Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Morroind wrote:Dziewczyny, czy moge i ja zostać dopisana do mamusiek?

na kiedy termin kochana;)? -
mufinka wrote:moja lekarka z nfz nie pracuje w szpitalu a lekarz prywatny tak więc będę się posługiwała kartą ciąży od niego
A u mnie lekarka z NFZ pracuje w szpitalu, a ta prywatna właśnie nie wiem...
Nona wrote:Wizyta na NFZ super.
Jest bobas, serducho bilo, skierowanie na badania, karta ciąży wszystko super. Zdjęcia mi nie dała ale i tak dużo jak na NFZ wiec jestem zadowolona
termin porodu 25.07
Nona, to super
a na jakie badania dostałaś skierowania?
Helen wrote:na mdłości są zalane wrzątkiem plastry imbiru, tak mi Mama dziś powiedziała. Próbowałyście kobitki?
Ja nie mam jeszcze mdłości. Piję herbatę z miodem, cytryną i imbirem, żeby przeziębienie mnie do końca nie załatwiło, ale czytałam, że faktycznie imbir zalany wrzątkiem pomaga na mdłości. Chyba trzeba lub można chwilę go zagotować.
Morroind, witaj
kojarzę, że już pisałaś już w tym wątku. Byłaś dzisiaj na USG?
Jeśli chodzi o ciśnienie, to u mnie też zazwyczaj 105 - 100 na 60 - 70. -
juwelka wrote:Cati no blee. Ja piję wodę gazowaną, odbija mi się więc chyba dobrze,
Też mam mdłości nawet w nocy, boje się przekręcać na bok, dobrze że chociaż śpię długo to dzien inaczej mija...
o a tak to ja nie mam
w nocy to spie spokojnie
srednio o 19 mi sie mega chce spac ale jak juz wyrobie to moge i o 24 isc spac... ale za to siku latam 2-3 w nocy
-
believe
swoje pierwsze usg mam ciągle przed sobą, dopiero w przyszłym tygodniu. Trochę późno się obudziłam, bo co prawda nie spodziewałam się dzidziusia, ale cieszę się równie bardzo tak jak Wy wszystkie
kahaśka, Sana, Helen, Ivettka, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Morroind wrote:believe
swoje pierwsze usg mam ciągle przed sobą, dopiero w przyszłym tygodniu. Trochę późno się obudziłam, bo co prawda nie spodziewałam się dzidziusia, ale cieszę się równie bardzo tak jak Wy wszystkie

Aha, bo myślałam, że miałaś iść dzisiaj
-
Tempkę tam też przestałam badać, chodziło mi o tą pod pachąSana wrote:Helen ja ciśnienie mam mniej więcej takie jak Ty, a temperaturę przestałam mierzyć kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście

Evaa chyba dostała @ jak dobrze kojarzę...
, ale jak nic nie mówią to spoko.
Szkoda, kibicuję jej po cichu
-
no superNona wrote:Wizyta na NFZ super.
Jest bobas, serducho bilo, skierowanie na badania, karta ciąży wszystko super. Zdjęcia mi nie dała ale i tak dużo jak na NFZ wiec jestem zadowolona
termin porodu 25.07
u wzorowej Mamusi wzorowa dzidzia:)
Nona lubi tę wiadomość
-
nadrobiłam posty od 11.30 gdzieś.
Ginger tak mi przykro
wiecie ja marzę o córce i Mąż też i ja mam przeczucie na córę a mąż na drugiego syna. no zobaczymy.
ja za wizytę płacę 100zł obojętnie czy z usg czy bez, z cytologią 120zł. a połókowe będzie 3D/4D u innego lekarza i będzie kosztować 250zł.
jejku ja w piatek idę na nfz i już czekam jakie kwiatki u mnie wyjdą na wizycie z ginką ..
oby pęcherzyk już był bo na dzidzie za wcześnie pewnie.

-
nick nieaktualny