Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w niedziele twoje laboratorium nie działa, bo te przy szpitalu przyjmują na badania prywatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:07

feegu6l.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie działa, tylko pon-sob. To diagnostyka popularna w całej Polsce.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lec dzis do giną... I może zrób jutro i w poniedziałek betę. Będziesz miec wtedy te 48h do sprawdzenia przyrostu

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly w kalkulatorach jest kalkulator przyrostu bety, więc myślę, że jak zrobisz w poniedziałek a potem tam powpisujesz wartości z dzisiejszej i tej następnej to obliczy Ci czy wsio jest ok.

nick nieaktualny, gigsa lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, pomyślę jeszcze może rzeczywiście zrobię jutro i w poniedziałek. Albo najlepiej zapytam gin, jak się dziś zapiszę.
    ale jestem wystraszona...

• sabunia Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wlasnie wrocilam z bety.wynik z 1 badania 45082, tak bardzo sie bałam o tePl brązowe plamienia ze cos moze byc nie tak.jak mam je zinterpretować? Od ost miesiaczki minęło 6tyg.

Daisy, believe lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.Ja juz sie kontaktowałamz lekarzem i to jest normalne czasem sie zdarza. chodzi mi o bete czy jest dobry wynik jak na ten tydz ciazy? Czy nie za niski?

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabunia betę masz ładną, bardzo wysoką :) to Twoja pierwsza beta?

Goździk trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dzis zaczynam 9tydzień :)

Moja mała jednak chora, nie wymiotowała juz więcej ale kaszle i sie smarka. W nocy spalam jak zając pod miedzą, bo charczala, nie mogła wykrztusic ani przełknąć, wszystko jej zalega. Na szczescie zawsze lekarstwa mam, bo tak to jest z dziećmi, rano nic nie dolega a wieczorem je nagle rozkłada. Grunt zeby szybko wyzdrowiala i mamusi nie zarazila.

Livia, piękny ten twój bobasek <3

Helen, trzymam za ciebie kciuki, oby cała ta historia skończyła sie najlepiej jak to tylko możliwe :*

Helen lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) jak tam dzien mija ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:36

Daisy, Sabela, cati, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie dziś startuje 6 tydzień....:) 19.12 wizyta u gina i coraz bardziej się nie mogę doczekać, jak patrzę na te Wasze usg...:)

Dziś miałam w planach sprzątać mieszkanie, ale coś z sił opadłam...ledwo kuchnię ogarnęłam...ale chyba zaraz ruszę dalej...najchętniej dziś bym chyba przespała cały dzień...:/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka dzieki za info!

Gozdzik do lekarza dzisiaj i od razu z beta najlepiej, niski ten progesteron masz, jakie masz normy w lab? Ja mialam 14 i biore 6 tabletek luteiny na dobe i wzroslo mi do 34, potem do 38 i poki co stanelo w miejscu. Zobacze w srode czy uroslo bo mam zrobic kolejne wyniki. Z wizyta u lekarza bym sie nie ociagala. Z beta tez nie. Zrob dzis i potem normalnie w poniedzialek, tylko dopilnuj by bylo to blisko 72 h odstepu czasowego. Tak sprawdzamy bete 48, 72h. Tu na belly masz kalkulator wiec Ci wyliczy ladnie. Takze nie ma potrzeby czekac do jutra. Powodzenia! ♡♡♡

Cati.. dzien moj mija jak zwykle, spiaco :D jak pomysle o wieczornych zakupach, to odczuwam jeszcze wieksza sennosc. Wrocilam z cora ze szkoly i straszny bol czulam kilka razy - daje 90% ze to szyjka. Masakra, leze teraz wiec przeszlo, ale pare razy to az w pol sie zgielam.

Sabunia niezla beta jak na 6tyg od OM :D

Zachcianek nie mam. Slodyczy nie jem od lat i w ogole mnie nie ciagnie. W sumie do niczego mnie nie ciagnie, od kawy tez mnie nie odrzucilo i nafal pije czarnego davidofa bo jasnego nie ma w sklepie.

Najwieksza moja zmora to ziewanie bo mi peka ta opryszczka na obu wargach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:29

cati lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym coś zjadła ale nie wiem co obiad ugotowałam ale na samą mysl o nim juz mi niedobrze wymyśliłam sobie arbuza tylko skąd go wziąć jak to najblizszego marketu 25 km?

Daisy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Gozdzik do lekarza dzisiaj i od razu z beta najlepiej, niski ten progesteron masz, jakie masz normy w lab? Ja mialam 14 i biore 6 tabletek luteiny na dobe i wzroslo mi do 34, potem do 38 i poki co stanelo w miejscu. Zobacze w srode czy uroslo bo mam zrobic kolejne wyniki. Z wizyta u lekarza bym sie nie ociagala. Z beta tez nie. Zrob dzis i potem normalnie w poniedzialek, tylko dopilnuj by bylo to blisko 72 h odstepu czasowego. Tak sprawdzamy bete 48, 72h. Tu na belly masz kalkulator wiec Ci wyliczy ladnie. Takze nie ma potrzeby czekac do jutra. Powodzenia! ♡♡♡

Daisy, ale 6 tabletek na dobę luteiny 50mg podjęzykowo? Dziś idę na 18.30 do gin, nie ma zbyt dobrych opinii ale mam nadzieję że recepte wypisze.
    Normy w lab dopiero muszę odebrać, bo nie wiem czemu jak sprawdzam w necie, to tam jest sam wynik, bez norm.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    a ja bym coś zjadła ale nie wiem co obiad ugotowałam ale na samą mysl o nim juz mi niedobrze wymyśliłam sobie arbuza tylko skąd go wziąć jak to najblizszego marketu 25 km?
    Mmmmm, arbuz, aż mi ślinka pociekła :) ale tez nie mam jak jechać, chyba trzeba złożyć zamówienie mężowi :) tylko kiedy ja sie go doczekam? :/

mała2930 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jeszcze nic nie wie.... :) nie mogę się doczekać aż mu powiem :)

nick nieaktualny, kahaśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:36

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja jestem na usg umówiona na 22 grudnia. Wyliczyłam sobie że powinno być ok ;)

heh, ja tak samo :) wcześniej idę 17.12 na wizytę, ale mój lekarz nie ma certyfikatu, więc zapisałam się na samo prenatalne, w razie czego z pappa jak będzie potrzeba.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ