
co do grupy krwi to jeszcze mnie nie skierował hmmm... a nie wiem jaka mam:PNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sana bo my teraz mamy zrobić po prostu glukoze badanie z krwi. a później w ciąży robi się krzywą cukrową a to co innego.
glukoza na czczo teraz to po prostu poziom cukru we krwi.
a potem to się idzie z glukozą 50 lub 75 i robi sie obciążenie czyli pobierają krew, pijesz glukoze, siedzisz i nigdzie nie idziesz, żeby nie spalać tego cukru, po godzinie pobierają krew, znów siedzisz i czekasz i za godzinę znów pobierają krew.
jak dla mnie najgorsze badanie w całej ciążyfuj fuj
Nona, Daisy, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Sana wrote:Zgredek mnie też zgaga męczy
Dziewczyny ja byłam pewna że glukozę się później robi... widywałam w przychodni kobiety które robiły glukozę i miały już zaokrąglone brzuszki.
Mi gin w poniedziałek nie dał żadnego skierowania na badania, tylko na powtórkę moczu i bety za dwa tygodnie. Mam do niego przyjść 8.12 i mam nadzieję, że wtedy już mi jakieś skierowania da.