Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja długo chodziłam w bluzkach normalnego roamiaru i w tunikach latem nie ma takiego problemu zakładasz leginsy dobre tez sa z gatty do tego koszulke i tyle
Nona lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Daisy wrote:fakt biustonosz to musze kupic ale nie wiem gdzie sie udac. Czuje tez ze za miesiac znowu bede musiala kupic kolejny. W pierwszej ciazy z A mialam niezle DD jak nie wiecej
No właśnie to mnie martwi. Ja miałam normalnie D, i jeszcze się w co większe mieszczę, ale już niedługo. Nartwi mnie to, że będę musiała co miesiąc kupować a na końcu skończę i tak na namiocie
Daisy lubi tę wiadomość
-
kahaśka wrote:No właśnie to mnie martwi. Ja miałam normalnie D, i jeszcze się w co większe mieszczę, ale już niedługo. Nartwi mnie to, że będę musiała co miesiąc kupować a na końcu skończę i tak na namiociehttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Usia, tu chyba chodzi bardziej o to, że jeśli jakaś wada zostanie wykryta, to leczenie może być rozpoczęte jeszcze przed urodzeniem dziecka. To znaczy przynamniej mi się tak wydaje. Dlatego ja się zastanawiam, czy jest sens takie badanie, jeśli nie ma właśnie żadnych wskazań do tego. Oczywiście poczytam jeszcze, pomyślę, a ostatecznie zdecyduje po grudniowej wizycie u gina.
usia89, Nona lubią tę wiadomość
-
Sana wrote:Czyli co, nie warto kupować Palmersa? Chciałam niebawem kupić i teraz sama nie wiem.
Ja go stosuję (na zmianę z oliwką z BabyDream z Rossmanna). Wiele dziewczyn go poleca jako jeden z lepszych, więc wydaje mi się, że nie ma żadnego negatywnego wpływu. Helen chyba bardziej chodziło o to, że są balsamy i oliwki o lepszym, tj. bardziej naturalnym, składzie niż Palmers. -
Kahaska ja tez nie
Ale do Zakopanego czy gdzies na dol na ferie pojedziemy na pewno. Cora rok temu nauczyla sie jezdzic na nartach i na pewno mi nie przepusci
. Ja bede roboc zdjecia
I wiecej spacerowac niz stac w kolejce do wjazdu
kahaśka lubi tę wiadomość
-
Sana wrote:Czyli co, nie warto kupować Palmersa? Chciałam niebawem kupić i teraz sama nie wiem.
Do mycia polecam mydło marsylskie z oliwy z oliwek
http://www.mydlarnia.info/szare-mydlo-marsylskie-z-oliwa--z-oliwek-cat-173-id-194.aspx
Nona lubi tę wiadomość
-
believe wrote:Ja go stosuję (na zmianę z oliwką z BabyDream z Rossmanna). Wiele dziewczyn go poleca jako jeden z lepszych, więc wydaje mi się, że nie ma żadnego negatywnego wpływu. Helen chyba bardziej chodziło o to, że są balsamy i oliwki o lepszym, tj. bardziej naturalnym, składzie niż Palmers.
a o negatywnym jego wyplywie nigdy sie nie dowiemy, jesli nawet taki jest i chyba nie warto ryzykowac, zreszta to kazdej indywidualna sprawa co w siebie pakuje, bo to dostaje sie do krwioobiegu
.
-
witam popołudniowo, ale się rozpisałyście
CO do ciuszków - na córcię miałam mnóstwo ze smyka - ja byłam z nich zadowolona. Mają często promocje i jak się zapisze do ich newslettera to dostaję się dodatkowe rabaty i tak np. na wyprzedażowe rzeczy dodatkowe 25%. Za body wyhcodziło czasem 6-7 zł za sztukę. Z pepco część rzeczy była dla mnie kipskiej jakości, ale część naprawdę fajna. Lubię też ciuszki z tesco f&F.
Zara natomiast to dla mnie za drogie - nawet na przecenach chcą 30zł za bluzeczkę z krótkim rękawem - przegięcie jak dla mnie.
Ciuchy ciążowe są też w C&A.
Ja mam jedne spodnie ciążowe z popredniej ciąży i już je noszę w domu, bo normlane spodnie powoli uciskająNa bank kupię jeszcze 1-2 pary bo sa bardzo wygodne.
Dasiy - właśnie chciałam napisać, że Ty nie jesteś "dobrym" przykładem na branie luteiny, bo masz za sobą bardzo trudną historięNiewiele z nas ma takie duże dawki leków - najwaznijesze jednak, że dzięki temu wszystko jest dobrze :*
Dziewczyny, to badanie prenatalne to tak naprawdę lekarz Wam zrobi czy tego chceiece czy nie - po prostu w 11-13 tc bada się przezierność karkową i obecność kości nosowej. I nawet jeśli pójdziecie do lekarza, który nie ma certyfikatu to on też Wam to zbada na tym etapie ciąży.
Biustonosz też muszę nowy kupić.... akurat to mnie cieszy
Przed ciążą z córą miałąm 70e a po porodzie 70f-g. Niestety po karmieniu zeszło do obwisłego dTeraz za to znów cycuszki nabrały kształtów
Podejrzewam, że mogę znowu skończyć na F/G.
Staniki do karmienia kupowałam w sklepie internetowym Melissa - bardzo jestem z nich zadowolona - no ale to raczej pod koniec ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:11
Daisy, Nona lubią tę wiadomość
-
Nona mam to co Ty
Zjem i za 2 godziny znów jestem głodna. Ciągle bym tylko jadła. Ale od kiedy zobaczyłam 2 kreski na teście, to słodycze mogą dla mnie nie istnieć. Od tej pory nie mam wcale na nie ochoty. Jem co chce, nie odrzuca mnie od niczego. Lodówka mi nie śmierdzi. Kawy jedynie nie piję, bo jakoś nie mam ochoty. Mdłości i wymiotów nadal brak. Mam cichą nadzieję, że mnie jednak to ominie
Jedynie co mnie strasznie męczy to gazypo prostu tragedia
Nona lubi tę wiadomość
-
Co do palmersa to jakos do mnie nie przemawia, mimo ze nie probowalam. Mam oliwke dla dzieci johnsona i jest ok ale kurde chocmdze jakbym sie tluszczem smarowala a i po umyciu i tak jestem tlusta i znowu kolejna warstwa..dzis poszukam czegos innego. Ten bio-oil mnie ciekawi, duzo czytalam opinii dobrych. No ale tak samo zlych, tak jak o palmersie, oliwkach i wszystkim innym. Widzialam tez rozne serie kosmetykow -na rozstepy, na celulit, na poslady, na biust - wszystko dla ciezarowek od 4 msc. Masakra tyle na siebie nakladac toc to czlowiek sie naharuje 2x dziennie po dobre pol h
-
Helen a możesz coś powiedzieć o kosmetykach Tołpy? Używam ich, podobno mają naturalne składniki, ale się nie znam
A Ty rozumiesz jesteś " z branży" czy po prostu interesuje Cię temat i na własną rękę go zgłebiasz? -
A te ciuszki z pepco kiedys kupowalam ale szybko odpuscilam, bo po 2 praniach juz widac bylo jakby byly noszone z pol roku a moja cora ma bluzke na raz i piore wiec musi sie to jakos w ryzach trzymac. Poza tym zauwazylam namietne przesuwanie sie szwow w rekawach. Nie wiem jak to wytlumaczyc nawet ale rekaw sie normalnie obracal i przy prasowaniu jakas masakra wychodzila
Kurde Wy to macie biusty z tego co czytam
Moja mama ma taki rozmiar ze jakby dala mi jeden cyc to 2D bym sobie chyba z robila z jej jednego. A ja zawsze z przodu deska, ale tylek mi za to wystajeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:28
mała2930 lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Co do palmersa to jakos do mnie nie przemawia, mimo ze nie probowalam. Mam oliwke dla dzieci johnsona i jest ok ale kurde chocmdze jakbym sie tluszczem smarowala a i po umyciu i tak jestem tlusta i znowu kolejna warstwa..dzis poszukam czegos innego. Ten bio-oil mnie ciekawi, duzo czytalam opinii dobrych. No ale tak samo zlych, tak jak o palmersie, oliwkach i wszystkim innym. Widzialam tez rozne serie kosmetykow -na rozstepy, na celulit, na poslady, na biust - wszystko dla ciezarowek od 4 msc. Masakra tyle na siebie nakladac toc to czlowiek sie naharuje 2x dziennie po dobre pol h
Nona lubi tę wiadomość
-
Sana tak to pierwsza moja beta
Believe te plamienia u mnie raz sa raz ich niema zazwyczaj jak juz są to na papierze przy podcieraniu.mam nadzieje, że niedługo ich nie będzie no chyba, że juz taka nasza natura i będziemy miały tak do końca ciąży -
Daisy wrote:
Kurde Wy to macie biusty z tego co czytam
Moja mama ma taki rozmiar ze jakby dala mi jeden cyc to 2D bym sobie chyba z robila z jej jednego. A ja zawsze z przodu deska, ale tylek mi za to wystajezanim wymienię biustonosz na większy to pewnie minie sporo czasu
-
Co do ciuszków z peoco to często kupuję tam rzeczy dla mojego chrzesniaka. Fakt, że nie wszystko jest rewelacyjnej jakości, ale niektóre ubranka są naprawdę fajne i nawet po kilku praniach są w dobrym stanie. Ja na pewno będę tam zaglądać w późniejszym czasie
-
Tysia85 wrote:Helen a możesz coś powiedzieć o kosmetykach Tołpy? Używam ich, podobno mają naturalne składniki, ale się nie znam
A Ty rozumiesz jesteś " z branży" czy po prostu interesuje Cię temat i na własną rękę go zgłebiasz?
Tołpa jest jedną z lepszych polskich firm produkucjących kosmetyki na naszym rynku i ich kosmetyki są bez sztucznych barwników, PEG, silikonów, oleju parafinowego, parabenów i donorów formaldehydu, ale nie wiem czy wszystkie serie, na pewno są bardziej przyjazne, ale to zalezy ktora seria, te torfowe chyba sa lepsze.
Nie przeanalizowałam tej firmy, ale nie stosuja w wiekszosci swoich produktow tych skladnikow, tylko jakby "lżejszą"chemię bo inaczej by nie mogli postawic produktu na półki Ogolnie sa lepsze kosmetyki, ktore mają krotszy termin przydatnosci, np. pół roku to wiadomo ze taki krem ma mało chemii i słaby konserwant, wiec nam mniej zaszkodzi, a te co maja waznosc przez 3lata lub 5 lat to wiadomo ze musza byc naszpikowane bo inaczej rozwijałyby sie grozne bakterie itd.
Sabela, Tysia85, Ivettka lubią tę wiadomość