X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dlatego sklaniam sie do laparo, na razie nic nie robia bo do laparo musza byc pewni ze to tam jest. W poniedzialek bylby 5t.5d.ciązy. Mowią o tym, bo mam problem z betą, a tamta dziewczyna jak miala z betą? wlasnie od dziewczyny w korytarzu usłyszałam ze jej kolezanka tez miala laparo i juz po tygodniu była z nią na impezie i dobrze sie czuła i szybko zaszła w ciążę. Jest o tym leku-Methotrexat, dużo artykółów, siostra ma sprawdzić w artykułach angielskojęzycznych co o tym piszą.
    W przypadku laparo mają usunąć z macicy mięsniaka, chcialabym aby wiecej sprawdzili, ale cos mi ciezko na razie sie dowiedziec wiecej kwestii, co by mogli tam jeszcze zdzialac.

Nona lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Helen daj spokoj, jeszcze nie wszystko stracone. Gdzie masz szukac wsparcia jak nie tutaj! No to skoro jestes ubezpieczona to wydaje mi sie ze przysluguje Ci laparo z marszu. Na chemię bym się nie decydowała, w ogole co to za sposób, żeby chemię stosować po ciąży pozamacicznej? Nigdy sie nie spotakalam z czyms takim, tzn nie slyszalam. A Wy, dziewczyny?

Wiem ze to slaby moment na pocieszenie, ale poznalam kiedys dziewczyne, ktora normalnie miala @ w terminie i juz zawiedziona, ze sie znowu nie udalo, potem w polowie cyklu nastepnego trafila do szpitala, zle sie czula itp. Zrobili jej badania krwi, okazalo sie, ze jest w ciazy. Niestety na usg jej nic nie wykazalo, wiec szykowali sie juz na zabieg zeby ja oczyscic, bo podejrzewali pozamaciczna. Wypisala sie ze szpitala na wlasne zadanie, kazali jej wrocic za tydzien jak sama nie poroni w domu. Wrocila zalamana za tydzien a tam co!? Prawidlowo rozwijająca się ciąża!

Helen musisz wierzyc do samego konca. Dziwne to usg, ze nic na nim nie widac. A bete kiedy Ci robili ostatanią? Jutro masz dopiero nastepna?

Poza tym na suwaczku masz 5t2d to normalne ze jeszcze nic nie widac, moze owulke mialas pozniej. U mnie 5t3d byl tylko pecherzyk, a skoro w macicy nic nie widac, to widac cos w jajowodzie? Nie mozna na podstawie podejrzen od razu robic laparo..byc moze im tak latwiej niz podtrzymywac ciaze..
    Tak, jutro mam następną. Niestety coś widzą w jajowodzie.

feegu6l.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pics.tinypic.pl/i/00602/gpfzxcg7stj2.jpg oto moja "dziurka"...

Livia - pięknie! za dwa tyg i ja to przeżyję bo własnie będę w 7t2d ciąży :)

Nona ja nie mówię, że tak chcę iść ale e tak jest zalecane. Ja poprzednio miałam nawet robione 14t2d chyba. już nie pamietam

Nona, believe, Sabela, Smartunia, livia30, Lena87, mała2930, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, nie pamietam gdzie, ale kiedyś czytałam o podawaniu chemii przy ciąży ektopowej. Z tego co kojarzę, to największy problem jest wtedy ze staraniami - po tej chemii trzeba odczekać więcej niż po laparo. Nie chcę siać zamętu, ale coś mi dzwoni w uszach, że około pół roku. Lepiej więc sprawdzić i dopytać, żeby potem nie było problemów.
    Myślę o Tobie i wspieram z całych sił :*

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:34

• Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    jestem nowa, ale mam nadzieję że pomożecie, nie wiem co robić.
    Dziś rano zrobiłam test i ujrzałam upragnione 2 kreseczki, pojechałam zrobić betę wyszła 301,9. Dodatkowo zrobiłam też progesteron, gdyż od 16 dc do 25 dc brałam luteinę.
    Dziś jest 30 dc, i progesteron wyszedł 12,96! Chyba to za mało?
    Czy radzicie jeszcze na dziś szukać gina po receptę? Czy jak pójdę w poniedziałek rano, to nie będzie za późno.
    Z gory dziękuję za pomoc.

• Sabela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na snackwrapa z maca albo tortile z kfc. I chyba dziś albo jutro sobie pozwolę na to :)
    Wiem, że to gówno i niezdrowe i sama tez mogłabym zrobić ale to nie to samo:D

Nona lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk ja bym szukała gina jeszcze dziś.

Nona lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:34

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela mam to samo, też bym zjadła tortille z MC'a, albo twistera z KFC, na samą myśl mi ślinka cieknie, chociaż też wiem, że to nie zdrowe ;)

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na usg umówiona na 22 grudnia. Wyliczyłam sobie że powinno być ok ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to było ostatnie opakowanie, i nie mam więcej :(
    Nona, dziękuję , już kiedyś dawno doradzałaś mi w pewnej sprawie :)

No nic szukam na dziś jeszcze.

• Sabela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Sabela mam to samo, też bym zjadła tortille z MC'a, albo twistera z KFC, na samą myśl mi ślinka cieknie, chociaż też wiem, że to nie zdrowe ;)

Oj tam, od czasu do czasu można sobie pozwolić ;)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Helen daj spokoj, jeszcze nie wszystko stracone. Gdzie masz szukac wsparcia jak nie tutaj! No to skoro jestes ubezpieczona to wydaje mi sie ze przysluguje Ci laparo z marszu. Na chemię bym się nie decydowała, w ogole co to za sposób, żeby chemię stosować po ciąży pozamacicznej? Nigdy sie nie spotakalam z czyms takim, tzn nie slyszalam. A Wy, dziewczyny?

metoda chemiczna czyli farmakologiczna jest stosowana normalnie i coraz częściej. podaje się leki i potem obserwuje czy beta po nich spada. jednak nie u wszystkich ta metoda jest skuteczna i wtedy trzeba i tak zrobić laparo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:54

Daisy lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    jestem nowa, ale mam nadzieję że pomożecie, nie wiem co robić.
    Dziś rano zrobiłam test i ujrzałam upragnione 2 kreseczki, pojechałam zrobić betę wyszła 301,9. Dodatkowo zrobiłam też progesteron, gdyż od 16 dc do 25 dc brałam luteinę.
    Dziś jest 30 dc, i progesteron wyszedł 12,96! Chyba to za mało?
    Czy radzicie jeszcze na dziś szukać gina po receptę? Czy jak pójdę w poniedziałek rano, to nie będzie za późno.
    Z gory dziękuję za pomoc.
    Ja miałam jeszcze niższy, bo poniżej 11. Dostałam Dupka i jestem już w 9 tyg. :)
    Jak masz możliwość to idź jeszcze dziś, bo mnie opieprzył, że mi się nie spieszyło. Z drugiej strony uspokoił, że jakby się coś miał dziać niedobrego to by się działo.

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robię rosołek, bo wczoraj w reklamie zobaczyłam i mi się zachciało. Zjadłabym też barszczu czerwonego - z botwinki najlepiej, mmm... ale za dużo roboty, poza tym nie sezon na botwinę. Wczoraj chodziły za mną hod-dogi, więc zrobiłam sobie sama na kolację, było dużo sałaty, pomidora, cebulki i ogórka :D

Nona lubi tę wiadomość

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zwykle i niezmiennie mam ochotę na pizzę <3

Helen, Nona lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Helen, nie pamietam gdzie, ale kiedyś czytałam o podawaniu chemii przy ciąży ektopowej. Z tego co kojarzę, to największy problem jest wtedy ze staraniami - po tej chemii trzeba odczekać więcej niż po laparo. Nie chcę siać zamętu, ale coś mi dzwoni w uszach, że około pół roku. Lepiej więc sprawdzić i dopytać, żeby potem nie było problemów.
    Myślę o Tobie i wspieram z całych sił :*
    Lekarze mówią ze trzy miechy, choc wydaje mi sie ze zawsze warto dolozyc jeszcze troche czasu. Dzisiaj podpisalam zgode na operacje, jaby sie zaczelo cos dziac aby mogli mnie wziasc na stół.
    Jak wyjdzie mi dobra beta to wtedy wiadomo co sie dzieje w organizmie, wiec czekam, dowiaduje sie ile moge, bo tu chodzi o moje zdrowie i zdrowie moich przyszlych dzieci.

ooo ja tez chce twistera :) mniam :) niczego nie moge ruszyc, ble.

Daisy lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    metoda chemiczna czyli farmakologiczna jest stosowana normalnie i coraz częściej. podaje się leki i potem obserwuje czy beta po nich spada. jednak nie u wszystkich ta metoda jest skuteczna i wtedy trzeba i tak zrobić laparo.
    Dokładnie :)

feegu6l.png
  • Goździk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chilla tequila,kahaśka dziękuję za opinie, już szukam gina.
    Trzymajcie proszę kciuki.

A powiedzcie mi proszę czy jak zrobię ponownie betę w poniedziałek , to będzie dobrze do sprawdzenia przyrostu? Bo niby powinno się co dwa dni, a za dwa dni jest niedziela...

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ