Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
Co do grupy krwi to mój gin powiedział, na dokumencie potwierdzającym ważny jest pesel (wiadomo to się nie zmienia). Ja tez mam potwierdzenie grupy krwi na stare nazwisko i mi nie kazał powtarzać, no chyba, że chce dla samej siebie.
Co do witamin w pierwszych tygodniach to mój gin akurat uważa, że są zbędne i wystarczy kwas. Powiedział, że najpierw badania i wyniki i potem zobaczymy też pod tym kontem co mi potrzeba.Nona lubi tę wiadomość
-
jak pierwsza ciaża to nie ma sprawy.
Ja jak straciłam w 9tc to dostałam przeciwciała, i pózniej trzeba powtorzyc podanie przeciwciał okolo chyba 20-któregoś tc, i późneij jeszcze raz.
Też mam minus, same z tym kłopoty.synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualny
-
Witam z rana (albo raczej z południa) ja dopiero wstałam.
Nona, pytasz czy powtarzać toxo jeśli była ok, ale co oznacza, że była ok? Ja np. na toxo w momencie badania ani nie chorowałam, ani nie miałam przeciwciał, dlatego teraz zlecił mi badania czy aktualnie nie jestem chora, czyli Toxo IgM. Mam zrobić jeszcze grupę krwi, chociaż już mam, ale chciałam się upewnić, więc zrobiłam jeszcze raz. Oprócz tego jeszcze morfologia krwi, glukoza na czczo, Rub IgG (różyczka) i mocz badanie ogólne. Ja oczywiście do tego zrobiłam jeszcze TSH. Za wszystko zapłaciłam 123zł. Dziś będą wyniki.Nona lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualny
-
Mi jeszcze nie zlecił na HIV, ale dla świętego spokoju pewnie zrobię. Nona myślę, że badania na toxo to nie nasze pierwsze ani nie ostatnie. Skoro nigdy nie chorowałyśmy, musimy to kontrolować przez całą ciążę zapewne.
Nona, gigsa lubią tę wiadomość
Natalia
-
Na HIV jeśli nie dostałyście jeszcze skierowania to zapewne dostaniecie - przy przyjęciu do szpitala (poród) jest wymagany wynik więc badanie jest obowiązkowe
U mnie toxo wyszła negatywna tzn nie przechodzilam i nie mam przeciwcial ale robiłam to badanie jeszcze przed ciążą trzy miesiące, niedługo bedę powtarzac. W domu mam trzy koty ale są zdrowe, na wszelki wypadek eksmitowałam je ze swojej sypialni i w najbliższym czasie chcę je tez przebadać - dla świętego spokoju ale skoro przez tyle lat mnie nie zaraziły to raczej wątpię
Różyczkę też robiłam już ale na własna rękę w sierpniu i mam przeciwciała (szczepienie za dzieciaka). Polecam wam zrobić cytomegalię bo na to raczej nie kierują a jest dość ważne
U mnie kolejny dzień mdłości, ciągną się od tygodnia. Czuję się jak na kacu gigancie ciągle
Jutro wizyta u ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:41
Nona lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam skierowanie na HIV, jak byłam w pierwszej ciazy nie było ono obowiazkowe, teraz jest. Cytomegalie robiłam prywatnie, bo wiem że jest groźna. Co do grupy krwi to mam A rh+, takze no stres
ogólnie moja ginka mimo że na nfz, ale zawsze zaleca pełen pakiet badań które powinny być zrobione
-
Ja miałam zrobione badanie na HIV sprzed kilku miesięcy i mi lekarka powiedziała, że nie będziemy już powtarzać bo nie ma sensu - tak szybko nie da się tym zarazić
Chodzę prywatnie więc babka tez nie chce mnie naciągać
Tak czy siak - skierowania na pewno dostaniecie
-
livia30 wrote:pepitka - taki lekarz na nfz to skarb
Co do grupy krwi to wiem jaką mam ale kwitka na to nie mam bo gdzies zgubiłam więc czeka mnie powtórkaB RH+
nie mam problemu zeby sie do niej dostać - chce to idę, zawsze wyczerpująco odpowiada na pytania, zaleca wszystkie badania, jak miałam zagrożona ciążę to zawsze robila mi usg i gwizdala na to ile wizyt przysługuje na nfz
poza tym to chyba mnie lubi bo obie mamy tak samo "rosyjsko" na imię
hibiskus lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki!
Jak się dziś czujecie? U mnie jakoś tak dziwnie spokojnie, ani mdłości ani żadnych bólów, nawet odziwo w nocy spałam "w miarę" spokojnie jak na ostatnie dni... Już sama nie wiem czy się martwić czy cieszyć.
Wizytę planuję umówić na przyszły piątek (05.12), jak myślicie będzie to dobry termin? -
Dziewczyny, ja do tej pory wymiotowałam tylko raz. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale może pomaga to, że od tamtej pory jak mąż wstaje robi mi śniadanie, wystarczy bułka z masłem i herbatka. Zjadam to sobie jeszcze leżąc w łóżku, po czym robię sobie kimkę tak z godzinę, wstaje i jest ok. Oczywiście zaraz biorę sobie znowu coś do zjedzenia, żeby głodna nie być bo to wzmaga mdłości. I tak staram się coś przegryzać co 2-3 godziny do wieczora. I jak na razie (odpukać) ten system działa
hibiskus lubi tę wiadomość
Natalia