X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w niedziele twoje laboratorium nie działa, bo te przy szpitalu przyjmują na badania prywatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:07

feegu6l.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie działa, tylko pon-sob. To diagnostyka popularna w całej Polsce.

Lena87 lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lec dzis do giną... I może zrób jutro i w poniedziałek betę. Będziesz miec wtedy te 48h do sprawdzenia przyrostu

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly w kalkulatorach jest kalkulator przyrostu bety, więc myślę, że jak zrobisz w poniedziałek a potem tam powpisujesz wartości z dzisiejszej i tej następnej to obliczy Ci czy wsio jest ok.

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, pomyślę jeszcze może rzeczywiście zrobię jutro i w poniedziałek. Albo najlepiej zapytam gin, jak się dziś zapiszę.
    ale jestem wystraszona...

• sabunia Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wlasnie wrocilam z bety.wynik z 1 badania 45082, tak bardzo sie bałam o tePl brązowe plamienia ze cos moze byc nie tak.jak mam je zinterpretować? Od ost miesiaczki minęło 6tyg.

Daisy, believe lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.Ja juz sie kontaktowałamz lekarzem i to jest normalne czasem sie zdarza. chodzi mi o bete czy jest dobry wynik jak na ten tydz ciazy? Czy nie za niski?

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabunia betę masz ładną, bardzo wysoką :) to Twoja pierwsza beta?

Goździk trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dzis zaczynam 9tydzień :)

Moja mała jednak chora, nie wymiotowała juz więcej ale kaszle i sie smarka. W nocy spalam jak zając pod miedzą, bo charczala, nie mogła wykrztusic ani przełknąć, wszystko jej zalega. Na szczescie zawsze lekarstwa mam, bo tak to jest z dziećmi, rano nic nie dolega a wieczorem je nagle rozkłada. Grunt zeby szybko wyzdrowiala i mamusi nie zarazila.

Livia, piękny ten twój bobasek <3

Helen, trzymam za ciebie kciuki, oby cała ta historia skończyła sie najlepiej jak to tylko możliwe :*

Helen lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) jak tam dzien mija ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:36

Daisy, Sabela, cati, Ivettka lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie dziś startuje 6 tydzień....:) 19.12 wizyta u gina i coraz bardziej się nie mogę doczekać, jak patrzę na te Wasze usg...:)

Dziś miałam w planach sprzątać mieszkanie, ale coś z sił opadłam...ledwo kuchnię ogarnęłam...ale chyba zaraz ruszę dalej...najchętniej dziś bym chyba przespała cały dzień...:/

Nona lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka dzieki za info!

Gozdzik do lekarza dzisiaj i od razu z beta najlepiej, niski ten progesteron masz, jakie masz normy w lab? Ja mialam 14 i biore 6 tabletek luteiny na dobe i wzroslo mi do 34, potem do 38 i poki co stanelo w miejscu. Zobacze w srode czy uroslo bo mam zrobic kolejne wyniki. Z wizyta u lekarza bym sie nie ociagala. Z beta tez nie. Zrob dzis i potem normalnie w poniedzialek, tylko dopilnuj by bylo to blisko 72 h odstepu czasowego. Tak sprawdzamy bete 48, 72h. Tu na belly masz kalkulator wiec Ci wyliczy ladnie. Takze nie ma potrzeby czekac do jutra. Powodzenia! ♡♡♡

Cati.. dzien moj mija jak zwykle, spiaco :D jak pomysle o wieczornych zakupach, to odczuwam jeszcze wieksza sennosc. Wrocilam z cora ze szkoly i straszny bol czulam kilka razy - daje 90% ze to szyjka. Masakra, leze teraz wiec przeszlo, ale pare razy to az w pol sie zgielam.

Sabunia niezla beta jak na 6tyg od OM :D

Zachcianek nie mam. Slodyczy nie jem od lat i w ogole mnie nie ciagnie. W sumie do niczego mnie nie ciagnie, od kawy tez mnie nie odrzucilo i nafal pije czarnego davidofa bo jasnego nie ma w sklepie.

Najwieksza moja zmora to ziewanie bo mi peka ta opryszczka na obu wargach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:29

cati lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym coś zjadła ale nie wiem co obiad ugotowałam ale na samą mysl o nim juz mi niedobrze wymyśliłam sobie arbuza tylko skąd go wziąć jak to najblizszego marketu 25 km?

Daisy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Gozdzik do lekarza dzisiaj i od razu z beta najlepiej, niski ten progesteron masz, jakie masz normy w lab? Ja mialam 14 i biore 6 tabletek luteiny na dobe i wzroslo mi do 34, potem do 38 i poki co stanelo w miejscu. Zobacze w srode czy uroslo bo mam zrobic kolejne wyniki. Z wizyta u lekarza bym sie nie ociagala. Z beta tez nie. Zrob dzis i potem normalnie w poniedzialek, tylko dopilnuj by bylo to blisko 72 h odstepu czasowego. Tak sprawdzamy bete 48, 72h. Tu na belly masz kalkulator wiec Ci wyliczy ladnie. Takze nie ma potrzeby czekac do jutra. Powodzenia! ♡♡♡

Daisy, ale 6 tabletek na dobę luteiny 50mg podjęzykowo? Dziś idę na 18.30 do gin, nie ma zbyt dobrych opinii ale mam nadzieję że recepte wypisze.
    Normy w lab dopiero muszę odebrać, bo nie wiem czemu jak sprawdzam w necie, to tam jest sam wynik, bez norm.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    a ja bym coś zjadła ale nie wiem co obiad ugotowałam ale na samą mysl o nim juz mi niedobrze wymyśliłam sobie arbuza tylko skąd go wziąć jak to najblizszego marketu 25 km?
    Mmmmm, arbuz, aż mi ślinka pociekła :) ale tez nie mam jak jechać, chyba trzeba złożyć zamówienie mężowi :) tylko kiedy ja sie go doczekam? :/

mała2930 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jeszcze nic nie wie.... :) nie mogę się doczekać aż mu powiem :)

Nona, kahaśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:36

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja jestem na usg umówiona na 22 grudnia. Wyliczyłam sobie że powinno być ok ;)

heh, ja tak samo :) wcześniej idę 17.12 na wizytę, ale mój lekarz nie ma certyfikatu, więc zapisałam się na samo prenatalne, w razie czego z pappa jak będzie potrzeba.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ