WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już rozumiem :) dziękuję :)
    Ja mam grupę ARH-, ale zanim zaczęliśmy starania o dziecko, to dostałam przeciwciała w tyłek. Czyli teraz już nie muszę dostawać przeciwciał?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak to jest z tymi przeciwciałami to nie wiem ale słyszałam, że trzeba je brac jakis czas podobno. Ale myślę, że skoro lekarz nic nie mówił to sie mylę...

• gigsa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Co do grupy krwi to mój gin powiedział, na dokumencie potwierdzającym ważny jest pesel (wiadomo to się nie zmienia). Ja tez mam potwierdzenie grupy krwi na stare nazwisko i mi nie kazał powtarzać, no chyba, że chce dla samej siebie.
    Co do witamin w pierwszych tygodniach to mój gin akurat uważa, że są zbędne i wystarczy kwas. Powiedział, że najpierw badania i wyniki i potem zobaczymy też pod tym kontem co mi potrzeba.

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie wiem jak jest w przeciwciałami, ale jeśłi to pierwsza ciąza to nie ma się co martwic ponoć, ale ja nie jestem w tamacie tak do końca.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pierwsza ciaża to nie ma sprawy.

Ja jak straciłam w 9tc to dostałam przeciwciała, i pózniej trzeba powtorzyc podanie przeciwciał okolo chyba 20-któregoś tc, i późneij jeszcze raz.

Też mam minus, same z tym kłopoty.

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:26

gigsa lubi tę wiadomość

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana (albo raczej z południa) ja dopiero wstałam. ;)
    Nona, pytasz czy powtarzać toxo jeśli była ok, ale co oznacza, że była ok? Ja np. na toxo w momencie badania ani nie chorowałam, ani nie miałam przeciwciał, dlatego teraz zlecił mi badania czy aktualnie nie jestem chora, czyli Toxo IgM. Mam zrobić jeszcze grupę krwi, chociaż już mam, ale chciałam się upewnić, więc zrobiłam jeszcze raz. Oprócz tego jeszcze morfologia krwi, glukoza na czczo, Rub IgG (różyczka) i mocz badanie ogólne. Ja oczywiście do tego zrobiłam jeszcze TSH. Za wszystko zapłaciłam 123zł. Dziś będą wyniki.

Nona lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:26

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nie zlecił na HIV, ale dla świętego spokoju pewnie zrobię. Nona myślę, że badania na toxo to nie nasze pierwsze ani nie ostatnie. Skoro nigdy nie chorowałyśmy, musimy to kontrolować przez całą ciążę zapewne.

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na HIV jeśli nie dostałyście jeszcze skierowania to zapewne dostaniecie - przy przyjęciu do szpitala (poród) jest wymagany wynik więc badanie jest obowiązkowe ;-)

U mnie toxo wyszła negatywna tzn nie przechodzilam i nie mam przeciwcial ale robiłam to badanie jeszcze przed ciążą trzy miesiące, niedługo bedę powtarzac. W domu mam trzy koty ale są zdrowe, na wszelki wypadek eksmitowałam je ze swojej sypialni i w najbliższym czasie chcę je tez przebadać - dla świętego spokoju ale skoro przez tyle lat mnie nie zaraziły to raczej wątpię ;-)

Różyczkę też robiłam już ale na własna rękę w sierpniu i mam przeciwciała (szczepienie za dzieciaka). Polecam wam zrobić cytomegalię bo na to raczej nie kierują a jest dość ważne ;-)

U mnie kolejny dzień mdłości, ciągną się od tygodnia. Czuję się jak na kacu gigancie ciągle :/

Jutro wizyta u gina ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:41

Nona lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zlecił badania na HIV

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na HIV, jak byłam w pierwszej ciazy nie było ono obowiazkowe, teraz jest. Cytomegalie robiłam prywatnie, bo wiem że jest groźna. Co do grupy krwi to mam A rh+, takze no stres :) ogólnie moja ginka mimo że na nfz, ale zawsze zaleca pełen pakiet badań które powinny być zrobione :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zrobione badanie na HIV sprzed kilku miesięcy i mi lekarka powiedziała, że nie będziemy już powtarzać bo nie ma sensu - tak szybko nie da się tym zarazić ;-) Chodzę prywatnie więc babka tez nie chce mnie naciągać ;-)

Tak czy siak - skierowania na pewno dostaniecie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka - taki lekarz na nfz to skarb ;-)

Co do grupy krwi to wiem jaką mam ale kwitka na to nie mam bo gdzies zgubiłam więc czeka mnie powtórka ;-) B RH+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:51

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    pepitka - taki lekarz na nfz to skarb ;-)

Co do grupy krwi to wiem jaką mam ale kwitka na to nie mam bo gdzies zgubiłam więc czeka mnie powtórka ;-) B RH+
    Oj naprawdę skarb :) nie mam problemu zeby sie do niej dostać - chce to idę, zawsze wyczerpująco odpowiada na pytania, zaleca wszystkie badania, jak miałam zagrożona ciążę to zawsze robila mi usg i gwizdala na to ile wizyt przysługuje na nfz :) poza tym to chyba mnie lubi bo obie mamy tak samo "rosyjsko" na imię :D

hibiskus lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki!
    Jak się dziś czujecie? U mnie jakoś tak dziwnie spokojnie, ani mdłości ani żadnych bólów, nawet odziwo w nocy spałam "w miarę" spokojnie jak na ostatnie dni... Już sama nie wiem czy się martwić czy cieszyć.
    Wizytę planuję umówić na przyszły piątek (05.12), jak myślicie będzie to dobry termin?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny....

ja tez znam swoją grupę krwi, bo kiedyś oddawałam krew....mam AB Rh+

gigsa lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:54

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia wrote:
    cześć dziewczyny....

ja tez znam swoją grupę krwi, bo kiedyś oddawałam krew....mam AB Rh+
    Ale i tak muszisz mieć papierek z lab z oznaczoną grupą krwi, no chyba że masz ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja do tej pory wymiotowałam tylko raz. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale może pomaga to, że od tamtej pory jak mąż wstaje robi mi śniadanie, wystarczy bułka z masłem i herbatka. Zjadam to sobie jeszcze leżąc w łóżku, po czym robię sobie kimkę tak z godzinę, wstaje i jest ok. Oczywiście zaraz biorę sobie znowu coś do zjedzenia, żeby głodna nie być bo to wzmaga mdłości. I tak staram się coś przegryzać co 2-3 godziny do wieczora. I jak na razie (odpukać) ten system działa :D

hibiskus lubi tę wiadomość

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ