X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi. Tinypic.com wrzucasz fote, potem wybierasz mesage board i wklejasz nam link do forum z na poczatku i na koncu, od razu sie tu wlepi fotka.

Boze co za baba, dziura 
Trzeba bylo jej powiedziec zeby nie mierzyla wszystkich swoja miarą 
Ale by jej szczena opadla, nawet by pewnie nie zajarzyla o co kaman 

A znasz wymiary pecherzyka chociaz? Powiedziala Ci cokolwiek? Pewnie masz napisane na usg . Mowilam Ci, ze w 5t3d bedzie pecherzyk widac, takze spokojnie, u mnie bylo identycznie, u mnie 0.88 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:01

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie św. Rity, to moja patronka imienna z bierzmowania. Mam nadzieję, że i nad nami czuwa! <3

Daisy lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Co do badań prenatalnych, też nie mogę znaleźć nikogo w mojej okolicy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• livia30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie - przestawiam wam Juniora!

Skubaniec ma 7,9 mm a serducho bije mu 138 uderzeń na minutę! Widziałam i słyszałam - poryczałam się :D
    Jest trzy dni młodszy jakby to wynikało z terminu ostatniej miesiączki ale nadgoni ;-) Chyba miałam później owulację. Nie ma czym się stresować - wszystko jest w jak najlepszym porządku. Rodzimy 19 lipca :D

Następna wizyta 19 grudnia z Tatusiem już bo dzień wcześniej wraca a 9 stycznia prenatalne usg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:03

Tysia85, Sabela, Sana, mała2930, Daisy, Helen, kahaśka, Smartunia, Nona, Lena87, Linka05, believe, Flexi, hibiskus, pepitka, Ivettka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Flexi, wielu ginów robi "prenatalne", ale warto znaleźć specjalistę z certyfikatem. Nie polecam badań w 11tygodniu-wiele dziewczyn miało za małe płody i niedokładnie była widoczna kość nosowa i musiały powtarzać w 13tygodniu. Lepiej iść po ukończonym 12 tygodniu.
    Ja idę 11t5d - niestety potem wypadają święta i nie mam jak zrobić tych badań. Na razie bobas wydaje się rosnąć "planowo" więc liczę, że osiągnie te wymagane wymiary do badań. Najwyżej będziemy na gwałt powatarzać po świętach

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30, gratki :)

livia30 lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia jeszcze raz gratuluję :)
    Nona wiem, że już wrzucałaś, ale na komórce nie mogłam zapisać linku - możesz jeszcze raz wrzucić link do spisu tych ginekologów którzy robią badanie prenatalne i mają certyfikat? Będę bardzo wdzięczna.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny urlopy biorą i po 300km jeżdżą nawet, coś znajdziesz.

A możesz mi polecić kogoś z Krakowa? Bo w sumie tam mam najbliżej :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia super, gratulacje! Jaki duzy juz ten Twój bobas!!! <3

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien odbry dziewczynki!

Helen co tam slychac? Mam nadzieje ze to milczenie nie oznacza czegos niedobrego! Caly czas o Tobie mysle <3 <3 <3

Ah no i witam sie w 7 tygodniu! :) Dzis 6t0d :D
    Kochana Daisy u mnie póki co spokojnie, z rana miałam bardzo niskie cisnienie, zawroty głowy i osłabienie, ale nie biore dupka i pewnie mi spada progesteron.
    Juz jest ok, wzielam sie na siebie i stanelam na nogach.mialam rozmowe z ordynatorem, doradził laparoskopie, choc nie wiem czy to nie z pobudek finansowych.
    Dostał ode mnie listę pytań, Nona byłabyś ze mnie dumna, tak go przepytałam :P.
    Ordynator z Koszalina, znajomy moich rodziców poleca chemię, lecz na chemie nie ma badan czy mi nie zaszkodzi w przyszlosci, ech:/. Jutro mam powtórkę bety i usg, wiec sie okaze ktora metoda jest dla mnie lepsza. Choc po operacji szybciej moge sie starac i znowu tu z wami byc, bo wiem ze sie uda. poki co w macicy nic nie widzieli, ale dziwny ten sprzet, za bardzo nic nie bylo widac, bardzo ciemny był. Leże sobie i mysle o was. Zostawiam wszystko w rękach Boga i aby dobrze kierował lekarzami.
    Flexi co ty masz za gina, skąd ona sie wzieła? okropna...ciąża to ma być przyjemny proces, widac, jej nigdy nie napyskował, ze sie tam zachowuje, całkowity brak profesjonalizmu. Nie nakrecaj sie, bo jesli w macicy jest pecherzyk z kropeczka, tzn ze dobrze i teraz trezba tylko obserwowac aby dobrze rósł i nawet nie myslec o tym ze moze byc cos nie tak, bo bedzie wszystko dobrze.

Livia gratulacje, pięknie rośnie twoja dzidzia :)

livia30, Nona lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, ale jak jestes w szpitalu normalnym to laparo na nfz Ci przysługuje przeciez? Czyli co, czyli juz wszystko wiadomo i czykuja Cię do zabiegu? Bo piszesz ze jutro beta, czyli jest jeszcze jakas nadzieja? Dziwne ze jeszcze na 100% nie potwierdzili pozamacicznej, a juz kaza Ci dupka odstawic..Kochana suzo sił Ci zycze! <3 <3 <3

• livia30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Livia super, gratulacje! Jaki duzy juz ten Twój bobas!!! <3

Rośnie jak szalony ;-)

Daisy, Helen lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na ginekologii w szpitalu na NFZ. Mają mnie wstepnie szykowac, Daisy ja juz nic nie jażę.
    Kurczę boje się że to za ciężki temat dla Was, aby to czytać :/.

feegu6l.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, myślę o Tobie ciepło. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Helen lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

believe lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen daj spokoj, jeszcze nie wszystko stracone. Gdzie masz szukac wsparcia jak nie tutaj! No to skoro jestes ubezpieczona to wydaje mi sie ze przysluguje Ci laparo z marszu. Na chemię bym się nie decydowała, w ogole co to za sposób, żeby chemię stosować po ciąży pozamacicznej? Nigdy sie nie spotakalam z czyms takim, tzn nie slyszalam. A Wy, dziewczyny?

Wiem ze to slaby moment na pocieszenie, ale poznalam kiedys dziewczyne, ktora normalnie miala @ w terminie i juz zawiedziona, ze sie znowu nie udalo, potem w polowie cyklu nastepnego trafila do szpitala, zle sie czula itp. Zrobili jej badania krwi, okazalo sie, ze jest w ciazy. Niestety na usg jej nic nie wykazalo, wiec szykowali sie juz na zabieg zeby ja oczyscic, bo podejrzewali pozamaciczna. Wypisala sie ze szpitala na wlasne zadanie, kazali jej wrocic za tydzien jak sama nie poroni w domu. Wrocila zalamana za tydzien a tam co!? Prawidlowo rozwijająca się ciąża!

Helen musisz wierzyc do samego konca. Dziwne to usg, ze nic na nim nie widac. A bete kiedy Ci robili ostatanią? Jutro masz dopiero nastepna?

Poza tym na suwaczku masz 5t2d to normalne ze jeszcze nic nie widac, moze owulke mialas pozniej. U mnie 5t3d byl tylko pecherzyk, a skoro w macicy nic nie widac, to widac cos w jajowodzie? Nie mozna na podstawie podejrzen od razu robic laparo..byc moze im tak latwiej niz podtrzymywac ciaze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:15

Nona, Sana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:34

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ