WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja wczoraj szybciutko zasnęłam coś przed 21 i oczywiście wstać rano nie mogłam :D Mnie strasznie męczy zgaga :( odbija mi sie nawet cukier z herbaty:(
    Madziulek Mnie tez boli podbrzusze. Wydaje mi się, że to głównie od siedzenia tyle w pracy bo momentami aż muszę wstać żeby przestało boleć...

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Cześć dziewczyny :) Ja wczoraj szybciutko zasnęłam coś przed 21 i oczywiście wstać rano nie mogłam :D Mnie strasznie męczy zgaga :( odbija mi sie nawet cukier z herbaty:(
    Madziulek Mnie tez boli podbrzusze. Wydaje mi się, że to głównie od siedzenia tyle w pracy bo momentami aż muszę wstać żeby przestało boleć...
    U mnie też najlepsza pozycja, to stojąca, a idealna-leżąca ;)
    W pracy wstaję co jakiś czas i chwilę spaceruję :P

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spaceruję bo mam częte wizyty w WC a kawałekl do niej musze przejsc :) Dla mnie leżeć oznacza raj :) heheh

hibiskus lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Ja tez spaceruję bo mam częte wizyty w WC a kawałekl do niej musze przejsc :) Dla mnie leżeć oznacza raj :) heheh
    Też mam kawałek do kibelka hihi :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś trzeba sobie radzic a przynajmniej jest okazja sie przejść :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :)

Czy oprócz kwasu foliowego stosujecie kwas DHA?

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie byłam jeszcze u lekrza więc biore tylko FalVit i Folik. A co to za kwas?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Ja póki co nie byłam jeszcze u lekrza więc biore tylko FalVit i Folik. A co to za kwas?
    Może faktycznie na własną rękę lepiej nic nie stosować poza kw. foliowym.
    To jest kw. omega 3.

http://parenting.pl/portal/kwas-dha-a-prawidlowy-rozwoj-mozgu-dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 08:20

Nona lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana muszę was nadrobić wczoraj nie miałam siły na nic tak mnie rozłożyło dzisiaj nie jest lepiej mam nadzieje że uda mi się załatwić wizyte u rodzinnego :(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:25

pepitka, Daisy lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona doczytałam że miałas udana wizyte na nfz czego gratuluję:)

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Nona, super, że na wizycie OK, zastanawiałam się na początku jak to możlwie że maluszek ma 1,42 cm - ale widzę, że to pęcherzyk tyle ma :-) Super!
    A jak poszło ze skierowaniami??? Musiałaś sie upominać, czy bez problemu Ci dał?

Odnośnie grupy krwi u mnie: powiedzieli mi, że lepiej zrobić jak już będzie nazwisko po mężu ( zaszłam w ciążę w noc poślubną i jeszcze nie zdążyłam wymienić dokumentów) - bo niektóre szpitale mogą się doczepić:/ Więc dla świętego spokoju zrobiłam już z nowym nazwiskiem. Myślę, że najlepiej zapytać gina, ew. już w samym szpitalu na izbie przyjęć.

Madziulek ja biorę MAMA Dha Premium - w składzie jest kwas foliowy, wit D3, magnez, jod, no i oczywiście kwasy dha - z zalecenia gin.

Dziewczyny, które przyjmują leki na tarczycę: pamiętajcie, że przyjmowanie żelaza obniża wchłanianie się leku - więc albo najlepiej zrezygnować z suplementacji albo przyjmować kilka godzin po hormonach.

U mnie delikatnie popruszyło śniegiem, ciekawe, czy coś się ruszy - córa jeszcze nie jeździła nigdy na sankach....

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana!
    ja czuję się super, ani nie mam mdłości ani częstych wizyt w wc no nic. sutki mnie bola i od czasu do czasu brzuch. ale myślę, że jeszcze czas na objawy. Za tydzień pewnie juz będę biegać do kibelka jak szalona.
    i w koncu udało mi się pospać ciut dłużej :)

co do witamin, to własnie ja jeszcze mam nic nie brać. tylko kwas foliowy. końcem 1 a może i na poczatku drugiego zacznę brać pewnie, tak jak poprzednio lekarz zlecił.

choć powiem Wam, że im bliżej wizyty tym bardziej mam stresik.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja omege 3 biore juz od jakiegos czasu :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek mnie też zgaga męczy :/

Dziewczyny ja byłam pewna że glukozę się później robi... widywałam w przychodni kobiety które robiły glukozę i miały już zaokrąglone brzuszki.

Mi gin w poniedziałek nie dał żadnego skierowania na badania, tylko na powtórkę moczu i bety za dwa tygodnie. Mam do niego przyjść 8.12 i mam nadzieję, że wtedy już mi jakieś skierowania da.

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropna ta zgage :( praktycznie od samego poczatku ciąży :( Jestem umówiona na wizyte 02.12 i kazała mi lekarka przynieśc na nia wyniki bety, moczy, mofrologię i glukozę także w poniedziałek robię, odbieram wyniki i na wizytę we wtorek :)

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 hehe ale szczescie w noc poślubną zrobic bobasa hehe my tez probowalismy ale jak widac musielismy się naczekać:P

Nona - Dopisana na 25.11

co do grupy krwi to jeszcze mnie nie skierował hmmm... a nie wiem jaka mam:P

Nona lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew to ja robiłam w zeszłym roku i mam ARH+ :) Czyli konfliktu z mężem nie mam :)

• Flexi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana bo my teraz mamy zrobić po prostu glukoze badanie z krwi. a później w ciąży robi się krzywą cukrową a to co innego.
    glukoza na czczo teraz to po prostu poziom cukru we krwi.
    a potem to się idzie z glukozą 50 lub 75 i robi sie obciążenie czyli pobierają krew, pijesz glukoze, siedzisz i nigdzie nie idziesz, żeby nie spalać tego cukru, po godzinie pobierają krew, znów siedzisz i czekasz i za godzinę znów pobierają krew.

jak dla mnie najgorsze badanie w całej ciąży :/ fuj fuj

Nona, Daisy, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Zgredek mnie też zgaga męczy :/

Dziewczyny ja byłam pewna że glukozę się później robi... widywałam w przychodni kobiety które robiły glukozę i miały już zaokrąglone brzuszki.

Mi gin w poniedziałek nie dał żadnego skierowania na badania, tylko na powtórkę moczu i bety za dwa tygodnie. Mam do niego przyjść 8.12 i mam nadzieję, że wtedy już mi jakieś skierowania da.
    Sana - teraz robimy glukozę na czczo - tylko jej poziom we krwi. Natomiast później, po 20tc robi się test obciążenia glukozą - pobierają Ci krew, dostajesz do wypicia glukozę, czekasz 2 godziny i potem znowu pobierają Ci krew. Bada się wtedy jak zareaguje Twój organizm na podanie pewnej dawki glukozy i czy po określonym czasie poziom glukozy spada do właściwego poziomu - pewnie dlatego kojarzysz kobietki z brzuszkami :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ