Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Morroind wrote:Dziewczyny, czy moge i ja zostać dopisana do mamusiek?
na kiedy termin kochana;)? -
mufinka wrote:moja lekarka z nfz nie pracuje w szpitalu a lekarz prywatny tak więc będę się posługiwała kartą ciąży od niego
A u mnie lekarka z NFZ pracuje w szpitalu, a ta prywatna właśnie nie wiem...
Nona wrote:Wizyta na NFZ super.
Jest bobas, serducho bilo, skierowanie na badania, karta ciąży wszystko super. Zdjęcia mi nie dała ale i tak dużo jak na NFZ wiec jestem zadowolonatermin porodu 25.07
Nona, to supera na jakie badania dostałaś skierowania?
Helen wrote:na mdłości są zalane wrzątkiem plastry imbiru, tak mi Mama dziś powiedziała. Próbowałyście kobitki?
Ja nie mam jeszcze mdłości. Piję herbatę z miodem, cytryną i imbirem, żeby przeziębienie mnie do końca nie załatwiło, ale czytałam, że faktycznie imbir zalany wrzątkiem pomaga na mdłości. Chyba trzeba lub można chwilę go zagotować.
Morroind, witajkojarzę, że już pisałaś już w tym wątku. Byłaś dzisiaj na USG?
Jeśli chodzi o ciśnienie, to u mnie też zazwyczaj 105 - 100 na 60 - 70. -
juwelka wrote:Cati no blee. Ja piję wodę gazowaną, odbija mi się więc chyba dobrze,
Też mam mdłości nawet w nocy, boje się przekręcać na bok, dobrze że chociaż śpię długo to dzien inaczej mija...
o a tak to ja nie mamw nocy to spie spokojnie
srednio o 19 mi sie mega chce spac ale jak juz wyrobie to moge i o 24 isc spac... ale za to siku latam 2-3 w nocy
-
believe
swoje pierwsze usg mam ciągle przed sobą, dopiero w przyszłym tygodniu. Trochę późno się obudziłam, bo co prawda nie spodziewałam się dzidziusia, ale cieszę się równie bardzo tak jak Wy wszystkie
kahaśka, Sana, Helen, Ivettka, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Morroind wrote:believe
swoje pierwsze usg mam ciągle przed sobą, dopiero w przyszłym tygodniu. Trochę późno się obudziłam, bo co prawda nie spodziewałam się dzidziusia, ale cieszę się równie bardzo tak jak Wy wszystkie
Aha, bo myślałam, że miałaś iść dzisiaj -
Sana wrote:Helen ja ciśnienie mam mniej więcej takie jak Ty, a temperaturę przestałam mierzyć kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście
Evaa chyba dostała @ jak dobrze kojarzę..., ale jak nic nie mówią to spoko.
Szkoda, kibicuję jej po cichu
-
Nona wrote:Wizyta na NFZ super.
Jest bobas, serducho bilo, skierowanie na badania, karta ciąży wszystko super. Zdjęcia mi nie dała ale i tak dużo jak na NFZ wiec jestem zadowolonatermin porodu 25.07
u wzorowej Mamusi wzorowa dzidzia:)
Nona lubi tę wiadomość
-
nadrobiłam posty od 11.30 gdzieś.
Ginger tak mi przykro
wiecie ja marzę o córce i Mąż też i ja mam przeczucie na córę a mąż na drugiego syna. no zobaczymy.
ja za wizytę płacę 100zł obojętnie czy z usg czy bez, z cytologią 120zł. a połókowe będzie 3D/4D u innego lekarza i będzie kosztować 250zł.
jejku ja w piatek idę na nfz i już czekam jakie kwiatki u mnie wyjdą na wizycie z ginką ..
oby pęcherzyk już był bo na dzidzie za wcześnie pewnie.
-
nick nieaktualny