WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:51

Helen lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimięta wrote:
    Ginekolog powiedział mi, że na początku nie można wykluczyć pozamacicznej ciąży nawet jak widać pęcherzyk w macicy. Podobno jak zarodek zagnieździ się np. w jajowodzie to w macicy i tak powstaje często pseudopęcherzyk:((. Bardzo mi przykro Helen :(.
    :(

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Podejrzewam że to nic strasznego, ja tak miałam w 1 ciąży to gin kazał mi brać furagin przez jakiś czas i się wyniki poprawiły. A co do kolacji to będą kanapeczki z chudziutką wędlinką drobiową, jakimś cudem teraz na wieczór czuję się znacznie lepiej :)

Helen, uda Wam się, jestem tego w 100 % pewna, odpocznij teraz, nie zadręczaj myślami, będę się modliła, żeby Ci się udało :*
    też się modlę codziennie od ostatniego wieczoru przed pójściem do szpitala. Muszę przyjąć to na klatę i zobaczyć jaki będzie miał plan Bóg. Proszę go o zdrową ciążę i dzieci, jęsli nic z tego nie wyjdzie to mam odpowiedź.

Sana jak nie wiesz co zjeść to może jajko na twardo, na pewno nie zasniesz głodna. Lub mięsko, albo kanapka z miodem :P.

Ivettka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapki z miodem dawno nie jadłam, a bardzo lubię :)
    Kochana :* modlę się za Ciebie. Ściskam :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • believe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim :)
    hibiskus wrote:
    ja suplementów nie będę raczej brać,chyba,że mi gin żelazo zaleci. słyszałam że witaminy tuczą dzieci w brzuchu... nie wiem ile w tym prawdy.

Mi też gin powiedziała, że po witaminach rodzą się większe dzieci i że jeśli muszę, to żebym brała jakieś z DHA, ale nie ma takiej potrzeby (przynajmniej na razie).
    Helen wrote:
    Ja się z wami niedługo pożegnam, może jeszcze chwilę pobędę aby się cieszyć waszym szczesciem.
    Niestety nie mam dobrych wiesci, zobaczyli zarodek z pecherzykiem w jajowodzie i chyba to jest to co szukali, do tego beta spada. Jak bedzie ladnie spadała, to mnie wypyuszcza do domu, a jak nic sie za bardzo nie ruszy, to badanie farmakologiczne lub laparoskopia, choc juz nie wiem co lepsze. po leku metrotreksatu przez 3miesiace trezba wprowadzic antykoncepcje.
    Tylko proszę nie doszukujcie się tego u siebie...wystarczy że sama cierpie.

Helen, bądź silna <3 ja wierzę w to, że to jeszcze nie ostateczna diagnoza i jeszcze usłyszysz pozytywne informacje od lekarzy <3

Kocimięta, Dzasta51, Tinyla - witajcie na fioletowej stronie :)
    juwelka wrote:
    dziewczyny ja się wyłączam na jakiś czas... nie mam siły. wszystko co zjem ląduje w ubikacji, nawet suchy chleb, czarna herbata... na nic nie mogę patrzeć:( Schudłam już 2kg w 3dni, a i tak mam niedowagę...
    jak tak dalej pójdzie to pojadę na dyżur do szpitala, moja koleżanka miała podobnie i kroplówka postawiła ją na nogi:)

trzymajcie się i nie dołujcie niczym;*

Juwelka, wracaj proszę do nas jak najszybciej :)
    cati wrote:
    Ja mieszkam w Norwegii niestety tu tylko i wylacznie jest jedno usg w 20 tyg.

Ale juz sie uspokoiłam , co ma byc to bedzie :) trzeba bedzie dalej probowac !
    dobranoc :*

Cati, myśl pozytywnie <3 na pewno jest wszystko w porządku i jest wytłumaczenie tej sytuacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Tysia - gigsa

no wlasnie sie chyba stało :/
    testy wychodza mi takie ze Testowa kreska jest bledsza duzo od tej controlnej.

gdzie hormon HCG na tym poziomie powinien utrzymywac sie jz na wysokim poziomie do konca ciazy .

o2m4_czy-test-ciazowy-wykryje-ciaze-pozamaciczna_225x170.jpg takie cos podobnego mi wychodzi gdzie wczesniej mialam 2 tluste krechy... to juz drugi taki test wiec nie ma mowy o jakims bledzie czy cos...

Cati, przeczytaj proszę ten dokument :) http://www.badaniaprenatalne.pl/foto/ilustracje/test_ciazowy.pdf

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę weekend :D

Moja siostra wczoraj do mnie pisze 'jak tam Twój @?' ;) Ściemniłam,że wszystko z nim w porządku :P
    A tak mnie korciło żeby obwieścić radosną nowinę! Ale to dopiero w przyszły weekend, po wizycie u gina :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 08:10

Nona, hibiskus, Smartunia, Daisy lubią tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:32

• madziulek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    bądź dzielna, korci bardzo. ja teraz autem wszędzie jeżdżę żeby uniknąć pytań czemu nie piję. My czekamy do połowy stycznia do 13tygodnia.
    My rodzicom i rodzeństwu powiemy za tydzień. A reszcie też w połowie stycznia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 08:28

Nona lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja nadal zzdycham byłam u lekarz i wirusówka nic oprócz apapu i witaminy c masakra wykończe sie :(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim.

Ja dziś rano miałam różowawy śluz :/ ale nic mnie nie boli wszystko jest tak jak wcześniej, ja w ogóle nie mam za bardzo objawów ciążowych po za bólem głowy i powiększonym biustem. czasem piersi zabolą czy jajnik. staram się nie nakręcać ale trochę mnie to zmartwiło... :(

f2wlcbxmqludqper.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Mała współczuję :/ Ale się przyplątało, akurat teraz.. Wirusówka na szczęście zwykle nie trwa długo, więc raz dwa i będziesz w formie. Pij dużo, żeby się nie odwodnić. A woja córcia zdrowa?

Helen, ja za Ciebie pomodlić się nie mogę, ale myślę o Tobie codziennie i cały czas tli się we mnie iskierka nadziei, że jednak jest jeszcze dla Was szansa. Tego życzę z całego serducha.

Miłego dnia i pozytywnych wieści!

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    dzień dobry!

Mała współczuję :/ Ale się przyplątało, akurat teraz.. Wirusówka na szczęście zwykle nie trwa długo, więc raz dwa i będziesz w formie. Pij dużo, żeby się nie odwodnić. A woja córcia zdrowa?

Helen, ja za Ciebie pomodlić się nie mogę, ale myślę o Tobie codziennie i cały czas tli się we mnie iskierka nadziei, że jednak jest jeszcze dla Was szansa. Tego życzę z całego serducha.

Miłego dnia i pozytywnych wieści!
    mała naszczęście zdrowa chociaz lekarz mówił że to bardzo zaraźliwe i przez oststnie 2 tyg codziennie ma po 10-15 osób z tymi samymi objawami mówił że to jakaś paragrypa czy cos takiego :(

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

• mufinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

nadrobiłam 16 stron!!!

Helen tak mi przykro, mam nadzieję, że to wszystko okaże się pomyłką

Chilla uśmiałaś się z twojego snu

Juwelka biedna, oby ci szybko przeszło. kroplówka z potasem i magnezem podobno szybko stawia na nogi

Zrobiłam badanie moczu i wyszły mi bakterie- ziarniaki :( może dlatego mam taki dziwny ból brzucha? idę w poniedziałek do gin na nfz, zobaczymy co powie bo na necie jedni piszą, że trzeba leczyć a inni że to zanieczyszczenie materiału

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grupy krwi to mam AB Rh+- bardzo wygodna bo jestem uniwersalnym biorcą- każda grupa mi pasuje.

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    hej dziewczyny ja nadal zzdycham byłam u lekarz i wirusówka nic oprócz apapu i witaminy c masakra wykończe sie :(

ja tydzień temu odchorowałam ;/ myślałam,że zejdę i nawet temp miałam podwyższoną 38 z kawałkiem co mi się nigdy nie zdarza. w każdym razie mi chyba pomogło mleko z miodem i czochem... wypiłam duszkiem, następnego dnia wypiłam wodę z imbirem(podobnież też działa anty jak czosnek)i miodem.smaczne to nie było ale zaleczyłam.

Helen ja życzę aby się w końcu wyjaśniło, najgorzej to żyć w takiej niepewności;/

Cati nie nakręcaj się testami. jest jeden niepowtarzalny objaw ciąży brak @ i tego się trzymaj :) Ty chyba nawet żadnych plamień nie masz. Musi Ci być ciężko, ale pamiętaj stres i denerwowanie nie pomogą. Beznadziejne te podejście w Norwegii... Sił Ci życzę!

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Hejka wszystkim.

Ja dziś rano miałam różowawy śluz :/ ale nic mnie nie boli wszystko jest tak jak wcześniej, ja w ogóle nie mam za bardzo objawów ciążowych po za bólem głowy i powiększonym biustem. czasem piersi zabolą czy jajnik. staram się nie nakręcać ale trochę mnie to zmartwiło... :(

odpoczywaj dużo i obserwuj jak się powtórzy to sprawdź ,lepiej dla świętego spokoju pojechać na izbę niż się denerwować.

witam nowe lipcóweczki!

ja poległam wczoraj 21 ,nawet nie słyszałam jak mąż z pracy wrócił. Jutro mam u siostry parapetówę ,ale zastanawiam czy chce mi się targać z małą i siedzieć do późna ,czy nie zasnę podczas imprezy;p Mówią,że ciąża to nie choroba... to chyba facet wymyślił :D

believe lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    Mówią,że ciąża to nie choroba... to chyba facet wymyślił :D
    Też się nad tym zastanawiam ;)
    Przecież już od początku ciąży w naszym organizmie dzieje się tak rewolucja,że nie ma opcji żeby to się nie odbiło na samopoczuciu :D

hibiskus, kahaśka lubią tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ