WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja długo chodziłam w bluzkach normalnego roamiaru i w tunikach latem nie ma takiego problemu zakładasz leginsy dobre tez sa z gatty do tego koszulke i tyle

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    fakt biustonosz to musze kupic ale nie wiem gdzie sie udac. Czuje tez ze za miesiac znowu bede musiala kupic kolejny. W pierwszej ciazy z A mialam niezle DD jak nie wiecej :D

No właśnie to mnie martwi. Ja miałam normalnie D, i jeszcze się w co większe mieszczę, ale już niedługo. Nartwi mnie to, że będę musiała co miesiąc kupować a na końcu skończę i tak na namiocie :)

Daisy lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    No właśnie to mnie martwi. Ja miałam normalnie D, i jeszcze się w co większe mieszczę, ale już niedługo. Nartwi mnie to, że będę musiała co miesiąc kupować a na końcu skończę i tak na namiocie :)
    ja miałam dd potem po porodzie przeszłam na f i tak mi zostało ciekawe co bedzie potem:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia, tu chyba chodzi bardziej o to, że jeśli jakaś wada zostanie wykryta, to leczenie może być rozpoczęte jeszcze przed urodzeniem dziecka. To znaczy przynamniej mi się tak wydaje. Dlatego ja się zastanawiam, czy jest sens takie badanie, jeśli nie ma właśnie żadnych wskazań do tego. Oczywiście poczytam jeszcze, pomyślę, a ostatecznie zdecyduje po grudniowej wizycie u gina.

usia89, Nona lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela paluszkow i czipsow nigdy nie lubilam. ;) Ale uwielbiam zolty ser i kupuje tylko krolewski Sierpca. Jak nie ma w sklepie to jezdze po innych tak dlugo az znajde. :D

• believe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Czyli co, nie warto kupować Palmersa? Chciałam niebawem kupić i teraz sama nie wiem.

Ja go stosuję (na zmianę z oliwką z BabyDream z Rossmanna). Wiele dziewczyn go poleca jako jeden z lepszych, więc wydaje mi się, że nie ma żadnego negatywnego wpływu. Helen chyba bardziej chodziło o to, że są balsamy i oliwki o lepszym, tj. bardziej naturalnym, składzie niż Palmers.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie pojadę na narty w tym roku :(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska ja tez nie :( Ale do Zakopanego czy gdzies na dol na ferie pojedziemy na pewno. Cora rok temu nauczyla sie jezdzic na nartach i na pewno mi nie przepusci :/. Ja bede roboc zdjecia ;) I wiecej spacerowac niz stac w kolejce do wjazdu :D

kahaśka lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Czyli co, nie warto kupować Palmersa? Chciałam niebawem kupić i teraz sama nie wiem.
    a po co tyle wydawac kasy, jak wystarczy kupic olej migdalowy w sklepie zielarskim są, sklepach ze zdrową żywnością, lub ten z Rossmana. Zdrowiej.
    Do mycia polecam mydło marsylskie z oliwy z oliwek
    http://www.mydlarnia.info/szare-mydlo-marsylskie-z-oliwa--z-oliwek-cat-173-id-194.aspx

Nona lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ja go stosuję (na zmianę z oliwką z BabyDream z Rossmanna). Wiele dziewczyn go poleca jako jeden z lepszych, więc wydaje mi się, że nie ma żadnego negatywnego wpływu. Helen chyba bardziej chodziło o to, że są balsamy i oliwki o lepszym, tj. bardziej naturalnym, składzie niż Palmers.
    tak, i ze warto czytać składy :) a o negatywnym jego wyplywie nigdy sie nie dowiemy, jesli nawet taki jest i chyba nie warto ryzykowac, zreszta to kazdej indywidualna sprawa co w siebie pakuje, bo to dostaje sie do krwioobiegu :(.

feegu6l.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam popołudniowo, ale się rozpisałyście

CO do ciuszków - na córcię miałam mnóstwo ze smyka - ja byłam z nich zadowolona. Mają często promocje i jak się zapisze do ich newslettera to dostaję się dodatkowe rabaty i tak np. na wyprzedażowe rzeczy dodatkowe 25%. Za body wyhcodziło czasem 6-7 zł za sztukę. Z pepco część rzeczy była dla mnie kipskiej jakości, ale część naprawdę fajna. Lubię też ciuszki z tesco f&F.
    Zara natomiast to dla mnie za drogie - nawet na przecenach chcą 30zł za bluzeczkę z krótkim rękawem - przegięcie jak dla mnie.
    Ciuchy ciążowe są też w C&A.

Ja mam jedne spodnie ciążowe z popredniej ciąży i już je noszę w domu, bo normlane spodnie powoli uciskają :/ Na bank kupię jeszcze 1-2 pary bo sa bardzo wygodne.

Dasiy - właśnie chciałam napisać, że Ty nie jesteś "dobrym" przykładem na branie luteiny, bo masz za sobą bardzo trudną historię ;-) Niewiele z nas ma takie duże dawki leków - najwaznijesze jednak, że dzięki temu wszystko jest dobrze :*

Dziewczyny, to badanie prenatalne to tak naprawdę lekarz Wam zrobi czy tego chceiece czy nie - po prostu w 11-13 tc bada się przezierność karkową i obecność kości nosowej. I nawet jeśli pójdziecie do lekarza, który nie ma certyfikatu to on też Wam to zbada na tym etapie ciąży.

Biustonosz też muszę nowy kupić.... akurat to mnie cieszy ;-)
    Przed ciążą z córą miałąm 70e a po porodzie 70f-g. Niestety po karmieniu zeszło do obwisłego d :( Teraz za to znów cycuszki nabrały kształtów :D Podejrzewam, że mogę znowu skończyć na F/G.
    Staniki do karmienia kupowałam w sklepie internetowym Melissa - bardzo jestem z nich zadowolona - no ale to raczej pod koniec ciąży ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:11

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mam to co Ty :) Zjem i za 2 godziny znów jestem głodna. Ciągle bym tylko jadła. Ale od kiedy zobaczyłam 2 kreski na teście, to słodycze mogą dla mnie nie istnieć. Od tej pory nie mam wcale na nie ochoty. Jem co chce, nie odrzuca mnie od niczego. Lodówka mi nie śmierdzi. Kawy jedynie nie piję, bo jakoś nie mam ochoty. Mdłości i wymiotów nadal brak. Mam cichą nadzieję, że mnie jednak to ominie :)
    Jedynie co mnie strasznie męczy to gazy :( po prostu tragedia :(

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do palmersa to jakos do mnie nie przemawia, mimo ze nie probowalam. Mam oliwke dla dzieci johnsona i jest ok ale kurde chocmdze jakbym sie tluszczem smarowala a i po umyciu i tak jestem tlusta i znowu kolejna warstwa..dzis poszukam czegos innego. Ten bio-oil mnie ciekawi, duzo czytalam opinii dobrych. No ale tak samo zlych, tak jak o palmersie, oliwkach i wszystkim innym. Widzialam tez rozne serie kosmetykow -na rozstepy, na celulit, na poslady, na biust - wszystko dla ciezarowek od 4 msc. Masakra tyle na siebie nakladac toc to czlowiek sie naharuje 2x dziennie po dobre pol h :D

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen a możesz coś powiedzieć o kosmetykach Tołpy? Używam ich, podobno mają naturalne składniki, ale się nie znam :(
    A Ty rozumiesz jesteś " z branży" czy po prostu interesuje Cię temat i na własną rękę go zgłebiasz?

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te ciuszki z pepco kiedys kupowalam ale szybko odpuscilam, bo po 2 praniach juz widac bylo jakby byly noszone z pol roku a moja cora ma bluzke na raz i piore wiec musi sie to jakos w ryzach trzymac. Poza tym zauwazylam namietne przesuwanie sie szwow w rekawach. Nie wiem jak to wytlumaczyc nawet ale rekaw sie normalnie obracal i przy prasowaniu jakas masakra wychodzila :D

Kurde Wy to macie biusty z tego co czytam :D
    Moja mama ma taki rozmiar ze jakby dala mi jeden cyc to 2D bym sobie chyba z robila z jej jednego. A ja zawsze z przodu deska, ale tylek mi za to wystaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:28

mała2930 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Co do palmersa to jakos do mnie nie przemawia, mimo ze nie probowalam. Mam oliwke dla dzieci johnsona i jest ok ale kurde chocmdze jakbym sie tluszczem smarowala a i po umyciu i tak jestem tlusta i znowu kolejna warstwa..dzis poszukam czegos innego. Ten bio-oil mnie ciekawi, duzo czytalam opinii dobrych. No ale tak samo zlych, tak jak o palmersie, oliwkach i wszystkim innym. Widzialam tez rozne serie kosmetykow -na rozstepy, na celulit, na poslady, na biust - wszystko dla ciezarowek od 4 msc. Masakra tyle na siebie nakladac toc to czlowiek sie naharuje 2x dziennie po dobre pol h :D
    masz takie uczucie bo oliwka johnson jest wlasnie na parafinie, i to jest takie smarowidło słabej jakosci, a jest dla dzieci podobno dlatego, ze na roslinne czesto dzieci sa uczulone. Proponuje Rossmana, szybko się wchłania.

Nona lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana tak to pierwsza moja beta
    Believe te plamienia u mnie raz sa raz ich niema zazwyczaj jak juz są to na papierze przy podcieraniu.mam nadzieje, że niedługo ich nie będzie no chyba, że juz taka nasza natura i będziemy miały tak do końca ciąży :)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Kurde Wy to macie biusty z tego co czytam :D
    Moja mama ma taki rozmiar ze jakby dala mi jeden cyc to 2D bym sobie chyba z robila z jej jednego. A ja zawsze z przodu deska, ale tylek mi za to wystaje :D
    To ja mam tak samo :) zanim wymienię biustonosz na większy to pewnie minie sporo czasu :)

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków z peoco to często kupuję tam rzeczy dla mojego chrzesniaka. Fakt, że nie wszystko jest rewelacyjnej jakości, ale niektóre ubranka są naprawdę fajne i nawet po kilku praniach są w dobrym stanie. Ja na pewno będę tam zaglądać w późniejszym czasie

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Helen a możesz coś powiedzieć o kosmetykach Tołpy? Używam ich, podobno mają naturalne składniki, ale się nie znam :(
    A Ty rozumiesz jesteś " z branży" czy po prostu interesuje Cię temat i na własną rękę go zgłebiasz?
    nie jestem z tej "branży"kiedys poswieciłam na to dużo czasu ze względu na zainteresowanie zdrowym trybem zycia i przypadkiem trafiłam na artykuły o szkodliwosci chemii w kosmetykach i zaczęłam to badać na własną rękę.
    Tołpa jest jedną z lepszych polskich firm produkucjących kosmetyki na naszym rynku i ich kosmetyki są bez sztucznych barwników, PEG, silikonów, oleju parafinowego, parabenów i donorów formaldehydu, ale nie wiem czy wszystkie serie, na pewno są bardziej przyjazne, ale to zalezy ktora seria, te torfowe chyba sa lepsze.
    Nie przeanalizowałam tej firmy, ale nie stosuja w wiekszosci swoich produktow tych skladnikow, tylko jakby "lżejszą"chemię bo inaczej by nie mogli postawic produktu na półki Ogolnie sa lepsze kosmetyki, ktore mają krotszy termin przydatnosci, np. pół roku to wiadomo ze taki krem ma mało chemii i słaby konserwant, wiec nam mniej zaszkodzi, a te co maja waznosc przez 3lata lub 5 lat to wiadomo ze musza byc naszpikowane bo inaczej rozwijałyby sie grozne bakterie itd.

Sabela, Tysia85, Ivettka lubią tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ