Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż pojechał dziś do rossmana po ten Palmers, ale u nas akurat nie było, więc zaszedł do apteki i kupił dwa opakowania kremu zapobiegajacego rozstępom firmy Pharmaceris. Oczywiście od 4 mc
ale chciał dobrze chłopina, wiec potem się przyda.
Slyszalyście o tym kremie jakieś opinie?Daisy lubi tę wiadomość
-
dzięki Helen za opinię, tak mi się wydawało jak czytałam składy, no ale wiaodmo - jak ktoś się do końca nie zna, to nie wyłapie
Podobnie zresztą z kaszkami, np bobovity - napisane jest bez cukru - ale jak się czyta etykietę, to w składzie jest maltodekstryna - nic innego jak cukier właśnie... ale producent twardo pisze, że bez cukru....
Używam tołpy od jakiegoś czasu - głównie balsamy do ciała, kremy do twarzy, rąk. No i serię ciążową też używałam i byłam zadowolona. Jedyny minus - wysoka cena.....Helen lubi tę wiadomość
-
Co do balsamu Palmers to kupiłam i użyłam raz po czym schowałam do szafki i nie prędko skorzystam znowu. Zapach mnie odrzuca, spac nie mogłam bo cała piżama mi śmierdziała nim, pościel... Wszystko musiałam zmieniać i prać. Za slodki zapach i za bardzo mnie odrzuca. Jak na razie używam J&J fioletowego mleczka do ciała, ładnie pachnie
Mam tez oliwkę w żelu i na tych chyba poprzestanę
Sana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KaEm wrote:A ja uzywam Palmersa i jestem zadowolona, ale jeszcze bardziej z kremu do biustu mustelli. Mialyscie cos wiecej z tej serii??
ja miałam ale kosmetyki dla dzieckaale zadowolona byłam chyba.
Co do ubrań,ja niestety stety większość ubranek będę mieć po córce, od siostry i ogólnie od ludzi,pewnie znowu do szafy ledwo będą się mieścić... ale i tak się czasem nie mogę powstrzymać i nigdzie człowiek tak nie obkupi malca jak w wypasionym ciuchlandzieRzeczy wyprane już tysiąc razy z tych wszystkich toksyn ubraniowych,ale też po prostu dobrych firm. a ciążowych typowo nigdy nie nosiłam,kupowałam dłuższe bluzki a spodenki pod brzuchem nosiłam jakieś dresowate. w sumie to zimę człowiek przechodzi normalnie a potem letnie to już łatwiej będzie:)
co do badań prenatalnych to nie do końca rozumiem. bo te główne wady genetyczne to sprawdza lekarz na normalnym usg w tym 12-13 tygodniu. dokładniejsze to chyba się robi jak wyjdzie coś nie tak,albo ze względu na wiek ? no ja w każdym razie nie planuje żadnych dokładniejszych chyba że wyjdzie coś nie tak. -
ach i nie mówcie nic o słodyczach
mam dziś jakiś dzień zachcianek! miesiąc nie jadłam czekolady ( a wcześniej jedną dziennie potrafiłam wrąbać...) i dziś leżąc sobie tak mi się zachciało gofra z bitą śmietaną i polewą czekoladową... albo lody waniliowe z polewą czekoladową... ale nawet czekoladą bym się zadowoliła;p kicha jeden wiejski sklep jest kawałek. Poproszę mojego męża żeby mi po pracy kupił nutellę
Na szczęście jest jeszcze tesco co otwarte do nocy:)
-
Co do specyfików na rozstepy to chyba będę musiała zaprzyjaźnić sie z seria Babydream z Rossmana, ponoć mają super skład. Helen, wiesz może coś wiecej o Babydream fur Mama? Bo wszędzie bardzo chwalą...
hibiskus lubi tę wiadomość
-
ja lubię ogólnie Babydream ale znowóż dla małej;p ale pięknie pachną. Prawda jest taka dziewczyny,że nie chce was martwić ,ale jak macie predyspozycje to żaden krem wam nie pomoże...ja nie miałam do 8 miesiąca nic a potem zaczęły wyłazić a brzuch już tak nie rośnie przez ostatni miesiąc;/ mi najwięcej rozstępów pojawiło się po porodzie...
-
no ja stosuje cały czas, nawet przed byciem w ciąży
a do mycia ten jest super
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=43249
a do higieny intymnej moge ten polecic
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=54789
mozna nim myc tez wlosy, przetestowałam
ogólnie wizaż jest też kopalnią wiedzy, siedzą tam zapalone chemiczki, które wiedzą wszystko na temat składników w kosmetykach. Ale zasada jest jedna im mniej konserwantow tym lepiej, im wiecej natury tym lepiej.
-
Iwo wrote:Ja- czyli lipcowa mama 2014- polecam wam balsam Collistar corpo perfetto. Używałam od 4 miesiąca- żadnego rozstępa, skóra ładna, nawilżona :)a przytyłam 11 kg
pozdrowienia
https://www.douglas.it/douglas/Trattamento-Corpo-Trattamento-Collistar-Speciale-Corpo-Perfetto-Crema-Corpo-Lifting-Anti-Et%C3%A0_productbrand_3000056342.html
dostępne w Douglasie
Świetny krem za niecałe 200zł - na pewno rewelacja przy takiej cenie. A przytycie 11 kg to akurat norma w ciąży, więc jeśli weszłaś na forum tylko po to żeby się pochwalić to gratuluję.....
ehhh wybaczcie moją złośiwość, ale ręce mi opadają, jak ktoś nie z wątku ni stąd ni zowąd wrzuca swoje trzy grosze....Nona, mała2930 lubią tę wiadomość
-
Kosmetyki firmy Rossmann..jakos po nie siegam. Pharmaceris slyszalam ze sa bdb. Ja przytylam 20kg i ani jednego rozstepa/rozstepu
a tez smarowalam sie oliwka m.in dla dzieci taka w zelu.
a do higieny intymnej nie wolno uzywac zwyklych zeli do higieny intymnej, bo w ciazy sie zmienia ph pochwy.